Przyszłe/obecne mamy PLUS SIZE
-
WIADOMOŚĆ
-
Kejt88 wrote:Super! ))
Hrabina, Agata jak długo się staraliście?? Macie pcos ? Jeśli tak to i dla mnie jest szansa
Ja nie mam pcos. Pod względem zdrowotnym to chyba wszystko było ok. Byłam kiedyś u gina w czasie owulacji, pęcherzyk pękł w lewym jajniku. Prawego nie sprawdzałam ale obie ciążę mam z lewego 😅
A tak na poważnie zaczęliśmy się starać od maja jak już zrzuciłam parę kilo.
Udało się za pierwszym razem i po miesiącu przerwy przez poronienie udało się znowu.
Ale jak staraliśmy się kiedy miałam otyłość 2 stopnia to nie zaskoczyłam.
Także waga ma znaczenie. Teraz dalej jestem gruba ale trochę mniej 🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 16:42
-
Dziewczyny aż miło się czyta wspaniałe wieści 😊 niech maluchy rosną 😊
Różowa_90, AgataJ, HrabinaZ, Anuuula lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 01. 2021
👱♀️ 32lata
Owulacja ✅
Hormony ✅
Waga ❌
💊 Inofem, wit D, acard
👨🦱 31 lat
Badanie nasienia ❌
27.10 - >Morfologia 0%
💊 TenFertilMan, orzechy brazylijskie, wit C, wit D
06.12 ⏸️
14.12 💔 (5tc) -
Kejt88 ja ważyłam 108 kg przy wzroście 163 cm
Zeszłam do 78 kg a ustabilizowałam na 83-85 kg.
Miałam zacząć się znowu odchudzać ale skoro zaszłam w ciążę to dopiero po niej zacznę zbijać wagę dalej 🙂
Teraz tylko będę starała się zdrowo jeść żeby nie przytyć jakoś dużo 🙂Kejt88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nadrobiłam czytanie. Wszystkim szczęściara serdecznie gratuluje ⏸️ kreseczek. Super ze Wam siie udało.
Mam nadzieję że i nam pozostałym w końcu się uda, skoro to taki szczęśliwy wątek 😁😁
Swoją drogą nie spodziewałam się że wizyty u ginekologa tyle kosztują 🙉🙉 a gdzie tu jeszcze badania? No ale najważniejszy efekt wart każdej ceny 🙃
Ona 36 lat
Badania ok
Fertistim, Folian, kwas omega 3-6-9
On 36 lat
cukrzyca
w trakcie badan
milionowy cs....... -
Kejt88 wrote:Niestety to wszystko jest mega drogie, ja teraz w 3dc mam zrobić serię badań, gdzie jedno z nich kosztuje aż 100zl
Oj wiem ile te badania kosztują my po roku staran zgłosiliśmy się do kliniki niepłodności i na dzień dobry badania hormonalne ponad 500 zł, meza badania 200 zł, wizyta u gin 250 zł plus dojazd do kliniki a mam gdzieś 50 km w 1 stronę a końca nie ma bo nadal się nie udaje. Tracę już siły i nadzieję. A u Was jak tam? Zrob badania będzie wszystko jasne.Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Ostatnio coś c8cho w naszym wątku. U mnie dzisiaj spadek temp. A to dopiero 8 dpo, więc na @ to trochę za wcześnie 🤔 Tym bardziej że nie czuję żadnych objawów typowych przed @.
AgataJ a Ty jak się czujesz?Starania o pierwsze 👶 od 01. 2021
👱♀️ 32lata
Owulacja ✅
Hormony ✅
Waga ❌
💊 Inofem, wit D, acard
👨🦱 31 lat
Badanie nasienia ❌
27.10 - >Morfologia 0%
06.12 ⏸️
14.12 💔 (5tc) -
Pozytywnemyslenie wrote:Ostatnio coś c8cho w naszym wątku. U mnie dzisiaj spadek temp. A to dopiero 8 dpo, więc na @ to trochę za wcześnie 🤔 Tym bardziej że nie czuję żadnych objawów typowych przed @.
AgataJ a Ty jak się czujesz?
Z tą temperaturą to różnie bywa, może to tylko dyniowy spadek wynikający z zupełnie czegoś innego. Ja teraz już nie mierze, bo nie chce się denerwować. Jak zobaczyłam dwie kreski, to chyba jeszcze tylko jeden raz jeszcze zmierzyłam i koniec.
Co do samopoczucia to w porządku, zmęczona jestem jedynie i bardziej senna. I tyle w sumie. Ciężko mi wytrzymać jeszcze dwa tygodnie do wizyty. Martwię się czy jest okej, ale tego się już nie przeskoczy.25.08 - II
25.08 - beta 50,4
27.08 - beta 162 -
AgataJ wrote:Z tą temperaturą to różnie bywa, może to tylko dyniowy spadek wynikający z zupełnie czegoś innego. Ja teraz już nie mierze, bo nie chce się denerwować. Jak zobaczyłam dwie kreski, to chyba jeszcze tylko jeden raz jeszcze zmierzyłam i koniec.
Co do samopoczucia to w porządku, zmęczona jestem jedynie i bardziej senna. I tyle w sumie. Ciężko mi wytrzymać jeszcze dwa tygodnie do wizyty. Martwię się czy jest okej, ale tego się już nie przeskoczy.
No mam nadzieję że jutro wróci na wyższe poziomy 🙂
To super jak się dobrze czujesz. Oby wszystki sie dobrze i zdrowo rozwijało 🙂 a za dwa tygodnie będziesz miała tego potwierdzenie 😊AgataJ lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 01. 2021
👱♀️ 32lata
Owulacja ✅
Hormony ✅
Waga ❌
💊 Inofem, wit D, acard
👨🦱 31 lat
Badanie nasienia ❌
27.10 - >Morfologia 0%
06.12 ⏸️
14.12 💔 (5tc) -
AgataJ z objawów to przede wszystkim senność i zmęczenie 😅 generalnie spać mogłabym co chwilę 🙂 bolą mnie piersi i od wczoraj mam lekkie mdłości.
Miałam wczoraj wizytę u ginekologa i jest ładny pęcherzyk 😁 pani doktor powiedziała że nie jest pewna na 100% ale wydaje się jej że serduszko bije, ale potwierdzimy to za dwa tygodnie 🙂Piszczak, AgataJ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny może i ja dołączę do wątku chyba się nadaje😂 mam172 cm wzrostu w pierwsza ciążę 8 lat temu zaszłam ważąc 95 i kończyłam z wagą 115kg 🙄 6 tygodni po porodzie waga wróciła do tej sprzed. Nigdy nie byłam szczupła w tym roku starając się próbowałam zrzucić parę kilo ale się nie udało 😏 zaszłam w ciążę z wagą 105 ale plan jest żeby nie przytyć już tyle co w pierwszej ciąży 😉
HrabinaZ, AgataJ lubią tę wiadomość
-
Dorka wrote:Hej dziewczyny może i ja dołączę do wątku chyba się nadaje😂 mam172 cm wzrostu w pierwsza ciążę 8 lat temu zaszłam ważąc 95 i kończyłam z wagą 115kg 🙄 6 tygodni po porodzie waga wróciła do tej sprzed. Nigdy nie byłam szczupła w tym roku starając się próbowałam zrzucić parę kilo ale się nie udało 😏 zaszłam w ciążę z wagą 105 ale plan jest żeby nie przytyć już tyle co w pierwszej ciąży 😉
To trzymamy kciuki! Ale super, że 6 tyg po porodzenie wróciłaś do wagi sprzed, to dobry znak dbaj o siebie, a raczej o Was 🥰Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
nick nieaktualny
-
HrabinaZ wrote:AgataJ z objawów to przede wszystkim senność i zmęczenie 😅 generalnie spać mogłabym co chwilę 🙂 bolą mnie piersi i od wczoraj mam lekkie mdłości.
Miałam wczoraj wizytę u ginekologa i jest ładny pęcherzyk 😁 pani doktor powiedziała że nie jest pewna na 100% ale wydaje się jej że serduszko bije, ale potwierdzimy to za dwa tygodnie 🙂HrabinaZ lubi tę wiadomość
25.08 - II
25.08 - beta 50,4
27.08 - beta 162 -
Dorka wrote:Hej dziewczyny może i ja dołączę do wątku chyba się nadaje😂 mam172 cm wzrostu w pierwsza ciążę 8 lat temu zaszłam ważąc 95 i kończyłam z wagą 115kg 🙄 6 tygodni po porodzie waga wróciła do tej sprzed. Nigdy nie byłam szczupła w tym roku starając się próbowałam zrzucić parę kilo ale się nie udało 😏 zaszłam w ciążę z wagą 105 ale plan jest żeby nie przytyć już tyle co w pierwszej ciąży 😉25.08 - II
25.08 - beta 50,4
27.08 - beta 162 -
nick nieaktualny
-
Dorka wrote:Czuje się dość dobrze czasami mnie zemdli ale ogólnie w porządku. Zaczęłam 6 tydzień myślę że jesteśmy na podobnym etapie🙂25.08 - II
25.08 - beta 50,4
27.08 - beta 162 -
nick nieaktualnyAgataJ wrote:U mnie według aplikacji dziś 6+0, czyli podobnie Mam wizytę tak samo jak Ty 20tego w poniedziałek i czekam na nią i czekam i się doczekać nie mogę Bardzo wcześnie poszłam do lekarza, bo już w sumie prawie 2 tyg temu, bo miałam infekcje intymną (dał mi antybiotyk i przeszło na szczęście) i kazał przyjść za 3 tyg. Ja widziałam ledwo pęcherzyk tylko, ciąża potwierdzona przez lekarza wtedy ale jak jest na dzień dzisiejszy nie wiem. Boje się bardzo, staram się myśleć że wszystko jest dobrze, wiadomo, ale nie umiem odpędzić od siebie tego leku... Szczęściem jest to, że pomimo tego, że naprawdę nie mogę się doczekać i te 3 tygodnie to długo, ale czas szybko leci, dzień mija za dniem błyskawicznie.
Myśl pozytywnie stres to nie dobra rzecz 😉 wszystko będzie dobrze. A z tym czasem to faktycznie mi też tak ucieka że szok 🙂