X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne REWOLUCJA PAŹDZIERNIKOWA - lista testujących w najdłuższym miesiącu w roku :)
Odpowiedz

REWOLUCJA PAŹDZIERNIKOWA - lista testujących w najdłuższym miesiącu w roku :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczynki gratulacje dla zaciążonych.

Wbijajcie do nas czerwcowych mamusiek na fioletową ;)

Przesyłam kolejne wiruski. Tak żeby każda sie zaraziła!
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 17:11

Vesper, Morwa, ewelinka2210 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama 2 wrote:
    (...)Sam nie zawiera hormonów czy substancji hormonopodobnych, wpływa jednak na gospodarkę hormonalną pobudzając pracę przysadki i produkcję LH. Preparat pomaga także przedłużyć 2 fazę cyklu. Wpływając na przysadkę, produkcję LH ułatwia produkcję progesteronu i wyregulowanie cykli(...)

to do niepokalanka, więc chyba wydłuża.
    A to się nie tyczy przypadków, gdzie kobiety mają krótką fazę lutealną? Że im wtedy podciąganie do tych 14 dni? U mnie zawsze druga faz miała jakieś 13 dni, czyli ok. A teraz się jakoś nie zanosi. Pozostaje czekać.

Vesper, ja nie wiem, czy kiedykolwiek czeka mnie ciąża. Wg lekarza raczej in vitro, bo problemy są po obu stronach i z brakiem nasienia praktycznie nic nie da się zrobić. Ale ja mam tyle innych problemów zdrowotnych, że na razie nie biorę tego pod uwagę. Nawet gin na ostatniej wizycie w Pl powiedział mi, że może tak po prostu jest mi pisane, że biologiczne potomstwo to za duże ryzyko dla mnie i organizm sam się przed tym broni. Dawno nic tak szczerego od lekarza nie usłyszałam. Jak się uda, to znaczy, że tak miało być. A jak nie, to trzeba się z tym pogodzić, odpuścić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Impresja, ja na Castagnusie nic nie zauważyłam ;/ Niezależnie od tego czy wsuwałam jedną, czy 2 tabletki ;/ Nie wiem zatem czy w moim przypadku nie zdążył jeszcze zadziałać... czy też po prostu nie ma sensu go łykać? :P
    Biorę dużą dawkę, tę ze Swansona. Może dlatego.

• Vesper Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, impresja, utulam <3 będzie, co ma być- ale to wszystko jeszcze nie znaczy, że nie zostaniesz mamą, tak czy owak <3 przykro mi z powodu Waszych problemów zdrowotnych. W takim razie przede wszystkim życzę zdrowia, potem dzieci, a potem kasy ;) ale jak wolisz zmienić kolejność, to pozwalam ;)

Impresja lubi tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    W takim razie przede wszystkim życzę zdrowia, potem dzieci, a potem kasy ;) ale jak wolisz zmienić kolejność, to pozwalam ;)
    Po prostu chciałabym, żeby w końcu coś zaczęło się układać...
    Odrobiny szczęścia mi brakuje.

Dziękuję <3

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    impresja - mi po castagnusie wydłużył się cykl, wydaje mi się, że mam większy brzuchol i do tego nie wiem czy to oznaka jesieni czy skutki uboczne, ale włosy okropnie wypadają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 17:24

p19uqqmzk4ecto70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    impresja - mi po castagnusie wydłużył się cykl, wydaje mi się, że mam większy brzuchol i do tego nie wiem czy to oznaka jesieni czy skutki uboczne, ale włosy okropnie wypadają.
    A miałaś późniejszą owulację na castagnusie i stąd dłuższy cykl?
    Czy lutealna się tylko wydłużyła? Z ilu na ile? ;)

• Vesper Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Po prostu chciałabym, żeby w końcu coś zaczęło się układać...
    Odrobiny szczęścia mi brakuje.

Dziękuję <3

W takim razie szczęścia życzę, kochana <3

• kate55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Lubię się zadowalać termometrem hahah nie no żarcik . U mnie to jest zawsze godzina leżenia na łóżku bez większego ruszania się i wiercenia. Robiłam test- sprawdzian na swoim organizmie i robiłam pomiary nawet co 5 minut. Pierwsze pomiary były wysokie a kolejne coraz niższe aż doszłam do momentu kiedy temperatura zaczęła się utrzymywać na tym samym poziomie. Mierzyłam czas jaki mi zajmuje do zejścia do tej "stałej temperatury" i wyszło mi jakoś około 40 min. Ciśnienie leżąc jest inne niż siedząc bądź stojąc , a zmiana ciśnienia , opanowany oddech i wiele innych sprawia że temperatura się zmienia. Warto dowiedzieć się jak wygląda budzenie się organizmu od strony medycznej czyli jak działają hormony , co się się zmienia i takie tam , wtedy można wyłapać te najbardziej wiarygodne temperatury. Aaa budzik to największe zło jakie wynaleziono ;)
    dzięki! może też zacznę tak robić, bo rano często zasypiam z termometrem w ustach i zastanawiam się, czy mi z ust nie wypadł podczas pomiaru:D

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wróciłam od ginekologa. Juz wszystko wiem. Nie mam stwierdzono PCO. Obydwa jajniki mam prawidłowej wielkości i struktury. W zatoce Douglasa nie ma płynu. Endometrium jednorodne wielkości 10 mm. W prawym jajniki pęcherzyk dominujący o srednicy 15mm. Wszystko jak narazie dobrze. Ciesze się bardzo. Dziś wieczorem pije z wami wino zw szczęścia. No i trzeba będzie działać. Bo jeszcze w tym miesiącu nic straconego. Buziaki ♡♡♡

kate55, Vesper, Impresja, kattalinna, Morwa, emaj, Kjopa3, aleala lubią tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Kurde niedobrze :( miejmy nadzieje ,ze po prostu był Ci dany mały powstaniec :* tego Ci życzę :)
    A tak poza tym to winka na wykresie powoli przypominają kręgle:p która to rozbije?
    Plan na powstańca już jest :) wprawdzie zakładam już tylko jeden cykl z intensywnymi staraniami i wspomagaczami ale że łapię się na listę dwukrotnie to może przedłużę na max dwa cykle ;) dziś daję termometr mężowi żeby schował ode mnie. Spróbuję z testami. A jak to nie pomoże to po prostu zostanę przy winie ;)

Butelki z listy to nie kręgle, to powstańcza broń miotana, będziemy walczyć z ridzem :D

age.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Plan na powstańca już jest :) wprawdzie zakładam już tylko jeden cykl z intensywnymi staraniami i wspomagaczami ale że łapię się na listę dwukrotnie to może przedłużę na max dwa cykle ;) dziś daję termometr mężowi żeby schował ode mnie. Spróbuję z testami. A jak to nie pomoże to po prostu zostanę przy winie ;)

Butelki z listy to nie kręgle, to powstańcza broń miotana, będziemy walczyć z ridzem :D
    Haha będziecie robić koktajle Mołotowa :D dobre , dobre tak trzymać :)

stacey lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_karolina wrote:
    Cześć dziewczyny. Wróciłam od ginekologa. Juz wszystko wiem. Nie mam stwierdzono PCO. Obydwa jajniki mam prawidłowej wielkości i struktury. W zatoce Douglasa nie ma płynu. Endometrium jednorodne wielkości 10 mm. W prawym jajniki pęcherzyk dominujący o srednicy 15mm. Wszystko jak narazie dobrze. Ciesze się bardzo. Dziś wieczorem pije z wami wino zw szczęścia. No i trzeba będzie działać. Bo jeszcze w tym miesiącu nic straconego. Buziaki ♡♡♡
    A widzisz ,a tak się bałaś :) ciesze się ,że jest wszystko ok i liczę ,że zaszcycisz nas małym bolszewiczkiem na liście :)

Vesper, stacey lubią tę wiadomość

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina super ze wszystko dobrze. I Ty juz bron Boze nie idz na zadne usg do tego gina co poprzednio. Bo widac jaki sprzet on ma. I tylko bedziesz sie stresowac.
    @ nadal nie ma. Brzuch po ciezkiej dostawie zaczal bardziej bolec. Ale ju jest lepiej.

Ktora widziała mojego Ridza?

• Vesper Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, niestety, pasuję w tym miesiącu. Mam leki, których nie wolno mieszać z prokreacyjnym seksem :P ale będę tu zaglądać i kibicować :)
    trochę mi szkoda, bo ładny pęcherzyk wyhodowałam, ale cóż, life is brutal :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper, to podwójne kciuki będę trzymać! <3 <3

Cytrynko, ja w piątek planuję Ridża zgarnąć, więc Tobie pozostaje wysikać coś konkretnego dla poprawy statystyk ;)

• przyszła mama 2 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tadam ja 2 dzień na różaniec śmigam:) wymodlę tą ciążę jeśli jej fizycznie sprawić nie mogę sprawi ją palec Boży:)
    o Was też wspomniałam:) mam nadzieję,że sie liczy bez różańća (czyt. koralików) bo ze mnie laik kościelny ale chyba chęci ważne:)

no a teraz winko i ananas:) z takim pakietem nie zapaskudzę listy:)

kattalinna, Impresja, bizona, pepsunieczka, Marietta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama 2 wrote:
    tadam ja 2 dzień na różaniec śmigam:)
    Zgarnij nam jeszcze mszalne przy okazji :D Będziemy się od środka namaszczać :D

przyszła mama 2, pepsunieczka lubią tę wiadomość

• Vesper Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Vesper, to podwójne kciuki będę trzymać! <3 <3

Dzięki, Impresja <3 <3 następny ładny pęcherzyk chyba mi dopiero na grudzień wypadnie ;) także przyszła mamo, pamiętaj, proszę o mnie dłużej ;)

zdrowie, dziewczynki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Dzięki, Impresja <3 <3 następny ładny pęcherzyk chyba mi dopiero na grudzień wypadnie ;) także przyszła mamo, pamiętaj, proszę o mnie dłużej ;)

zdrowie, dziewczynki!
    A pewnie, że będę. Idealny prezent na gwiazdkę :)

Vesper lubi tę wiadomość

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ