Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette
Odpowiedz

Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, bo inaczej to by mi truł "ile będziesz siedzieć jeszcze przed tym laptopem??" jak dziś sie mojej mamie poskarżył, że jak tylko otwieram oczy to zaraz w telefonie siedzę i ze musi mi go przez okno wyrzucić :D a to nie moja wina, że rano muszę sobie od razu temp wpisać i sprawdzić czy nikt nic nie pisał :)

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam to samo ale jak oni cały dzień w grażu to jest super haha..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety :P
    już wrócił :D i skończyła się moja wolność chociaż jeszcze nie marudzi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka laski :)

Wątek poleciła mi Paulette więc jestem ;)

Paulette, gabi544 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka super ze jestes ;) witamy Cie w naszych skromntch progach ;)

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)
    Jadę zaraz do v gina laski stresuje sie

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wszystko bedzie dobrze :) a stres no niestety nie wiem jak u Ciebie ale mi odchodzi po wyjsciu z gabinetu dopiero ;)

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, jeszcze 10min.. Mają usg na NFZ czy cokolwiek? Haha

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Widzę, że nowa kobietka przybyła ;-) witamy Ilka.
    Cachaarel daj znać, jak po wizycie.mnie też zawsze stresuje ta poczekalnia, jak wejdę do gabinetu to jest ok:-)
    Dziewczyny mam dola-dlaczego nie posłuchałam męża tylko zatestowalam , oczywiście negatyw. Możecie mnie zjebac, ale już mam fazę, że się nie udało i chce mi się płakać.caly dzień zepsuty :-(
    Dziś 10dpo, nie wiem czy było za wcześnie (choc test o czułości 10), tempka też nie wiem, czy ok, bo mierzyla i 4,30, bo musiałam do toalety, potem O 6 była wyższa, choć wiadomo, że tej drugiej już obiektywnie nie traktuje, bo mogła być zaburzona. Nawet nie wiem, Kiedy spodziewać się @. Mam dość.znów się nie udało... :-( czekam na 11 cykl...:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 08:09

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi dopóki @ nie ma jest nadzieja. Test za wcześnie a te o czułości 10 przeważnie nie wychodzą. Głowa do góry :*

gabi544 lubi tę wiadomość

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlkaH wrote:
    Hejka laski :)

Wątek poleciła mi Paulette więc jestem ;)
    No witamy :) kolejna chetnanw kolejce do zaciazenia :) superowo :):)

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiąc stracony. Infekcja..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana a dostałaś coś na to? Jeśli tak, to na ile dni? Wiesz, U Ciebie jest ten plus, że jesteś na samym początku cyklu, więc możliwe, że zdążysz skończyć leki przed owulka :-)
    Głowa do góry :-) A przez infekcje może się przesunąć owulacja, więc możesz mieć dłuższy cykl (choć nie musi :-) ), ale to wcale nie musi znaczyć straconego miesiąca ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja czytałam, że te test na nic się nie nadają :/ ale jeśli to dopiero 10dpo to czekamy jeszcze 4 dni :) będzie dobrze ;*
    Olga przynajmniej wiesz na czym stoisz i tak jak pisze Gabrysia jesteś na początku cyklu. Ostatnio miałaś dłuższy cykl to może teraz też tak będzie i się wyrobisz. A zawsze lepiej wiedzieć o tej infekcji niż narażać na nią swojego przyszłego potomka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette jestem jestem ;) teraz się tylko wstrzelić w temat ;) heheh :)
    dziękuję oczywiście za zaproszenie mnie do wątku ;)

Gabi455 również witam ;) a co do testowania to wiem co czujesz...w sumie ja dopiero zaczęłam starania we wrześniu dziś 36 dzień cyklu i nadal czekam na okres chociaż mam cichą nadzieję że jednak i też mam ochotę kupić test i zatestować, ale wiem że i tak wyjdzie negatyw. Ten cykl który zaczął mi się 2 września w ogóle miałam jakiś dziwny....Może bezowulacyjny ?

Cachareel ano kolejna w kolejce ;) ciąża - marzenie każdej ;) hehe ;)mam nadzieję ze szybko się nam kobietki uda ;) któraś już w ciąży z tego wątku? bo ja nowa to nic nie wiem o żadnej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak -jedna jedyna,Ala (małe marzenie) dała nam przykład, jak się zachodzi, tylko żadna nie umie powielić :-D
    Kochane myślicie, że jest szansa? Mogło być za wcześnie? Teraz czekam do soboty, choć okresu spodziewam się w piątek (na postawie mojej fazy lutealnej). Tak bym chciała, żeby nam wszystkim sie udało teraz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ILKA- a jak długie masz cykle? Spóźnia Ci się okres, czy Ty z tych "długodystansowek "i do miesiączki jeszcze trochę? ;-)

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam leki: Gynalgin 1x1 i Vagical 1glob co 3 dni.
    Zrobił mi cytologię i mam się zgłosić za 2 tygodnie na kontrolę i wtedy ustalimy co dalej. Powiedział, że teraz nawet lepiej nie współżyć, żeby partner nie dostał reakcji alergicznej (?) od gynalginu. Jak go zapytałam o te cykle itp to powiedział, żebym teraz się tym nie martwiła i że jak za 2 tygodnie będą wyniki i przyjdę na kontrolę to mi wszystko powie co i jak. Ale kazał się nie starać, bo jak się staramy to gówno wychodzi hahaha.
    właśnie dzwonię do kliniki umówić mojego na poniedziałek na badania- sam chciał- normalnie duma mnie rozpiera haha :D

Kolejka po ciąże coraz dłuższa, obyśmy wszystkie szczęśliwie ją skróciły dziewczęta : *

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi544 dzięki za informacje ;) a jaka jest ta recepta Ali na zajście ? :)) chętnie się dowiem ;)
    Co do cykli mam nieregularne nigdy nie wiem kiedy przyjdzie @. zazwyczaj moja cykle wahają się między 32-37 dni, ale zdarzyło mi się że miałam jeden cykl 40 dniowy, 5 cykli 43 dniowych, 2 cykle 45 dniowe, jeden cykl 48 dniowy oraz 2 cykle 49 dniowe. Obserwacje cykli prowadzę od 7 września 2012...także nie wiem ile dni będzie miał ten cykl ale dziś jest już 35 dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 11:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala - bralam gynalgin, pomógł mi od razu praktycznie, po 2 dniach nie było objawów. I też wtedy miałam zakaz współżycia, żeby męża nie zarazić. Ale potem już normalnie :-) to nam nadzieję, że B będzie wszystko
    ok.czekamy na wyniki cytologii ;-)
    Oj ta kolejka nam się wydłuża, chyba Ci na górze mają przerwę w rozdawaniu szczęścia, albo po prostu nie zauważyli naszej kolejki, wątka. Myślę, że to się w końcu zmieni. I mam nadzieje, że już niedługo.

Ilka -to dziwne bardzo masz te rozbieżności między cyklami. A mówiłaś o tym lekarzowi? Co on na to?

Kurde dziewczyny nie wiem, co mam o tym myśleć. Od 2 dni zalewa mnie doslownie kremowy śluz.. Jest go tyle, że wydaje mi się, że dostałam okres, albo sie posikalam (przepraszam za doslownosc)
    :-D a przed okresem to raczej zawsze lepki był, taki biały, ale nie jak mleczko do ciała, tylko bardziej gęsty. Ehhh.. Mam nadzieję, że iu mnie się infekcja nie rozwija.. :-/

‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ