Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette
Odpowiedz

Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette

Oceń ten wątek:
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę ibum działa jak antykoncepcja?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie - ja tez o tym nie wiedzialam. a czemu ma takie dzialanie? musze o tym poczytac.
    Mi na szczescie pomaga zwykla tabletka paracetamolu. i tyle. to dobrze, bo nawet jakbym byla w ciazy to paraccetamool nie zaszkodzi ( oczywiscie w ostatecznosci). Choc ja ogolnie staram sie unikac tabletek przeciwbolowych. Ale jak juz tak boli ze zwariowac mozna to nie ma innego wyjscia..

Paulette lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do owu to ja też już nie wiem jak jest... Miałam teraz cykl 37 dni a owulację jeśli miałam to chyba w 11dc... Ovu mi wyznaczył na 14dc.. Zobaczymy co w tym cyklu, teraz mierzę temp więc może coś mi to powie :)
    A o co chodzi z tym ibum i anty?!

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Lek może wywoływać przemijające zaburzenia płodności u kobiet. Nie zaleca się stosowania preparatu u kobiet w I i II trymestrze ciąży. W III trymestrze ciąży stosowanie preparatu jest przeciwwskazane. Kobiety w I i II trymestrze ciąży mogą stosować preparat wyłącznie po konsultacji z lekarzem i tylko w razie bezwzględnej konieczności."

małe marzenie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam ulotki akurat w domu, ale na ulotce jest napisane, że zmniejsza płodność. Jakoś tak oni to ujęli.

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć!!!

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety na moje bóle migrenowe (chociaż już występuje rzadziej) tylko właśnie ibum mi pomagał. Oczywiście kochane ja mówię, że ibum ale to chodzi o wszystkie leki które zawierają ibuprofen w sobie.

gabi544, małe marzenie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze wiedziec takie rzeczy :)

Kochane moze Wy mi pomozecie? Moze ktoras z Was wie, jakie sklepy sa warte uwagi, jesli chodzi o zakup lozka i materaca ;) chodzi mi o to, zeby bylo dobrej jakosci i w rozsadnej cenie :)
    szukam wlasnie i przegladam oferty, chcemy kupic takie wielkkie lozko malzenskie. teaz mamy naroznik, bo wydawal mi sie taki fajny, ale strasznie niewygodny do spania codziennego :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    niestety na moje bóle migrenowe (chociaż już występuje rzadziej) tylko właśnie ibum mi pomagał. Oczywiście kochane ja mówię, że ibum ale to chodzi o wszystkie leki które zawierają ibuprofen w sobie.
    czyli ibuprom, ibum itd.. ehh my kobiety to musimy na wszystko uwazac. dziesiec razy sie upewnic ze to nam nie zaszkodzi w innej kwestii. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kochana jak się teraz meblowaliśmy to robiłam zakupy w bodzio meble. moja mama natomiast w agata meble. i gatunkowo produkty są zbliżone do siebie. i cenowo też wychodzi podobnie. niby w agata drożej, ale jak sobie później to porównaliśmy to prawie na to samo wychodzi.

gabi544 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    czyli ibuprom, ibum itd.. ehh my kobiety to musimy na wszystko uwazac. dziesiec razy sie upewnic ze to nam nie zaszkodzi w innej kwestii. :P
    tak kochana o te wszystkie leki chodzi ;)

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dopiero przed remontem więc nie pomogę.. To wszystko przede mną :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ja jestem dopiero przed remontem więc nie pomogę.. To wszystko przede mną :P
    nie chciałabym jeszcze raz przez to przechodzić :D fajnie jest mieszkać z nowymi meblami i w ogóle :P ale remonty mnie przerażają :D

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też :/ ale niestety to nieuniknione... Trzeba przetrwać :) lecę ja kobietki do Mamy nałożyć kolejną farbę na włosy :) niestety mój blond szybko zaczął się przebijać :P chce wrócić hahah ale nie pozwolę mu na to ;) miłego dzionka :*

Paulette, małe marzenie lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzajemnie miłego dnia :*

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ma rację co do tego ibuprofenu itd. Czytałam kiedyś o tym artykuł w internecie, ale nie mogę teraz tego znaleźć :/

cinnamon cookie miłegoooooo . ! :*

cinnamon cookie, Paulette lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku jak mi sie dzis znowu nic nie chce :P robie pranie dobrze ze nie recznie bo bym chyba nic nie wyprala :D

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję wszystko w Ikei, tak jestem od niej uzależniona :(
    Dobrze wiedzieć, bo ja tylko ibuprom biorę. Jak głowa boli, jak ząb.. może przez to nie mogę zaciazyc.. :(
    Smutek..
    Jeszcze 1,5h i do domku <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do Ikei mam ponad 80 km to mi się aż tyle jeździć nie chce :P Może kochana spróbuj na innych lekach sobie radzić. Chociaż wiem, że jest ciężko się przestawić, bo mi nic innego nie pomaga tylko ibum na każdy ból. Czy głowa, czy @ ..
    Najgorsze jest te odliczanie czasu i ostatnie godziny tak się dłużą, że masakra :/

małe marzenie, cachaarel lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do sklepu to dobrze jak w okolicy ma się większy wybór. można pochodzic cenowo posprawdzać co i jak.

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ