przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania1986 wrote:To rewelacja a plemniki będą wierze w to
-
nick nieaktualny
-
Nie nie robilam..w Novum nawet sie pytalam czy robic..,.ale powiedzieli mi ze do IMSI nie ma potrzeby do IUI tak jakb najbardziej
-
Ja też chcę dołączyć się do gratulacji dla Ani. Druga Ania: planujesz HSG? My byliśmy wczoraj na konsultacji w innej klinice. Doktor od razu chce nasmzakwalifikować do IUI. Już sama zgłupiałam każdy lekarz mówi co innego i co innego zaleca. Mąż proponuje podejść do jednej IUi a jak sie nie uda to sie nie szczypać tylko zbierać na in vitro. A ja potwornie boję się HSG. Przez lata leczyłam się z powodu pochwicy którą miałam po moich wcześniejszych przykrych doświadczeniach i nawet zwykle badanie ginekologiczne to dla mnie dramat... Najgorsze jest to że wynik nasienia jest średni, mała szansa na naturalne zapłodnienie, ale " za dobre" jeszcze na in vitro i człowiek już sam nie wie co robić dalej.
-
nick nieaktualnyNadira właśnie chciałbym zrobić, niby ciążę btly tzn ze jest droznosc no ale...my też chcemy podejść do 1 iui, szkoda ze tak ciężko dostać się na nfz. Nam jak obliczali to mamy prawie 3 mln/ml dobrych a powinno być minimum 1 mln/ml aby iui miała sens. U nas jakieś 700 zł wyjdzie iui bo mamy takiego gina co każe się pojawić w dniu pozytywnego testu owu. A więc monitoring itp odpada, ja sama sobie wtedy wezmę clo, tylko to hsg spędza mi sen z powiek bo nie dość że się boje to 450 zł trzeba dać.
-
nick nieaktualny
-
Ania a na HSG nie mozesz na NFZ sie wcisnac ??
co do IUI na NFZ ..u nas robia w Kielcach..ale ja jestem daleka od tej poradni ..bio sposob w jaki robia IUu zakrawa o skandal -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydziewczyny, a co powiecie, na takie wyniki...? ten ruch postępowy niepokoi mnie najbardziej...
- okres wstrzemięźliwości 3,5 dnia
- upłynnienie 15 mln
- objętość ejakulatu 2,0 ml
- ph 8,5
- barwa biaława
- lepkość prawidłowa
- aglutynacja(?) brak
- liczba plemników w 1 ml 24
- liczba plemników w ejakulacie 48
- ruch postępowy w % 13[-] tu napisane jest że min. 32
- ruch całkowity % 73
- ruch plemn.-brak ruchu 24%
- żywotność (%zywych) 77
- liczba plemników o prawidłowej budowie( w % )4
- liczba komórek liczba komórek w 1 ml spermalogenezy <5
- liczba leukocytów w 1 ml <1Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:dziewczyny, a co powiecie, na takie wyniki...? ten ruch postępowy niepokoi mnie najbardziej...
- okres wstrzemięźliwości 3,5 dnia
- upłynnienie 15 mln
- objętość ejakulatu 2,0 ml
- ph 8,5
- barwa biaława
- lepkość prawidłowa
- aglutynacja(?) brak
- liczba plemników w 1 ml 24
- liczba plemników w ejakulacie 48
- ruch postępowy w % 13[-] tu napisane jest że min. 32
- ruch całkowity % 73
- ruch plemn.-brak ruchu 24%
- żywotność (%zywych) 77
- liczba plemników o prawidłowej budowie( w % )4
- liczba komórek liczba komórek w 1 ml spermalogenezy <5
- liczba leukocytów w 1 ml <1
Ruch postępowy rzeczywiście zbyt niski.O prawidłowej budowie jest w granicy normy no mój ma 5% to też nie powala.A tak to raczej jest ok chociaż plemników mogło by być więcej,ale podsumowując wyniki ok jedynie ruchliwość poza normą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 12:19
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:to sie da jakoś poprawić? Jakieś leki, witaminy?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:nie pali i nie pije na szczęście, a macie jakiś sprawdzony suplement diety, który poprawi parametry nasienia? zwłaszcza ten ruch...? w ogóle, co, gdyby zamiast 13 & było 0 ? jest tam jeszcze coś takiego, jak ruch całkowity?
Tak zgadzam się,zawsze mogło być gorzej;)
Mnie też lekarz mówił ze mój ma morfologię 5 i nie powala ale dodał równie dobrze mogło być gorzej 2% albo 0%.
Nie doradze Ci co na poprawę bo mój nic nie dostał,ale myślę ze jak napiszeszvna męskim forum to tam się będą lepiej znać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjesteście nieocenione , mimo, że ten ruch nie powala, to przynajmniej zrobił te badania, wiemy na czym stoimy.
A jak myślicie, z takimi 13 % ale nie leczonymi ( teoretycznie) jest szansa zajsc w ciaze czy bardzo niewielkie?
i czym rozni sie ruch postępowy od całkowietego? Bo na mój chłopski rozum te postępowe to postępują do przodu heja:D a całkowity ruch ze sie po prosstu ruszają ale do zapłodnienia nie biegną -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:jesteście nieocenione , mimo, że ten ruch nie powala, to przynajmniej zrobił te badania, wiemy na czym stoimy.
A jak myślicie, z takimi 13 % ale nie leczonymi ( teoretycznie) jest szansa zajsc w ciaze czy bardzo niewielkie?
i czym rozni sie ruch postępowy od całkowietego? Bo na mój chłopski rozum te postępowe to postępują do przodu heja:D a całkowity ruch ze sie po prosstu ruszają ale do zapłodnienia nie biegną
Na wyniki patrzy się w całości,jak jest dużo plemników a morfologia tylko w normie to jest ok i odwrotnie:)
Ja na Twoim miejscu skonsultowala bym te wyniki z lekarzem