REWOLUCJA PAŹDZIERNIKOWA - lista testujących w najdłuższym miesiącu w roku :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo dziewczynki gratulacje dla zaciążonych.
Wbijajcie do nas czerwcowych mamusiek na fioletową
Przesyłam kolejne wiruski. Tak żeby każda sie zaraziła!
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 17:11
Vesper, Morwa, ewelinka2210 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyprzyszła mama 2 wrote:(...)Sam nie zawiera hormonów czy substancji hormonopodobnych, wpływa jednak na gospodarkę hormonalną pobudzając pracę przysadki i produkcję LH. Preparat pomaga także przedłużyć 2 fazę cyklu. Wpływając na przysadkę, produkcję LH ułatwia produkcję progesteronu i wyregulowanie cykli(...)
to do niepokalanka, więc chyba wydłuża.
Vesper, ja nie wiem, czy kiedykolwiek czeka mnie ciąża. Wg lekarza raczej in vitro, bo problemy są po obu stronach i z brakiem nasienia praktycznie nic nie da się zrobić. Ale ja mam tyle innych problemów zdrowotnych, że na razie nie biorę tego pod uwagę. Nawet gin na ostatniej wizycie w Pl powiedział mi, że może tak po prostu jest mi pisane, że biologiczne potomstwo to za duże ryzyko dla mnie i organizm sam się przed tym broni. Dawno nic tak szczerego od lekarza nie usłyszałam. Jak się uda, to znaczy, że tak miało być. A jak nie, to trzeba się z tym pogodzić, odpuścić... -
nick nieaktualnyBratek wrote:Impresja, ja na Castagnusie nic nie zauważyłam ;/ Niezależnie od tego czy wsuwałam jedną, czy 2 tabletki ;/ Nie wiem zatem czy w moim przypadku nie zdążył jeszcze zadziałać... czy też po prostu nie ma sensu go łykać?
-
Oj, impresja, utulam będzie, co ma być- ale to wszystko jeszcze nie znaczy, że nie zostaniesz mamą, tak czy owak przykro mi z powodu Waszych problemów zdrowotnych. W takim razie przede wszystkim życzę zdrowia, potem dzieci, a potem kasy ale jak wolisz zmienić kolejność, to pozwalam
Impresja lubi tę wiadomość
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
nick nieaktualny
-
impresja - mi po castagnusie wydłużył się cykl, wydaje mi się, że mam większy brzuchol i do tego nie wiem czy to oznaka jesieni czy skutki uboczne, ale włosy okropnie wypadają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 17:24
Impresja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRosolina wrote:impresja - mi po castagnusie wydłużył się cykl, wydaje mi się, że mam większy brzuchol i do tego nie wiem czy to oznaka jesieni czy skutki uboczne, ale włosy okropnie wypadają.
Czy lutealna się tylko wydłużyła? Z ilu na ile? -
Impresja wrote:Po prostu chciałabym, żeby w końcu coś zaczęło się układać...
Odrobiny szczęścia mi brakuje.
Dziękuję
W takim razie szczęścia życzę, kochanaImpresja lubi tę wiadomość
staramy się od września 2015
-
Morwa wrote:Lubię się zadowalać termometrem hahah nie no żarcik . U mnie to jest zawsze godzina leżenia na łóżku bez większego ruszania się i wiercenia. Robiłam test- sprawdzian na swoim organizmie i robiłam pomiary nawet co 5 minut. Pierwsze pomiary były wysokie a kolejne coraz niższe aż doszłam do momentu kiedy temperatura zaczęła się utrzymywać na tym samym poziomie. Mierzyłam czas jaki mi zajmuje do zejścia do tej "stałej temperatury" i wyszło mi jakoś około 40 min. Ciśnienie leżąc jest inne niż siedząc bądź stojąc , a zmiana ciśnienia , opanowany oddech i wiele innych sprawia że temperatura się zmienia. Warto dowiedzieć się jak wygląda budzenie się organizmu od strony medycznej czyli jak działają hormony , co się się zmienia i takie tam , wtedy można wyłapać te najbardziej wiarygodne temperatury. Aaa budzik to największe zło jakie wynalezionoPo 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
Cześć dziewczyny. Wróciłam od ginekologa. Juz wszystko wiem. Nie mam stwierdzono PCO. Obydwa jajniki mam prawidłowej wielkości i struktury. W zatoce Douglasa nie ma płynu. Endometrium jednorodne wielkości 10 mm. W prawym jajniki pęcherzyk dominujący o srednicy 15mm. Wszystko jak narazie dobrze. Ciesze się bardzo. Dziś wieczorem pije z wami wino zw szczęścia. No i trzeba będzie działać. Bo jeszcze w tym miesiącu nic straconego. Buziaki ♡♡♡
kate55, Vesper, Impresja, kattalinna, Morwa, emaj, Kjopa3, aleala lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:Kurde niedobrze miejmy nadzieje ,ze po prostu był Ci dany mały powstaniec :* tego Ci życzę
A tak poza tym to winka na wykresie powoli przypominają kręgle:p która to rozbije?
Butelki z listy to nie kręgle, to powstańcza broń miotana, będziemy walczyć z ridzem -
kattalinna wrote:Plan na powstańca już jest wprawdzie zakładam już tylko jeden cykl z intensywnymi staraniami i wspomagaczami ale że łapię się na listę dwukrotnie to może przedłużę na max dwa cykle dziś daję termometr mężowi żeby schował ode mnie. Spróbuję z testami. A jak to nie pomoże to po prostu zostanę przy winie
Butelki z listy to nie kręgle, to powstańcza broń miotana, będziemy walczyć z ridzemstacey lubi tę wiadomość
-
Karolina_karolina wrote:Cześć dziewczyny. Wróciłam od ginekologa. Juz wszystko wiem. Nie mam stwierdzono PCO. Obydwa jajniki mam prawidłowej wielkości i struktury. W zatoce Douglasa nie ma płynu. Endometrium jednorodne wielkości 10 mm. W prawym jajniki pęcherzyk dominujący o srednicy 15mm. Wszystko jak narazie dobrze. Ciesze się bardzo. Dziś wieczorem pije z wami wino zw szczęścia. No i trzeba będzie działać. Bo jeszcze w tym miesiącu nic straconego. Buziaki ♡♡♡
Vesper, stacey lubią tę wiadomość
-
Karolina super ze wszystko dobrze. I Ty juz bron Boze nie idz na zadne usg do tego gina co poprzednio. Bo widac jaki sprzet on ma. I tylko bedziesz sie stresowac.
@ nadal nie ma. Brzuch po ciezkiej dostawie zaczal bardziej bolec. Ale ju jest lepiej.
Ktora widziała mojego Ridza? -
Ja, niestety, pasuję w tym miesiącu. Mam leki, których nie wolno mieszać z prokreacyjnym seksem ale będę tu zaglądać i kibicować
trochę mi szkoda, bo ładny pęcherzyk wyhodowałam, ale cóż, life is brutalstaramy się od września 2015
-
nick nieaktualny
-
tadam ja 2 dzień na różaniec śmigam:) wymodlę tą ciążę jeśli jej fizycznie sprawić nie mogę sprawi ją palec Boży:)
o Was też wspomniałam:) mam nadzieję,że sie liczy bez różańća (czyt. koralików) bo ze mnie laik kościelny ale chyba chęci ważne:)
no a teraz winko i ananas:) z takim pakietem nie zapaskudzę listy:)kattalinna, Impresja, bizona, pepsunieczka, Marietta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Impresja wrote:Vesper, to podwójne kciuki będę trzymać!
Dzięki, Impresja następny ładny pęcherzyk chyba mi dopiero na grudzień wypadnie także przyszła mamo, pamiętaj, proszę o mnie dłużej
zdrowie, dziewczynki!staramy się od września 2015
-
nick nieaktualny