Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne REWOLUCJA PAŹDZIERNIKOWA - lista testujących w najdłuższym miesiącu w roku :)
Odpowiedz

REWOLUCJA PAŹDZIERNIKOWA - lista testujących w najdłuższym miesiącu w roku :)

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    Cześć dziewczyny! Udanej soboty Wam życzę! Pogoda koszmarna, ale mam nadzieję, że nie popsuje Wam humorów i planów :)
    Nazwałabym to nieco inaczej ;)

http://iv.pl/images/63817151800640938462.jpg

emaj, littleladybird, zonaboba, Kjopa3, Impresja, wróżbitka, stacey lubią tę wiadomość

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej soboty. Oby byla owocna :)

emaj lubi tę wiadomość

• emaj Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 18:37

Morwa lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie ,że dzisiaj wieczorem impreza :D proszę się zaopatrzyć w dobre wino i jeszcze lepszy nastrój , oj będzie się działo :D

littleladybird, przyszła mama 2, wróżbitka, stacey lubią tę wiadomość

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj po kieliszku wina poszłam spać :P Mam nadzieję, że dziś mnie tak szybko wino nie wykończy :D w końcu jest impreza :D

Morwa lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Anika27 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ładna pogoda, słonko świeci ;)

Morwa lubi tę wiadomość

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • przyszła mama 2 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa patrzę na te Twoje chmurzyska i zacieszam:)

ja z imprezy wylatuje na zbity pysk...przeziębienie mnie tak załatwiło...
    no chyba, ze można łączyć gripexy,polopiryny i wińsko to dalej jestem w grze...ale to już pytanie do Ciebie Morwa, wszechwiedząca ekspertko:P

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od 6 w pracy deszcz ciagle pada i sie z tego ciesze bo mniej osob do obslugiwania :) ale zimno na sklepie strasznie i juz czuje ze mnie bierze chowobsko

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to na rozgrzanie zawsze zapodaje sobie kielicha z pieprzem i goraca kapiel :)

Morwa lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co Ci gripex i polopiryna? Walnij sobie wódkę z pieprzem;) a tak poza tym to ja zrezygnowałam już z "takich leków" całkowicie. Mam dwa magiczne specyfiki, które mi pomagają (napomne, że od kiedy pamiętam byłam zdechlakiem). Pierwszy specyfik to (często zapobiegawczo) syrop z czarnego bzu , drogi między (30a40zł za butelkę) ale chroni mnie przed grypą. Jak ktoś będzie chętny to podam producenta, narazie nie chce robić reklamy. A drugi specyfik (tez drogi ale mega wydajny ,więc na dłuższą metę wychodzi mega tanio) to olejek z oregano , działa jak naturalny antybiotyk. Niszczy złe bakterie nie niszcząc przy okazji dobrej flory bakteryjnej ,czyli zupełnie inaczej działa niż "normalne" antybiotyki. Jak na chwilę obecną czuję się świetnie i na nic nie narzekam:D

wróżbitka, stacey lubią tę wiadomość

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla mama ja wczoraj zamiast gripexu zazylam gorace czerwone winko.

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Po co Ci gripex i polopiryna? Walnij sobie wódkę z pieprzem;) a tak poza tym to ja zrezygnowałam już z "takich leków" całkowicie. Mam dwa magiczne specyfiki, które mi pomagają (napomne, że od kiedy pamiętam byłam zdechlakiem). Pierwszy specyfik to (często zapobiegawczo) syrop z czarnego bzu , drogi między (30a40zł za butelkę) ale chroni mnie przed grypą. Jak ktoś będzie chętny to podam producenta, narazie nie chce robić reklamy. A drugi specyfik (tez drogi ale mega wydajny ,więc na dłuższą metę wychodzi mega tanio) to olejek z oregano , działa jak naturalny antybiotyk. Niszczy złe bakterie nie niszcząc przy okazji dobrej flory bakteryjnej ,czyli zupełnie inaczej działa niż "normalne" antybiotyki. Jak na chwilę obecną czuję się świetnie i na nic nie narzekam:D

Moja ciocia robi swietny syropek z czarnego bzu;) i faktycznie jest bardzo pomocny przy chorobie.
    O olejku z oregano slyszalam. Ale jeszcze nie miałam okazji testowac

Wysłany: 26 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ładny ze mnie ciemnogród...nie słyszałam nawet o olejku z oregano...
    poszłam na łatwiznę jak zwykle, a mam nawet tegoroczny sok z aronii i malin własnoręcznie zrobiony stoi na balkonie...bosz gdzie ja mam rozum...kiedyś też się kurowałam syropem z buraka, zawsze pomagał...nie pomyślałam w ogóle.
    a reklamę możesz zrobić i soku i oleju ja poproszę.

Mój D. poszedł dziś w pracy do właściciela firmy, z którym ma umowy i powiedział, ze niestety ale następny tydzień to on musi być w domu i dziedzica płodzić...niemiec się pośmiał, a na koniec stwierdził, ze bzykanie jest najważniejsze nieważne w jakich celach i może mieć tygodniowe opóźnienie...także mam D. w domu na cały tydzień od dnia jutrzejszego:):)

Morwa, Maczek, kattalinna, littleladybird, coffee, wróżbitka lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mój test owulacyjny-alexisowy prawie pozytywny , liczę ,że jutro już będzie pozytyw jak nic :) powtórzę jeszcze na wieczór, ale i tak myślę ,że to jutro będzie :D

przyszła mama 2, wróżbitka, stacey, ewelinka2210 lubią tę wiadomość

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny pracodawca. To teraz nic tylko dzialac. Co by wolny tydzien na marne nie poszedl :)
    Dzis zrobcie zapas na caly tydzien i nie wychylajcie nosa za drzwi przez tydzien.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarny Bez- to Sambucol, a olej z oregano - Oregasept H97. Może być innej firmy bo są tańsze tylko musi być ten H97, bo jest sporo gatunków oregano i niektóre nie mają właściwości leczniczych tylko smakowe (jako przyprawa).

przyszła mama 2, wróżbitka, stacey lubią tę wiadomość

• Jagah Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam tylko, ze olejek z oregano jest dobry na roznego rodzaju bakterie, w tym gronkowca ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png

Wysłany: 26 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa no to grubo ...szalejesz z testami:)
    ja zacznę od piątku...tak dawno tego nie robiłam, ze się stresuję już dziś:P

zerkłam na ten olejek, kupię na pewno tylko jak to brac ? profilaktycznie sobie zapodawać, czy jak już się rozkręca choroba...znów idę na łatwiznę i wolę Ciebie zapytać niż czytać ...sorry:)

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama robi taki sytopek z miodu i mleczy ale niestety juz nie mam a wolne w nastepnym tygodniu nie dostane :( a ten olej z oregano to w aptece mozna kupic czy raczej w jakis zielarskich?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Dodam tylko, ze olejek z oregano jest dobry na roznego rodzaju bakterie, w tym gronkowca ;)
    Dokładnie mi wyeliminował np. h.pylori. w poprzednim cyklu miałam gastroskopie robioną i wyszło mi ,że mam refluks , oraz zapalenie żołądka i dwunastnicy spowodowane właśnie h.pylori. Nie brałam innych antybiotyków jak tylko olej z oregano i ilość bakterii znacznie się zmniejszyła (tą bakterie ma każdy ,tak samo jak e.coli , dlatego o problemie można mówić jak ilość bakterii jest za duża i organizm sobie z nimi przestaje radzić )

wróżbitka, stacey lubią tę wiadomość

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ