Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette
-
WIADOMOŚĆ
-
IlkaH wrote:Gabi544 no masz rację, lepiej się nie nakręcać ale wiesz ciężko to robić.. ja pierwszy cykl starań ale wiem o czym mówisz. strasznie się rozczarowałam dziś no ale cóż... ile jeszcze takich cykli przede mną to Bóg jeden wie.
Mąż zapisał się na badanie nasienia na wtorek także pewnie w środę za tydzień będą wyniki. Mam nadzieję że będą dobre chociaż strasznie się ich boję...
Mój też jedzie na badanie w poniedziałek i też jestem cała w nerwach, bo już wcześniej pisałam, że jest osobą niepełnosprawną, urodził się jako wcześniak w 6 miesiącu ciąży, więc wiesz różnie może być ale bądźmy dobrej myśli -
nick nieaktualnyOczywiscie, badzcie dobrej mysli
Wiecie co Kochane - ja bym od razu zrobila zaz jednym zamachem posiew nasienia w kierunku baakterii, bo jesli wyjda slabe parametry, to i tak pewnie lekarz zleci to badanie, bo bakteria moze wplynaac na nieprawidlowa budowe plemnika albo jego ruchliwosc, a tak bedziecie sie mniej stresowac i wszystkie wyniki za jednym razem, no i oszczedzicie czasu, bo bedziecie miec komplet badan i z kompletem od razu do doktorka
Powiem Wam, ze ja tez sie stresowalam tymi badaniami. Jak maz mial wyniki odebrac to caly dzien siedzialam jak na szpilkach i jeczalam tutaj na forum, ze sie boje. A nie bylo czego I u Was tez nie bedzie
Cachaarel - wiesz, ja po stracie jednej ciazy juz teraz obchodze sie jak z jajkiem, niby wiem, ze nic by sie nie stalo,jakbym wziela lyka wina, ze przez pierwsze 2 tygodnie ciazy komorki zniszczone sa zastepowane nowymi, ale chyba jednak wole poczekac az dostane @. Bo gdybym np. byla w ciazy i znowu ja stracila za chwile, to potem cale zycie bym sobie wyrzucala ze to mogla byc moja wina.. -
Gabi u mnie Ok miałam tylko lekkie zapalenie ale ogólnie Ok, zrobił cytologię. Powiedział, że póki co żadnych badań ani nic, mam się cieszyć Mężem i wyłączyć myślenie o zajściu w ciążę wiem, wiem, łatwo powiedzieć, trudniej wykonać no więc narazie czekam dam sobie czas do końca roku, jak się nie uda to wracam do niego po jakieś konkrety, badania itd..
Paulette lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kochane. Wróciłam właśnie do domu. Zrobiłam dziś te badania co Gabi pisałaś (było ich 5 ) każde po 30 zł. Czyli u mnie drożej mam kod i po godz 15 mają być w internecie. Oczywiście ja już wchodzę, ale narazie brak. Mam nadzieję, że wszystko będzie tak jak należy. Teraz muszę się zapisać do nowego gina i zobaczymy co on mi doradzi.
Gabi co do autka jak by sie pytali to powiedz, że nie wiedziałaś mój eM jeździł ponad rok bez dowodu rejestracyjnego bo mu zabrali bo mnie miał gazu wbitego ważnego bo zdążył kupić samochód i nie pozałatwiał wszystkie (nawet dowód był na innego faceta) a później jak odebrał dowód to kolejny rok jeździł bez zarejestrowania na siebie a jak policja go się pytała o to to zawsze się czymś tak wykręcałgabi544 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo super nic tylko się cieszyć. No właśnie - im tak łatwo powiedzieć-wyłączyć myślenie o ciąży. Fajnie byłoby, gdyby wystarczyło pstryknąć w głowie guziczek i nie martwisz Się już tym, nie wmawiasz wszystkich chorób i problemów z płodnością
Kochane właśnie przeczytałam o pasku św. Dominika. Słyszała może któraś o tym? Chciałabym napisac do Dominikanek, tylko nie wiem, czy jak my mamy tylko ślub cywilny, czy mi go wyślą? Jak myślicie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula dawaj znać, jak będziesz mieć wyniki
Jestem pewna, że wszystko będzie ok.
Jakoś będę musiała to załatwić z tym autem, ale tam są wyjątkowo niemiłe kobiety. Pokojów do rejestracji pojazdow jest trzy,a przyjmują tylko w jednym.. A kolejki kilometrowe. -
nick nieaktualnyPaulette wrote:ja kochana pierwsze słyszę nawet nie wiem co to jest
No i w ciazy tez mozna go nosic przewiazany na brzuchu, sw. Dominik czuwa nad dzieckiem i szczesliwym rozwiazaniem.Paulette lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKOchana jak dla mni wyniki super
Choc nie wiem, jak to jest z ta prolaktyna, bo ja mialam ja nizsza (w polowie normy), dlatego Ci nie powiem, bo nie chce sie wymadrzac
Moze napisz na watku o badaniach, taam dziewczyny sie bardziej znaja
I oczywiscie szukaj lekarza dobrego, niech on oceni badania -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNajlepiej z nim skonsultowac wyniki, najwazniejsze, ze miescisz sie w normach.
Policzylam Twoj stoasunek lh do fsh (ktory powinien wynosic 1), i tez jest ok wychodzi 1,11 (choc podobno lekarze juz od tego odchodza ) - gdyby byl powyjze, moglby swiadczyc o pcos (1,5 - 3 - tak pisza w internetach ), a ponizej moglby swiadczyc o zmniejszonej rezerwie jajnikowej (tez z internetu ), ale u Ciebie wszystko wyglada okPaulette lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny