Przyszłe/obecne mamy PLUS SIZE
-
WIADOMOŚĆ
-
AgataJ wrote:U mnie też. Czekam teraz na środową wizytę u ginekologa. Trzy tygodnie między wizytami to jakoś tak dużo dla mnie, niecierpliwa się robię
Walczę z dietą, cukrami, póki co średnio idzie ale się nie poddaje.
Dziś mam jakieś bóle żołądka i jelit, także większość dnia przeleżałam.
Zapisałam się też na badania prenatalne. Tez idziesz czy rezygnujesz? -
Hej dziewczyny chwile się nie odzywałam ale chciałam Wam napisac jak potwierdzę wynikiem bety dzisiejszy wynik 490,1 wiec sie udalo:) trzymajcie za nas kciuki żeby tym razem było wszystko dobrze z nami pozdrawiam Was serdecznie ❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 22:25
Piszczak, HrabinaZ, Tari, AgataJ lubią tę wiadomość
10.10.2023 - 4010 g 57 cm jesteśmy w końcu razem 💜
21.09.2023 - 3480 g 38 tydzień
07.09.2023 - 2823 g 36 tydzień - jeszcze tylko miesiąc 💗
24.08.2023 - 2390 g 34 tydzień 💗
04.08.2023 - 1660 g 31 tygodni 💫
13.07.2023 - III badania prenatalne prawidłowe 1300 g rośniemy🌸
07.07.2023 - 1090 g 27 tygodni słoneczka:)
16.06.2023 - 630 g 24 tygodnie:)
27.05.2023 - badania połówkowe prawidłowe córcia rośnie 450 g🌸
19.05.2023 - 335 g:)
28.04.2023 - rośniemy 180 g prawdopodobnie córeczka 🌸
24.03.2023 - usg prenatalne pomiary prawidłowe 5,5 cm 😍
17.03.2023 - rośniemy 4.3 cm
10.02.2023 - mamy❤
04.02.2023 - beta 2161 🤞
30.01.2023 - beta 169 🤞
27.01.2023 ⏸️ beta 22.50
30.12.2022 🙏
07.2021 r. [*] Lenka 9 tydzień
11.2021 r. [*] 7 tydzień 👼 -
nick nieaktualnyMegi_85 wrote:Hej dziewczyny chwile się nie odzywałam ale chciałam Wam napisac jak potwierdzę wynikiem bety dzisiejszy wynik 490,1 wiec sie udalo:) trzymajcie za nas kciuki żeby tym razem było wszystko dobrze z nami pozdrawiam Was serdecznie ❤
Gratulacje 🥰Megi_85 lubi tę wiadomość
-
Megi_85 wrote:Hej dziewczyny chwile się nie odzywałam ale chciałam Wam napisac jak potwierdzę wynikiem bety dzisiejszy wynik 490,1 wiec sie udalo:) trzymajcie za nas kciuki żeby tym razem było wszystko dobrze z nami pozdrawiam Was serdecznie ❤
Wspaniałe wieści 🙂 gratulacje 🙂Megi_85 lubi tę wiadomość
-
Megi_85 wrote:Hej dziewczyny chwile się nie odzywałam ale chciałam Wam napisac jak potwierdzę wynikiem bety dzisiejszy wynik 490,1 wiec sie udalo:) trzymajcie za nas kciuki żeby tym razem było wszystko dobrze z nami pozdrawiam Was serdecznie ❤
Megi_85 lubi tę wiadomość
25.08 - II
25.08 - beta 50,4
27.08 - beta 162 -
Hej dziewczyny 😉 ja już po badaniach prenatalnych i nie ma nic niepokojącego. Generalnie widziałam twarz dziecka bo był obraz 3d 😍 Zrobiłam też test PAPPA za tydzień wyniki. I moje przypuszczenia co do płci się nie potwierdziły 😂 będę mamą chłopca ❤️
Tari lubi tę wiadomość
-
HrabinaZ wrote:Hej dziewczyny 😉 ja już po badaniach prenatalnych i nie ma nic niepokojącego. Generalnie widziałam twarz dziecka bo był obraz 3d 😍 Zrobiłam też test PAPPA za tydzień wyniki. I moje przypuszczenia co do płci się nie potwierdziły 😂 będę mamą chłopca ❤️
Gratuluję synka! Cudowne wieści, że wszystko dobrze. teraz to już sama radość z ciąży
Ja mam prenatalne w poniedziałek wieczorem i dosłownie chyba zacznę odliczać dni do tej wizyty.15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:Gratuluję synka! Cudowne wieści, że wszystko dobrze. teraz to już sama radość z ciąży
Ja mam prenatalne w poniedziałek wieczorem i dosłownie chyba zacznę odliczać dni do tej wizyty.
Dziękuję ❤️ Ja się bardzo bałam tego badania że coś wyjdzie 🤨 kamień z serca że tak się nie stało 🙂 a tak ogólnie to bardzo dokładne to badanie, wszystko na bieżąco mi tłumaczono i wiem że w tym momencie nie ma się czym martwić.
Koniecznie daj znać po swoich badaniach 🙂 -
nick nieaktualnyHrabinaZ wrote:Hej dziewczyny 😉 co tam słychać? Jak tam po wizytach ?
Ja to już prawie na ostatniej prostej. Na ostatnim usg lekarz zastrzelił mnie waga malego-2600g🤯😱. No ale u niego w stosunku do prenatalnych zawsze buło ok 500g do przodu więc nam nadzieję, że nie będzie tak źle. Zapytałam lekarza ostatnio o wywołanie porodu, ze względu na tą cukrzycę, to stwierdził, że jedno cięcie już miałam, teraz ta cukrzyca to nie będziemy się bawić w wywoływanie tylko od razu cięcie. Nie ukrywam ucieszylam się. Tylko teraz się zastanawiam, czy tu na miejscu by zaakceptowali zaświadczenie o cc, czy lepiej jechać ponad 30km do szpitala tam gdzie pracuje mój lekarz.HrabinaZ lubi tę wiadomość
-
Piszczak - lepiej dobrze wybadać temat czy zrobią Ci wszędzie cc. Może lepiej umówić termin z swoim lekarzem? Ja też będę mieć cc, wiem to od samego początku ciąży i mam nadzieję, że mój lekarz przeprowadzi operacje
A powiedz mi, lekarz Ci nigdy nie sugerował że waga dziecka jest za duża bo coś źle z cukrzyca? Ja teraz miałam +4 dni do przodu i boję się, czy to o niczym złym nie świadczy. U mnie w rodzinie zawsze rodzą się dzieci duuuze (ok 4kg) ale i tak się martwię.
Ja jestem po prenatalnych z poniedziałku, dziś wyniki pappa. Wszystko jest dobrze, ryzyka niskie. Płci bobasek uparcie nie chciał pokazać więc czekamy do 23.11, do kolejnej wizyty. Najważniejsze dla mnie, że zdrowe i teraz mogę się bardziej cieszyć ciążą 😊HrabinaZ lubi tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
nick nieaktualnyTari wrote:Piszczak - lepiej dobrze wybadać temat czy zrobią Ci wszędzie cc. Może lepiej umówić termin z swoim lekarzem? Ja też będę mieć cc, wiem to od samego początku ciąży i mam nadzieję, że mój lekarz przeprowadzi operacje
A powiedz mi, lekarz Ci nigdy nie sugerował że waga dziecka jest za duża bo coś źle z cukrzyca? Ja teraz miałam +4 dni do przodu i boję się, czy to o niczym złym nie świadczy. U mnie w rodzinie zawsze rodzą się dzieci duuuze (ok 4kg) ale i tak się martwię.
Ja jestem po prenatalnych z poniedziałku, dziś wyniki pappa. Wszystko jest dobrze, ryzyka niskie. Płci bobasek uparcie nie chciał pokazać więc czekamy do 23.11, do kolejnej wizyty. Najważniejsze dla mnie, że zdrowe i teraz mogę się bardziej cieszyć ciążą 😊
Nigdy nic nie mówił. Tyle tylko, że odchylenia do dwóch tygodni w pojedynczych pomiarach są norma. Wcześniej brzuszek byl większy o dwa tygodnie od reszty, odkad jestem na insulinie, teraz się okazało że głowa większa. -
AgataJ wrote:Ja już po prenatalnych. Obrazowo wszystko okej, czekam jeszcze na wyniki testu pappa z krwii. Płeć też mi lekarz powiedział - na 95% chłopiec
Super 🙂 To tak jak ja będziesz mamą chłopca ❤️ ja dzisiaj miałam już konsultacje wyników PAPPA i te podstawowe wady są mało prawdopodobne. Cały czas się zastanawiam czy zrobić jeszcze ten test NIFTY dla całkowitej pewności 🙂AgataJ lubi tę wiadomość
-
HrabinaZ wrote:Super 🙂 To tak jak ja będziesz mamą chłopca ❤️ ja dzisiaj miałam już konsultacje wyników PAPPA i te podstawowe wady są mało prawdopodobne. Cały czas się zastanawiam czy zrobić jeszcze ten test NIFTY dla całkowitej pewności 🙂
Najważniejsze, że wyniki okej. Ja się obawiam tego , że przy cukrzycy wyniki mogą być zakłamane. Tak mi powiedział lekarz. W sensie że może wyjść (ale nie musi) coś średnio dobrego, a w rzeczywistości wszystko będzie okej. Już wątpiłam czy w ogóle robić z krwii, ale zrobiłam. Wyniki w przyszłym tygodniu.25.08 - II
25.08 - beta 50,4
27.08 - beta 162 -
Cześć ! Oboje z mężem mamy za dużo kilogramów... u mnie nadwaga u męża otyłość. Prócz nadwagi mam Hashimoto i hiperprolaktynemie. Narazie jest w miare unormowana, ale lecze sie od zeszlego roku od sierpnia. Staramy sie juz dlugi czas, ale narazie nie widac efektow... 😔 co miesiac wielkie rozczarowanie...
Chcialabym z mezem przejsc na jakas diete, ktora nie zaszkodzi staraniom ale pomoze schudnac z nadprogramowych kilogramow. Czy mialybyscie jakies pomysly na odpowiednia diete?
Bylabym bardzo wdzieczna za wskazowki.
Zrobie wszystko zeby tylko moc miec malutka kruszynke... 😪 lata leca a ja boje sie zostac tylko ciocia.... 😪😪 -
Witaj 🙂 Proponuję Wam iść do dietetyka po dobranie dla Was odpowiedniej diety. W czasie starania się o dziecko powinna być ona dobrze zbilansowana. Oczywiście cały czas powinnaś brać kwas foliowy ale to pewnie już wiesz 🙂 Sprawdzałaś u ginekologa czy masz owulację?
-
Mam owulacje i narazie wszystko jest pod kontrola i wyniki sa w porzadku. Caly czas biore witaminy dla przyszpym mam i tych co sa juz w ciazy. Pani ginekolog tak mi zalecila, procz tego jem dodatkowo magnez, witamine D3 i acard.
Podczas staran dla wspomagania uzywam zelu Conseive plus -
Czyli teraz zostało tylko czekać aż się uda 🙂
Dla pewności możecie zrobić badanie nasienia u męża. Mój na kilka miesięcy przed zajściem w ciążę rzucił palenie i nie pił alkoholu i myślę że to też miało znaczenie u nas. Ja natomiast schudłam ale nadal miała nadwagę. Wcześniej też byłam bardzo zafiksowana na ciążę i to chyba też nie pomagało... Moja pani ginekolog poradziła żeby zmienić nastawienie i w sumie jak zaczęłam myśleć " co ma być to będzie" bez presji to wtedy zaskoczyło. -
Tez tak probowalam myslec, ale najwiekszy problem polega na tym ze maz prawie codziennie ma okazje do picia alkoholu... czasem robi sobie przerwe ale to juz dosc dlugo trwa, a poza tym boi sie isc na badania, zeby nie wykazalo ze u Niego jest problem....
Staram sie jakos przekonac Go ze mam juz dosc duzo lat bo 35 i coraz mniej czasu ale tak czy siak odwleka badania... przepraszam ze tak sie zale ale nie wiem juz co robic. Obiecuje mi ze pojdzie ale kiedy nadchodzi czas kiedy powinien isc mowi zebym dala Mu jeszcze troche czasu...