Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przyszłe/obecne mamy PLUS SIZE
Odpowiedz

Przyszłe/obecne mamy PLUS SIZE

Oceń ten wątek:
  • HrabinaZ Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 wrote:
    Super! :)))
    Hrabina, Agata jak długo się staraliście?? Macie pcos ? Jeśli tak to i dla mnie jest szansa :D

Ja nie mam pcos. Pod względem zdrowotnym to chyba wszystko było ok. Byłam kiedyś u gina w czasie owulacji, pęcherzyk pękł w lewym jajniku. Prawego nie sprawdzałam ale obie ciążę mam z lewego 😅
    A tak na poważnie zaczęliśmy się starać od maja jak już zrzuciłam parę kilo.
    Udało się za pierwszym razem i po miesiącu przerwy przez poronienie udało się znowu.
    Ale jak staraliśmy się kiedy miałam otyłość 2 stopnia to nie zaskoczyłam.
    Także waga ma znaczenie. Teraz dalej jestem gruba ale trochę mniej 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 16:42

m3sx3e3kbphq45rk.png
  • Pozytywnemyslenie Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny aż miło się czyta wspaniałe wieści 😊 niech maluchy rosną 😊

Różowa_90, AgataJ, HrabinaZ, Anuuula lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 01. 2021
    👱‍♀️ 32lata
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    Waga ❌

💊 Inofem, wit D, acard

👨‍🦱 31 lat
    Badanie nasienia ❌
    27.10 - >Morfologia 0%

💊 TenFertilMan, orzechy brazylijskie, wit C, wit D

06.12 ⏸️
    14.12 💔 (5tc)
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hrabina z tą waga to i ja mam problem, schudłam 15 kg ale to wciąż mało... kropla w morzu, jeszcze z 20kg powinnam zejść grrrr

TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 :)))) poprawa <jupi>
    Ft3 : 4.17
    Ft4 : 11.70

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • HrabinaZ Koleżanka

Wysłany: 1 września 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 ja ważyłam 108 kg przy wzroście 163 cm
    Zeszłam do 78 kg a ustabilizowałam na 83-85 kg.
    Miałam zacząć się znowu odchudzać ale skoro zaszłam w ciążę to dopiero po niej zacznę zbijać wagę dalej 🙂
    Teraz tylko będę starała się zdrowo jeść żeby nie przytyć jakoś dużo 🙂

Kejt88 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kbphq45rk.png
  • Nativip Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadrobiłam czytanie. Wszystkim szczęściara serdecznie gratuluje ⏸️ kreseczek. Super ze Wam siie udało.
    Mam nadzieję że i nam pozostałym w końcu się uda, skoro to taki szczęśliwy wątek 😁😁

Swoją drogą nie spodziewałam się że wizyty u ginekologa tyle kosztują 🙉🙉 a gdzie tu jeszcze badania? No ale najważniejszy efekt wart każdej ceny 🙃

Ona 36 lat
    Badania ok
    Fertistim, Folian, kwas omega 3-6-9

On 36 lat
    cukrzyca
    w trakcie badan

milionowy cs....... :(
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to wszystko jest mega drogie, ja teraz w 3dc mam zrobić serię badań, gdzie jedno z nich kosztuje aż 100zl :/

TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 :)))) poprawa <jupi>
    Ft3 : 4.17
    Ft4 : 11.70

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 wrote:
    Niestety to wszystko jest mega drogie, ja teraz w 3dc mam zrobić serię badań, gdzie jedno z nich kosztuje aż 100zl :/

Oj wiem ile te badania kosztują my po roku staran zgłosiliśmy się do kliniki niepłodności i na dzień dobry badania hormonalne ponad 500 zł, meza badania 200 zł, wizyta u gin 250 zł plus dojazd do kliniki a mam gdzieś 50 km w 1 stronę a końca nie ma bo nadal się nie udaje. Tracę już siły i nadzieję. A u Was jak tam? Zrob badania będzie wszystko jasne.

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-17kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025
  • AgataJ Ekspertka

Wysłany: 8 września 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, co tam u Was słychać? Jakieś nowe wieści może? :)

Hrabina,jak się czujesz? Masz już jakieś objawy?

25.08 - II <3
    25.08 - beta 50,4
    27.08 - beta 162

Wysłany: 8 września 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio coś c8cho w naszym wątku. U mnie dzisiaj spadek temp. A to dopiero 8 dpo, więc na @ to trochę za wcześnie 🤔 Tym bardziej że nie czuję żadnych objawów typowych przed @.

AgataJ a Ty jak się czujesz?

👱‍♀️ 32lata
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    Waga ❌

💊 Inofem, wit D, acard

👨‍🦱 31 lat
    Badanie nasienia ❌
    27.10 - >Morfologia 0%

06.12 ⏸️
    14.12 💔 (5tc)
  • AgataJ Ekspertka

Wysłany: 8 września 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywnemyslenie wrote:
    Ostatnio coś c8cho w naszym wątku. U mnie dzisiaj spadek temp. A to dopiero 8 dpo, więc na @ to trochę za wcześnie 🤔 Tym bardziej że nie czuję żadnych objawów typowych przed @.

AgataJ a Ty jak się czujesz?

Z tą temperaturą to różnie bywa, może to tylko dyniowy spadek wynikający z zupełnie czegoś innego. Ja teraz już nie mierze, bo nie chce się denerwować. Jak zobaczyłam dwie kreski, to chyba jeszcze tylko jeden raz jeszcze zmierzyłam i koniec.

Co do samopoczucia to w porządku, zmęczona jestem jedynie i bardziej senna. I tyle w sumie. Ciężko mi wytrzymać jeszcze dwa tygodnie do wizyty. Martwię się czy jest okej, ale tego się już nie przeskoczy.

25.08 - II <3
    25.08 - beta 50,4
    27.08 - beta 162

Wysłany: 8 września 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataJ wrote:
    Z tą temperaturą to różnie bywa, może to tylko dyniowy spadek wynikający z zupełnie czegoś innego. Ja teraz już nie mierze, bo nie chce się denerwować. Jak zobaczyłam dwie kreski, to chyba jeszcze tylko jeden raz jeszcze zmierzyłam i koniec.

Co do samopoczucia to w porządku, zmęczona jestem jedynie i bardziej senna. I tyle w sumie. Ciężko mi wytrzymać jeszcze dwa tygodnie do wizyty. Martwię się czy jest okej, ale tego się już nie przeskoczy.

No mam nadzieję że jutro wróci na wyższe poziomy 🙂

To super jak się dobrze czujesz. Oby wszystki sie dobrze i zdrowo rozwijało 🙂 a za dwa tygodnie będziesz miała tego potwierdzenie 😊

AgataJ lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 32lata
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    Waga ❌

💊 Inofem, wit D, acard

👨‍🦱 31 lat
    Badanie nasienia ❌
    27.10 - >Morfologia 0%

06.12 ⏸️
    14.12 💔 (5tc)
  • HrabinaZ Koleżanka

Wysłany: 9 września 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataJ z objawów to przede wszystkim senność i zmęczenie 😅 generalnie spać mogłabym co chwilę 🙂 bolą mnie piersi i od wczoraj mam lekkie mdłości.
    Miałam wczoraj wizytę u ginekologa i jest ładny pęcherzyk 😁 pani doktor powiedziała że nie jest pewna na 100% ale wydaje się jej że serduszko bije, ale potwierdzimy to za dwa tygodnie 🙂

Piszczak, AgataJ lubią tę wiadomość

m3sx3e3kbphq45rk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny może i ja dołączę do wątku chyba się nadaje😂 mam172 cm wzrostu w pierwsza ciążę 8 lat temu zaszłam ważąc 95 i kończyłam z wagą 115kg 🙄 6 tygodni po porodzie waga wróciła do tej sprzed. Nigdy nie byłam szczupła w tym roku starając się próbowałam zrzucić parę kilo ale się nie udało 😏 zaszłam w ciążę z wagą 105 ale plan jest żeby nie przytyć już tyle co w pierwszej ciąży 😉

HrabinaZ, AgataJ lubią tę wiadomość

• Różowa_90 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka wrote:
    Hej dziewczyny może i ja dołączę do wątku chyba się nadaje😂 mam172 cm wzrostu w pierwsza ciążę 8 lat temu zaszłam ważąc 95 i kończyłam z wagą 115kg 🙄 6 tygodni po porodzie waga wróciła do tej sprzed. Nigdy nie byłam szczupła w tym roku starając się próbowałam zrzucić parę kilo ale się nie udało 😏 zaszłam w ciążę z wagą 105 ale plan jest żeby nie przytyć już tyle co w pierwszej ciąży 😉

To trzymamy kciuki! Ale super, że 6 tyg po porodzenie wróciłaś do wagi sprzed, to dobry znak :) dbaj o siebie, a raczej o Was 🥰

Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
    2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
    4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
    13.12.21 - jest ♥️!
    25.01.22 - prenatalne 👌 👨‍🦱
    22.03.22 - połówkowe 👌 👨‍🦱
    26.05.22-badanie III trymestru 👌👨‍🦱
    ❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2021, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowa_90 wrote:
    To trzymamy kciuki! Ale super, że 6 tyg po porodzenie wróciłaś do wagi sprzed, to dobry znak :) dbaj o siebie, a raczej o Was 🥰

Tylko wtedy miałam 23 lata i było dużo prościej 😂

• AgataJ Ekspertka

Wysłany: 10 września 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HrabinaZ wrote:
    AgataJ z objawów to przede wszystkim senność i zmęczenie 😅 generalnie spać mogłabym co chwilę 🙂 bolą mnie piersi i od wczoraj mam lekkie mdłości.
    Miałam wczoraj wizytę u ginekologa i jest ładny pęcherzyk 😁 pani doktor powiedziała że nie jest pewna na 100% ale wydaje się jej że serduszko bije, ale potwierdzimy to za dwa tygodnie 🙂
    To bardzo dobre informacje, cieszę się bardzo :)

HrabinaZ lubi tę wiadomość

25.08 - II <3
    25.08 - beta 50,4
    27.08 - beta 162
  • AgataJ Ekspertka

Wysłany: 10 września 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka wrote:
    Cześć :) A jak się czujesz? Który to u Ciebie tydzien?

25.08 - II <3
    25.08 - beta 50,4
    27.08 - beta 162
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataJ wrote:
    Cześć :) A jak się czujesz? Który to u Ciebie tydzien?

Czuje się dość dobrze czasami mnie zemdli ale ogólnie w porządku. Zaczęłam 6 tydzień myślę że jesteśmy na podobnym etapie🙂

• AgataJ Ekspertka

Wysłany: 10 września 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka wrote:
    Czuje się dość dobrze czasami mnie zemdli ale ogólnie w porządku. Zaczęłam 6 tydzień myślę że jesteśmy na podobnym etapie🙂
    U mnie według aplikacji dziś 6+0, czyli podobnie :) Mam wizytę tak samo jak Ty 20tego w poniedziałek i czekam na nią i czekam i się doczekać nie mogę ;) Bardzo wcześnie poszłam do lekarza, bo już w sumie prawie 2 tyg temu, bo miałam infekcje intymną (dał mi antybiotyk i przeszło na szczęście) i kazał przyjść za 3 tyg. Ja widziałam ledwo pęcherzyk tylko, ciąża potwierdzona przez lekarza wtedy ale jak jest na dzień dzisiejszy nie wiem. Boje się bardzo, staram się myśleć że wszystko jest dobrze, wiadomo, ale nie umiem odpędzić od siebie tego leku... Szczęściem jest to, że pomimo tego, że naprawdę nie mogę się doczekać i te 3 tygodnie to długo, ale czas szybko leci, dzień mija za dniem błyskawicznie.

25.08 - II <3
    25.08 - beta 50,4
    27.08 - beta 162
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataJ wrote:
    U mnie według aplikacji dziś 6+0, czyli podobnie :) Mam wizytę tak samo jak Ty 20tego w poniedziałek i czekam na nią i czekam i się doczekać nie mogę ;) Bardzo wcześnie poszłam do lekarza, bo już w sumie prawie 2 tyg temu, bo miałam infekcje intymną (dał mi antybiotyk i przeszło na szczęście) i kazał przyjść za 3 tyg. Ja widziałam ledwo pęcherzyk tylko, ciąża potwierdzona przez lekarza wtedy ale jak jest na dzień dzisiejszy nie wiem. Boje się bardzo, staram się myśleć że wszystko jest dobrze, wiadomo, ale nie umiem odpędzić od siebie tego leku... Szczęściem jest to, że pomimo tego, że naprawdę nie mogę się doczekać i te 3 tygodnie to długo, ale czas szybko leci, dzień mija za dniem błyskawicznie.

Myśl pozytywnie stres to nie dobra rzecz 😉 wszystko będzie dobrze. A z tym czasem to faktycznie mi też tak ucieka że szok 🙂

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ