Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie w nowym cyklu,
dzwoniłam dzisiaj do doktora czy dalej clo- tak wypisze mi 2 opakowania i podwiezie receptę do apteki- fajny nie. A i monitoring w połowie cyklu ma być- więc zobaczymy, tylko połowa cyklu w weekend wypada- a on wyjeżdża na weekendy, więc chyba pójdę 12 dc w piątek.
A tak w ogóle Annie gratuluję ślubu i tak jak Karoluś życze dwóch kresek w ramach prezentu.
Karluś ja dostałam dzisiaj przesyłke z Klasztoru ( a raczej dwie) i juz się opasałam paskiem.
Gdyby, któraś z Was dziewczyny wierzyła w moc paska Św. Dominika to mogę jeden odstapić.
Bertha nie mierzysz tempki?, na teście nawet cienia nie było?- trzymam kciuki
Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Alicja ja też dzisiaj dostałam Pasek i jestem przeszczesliwa od razu wstąpiła we mnie nowa nadzieja
Mam nadzieję że dla Ciebie Alicjo ten kolejny cykl będzie owocny. Po ostatnim wykresie widać że lekarstwo dobrze na Ciebie działaAlicja81 lubi tę wiadomość
-
Annie - ja tez gratuluje slubu i zycze wymarzonego prezentu ślubnego My idziemy w tym miesiącu na wesele, wiec jak widać - zima cieszy sie popularnością
Annie1981 lubi tę wiadomość
Tuli
Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
Córcia ur 11.2019
PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia. -
Dzień dobry
Ovu pkazuje że jednak miałam owulacje chociaż ja bym ją przesunela o dzień do przodu. A dzisiaj temperatura zaszalała do góry
Alicjo mam pytanie odnośnie Paska: czy nosić go cały czas, czy w dzień czy tylko podczas modlitwy? Nie za bardzo wiem. Póki co ja zakładam na dzień a mój Mąż jak się tym Paskiem i słowami sióstr przejął i wzruszył. Kochany chłopak
No nic, czekamy teraz na efekt starań z tego cyklu a jutro wizyta u ginekologa. -
Alicja81 wrote:Witam sie w nowym cyklu,
dzwoniłam dzisiaj do doktora czy dalej clo- tak wypisze mi 2 opakowania i podwiezie receptę do apteki- fajny nie. A i monitoring w połowie cyklu ma być- więc zobaczymy, tylko połowa cyklu w weekend wypada- a on wyjeżdża na weekendy, więc chyba pójdę 12 dc w piątek.
A tak w ogóle Annie gratuluję ślubu i tak jak Karoluś życze dwóch kresek w ramach prezentu.
Karluś ja dostałam dzisiaj przesyłke z Klasztoru ( a raczej dwie) i juz się opasałam paskiem.
Gdyby, któraś z Was dziewczyny wierzyła w moc paska Św. Dominika to mogę jeden odstapić.
Kochana ja chętnie przygarnę , bo właśnie się przymierzałam do wysłania prośby do Sióstr. -
Alicja81 wrote:Witam sie w nowym cyklu,
temperature mierzylam wczoraj, ale poniewaz mialam kulminacje choroby, to nie przespalam calej nocy, i jak sobie dla checy zmierzylam nad ranem temp, to byla 38,85, wiec bez sensu ja bylo zapisywac.
W kazdym badz razie nowy cykl... musze sie do gina zapisac i bede rozmawiac o in vitro, bo bez sensu juz naturalsy i IUI w najblizszym czasie, bo moj M tez byl chory, z goraczka ponad 39st, wiec wszystkie plemniory zostały przeciez wybite i teraz przez 3 miesiace beda sie dopiero nowe produkowaly... w jajcorach zostalo tylko cmentarzysko poległych żołnierzy..
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Annie1981 wrote:Dziekuje dziewczyny Fajnie, ze ktos jeszcze w lutym wychodzil za maz bo ja mialam watpliwosci co do tego miesiaca
U mnie w rodzinie ( rodzice, rodzenstwo) wszyscy brali slub w lutym. My tez pierwotnie mielismy zabukowany termin na luty w PL, ale z przyczyn niezaleznych od nas musielismy to przelozyc i bralismy slub w UK w sierpniu. Takze widzisz - luty to piekny miesiac na slub:-)Annie1981 lubi tę wiadomość
12tc ❤ trojaczki 2012r [*]
Hashimoto, niedoczynnosc tarczycy,hiperprolaktynemia -
Magdusia. To super, ze luty cieszy sie taka popularnoscia Martwie sie tylko o sesje, bo na dworzu bedzie dosc brzydko. Fotograf powiedzial, ze on mimo wszystko da rade zrobic ladne fotki tylko ja nie wiem jak sie mam do tych zdjec rozebrac. Sukienke mam na ramiaczkach, chyba bym sie rozchorowala po takiej sesji
Bardziej rozwazamy zdjecia w studiu.
Bertha. Przykro mi. Trzymam kciuki za in vitro. Musi sie udac
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie1981 wrote:Magdusia. To super, ze luty cieszy sie taka popularnoscia Martwie sie tylko o sesje, bo na dworzu bedzie dosc brzydko. Fotograf powiedzial, ze on mimo wszystko da rade zrobic ladne fotki tylko ja nie wiem jak sie mam do tych zdjec rozebrac. Sukienke mam na ramiaczkach, chyba bym sie rozchorowala po takiej sesji
Bardziej rozwazamy zdjecia w studiu.
Kochana pogoda nie rozpieszcza w lutym, ale....nie rezygnuj z sesji w plenerze!Zdjecia wychodza cudne, przepiekna pamiatka, zupelnie inna niz te w studio. Czasem warto zaryzykowac:) Bedziesz potem miala co dzieciom pokazywac:-)
Annie1981, Tulipanka lubią tę wiadomość
12tc ❤ trojaczki 2012r [*]
Hashimoto, niedoczynnosc tarczycy,hiperprolaktynemia -
Anulka wysłałam Ci wiadomość, podaj adres to Ci wyśle pasek.
Karoluś kurcze sama sie zastanawiałam, myślę, że do modlitwy powinno sie go zakładać. Ja tak zamierzam robiś (o ile nie zapomnę rano to i do pracy bedę go zakładała)-na noc myslę, że nie ma sensu. A tak w ogóle o mi zaraz minie rok na ovu.
Bertha szkoda, mam nadzieję że jednak uda Wam się naturalnie bo in vitro strasznie drogie.Anulka0407 lubi tę wiadomość
Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Ja po wizycie. Jajniki czyste. Obecny cykl bez stymulacji, podgladamy tylko jak pecherzyki rosna, w ktorym dc, w ktorym jajniku. Poprosilam o liste badan pod in vitro. Na monitoringu 20.01 pogadamy dokladniej nt in vitro. takze zaczynamy dzialac
ktosiowa, Annie1981 lubią tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Witam Was dziewczyny....
Ja dzisiaj byłam u gina... na razie powiedział, że trzeba zrobić mężowi badanie nasienia żeby go wykluczyć. Dopiero później zacznie całą ścieżkę badań. No a mój M jak na złość rozchorował się i od wczoraj bierze antybiotyk. Badanie można zrobić dopiero po 10 dniach od skończenia antybiotyku....czyli jeszcze 17 dni czekania -
Hej.
Bertha powodzenia.
Anulka cierpliwości. Badanie zrobicie, gorzej że antybiotyk źle działa na sperme, ale mam nadzieję że jest tak mocna że niewiele jej zaszkodzi.
Co do mnie - mam dobre i złe wiadomości. Na szczęście dobrych jest więcej
Po pierwsze szyjka macicy po krio super. Wszystko ładnie wygląda, nie ma zapalenia. Później miałam usg. Tak jak myślałam jestem po owulacji z mojego niezawodnego prawego jajnika. Endometrium super. I to by było na tyle pozytywów. Żeby nie było zbyt kolorowo to w lewym jajniku mam małą torbiel. Dostałam więc orgametril, takie tabletki które bierze się od 14 do 25 dc. To syntetyczny progesteron. W 2010 roku miałam podobną sytuację i wtedy ten lek pomógł. Po okresie nie było sladu po torbieli. Mam nadzieję że tym razem też tak będzie. Czyli po @ kolejna wizyta. Jestem dobrej myśli. Cieszę się z owulacji i ładnej szyjki i wierzę że torbiel zniknie.
Poza tym położna poradziła mi spróbować akupunktury, bo możliwe że to kwestia odblokowania. Poszukam czy w moim mieście lub w pobliżu ktoś się tym zajmuje. Chętnie bym skorzystała ale jeśli najbliżej będzie w Łodzi to raczej nie podejmę wyzwania. No i zaproponowała położna żeby spróbować ziół. Myślę że wybiorę się do bonifratrow i pójdę tam do lekarza, któremu opiszę swoją sytuację. Oni wypisują receptę na mieszankę ziół specjalną dla każdego pacjenta.
No i jak już uporam się z torbiela to hsg i inseminacji spróbuję. To moja granica.
Położna mnie pocieszyła jak zawsze. Ona też nasz rocznik i też jeszcze nie ma dziecka. Mówi że mamy jeszcze jakieś 9 lat to dużobertha, Eni_gma lubią tę wiadomość