przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Muffinka1019 wrote:Oj, a ja całą swoją nadzieję wiązałam z profertil...
Monia, powiedz mi, które z tych leków co podajesz są na receptę i ewentualnie jak sama mogę stworzyć mieszankę dla mojego R.
Wizytę u specjalisty mamy dopiero w marcu, nie mam zamiaru bezczynnie siedzieć do tego czasu.
Zamiennie polecam : kup mace ale w proszku ... pól kilowe opakowanie ok 70 zł... płaską łyżeczke rozpuścić w troszeczce soku, jogurtu, herbaty itp i 2 x dziennie rano i wieczorem mu takie coś zapodaj.
Rano aj mu jeszcze 1 kaps androvitu plus a wieczorem jedna kapsułke Fertilmenu (uważaj bo są 2 nazwy Fertimen i Fertilmen- to inne leki - ten drugi bogatszy skład) do tego kupiłabym jeszcze l- karnityne.
Kurcze szkoda, ża nie macie prędzej wizyty bo te clo, proviron mój miał na recepte ...
a tak zrobiono by Wam badania bo może niskie parametry są powodem niskiego testosteronu...
no ale na początek jabym tak skomponowała leki i podawała - napewno już coś ruszy i nie będziecie biernie czekać . Powodzenia -
amygdala wrote:Dzieki Monia za wskazówki a ta mace to w aptece sie kupuje? I jeszcze raz Wam gratuluje! Kazde dziecko to cud od Boga! I ja o ten cud tez sie modle...
mace kupuje necie
http://www.przedciaza.pl/107-wspomaganie-meskiej-plodnosci-zestaw-witamin-i-mineralow-fertilman-maca-w-proszku.html -
hej dziewczyny! jestescie czy ten watek juz nie dziala? w tylu tematach mnostwo dziewczyn juz w ciazy, zazdroszcze im ale pozytywnie, juz widza serduszka, wizyty u lekarza, badania itp zastanawiam sie czy kiedykolwiek w zyciu i ja bede to przechodzic i oczywiscie wszystkie dziewczyny ktore chca zajsc ze slabym nasieniem, moj bierze suplementy i czekamy na wizyte u androloga, ale jest bardzo zle
Ania1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej, tak jesteśmy witam cię w naszych skromnych progach, mój też ma słabe nasienie wszystko poniżej normy a już 4 razy byłam w ciąży która niestety kończyła się w terminie @ na początku było podejrzenie że to przez słabe plemniki te ciąże jednak miesiąc temu u mnie wyszło Hashimoto i niedoczynność tarczycy, i Endo twierdzi że to Hashimoto jest winowajca poronien... Kochana podasz nam wyniki badan Twojego?
-
mój ma niedoczynność tarczycy, dne moczanową i androlog powiedział że ma to wpływ na plemniki ale nie powinny być aż tak złe... (bo na te choroby mój bierze codziennie leki) ogólnie wynik to "pojedyńcze plemniki" od androloga dostał skierowanie na badania hormonalne,genetyczne i inhibineB, w styczniu wizyta u androloga i jeszcze raz badanie nasienia bo mój robił tylko raz w sierpniu i oddaliśmy do laboratorium gdzie jeszcze oni wiozą nasienie do badania do miasta oddalonego o 30km, wiec mam cichą nadzieję że może za długo dowozili i takie słabe wyniki... podaję wyniki, nie są szczegółowe...
abstynencja-5 dni
uplynnienie-60
objetosc-1,1
ph-8,2
barwa-prawidlowa
lepkosc-wzmozona
komentarz-w preparatach bezposrednich znalezono pojedyncze plemniki,niektore z nich wykazujące ruch, w preparatach zageszczonych barwionych znaleziono pojedyncze plemniki o prawidlowej budowie.
to wszystko... -
zachęcam do wizyty u urologa i zrobienie badań tsh, fsh, prl, lh i testosteron.
i suplementy naprawdę działają cuda (androvit, fertilmen) i maca w proszku też . Naprawde polecam spróbowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 12:01
-
nick nieaktualny
-
a ja niestety znowu owulacja z niedrożnej strony 3 tabletki clo miałam i taki słaby efekt 1 pęcherzyk był w 13dc 18mm a na drożnej stronie tylko 11
Także ja odpadam w tym cyklu
W grudniowo świątecznym cyklu podchodzimy do IUI ze względu na słabe nasienie oczywiście, chociaż mam nadzieję , że do tamtej pory już będzie lepsze
Spotkałyście się z tym, że badanie robione komputerowo są gorsze od normalnego ??