przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
-
WIADOMOŚĆ
-
la zazdroszczę mój już bierze 6miesiąc profertil i w tym mcu znowu nic nie wyszło tyle, że jak pisałam wcześniej dopiero w poprzedniim cyklu dowiedziałam się, że mam prawy niedrożny a owuluję tylko z prawego. Może w końcu się uda. Dajesz ogromną nadzieję, wrzucę Wam porównanie wyników mojego męża.
Porównanie badań nasienia 04.04. || 26.05. || 01.08||
Liczba dni od ostatniej ejakulacji : 4 || 4 || 4
Upłynnienie 45 || poniżej 20min|| upłynnione po dostarczeniu,mniej niz 10min
Objętość 3,8 || 5 ||3,5
pH 7,8 || 7,7||7,7
barwa Biaława || Prawidłowa||Prawidłowa
Lepkość Prawidłowa || Prawidłowa||Prawidłowa
Aglutynacja Brak || Brak ||Brak
Koncentracja plemników w 1ml ej 8,1 || 6 ||20!!!!
Całkowita liczba plemników w ej 30,78 || 30mln ||70!!
Ruch postępowy 14% || 32,5% ||69,2
w mln 4,3mln || 9,8mln ||48,4
Ruch całkowity 42% || 50% ||75,5
w mln 12,9mln || 15mln ||52,8
Brak ruchu 58% || 50%||24,6
Żywotność 65% || 86% ||80
w mln 20mln ||56,6
Plemniki prawidłowe 2% || 0%||1,7 wciąż mało:( -
Ania_84 wrote:Mimbla spokojnie ... kazdy facet inaczej reaguje ..
tak naprawde to taka loteria 50/50
Aniu, rozmawiałam dziś z naszym andrologiem dr Bergierem, on mówi że wytwarzanie nasionek to proces i trzeba po prostu uzbroić się w cierpliwość, ale efekty przyjdą. Oby tak się stało. Jutro sprawdzamy czy Undestor wpływa dobrze na poziom testo, zbadamy też LH, FSH - i zależnie od ich poziomu, doktor ew. dobierze małżowi coś w ramach uzupełnienia.
W czwartek lub poniedziałek (czekam na ostateczne potwierdzenie..) mamy konsultację w Provicie przed refundacją.
Życie spędzam więc na układaniu dokumentacji, skanowaniu, drukowaniu..i bardzo staram się czytać książkę przed snem, żeby zasnąć w ogóle.
Z dobrych wieści, mam zdaje się wysoką rezerwę jajnikową mianowicie, ponad 8,24 ng/ ml . No, to jest chyba jedyna rzecz z której jestem teraz naprawdę dumna )). -
Mimbla to jest wynik AMH ?
Widzę, że chodzicie do Bergiera my też tzn na razie nie mam jak się z nim skontaktować bo mieszkam za granica ;/ dopiero w grudniu pewnie u niego się zjawimy. -
U mnie cos dziwnego. Wczoraj rano zronilam test i byl ewidentnie negatywny, no coz zostawilam gomi zajelam sie swoimi sprawami. Caly dzien bolal mnie brzuch okresowo ale tak konkretnie jak nigdy. No i wchodze do lazienki wieczorem , patrze ze test nie wyrzucony, zerkam na niego a tam dwie kreski. Wiem ze wynik nie wazny ale jak zyje pierwszy raz mam taki przypadek
Dzis tempka 36.99, jezeli do jutra mnie nie zaleje to zatestuje jeszcze raz. Brzuch na razie delikatnie cmi. Zobaczymy jak to sie skonczy.
Mati 16.07.2009
-
Karola, a co się stało?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 10:17
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
agjot1979 wrote:U mnie cos dziwnego. Wczoraj rano zronilam test i byl ewidentnie negatywny, no coz zostawilam gomi zajelam sie swoimi sprawami. Caly dzien bolal mnie brzuch okresowo ale tak konkretnie jak nigdy. No i wchodze do lazienki wieczorem , patrze ze test nie wyrzucony, zerkam na niego a tam dwie kreski. Wiem ze wynik nie wazny ale jak zyje pierwszy raz mam taki przypadek
Dzis tempka 36.99, jezeli do jutra mnie nie zaleje to zatestuje jeszcze raz. Brzuch na razie delikatnie cmi. Zobaczymy jak to sie skonczy.
-
nick nieaktualnyhej kochane, a ja dalej nic nie załatwiłam w lux medzie jestem zła jak nie wiem bo u mowily mnie do endo-gina a okazło sie ze on tylko sprawy endo z narzadem rodnym;/ i dupa na cito znalazłam endo i ide na 16.30 ale oczywiscie 150 zł wizyte , nie wiem czy jest sens oplacac pakiet w lux medzie jak tam trzeba czekac do endo na wizyte do stycznia:(
Karola nie poddawaj sie kochana!
agjot trzymam kciuki mocno! -
No, AMH pisze jak drut wynik : 8,24 ng/ ml
Norma min. 1,50
granica detekcji 10,6 ng/ml
właśnie doczytałam że poziom powyżej 3 ng/ml może być oznaką jakiejś choroby.
PCO miałam wykluczone w 2004 roku, co o tym sądzicie? -
Hej dziewczyny wpadlam Wam tylko napisac ze dzieki suplementacji u mojego meza i delikatnej zmianie trybu zycia wyniki sa rewelacyjne nie mam ich teraz przed soba,ale jak bedziecie chcialy to jutro rano napisze dokladnie...tyle co pamietam to morfologia z 1% podskoczyla na 7 %,duzo lepszy ruch i zywotnosc,i juz i tak ze sporej armii srobilo sie teraz cos kolo 155ml...w opisie pisze parametry nasienia w normie!!! zycze Wam rowniez takiej poprawy!!!
Ania_84, Z. lubią tę wiadomość
-
Maniuś wrote:Hej dziewczyny wpadlam Wam tylko napisac ze dzieki suplementacji u mojego meza i delikatnej zmianie trybu zycia wyniki sa rewelacyjne nie mam ich teraz przed soba,ale jak bedziecie chcialy to jutro rano napisze dokladnie...tyle co pamietam to morfologia z 1% podskoczyla na 7 %,duzo lepszy ruch i zywotnosc,i juz i tak ze sporej armii srobilo sie teraz cos kolo 155ml...w opisie pisze parametry nasienia w normie!!! zycze Wam rowniez takiej poprawy!!!
Hej co stosowaliście w celu poprawy? U nas 76 ml plemników w ejakulacie i 4% morfologia, ruchliwość całkowita 28%.....Ja endometrioza, także wesoło nie jest.... -
nick nieaktualnyManius bardzo chętnie zobaczymy porównanie starych i nowych wyników:) a tak poza tym gratulacje!! Mojemu 3 miesiące mijają od pierwszych badań dokładnie 12 listopada i chyba tak gdzieś zrobimy badania mieliśmy wczoraj robić no ale jak u mnie wyszło Hashimoto to daliśmy sobie spokój bo wczoraj Endo powiedział że wczesne poronienia a było ich 4 w ciągu roku są od Hashimoto. A więc czekamy ax mi się tarczyca unormuje.
Maniuś lubi tę wiadomość
-
Maniuś wrote:Hej dziewczyny wpadlam Wam tylko napisac ze dzieki suplementacji u mojego meza i delikatnej zmianie trybu zycia wyniki sa rewelacyjne nie mam ich teraz przed soba,ale jak bedziecie chcialy to jutro rano napisze dokladnie...tyle co pamietam to morfologia z 1% podskoczyla na 7 %,duzo lepszy ruch i zywotnosc,i juz i tak ze sporej armii srobilo sie teraz cos kolo 155ml...w opisie pisze parametry nasienia w normie!!! zycze Wam rowniez takiej poprawy!!!
Maniuś lubi tę wiadomość
-
Wyniki z 06.06
Objetosc 3,6ml(>1,5)
Koncentracja 80,2
Calkowita liczba w ejakulacie 288,7
Zywotnosc 85%
Aglutynacja brak
Lepkosc prawidlowa
uplynnienie 30 min
pH 7,8 (7,2)
Ruch postepowy a+b 24%
Ruch niepostepowy c 25%
Nieruchome d 51%
Morfologia:
Plemniki prawidlowe 1%
Plemniki nieprawidlowe 99%
Rozpoznanie AsthenoTeratozoospermia
Wyniki z 17.10
Objetosc 3,5ml
Koncentracja 157,4
Calkowita liczba w ejakulacie 550,9
Zywotnosc 89%
Aglutynacja brak
Lepkosc prawidlowa
Uplynnienie 30 min
Ph 7,5
Ruch postepowy a+b 63%
Ruch niepostepowy c 15%
Nieruchome d 22%
Morfologia:
Plemniki prawidlowe 7%
Plemniki nieprawidlowe 93%
Parametry nasienia w normiekarola_aa, Ania_84, paaulla84 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję poprawy wyniki są bardzo zadowalające. Az 155mln w 1ml to rewelacyjny wynik
U nas tylko 20:( nie mamy jak zrobić kolejnych badań po kolejnych 3 mcach profertilu bo tu e irlandii to jakaś masakra z tymi badaniami dopiero w grudniu będziemy w Pl.Maniuś lubi tę wiadomość