Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmmm tutaj u nas to nic się nie działo, nie wiem gdzie dokładnie na Mazurach, rano oglądałam wiadomości to chyba najgorzej było w dolnośląskim... U nas ciepła i spokojna noc dziś jestem w pracy, nie chce mi się siedzieć w taki ładny dzień... Ale kolejny weekend wolny a później już urlop a co u Ciebie? Pichcisz w kuchni? ale narobiłaś mi smaka na kaczuszkę!
-
cachaarel wrote:Aa no to chociaż tyle dobrze
Ja wolne mam ale potem jak mi dowala godzin to się nie pozbierm haha.
Kaczuszka sobie już w soli i pieprzu odpoczywa w lodówce. Zaraz idę ja faszerowac i do pieca
uwielbiam z jabłkami mmmmmcinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
cachaarel wrote:Ja mam super przepis na kaczuche faszerowana jabłkami i pomarańczami zawsze wychodzi i nie czuć tego specyficznego smaku takiego żelaza ? Pychotka
-
Aaa to ja inaczej trochę. Kaczka najpierw się marynuje 2h w soli i pieprzu potem do środka 2 kwaśne jabłka i 2 pomarańcze pokrojone z majerankiem, tymiankiem, masłem i sokiem z cytryny. Wrzucam to do środka. Kaczkę zszywam, wstawiam do pieca i co jakieś kilkanaście minut polewam białym winem i sokiem, który jest z kaczuchy. Mniam
Baronowa_83, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
cachaarel wrote:Aaa to ja inaczej trochę. Kaczka najpierw się marynuje 2h w soli i pieprzu potem do środka 2 kwaśne jabłka i 2 pomarańcze pokrojone z majerankiem, tymiankiem, masłem i sokiem z cytryny. Wrzucam to do środka. Kaczkę zszywam, wstawiam do pieca i co jakieś kilkanaście minut polewam białym winem i sokiem, który jest z kaczuchy. Mniam
wpiszę sobie w objawach, że mam zachciankicinnamon cookie lubi tę wiadomość