X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
Odpowiedz

przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!

Oceń ten wątek:
  • aipoite Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby normalne badanie polega na tym że ręcznie wszystko można policzyć itp. a to jest dokładniejsze, chociaż ja myślałam że właśnie komputerowe jest lepsze, no ale jest jak jest.

<3
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam z utęsknieniem na @. Mam teraz cykl bezowulacyjny i dziś jest to 48 dzień :-/ ciekawe ile jeszcze przede mną

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus współczuję takich długich cykli.
    Mnie strasznie boli brzuch podczas tej @
    Dziewczyna która z Was miała HSG?

• aipoite Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój dzisiaj to 30 dzień, najdłuższy to 33dni na szczęscie, chociaż też nie mam regularnych :/ moja koleżanka miała hsg bolało ją ale wiedziała po co to robi i to było silniejsze, nieraz hsg pomaga zajść w ciążę.

paaulla84 lubi tę wiadomość

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane! Przepraszam że się nie odzywam ale mam nalot teściów na długi weekend :/ u mnie zaraz owulacja w 7 dc na prawym jajniku był już pęcherzyk prawie 18 mm.. A zaraz jadę robic badania na tokso ig M/ ig G i na rozyczke ig M/ ig G bo tyle udało mi się wyzebrac w Lux medzie mimo że mam w pakiecie wszystkie bad hormonalne i nie tylko to nie chciała mi dac bo nie widzi powodu, cykle z owulacja, regularne :/ chore to jest wszystko mieć w pakiecie a nie móc korzystać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam o hsg ale lekarz nie widzi takiej potrzeby bo przecież ciąże były :/ a prywatnie to koszt prawie 500 zł

• aipoite Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! rozumiemy naloty teściów heh... a co do badań niestety tak jest z tymi lekarzami i załatwianiem, też miałam pakiet do wykorzystania niedawno i co też nie mogłam zrobić wszystkich bo u mnie jest OK, mąż ma problem :/ dziwne to wszystko, powodzenia z teściami :)

<3
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla ja mialam hsg dwa razy. Pierwsze 6 lat temu i w tym samym cyklu zaszlam w ciaze. Drugie w lipcu tego roku, na razie w ciazy nie jestem. Badanie do przezycia, mnke bardziej bolalo zakladanie tego osprzetu nic samo badanie. Bol porownywalny do miesiaczkowego, tyle ze u mnie wszystko bylo ok, brak zrostow. Niewiem jak boli jak jest niedroznosc.
    Dlugo mnie tu nie bylo, mialam slaby okres w zyciu, 1,5 tygodnia temu zmarla moja ukochana chrzestna i wszystko takie jakies do dupy bylo. Ale pomalu jest coraz lepiej. Jestem nadal przed ovu, w 12dc mialam usg i pecherzyk w lewym jajniku mial 19mm. Chyba nadal nie pekl bo boli mnie ten jajnik i tempka nie skoczyla. Obstawiam ze to moze dzis ten dzien, zobaczymy jutro.
    To tyle, postaram sie zagladac na biezaco, pozdrowienia dla wszystkich.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    A ja czekam z utęsknieniem na @. Mam teraz cykl bezowulacyjny i dziś jest to 48 dzień :-/ ciekawe ile jeszcze przede mną
    kochana czemu nie daja ci jakiejs lutki czy dupka na wywolanie ?? bez sensu tak czekac ;/

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam HSG
    Jeden drożny i jeden niedrożny, wcale mnie ten niedrożny bardziej nie bolał, ba bolało tylko jakies 30s i to był identyczny skurcz @, do przeżycia a zakładanie tych wszystkich cewników jest nieprzyjemne ale nie bolesne.

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    kochana czemu nie daja ci jakiejs lutki czy dupka na wywolanie ?? bez sensu tak czekac ;/
    Tydzień temu na wizycie mówiłam o tym lekarzowi to mi powiedział, że zanim się za mnie weźmie to musi wiedzieć jaki miałam najdłuższy cykl i jaki najkrótszy więc póki zajmujemy się mężem to ja mam czekać na @ aż sama przyjdzie i się nie martwić, za tydzień znowu mamy wizytę więc jeśli @ nadal nie będzie to znowu z nim porozmawiam.

Ania_84 lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź, pojadę dziś do szpitala ze skierowaniem, zobaczymy na kiedy mi wyznaczą termin.

• Butter Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, dopisuję się do Wa, mój ma słabe nasienie, morfologia 3,ruchliwość 15%, mała żywotność.Ja jeszcze mam problemy z owulacją.

860ih371w1equ1ox.png
    f2wl9n73ao6srr6d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nową koleżankę :)
    A długo już się staracie?

• aipoite Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również witam Butter :)

<3
  • aipoite Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! mam pytanie, w styczniu mój ma wizytę u androloga do tego czasu musi zrobić badania genetyczne i hormonalne, orientujecie się może ile czeka się na wyniki? bo nie wiem czy zdążymy do stycznia.

Ania_84 lubi tę wiadomość

<3
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aipoite wrote:
    hej dziewczyny! mam pytanie, w styczniu mój ma wizytę u androloga do tego czasu musi zrobić badania genetyczne i hormonalne, orientujecie się może ile czeka się na wyniki? bo nie wiem czy zdążymy do stycznia.
    na genetyke okolo 6-8 tyg .. choc nie raz i sie zdarza nawet 10 tyg
    hormony tego samego dnia .. chyba ze masz testosteron wolny to czeka sie chyba 3 dni :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • aipoite Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za info no to genetykę mój musi już zrobić, dobrze że się zapytałam, nawet wcześniej nie pomyślałam że można tak długo czekać na wyniki ufff może zdążymy ;-) testosteron ma do zrobienia zwykły.

<3
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aipoite wrote:
    dzięki za info no to genetykę mój musi już zrobić, dobrze że się zapytałam, nawet wcześniej nie pomyślałam że można tak długo czekać na wyniki ufff może zdążymy ;-) testosteron ma do zrobienia zwykły.
    wiesz zalezy w jakim miejscu robicie genetyke :) ale z reguly to trwa :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • aipoite Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, jutro przejdę się do laboratorium i się zapytam dokładnie,ale pewnie tyle sę czeka tak jak piszesz w małym mieście mieszkamy, ciekawe czy w ogóle tą genetykę oni robią... tylko najgorzej z moim kiedy będzie mógł bo jest kierowcą i jeździ od rana do wieczora, trudno go usidlić ;/ mam nadzieję że się uda jak najszybciej.

<3
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ