Forum Starając się - ogólne REWOLUCJA PAŹDZIERNIKOWA - lista testujących w najdłuższym miesiącu w roku :)
Odpowiedz

REWOLUCJA PAŹDZIERNIKOWA - lista testujących w najdłuższym miesiącu w roku :)

Oceń ten wątek:
  • Rosolina Autorytet
    Postów: 809 185

    Wysłany: 16 października 2015, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah, to źle, nie to chciałam usłyszeć :) :D

    p19uqqmzk4ecto70.png
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 16 października 2015, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, proszę wino. Jest Ridż i trzeba go zalać, zapić, zachlać itp :D

    Zbieram po drodze wirusy na kolejny cykl i trzymam kciuki za dziewczyny wkrótce testujące oraz za dziewczyny z Lenin Catem w brzuchu ;)
    Gratulacje ;)

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 16 października 2015, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Czy któraś sie orientuje czy detektor ciąży mówi prawdę czy niepotrzebnie nakręca?


    Detektor to zło nie zwracaj uwagi na niego ! Ja tydzień przed Ridżem miałabym już pewnie ze 100 % :p

    Bratek, Rosolina lubią tę wiadomość

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 października 2015, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    U mnie temperatura hop w gore, ale z testem zaczekam. Nie chcę sie rozczarować, zwłaszcza że pojawił się ból miesiaczkowy. Tym razem czas gra na moją korzyść ;)
    Zrobie sobie niedzielne szczanie na Check&Go ;)

    Hrabina- kciuki za bete! :)
    Jagach, powiedz mi skąd u Ciebie tyle cierpliwości ? Ja już bym krwi upuszczała :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 października 2015, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilianka - u Cebie wykres tez wcale nie gorszy :) idziecie łeb w łeb :)

  • Cytrynka_ Autorytet
    Postów: 4402 1914

    Wysłany: 16 października 2015, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki! Morwo matko nasza i nasz lekarzu. Podpowiedz.

    TSH 1.96 mU/L norma 0.35-5.0
    fT4 14.7 pmol/L norma 9.0-21.0

    FSH 4.5 U/L brak norm
    LH 9.4 U/L brak norm

    Oestradiol 236pmol/L brak norm

  • Jagah Autorytet
    Postów: 1568 2205

    Wysłany: 16 października 2015, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dość patrzenia na biel vizira w testach ;) wykresy zawsze miałam ładne, nieraz sie druga faza przedluzyla i juz w duchu sie cieszylam, a kolejnego dnia Ridz :/ Takze lepiej poczekać. Poza tym cierpliwości najlepiej nauczyło mnie dziecko i nauka z Nią.

    Marta.83 lubi tę wiadomość

    1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 października 2015, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Mam dość patrzenia na biel vizira w testach ;) wykresy zawsze miałam ładne, nieraz sie druga faza przedluzyla i juz w duchu sie cieszylam, a kolejnego dnia Ridz :/ Takze lepiej poczekać. Poza tym cierpliwości najlepiej nauczyło mnie dziecko i nauka z Nią.
    właściwie, ja po mojej ostatniej ciąży urojonej z betą 5,0 i dwoma kreskami na facelle - tez wyleczyłam się z testowania. Właściwie to rozumiem. :)

    Jagah lubi tę wiadomość

  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 16 października 2015, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja mam prawie zawsze piękny wykres :p a ciąży brak póki co :p

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • Jagah Autorytet
    Postów: 1568 2205

    Wysłany: 16 października 2015, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka urodzila się 14, w niedzielę tez wypada 14dpo, wiec liczę na szczęście w liczbach :)

    1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 października 2015, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Moja corka urodzila się 14, w niedzielę tez wypada 14dpo, wiec liczę na szczęście w liczbach :)
    Jagah, tak zupełnie na poważnie, to ja też urodziłam się 14go :) w sumie w czerwcu, ale coś tu jest na rzeczy ;) trzymam mocno

    Jagah lubi tę wiadomość

  • Karolina_karolina Autorytet
    Postów: 289 350

    Wysłany: 16 października 2015, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zrobiłam progesteron i estrogeny 7 dpo. Ale wyniki dopiero w poniedziałek :(. Wrrrr.. Nienawidzę tego czekania! Bety nie robiłam bo jeszcze za wcześnie...I boje sie zobaczyc negatywny wynik. Ale trzymam mocno kciuki za wszystkie testujace :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 12:57

    hchygox1kst10j9v.png
  • Bratek Autorytet
    Postów: 1744 2331

    Wysłany: 16 października 2015, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, upuściłaś krew?
    Bo uprzedzałam, że będę przeżywać ;) Dzisiaj dyżur 18h, ale postaram się zaglądać, co nie zmienia faktu, że i tak się będę stresować... Ściskam :-*

    W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14356 19477

    Wysłany: 16 października 2015, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Mam wyniki! Morwo matko nasza i nasz lekarzu. Podpowiedz.

    TSH 1.96 mU/L norma 0.35-5.0
    fT4 14.7 pmol/L norma 9.0-21.0

    FSH 4.5 U/L brak norm
    LH 9.4 U/L brak norm

    Oestradiol 236pmol/L brak norm
    Tarczyca źle nie wygląda. Leczysz się, bierzesz jakieś leki? ja osobiście bym pewnie podwyższyła nieznacznie dawkę bo można podnieść ft4 jeszcze;) procentowo wygląda tak:
    FT4 47.50% [ wynik 14.7, norma (9 - 21)]

    A co do reszty badań to podaj dzień cyklu ,w którym je robiłaś to powiem coś więcej ;)

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14356 19477

    Wysłany: 16 października 2015, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Morwa, upuściłaś krew?
    Bo uprzedzałam, że będę przeżywać ;) Dzisiaj dyżur 18h, ale postaram się zaglądać, co nie zmienia faktu, że i tak się będę stresować... Ściskam :-*
    Tak, rano byłam oddać krew , nawet chciałam wam napisać ,że już jestem po badaniu ale coś mi się forum nie chciało otworzyć. Wam też ?

  • JennyXS Autorytet
    Postów: 436 333

    Wysłany: 16 października 2015, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziś upuszczałam. Mam już tak pokłute ręce że masakra. Mówiłam że u siebie nie lubię pobierać bo zawsze jest problem i z każdej ręki po 2 razy mam próbowane. Siniaki gwarantowane, ale 3 beta oddana + progesteron :)

    Bratek lubi tę wiadomość

    200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Jagah Autorytet
    Postów: 1568 2205

    Wysłany: 16 października 2015, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa- czekamy na wynik :) a forum było zablokowane przez prace remontowe, ulepszanie w toku ;)

    1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14356 19477

    Wysłany: 16 października 2015, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka podejrzewam ,że u Ciebie norma estriadiolu powinna być taka dla fazy pęcherzykowej (ale wiadomo co laboratorium to norma) zakładając ,że jest tak jak mówię to norma wygląda tak:

    Faza folikularna  180 – 1000 pmol/l  , przeliczając na nasze normy ,czyli te najczęściej spotykane w Polsce wychodzi tak:   (50 – 270 pg/ml). Czyli gdyby przeliczyć ile masz estriadolu podanego w pg/ml = 64,192 ,czyli estriadol ładny. Jak na początek cyklu. Jak chodzi o fsh i lh to ciężko stwierdzić bo z tego co widziałam na wykresie robiłaś w 6 dc . Nie ma co wyliczać więc stosunku lh/fsh bo wyszedł by około 2, czyli tak jak przy pcos. Gdybyś robiła wyniki wcześniej(w 3dc) ten stosunek mógłby być inny a zarazem dobry :) wstępnie napisałam Ci co wiem resztę dowiesz się od lekarza prowadzącego, bo to on kierował Cię na badania i on wiedział co tak naprawdę przez nie chciał sprawdzać. Wydaje mi się ,że nie powinnaś mieć torbieli, to tak na marginesie, bo wtedy estriadol z początku cyklu byłby wyższy, ale to tylko moje przypuszczenia ;)

  • Cytrynka_ Autorytet
    Postów: 4402 1914

    Wysłany: 16 października 2015, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Tarczyca źle nie wygląda. Leczysz się, bierzesz jakieś leki? ja osobiście bym pewnie podwyższyła nieznacznie dawkę bo można podnieść ft4 jeszcze;) procentowo wygląda tak:
    FT4 47.50% [ wynik 14.7, norma (9 - 21)]

    A co do reszty badań to podaj dzień cyklu ,w którym je robiłaś to powiem coś więcej ;)
    Robilam w 6 dc. Nie biore zadnych lekow.

  • Cytrynka_ Autorytet
    Postów: 4402 1914

    Wysłany: 16 października 2015, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak odebralam wyniki to mi pani w recepcji powiedziala ze wzzystko ok i nie musze sie widziec z lekarzem.
    W srode bede w pl u gina to mu pokaze te wyniki. Bo tu pewnie teraz zanim do lekarza dojde totroche minie (wyjazd do pl potem czekanie na wizyte).
    Dziekuje za wyjasnienie.

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego