X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś nie myśl o niczym tylko się relaksuj i ładuj baterie na dalszą walkę :*

Karoluś81 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Vesper Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, wracaj w dwupaku :) (albo nawet w trójpaku :))!
    Doty... <3

Karoluś81, Greetta lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    witaj Elica.. hmm tylko czy ja powinnam tu witać jeszcze kogoś.. ja tu teraz tylko na gościnnych występach..

Enigma, myślisz, że po laparo mogła się rozregulować owu? a może miałaś tylko z mniejszymi objawami?

Karoluś odpoczywaj ile wlezie!! :)

Hewa, nie przepracowuj się :)

Doty, Gretta <3

u mnie weekend udany, impreza piątkowa super, obie bratanice pomogły dmuchać 35 świeczek :)dziewczynki cudne i nie do przegadania :)
    w sobotę koncert Comy, więc się wyszaleliśmy

a w niedzielę występ mojego zespołu i to w środku dnia, więc w sumie dzień rozbity, ale mimo wszystko przyjemny.
    Dostałam wczoraj @, zamierzam wybrać się do gina i sprawdzić, czy po tych stymulacjach wszystko w podwoziu ok

Miłego dnia babeczki!

Greetta, Alicja81 lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • AQga Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

u mnie @ przylazła i od wczoraj nowy cykl...

Plany to badania i zarejestrowanie się na HSG, do tego czasu postanowiłam nie nastawiać się za bardzo. Tym razem łez nie było... Muszę zrobić cytologię i pozostałe przeciwciała z krwi.

Elica witaj, powodzenia :)

Nanatasza oczywiście, że powinnaś, jesteś u siebie :)

Enigma, nie widzę Twojego wykresu więc zapytam tylko czy mierzysz temperaturę, bo wtedy łatwiej byłoby ustalić co z owulacją.

U mnie dzisiaj słonecznie i nie za ciepło. Młoda wyruszyła o poranku na przygodę w Tatry :) Ja po pracy idę zrywać fasolkę a z wieczora... kto wie :)

Pozdrawiam :)

Aqga
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie.. czy wszystkie mierzycie temperaturę ? Ja niestety ze względu na tryb życia nie mam możliwości i chyba jedyne co mi pozostaje to obliczenia i obserwacje śluzu :/ choć cykle mam regularne jak w zegarku 31 dni i kolejna @. Aqga, ja dzisiaj 3dc wiec lecimy mniej wiecej na tym samym pułapie ;)

• Eni_gma Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    Hej dziewczyny,

Enigma, myślisz, że po laparo mogła się rozregulować owu? a może miałaś tylko z mniejszymi objawami?

Nataszko No właśnie sama nie wiem, żałuję, że nie podjechałam na monitoring, miała bym jasność

A co do witania to chyba nie myślisz nas opuścić?! Zabraniam :)

Greetta lubi tę wiadomość

km5shdgexoin43nx.png

• Eni_gma Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AQga wrote:

Enigma, nie widzę Twojego wykresu więc zapytam tylko czy mierzysz temperaturę, bo wtedy łatwiej byłoby ustalić co z owulacją.

Kochana nie widzisz, bo go nie prowadzę :P Wcześniej mierzyłam tempkę, ale tak jak mi pasowało (wieczorem), a teraz zarzuciłam ten proceder w ogóle. Chciałam się trochę zdystansować :)

km5shdgexoin43nx.png

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni_gma wrote:
    Nataszko No właśnie sama nie wiem, żałuję, że nie podjechałam na monitoring, miała bym jasność

A co do witania to chyba nie myślisz nas opuścić?! Zabraniam :)

no tak trochę planuję
    póki co trudno, bo przez tak długi czas się przyzwyczaiłam, ale wchodzenie tu przypomina mi o mojej niemocy, bezradności, niemożności posiadania dzieci..

prowadzę kalendarz - w sensie zaznaczam kiedy @, więc pewnie będę zaglądać

starania od 2007
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ahoj pozdrawiam z Mazur :-)
    Pogoda nie rozpieszcza, ale po ostatnim lecie powrót do normalnego polskiego lata jest fajny. Dzisiaj zaliczyliśmy rejs statkiem z Giżycka do Mikołajek. Piękne widoki :-) przede wszystkim jednak dzisiaj nasza pierwsza rocznica ślubu :-) :-) :-)
    Niestety pewnie wrócimy w takim składzie jak wyjechaliśmy, bo temperatura niska i plamienie się pojawiło.
    Po lekach czuję się cały czas dobrze. Na szczęście :-)
    Czuję się spokojna. Odpoczywam. Nie chce mi się myśleć o tym wszystkim. Wiadomo, okres czeka u progu więc super humor musi poczekać.
    Pozdrawiam serdecznie i życzę sił. Kto jak kto ale my ich potrzebujemy :-)

Alicja81 lubi tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola najlepszego z okazji rocznicy;

Elica witaj wśród nas, a ja za 2 tygodnie będę 35+; kolega mnie pocieszył dzisiaj w pracy mówiąc, że jestem jeszcze w wieku "tartacznym".

Karoluś81, elica lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAROLUS <3 <3 <3
    Niech Wam się dobrze wiedzie. I wiesz czego ja Wam życzę ...
    Buziole :)

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, to byłaś tylko 20 minut ode mnie :D
    Życzę Wam dużo ciepła, szacunku do siebie, cierpliwości i by spełniło się to, o czym marzycie :) <3

Alicja - w wieku tartacznym? że niby co, do tartaku jeszcze 35+ zatrudniają? ;)

starania od 2007
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-)
    Piękny dzień dzisiaj. Od rana na rowerkach. Teraz odpoczywamy w Kruklankach. Wcześniej objechalismy dookoła Jezioro Gołdapiwo. Za chwilę wracamy do Giżycka.
    Nie zestresowal mnie dzisiejszy okres. Myślę że jeśli będę w ciąży to baaaardzo się uciesze, niewyobrażalnie. Jeśli nie, to przecież życie jest takie piękne :-) :-) :-)
    Będzie dobrze Dziewczyny :-)
    Pozdrawiam i życzę słonka w każdym dniu życia.
    NATASZA Ty to masz super z tymi Mazurami na codzień :-)

hewa81, Nanatasza, Alicja81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wam też te @ się tak wloką?? Ja dzisiaj zakupiłam Folika. jak ma pomóc to biorę.
    Alicja- też nie zajarzyłam o co z tym "tartacznym" chodzi :) ale przypomniało mi się jak mój kolega z pracy słysząc jak mówimy z dziewczynami o dniach płodnych zapytał "to która ma teraz tarło?" :)
    Zazdroszczę wam tych Mazur..Wstyd się przyznać że kawał świata człowiek objechał a na Mazurach nie był ;/
    Karoluś-wszystkiego najlepszego dla waszej dwójki. Duuużo miłoości :)

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuję w zasadzie z samymi mężczyznami, kobitek u nas niewiele (nie w tartaku), jak mi kolega powiedział, że jestem w tartacznym też nie zajarzyłam, dopiero później...

Mi się kończy @ dzisiaj już tylko lekkie plamienie- trzeba męża wieczorem "dopaść"

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, co tu tak cicho???
    Ja wczoraj na monitoring poszłam, mam dwa duże jaja na lewym jajniku, jedno ponad 20 a drugie 18 mm. Dziś owulacja, cholernie boli brzuch, Jajniki ciągną masakrycznie.
    Chudnąć chudne, biegam.
    A i z mężem się pogodzilam :-) Syn u babci na dwa tygodnie ;-) sami jesteśmy ;-)
    Pozdrawiam wszystkie Was :-)

ktosiowa, Karoluś81, Alicja81, hewa81, Nanatasza, Greetta, Eni_gma, Vesper lubią tę wiadomość

Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
    Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doty oby z tej zgody coś fajnego wyszło. Trzymam kciuki :-)

hewa81, doty22 lubią tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doty super, że się dogadaliście, miejmy nadzieję, że z tego "godzenia" wyjdzie coś więcej.

hewa81, doty22, Greetta, Vesper lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie :) najważniejsze to się w porę pogodzić co by się jaja nie zmarnowały... ja ze swoim w 2 poprzednich cyklach też się pokłóciłam no a jak juz się godziliśmy to było prawdopodobnie po owu :/
    Alicja- jak długie masz cykle?ja tez wczoraj pożegnałem @ i oby na 9 miesięcy ... niech jedzie franca na wakacje.. sezon urlopowy jest :D

doty22, Greetta lubią tę wiadomość

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doty mocno za Was kciuki trzymam!!
    ja też kończę @, tyle, że u mnie oznacza to tyle co nic ;) no może modły, by kolejna @ zaczęła się szybciej, bo inaczej na urlopie z podpaskami będę musiała biegać :)

pozdrowionka z zimnych i pochmurnych Mazur

Karoluś81, Greetta, Alicja81 lubią tę wiadomość

starania od 2007
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ