X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
Odpowiedz

przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!

Oceń ten wątek:
  • aipoite Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! a u nas suplementy i suplementy, rano mojemu przed pracą przygotowuję tabsy bo by się SAM nie połapał, mam nadzieję że pomogą, w kwietniu badanie następne, zobaczymy czy jest poprawa, a może nie trzeba będzie już robić... ;-)

Ania1986 lubi tę wiadomość

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aipoite wrote:
    hej dziewczyny! a u nas suplementy i suplementy, rano mojemu przed pracą przygotowuję tabsy bo by się SAM nie połapał, mam nadzieję że pomogą, w kwietniu badanie następne, zobaczymy czy jest poprawa, a może nie trzeba będzie już robić... ;-)

Oby kochana do kwietnia jeszcze czas może się uda, trzymam kciuki a to co Z nasieniem partnera jest nie tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 09:18

• aipoite Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby1991 wrote:
    Oby kochana do kwietnia jeszcze czas może się uda, trzymam kciuki a to co Z nasieniem partnera jest nie tak?

na początku w sierpniu 2014 wyszło pojedyncze plemniki w nasieniu (szok) ale nasienie było dowożone do inne miasta do badania więc wierzylam w to że nie są wiarygodne, nastepne badanie moglismy zrobić dopiero w styczniu 2015 ze względu na pracę mojego męża i w tym czasie jakies 5 miesiecy podawalam mu salfazin i wit, a+e, wynik bdania w styczniu 16mln w całości, więc mega poprawa, wizyta pod koniec stycznia u androloga i przepisal mojemu leki, wit, i antybiotyk bo w posiewie wyszła bakteria, nooo i w tym czasie wyszło ze ja mam za wysoką prolaktyne wiec biore bromergon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 09:40

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aipoite wrote:
    na początku w sierpniu 2014 wyszło pojedyncze plemniki w nasieniu (szok) ale nasienie było dowożone do inne miasta do badania więc wierzylam w to że nie są wiarygodne, nastepne badanie moglismy zrobić dopiero w styczniu 2015 ze względu na pracę mojego męża i w tym czasie jakies 5 miesiecy podawalam mu salfazin i wit, a+e, wynik bdania w styczniu 16mln w całości, więc mega poprawa, wizyta pod koniec stycznia u androloga i przepisal mojemu leki, wit, i antybiotyk bo w posiewie wyszła bakteria, nooo i w tym czasie wyszło ze ja mam za wysoką prolaktyne wiec biore bromergon.

Najważniejsze ze jest poprawa:)

aipoite lubi tę wiadomość

• aipoite Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i oczywiscie po wyniku pojedyncze plemniki, mąż miał zlecone badania genetyczne, hormonalne, inhibine B, 1000 zł wydane w błoto bo wniki wszystkie w normie, no ale invicta zarabia, wystarczyło zrobić od razu posiew i znalazło by się przyczyne tak słabych wyników, sama musiałam dojść do tego żeby posiew zrobić, no ale teraz mam nadzieję, że jetesmy na dobrej drodze :-)

<3
  • aipoite Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Was widzę super wyniki, ciąża to tylko kwestia czasu ;-) macie liczną armie :)

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aipoite wrote:
    u Was widzę super wyniki, ciąża to tylko kwestia czasu ;-) macie liczną armie :)

Oj mam nadzieje, wiesz chyba wolalabym wiedzieć ze jest jakąś konkretna przyczyna braku ciąży i na niej się skupić niż tak ze wszystko jest ok a bobasa dalej nie ma

• aipoite Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli też zrobiłas podstawowe badania i są w normie w kierunku ciąży to poprostu trzeba czekać ... aaaa wiem że to najtrudniejsze, My juz 2,5 roku czekamy i mam nadzieję że się doczekamy, ale oczywiście na początku nie wiedzieliśmy o problemie, wiec dwa lata staraliśmy sie prawdę mówiąc praktycznie bez plemników.

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aipoite wrote:
    jeżeli też zrobiłas podstawowe badania i są w normie w kierunku ciąży to poprostu trzeba czekać ... aaaa wiem że to najtrudniejsze, My juz 2,5 roku czekamy i mam nadzieję że się doczekamy, ale oczywiście na początku nie wiedzieliśmy o problemie, wiec dwa lata staraliśmy sie prawdę mówiąc praktycznie bez plemników.

Dlatego ja noechcialam czekać i wyprułam do giną zaledwie po pół roku starania

• aipoite Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to szybko :) mój gin powiedział jak przyszłam po roku staran "współżyć proszę współżyć i się nie stresować" masakra ich stały tekst... i wtedy po roku nastepnym mąż zrobić badanie i wyszło... teraz cieszę się trochę stresu było i załamania ale teraz jest OK, myslimy tylko pozytywnie! ;-)

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aipoite wrote:
    no to szybko :) mój gin powiedział jak przyszłam po roku staran "współżyć proszę współżyć i się nie stresować" masakra ich stały tekst... i wtedy po roku nastepnym mąż zrobić badanie i wyszło... teraz cieszę się trochę stresu było i załamania ale teraz jest OK, myslimy tylko pozytywnie! ;-)

Dokładnie pozytywne myślenia to podstawa!;)

aipoite lubi tę wiadomość

• aipoite Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby1991 wrote:
    Dokładnie pozytywne myślenia to podstawa!;)

też tak uważam! :-)

<3
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aipoite wrote:
    Wszystko zależy od ginekologa, ja pokazałam się z problemem po roku starań a gin powiedział że nie zacznie mnie diagnozować jeśli nie przyniosę wyników nasienia męża. No i pojawił się problem oligozoospermia bardzo ciężka, zaburzenia hormonalne. Co ciekawe, zaczęłam grzebać w dokumentacji medycznej męża i już 10 lat temu trafił do urologa z bólami jąder. W wynikach znaczny niedobór testosteronu. I co powiedział że wszystko jest ok, za ból jąder odpowiedzialny jest kręgosłup i żyliśmy w błogiej nieświadomości że coś zaczęło się już wtedy dziać. Nie wiem czy można było męża wcześniej leczyć, ale wiem na pewno że wiedząc o problemie zaczęlibyśmy starać się wcześniej...
    Aipoite wiedziałam że będzie lepiej. Mąż się podleczy i wyniki nasienia jeszcze przekroczą normy!

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Wszystko zależy od ginekologa, ja pokazałam się z problemem po roku starań a gin powiedział że nie zacznie mnie diagnozować jeśli nie przyniosę wyników nasienia męża. No i pojawił się problem oligozoospermia bardzo ciężka, zaburzenia hormonalne. Co ciekawe, zaczęłam grzebać w dokumentacji medycznej męża i już 10 lat temu trafił do urologa z bólami jąder. W wynikach znaczny niedobór testosteronu. I co powiedział że wszystko jest ok, za ból jąder odpowiedzialny jest kręgosłup i żyliśmy w błogiej nieświadomości że coś zaczęło się już wtedy dziać. Nie wiem czy można było męża wcześniej leczyć, ale wiem na pewno że wiedząc o problemie zaczęlibyśmy starać się wcześniej...
    Aipoite wiedziałam że będzie lepiej. Mąż się podleczy i wyniki nasienia jeszcze przekroczą normy!

U mnie gin tez pierwsze co to badanie nasienia najważniejsze:)

• aipoite Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynko :)tak nastepne badanie w kwietniu, a mój to jak duze dziecko :) wiec wole mu przygotowac tabsy bo jest ich az 8 dziennie i dwie na noc, dodatkowo bierze na tarczyce wiec pomagam mu hehe :) i tak jest dzielny ze wszystko bierze i nie marudzi, poprawa musi być

<3
  • aipoite Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:

właśnie tak to jest co lekarz to inne opinnie, nieraz trzeba wziąc sprawy w swoje rece żeby cos osiągnąc, niestety tak jest, My tez dwa lata staralismy sie w nieświadomości że plemnikow jest tak malutko, no ale teraz wiemy że może być coraz lepiej :) a Wy na jakim etapie jesteście, Twoj mąż cos bierze?

<3
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aipoite wrote:
    właśnie tak to jest co lekarz to inne opinnie, nieraz trzeba wziąc sprawy w swoje rece żeby cos osiągnąc, niestety tak jest, My tez dwa lata staralismy sie w nieświadomości że plemnikow jest tak malutko, no ale teraz wiemy że może być coraz lepiej :) a Wy na jakim etapie jesteście, Twoj mąż cos bierze?
    Mąż bierze całą masę witamin, clostilbegyt i był przeleczony antybiotykiem. Właściwie to kończymy pomału kurację i 28.02. Mamy zrobić kontrolne badanie nasienia i podjąć decyzję co dalej. Mam nadzieję że chociaż na inseminację sie załapiemy... Po miesiącu takiego leczenia koncentracja drgnęła z 2,5 na 4,3 mln/ml może to niewiele ale cieszę sie że chociaż się nie pogorszyło. Zobaczymy i nadal mamy nadzieję.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • aipoite Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też oprócz witamin bierze clostilbegyt, to plan macie to najważniejsze, moim zdaniem należy się cieszyć z każdej nawet minimalnej poprawy bo to znaczy że coś sie ruszyło i idzie do przodu a nie w dół, powodzenia 28.02 :-) nas to czeka w kwietniu.

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja juz po USG
    Podobno pęcherzyk pękł sam i widać tylko bliznę po nim( niewiem czy to dobrze?) i nie dostalam pregnylu także mamy działać a ze ja jestem osoba problemowa :p to juz mam problem bo co jak on pękł wczoraj a ja muszę na chłopa czekać z roboty na sexik i nie zdarzymy?

Ania1986 lubi tę wiadomość

• aipoite Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby1991 spokojnie działajcie jak lekarz tak powiedział, zdążycie;) pęcherzyk poczeka na żołnierzyki, nie stresuj się ;) a czy blizna po pęcherzyku to nie wiem czy dobrze ale chyba tak, przecież lekarz by Ci powiedział gdyby coś było nie tak. do dzieła! ;)

<3
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ