przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMagdaleny mój M również leczy się w Łodzi w tej poradni i my oprócz androvitu mamy zaleconą kurację undestor plus tamoxifen. Może po androvicie będzie u Was już poprawa i nie będzie potrzebne dalsze leczenie, czego Wam życzę
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Magdalena83 wrote:Ogólnie to staramy się już od 18 miesięcy ...po niecałym roku nieudanych prób poszłam się badać u mnie ok...a od czerwca tego roku wiemy, że P ma słabą armię
i jakie badania mial robione ??
bo widze ze niektorzy lekarze to serio na oslep wala lekami ;/
-
nick nieaktualny
-
paaulla84 wrote:Dziękuję Aniu, że pytasz, czuje się dobrze jakby łykał witaminkę C
moj jesczez dodatkowo lyka terz wit C i D -
Dziewczyny u nas we wszystkim są złe wyniki morfologii nie miał robionej ale miał dwa badania nasienia i tak:
27.06.2014 / 12.08.2014
koncentracja plemników 1,3 / 1,8
całkowita liczba plemników 7,8 / 11,2
ruch postępowy % 25/ 22 ; mln/ejakulat 2,0 / 2,5
ruch całkowity % 41 /41 ; mln/ejakulat 3,2 / 4,6
brak ruchu % 59 / 59
a reszta czyli morfologia i żywotność ze względu na niską liczbę plemników nie zostały wykonane
Nie ma żylaków:( -
Kochana ale widze ze powoli rosnie liczba ??
jesli niema zylakow to faktycznie trzeba by diagnozowac .. a miał robione wszystkie hormony : FSH, LH, Prolaktyna< TSH , testosteron ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 18:21
-
Aniu podczas pierwszej wizyty miał zlecone coś i od razu zrobił ale nie wiem co i nie wiem jakie wyniki bo był sam...wiec się łudzę, że to właśnie hormony
-
to za pewne dowiecie sie na wizycie
czyli pozosaje faktycznie czekac
Ale pamietajpoki sa plemniki to szansa jestMagdalena83 lubi tę wiadomość
-
Powoli rośnie, tak...ale moja pani ginekolog powiedziała, że i tak naturalnie będzie ciężko a jeśli zależy nam na czasie to in vitro tylko bo na inseminacje szkoda kaski bo mogą się nie udać próby ze względu na słabą armię...nie chcę in vitro wiadomo, że naturalnie byłoby najwspanialej ...ale to czekanie liczenie mnie dobija..a przed okresem bzikuje i mam wszystkie objawy ciąży
-
Aniu dziękuję za słowa otuchy Mam taką nadzieję, że się uda mój P. zmienia teraz pracę, do tej pory pracował w wykończeniach mieszkań (pył, kurz, farby - lekarze od razu mówili, że to nie sprzyja plemnikom), może nowa praca da nowego "kopa" no i w ogóle siły na dalsze działanie ))
-
Na pewno
zobacz ile nas jest i powoli jakos kazda zachodzi
dajcie sobie czas na regeneracje
proces tworzenia spermatogenezy trwa 72-74 dni ..wiec niestety potrzeba czasu po zmieniach i witaminkach -
No tak tak wiem, że to wszystko potrzebuje czasu ) ale ja z natury jestem niecierpliwa )
A tak, czytałam forum i ucieszyło mnie bardzo, że część z Nas zaszła naturalnie daje nadzieje taka informacja ))) No nic ... idę się trochę poprzytulać do mojego P )))
PS.... Paaulla a u Oszukowskiej byliście? -
nick nieaktualnyMagdalena83 wrote:No tak tak wiem, że to wszystko potrzebuje czasu ) ale ja z natury jestem niecierpliwa )
A tak, czytałam forum i ucieszyło mnie bardzo, że część z Nas zaszła naturalnie daje nadzieje taka informacja ))) No nic ... idę się trochę poprzytulać do mojego P )))
PS.... Paaulla a u Oszukowskiej byliście? -
Hej dziewczynki
My po badaniach ..
po 6 tyg kuracji u meza poprawa
Testosteron skoczyl ze 174 na 396
FSH niestety wzroslo z 32 na 56
po 8 tyg kuracji..... a dwa tyg po poprzednich badaniach
Testosteron z 396 wywindowal na 536
a FSH spadlo z 56 na 48 nie duzoo le powoli
FSH- u mezczyzn im wyzsze tym wiekszy defekt jader..
a badanie nasienia po 8 tyg kuracji
plemnikow nadal brak..ale.. pojawily sie komorki okragle co oznacza ze mozliwe iz sa nieozwiniete plemniki i jest ich powyzej 1 mln
wiadomo proces tworzenia plemnow to 72 - 74 dni a my zorbilismy badania po 60 dniach .. wiec nnadzieja jest
w piatek wizyta u dr w Novum zobaczymypaaulla84, agjot1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:Hej dziewczynki
My po badaniach ..
po 6 tyg kuracji u meza poprawa
Testosteron skoczyl ze 174 na 396
FSH niestety wzroslo z 32 na 56
po 8 tyg kuracji..... a dwa tyg po poprzednich badaniach
Testosteron z 396 wywindowal na 536
a FSH spadlo z 56 na 48 nie duzoo le powoli
FSH- u mezczyzn im wyzsze tym wiekszy defekt jader..
a badanie nasienia po 8 tyg kuracji
plemnikow nadal brak..ale.. pojawily sie komorki okragle co oznacza ze mozliwe iz sa nieozwiniete plemniki i jest ich powyzej 1 mln
wiadomo proces tworzenia plemnow to 72 - 74 dni a my zorbilismy badania po 60 dniach .. wiec nnadzieja jest
w piatek wizyta u dr w Novum zobaczymyAnia_84 lubi tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Super wiesci Aniu!!! trzymam mocno kciuki aby sie pojawily plemniczki
nooo al jak tyle lat jadra nie funkcjonowaly to teraz msza sie rozbujac -
nick nieaktualny