Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kajka za radę. W sumie jak już będę w labolatorium to zbadam też poziom wit d. Nie wiem tylko gdzie iść na badania. Do lekarza chodzę w Lux Medzie bo mam abonament z pracy ale amh nie mam w pakiecie i koszt to 209 zł. Na stronie Invicty widziałam że u nich to 150 więc różnica kolosalna. Ale muszę się upewnić co do ceny :-)

• Dakota Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Annie :) znowu nie udało mi się podjechać, jutro już muszę.

Dziewczyny nie uwierzycie!
    Mój mąż odebrał dziś wyniki badań i to jest po prostu szok! Dobre to jest mało powiedziane! I jest to dla mnie świadectwo, jutro zaczynam 2 część Nowenny Pompejańskiej, a wierzcie mi jego poprzednie wyniki były straszne - 0% prawidłowych plemników, w ogóle wszystko było poniżej normy. A teraz ma 16% prawidłowych i w ogóle wszystko idealnie! Każdy parametr idealny, w górnych granicach :) :) :)

Biegnę na wątek o Nowennie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 22:16

Karoluś81, Alicja81, Eni_gma, MamaLili lubią tę wiadomość

Dakota
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota świetna wiadomość! To teraz musi się udać! Trzymam kciuki żebyś jak najszybciej zaciążyła :)

Dakota lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kropka :) A jak u Ciebie?

Dakota
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy lub najpóźniej jutro powinnam dostać @. Pobolewa mnie brzuch i mam juz lekkie plamienie.

Musze zamówić sobie ten koenzym, o którym wcześniej pisałyście, poza tym chce zacząć pić regularnie siemie lniane. W przyszłym tygodniu mam wizytę w klinice, ostatnio powiedzieli mi, że bede miała HyCoSy, mam nadzieję że zrobią to w czasie tej następnej wizyty.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Pare dni tu nie zagladalam i teraz nadrabiam.
    Tak dla pocieszenia dla tych co przejmują się wiekiem-jak wiecie mieszkam w UK i tutaj idealny wiek do pierwszego dziecka to właśnie te nasze 35 lat:) Wcześniej tutaj większość kobiet nie myśli o dzieciach. Jest to jak najbardziej naturalne - tak wiec głowa do góry i nie przejmujcie się wiekiem. A...i jeszcze w poradach dniach owu było napisane, iż z wiekiem rośnie prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej-wiec mamy większe szanse na podwójne szczęście:)

Karoluś81, Alicja81, Dakota lubią tę wiadomość

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Odnosnie Q10 to ja czytalam, ze ubiquinon i ubiquinol dzialaja tak samo, bo jeden przeksztalca sie w drugi.
    Bralam 100 mg z firmy Swanson.

Może i tak. Ja jednak wyszłam z założenia, że skoro już ładuję w siebie tony supli, niech (przynajmniej teoretycznie) będą to suple wyższej jakości.

Ale mam świadomość, że to strasznie uderza po kieszeni. Jak sobie pomyślę, ile kasy władowałam w to 500+...

Karoluś81 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota wrote:
    Dzięki Annie :) znowu nie udało mi się podjechać, jutro już muszę.

Dziewczyny nie uwierzycie!
    Mój mąż odebrał dziś wyniki badań i to jest po prostu szok! Dobre to jest mało powiedziane! I jest to dla mnie świadectwo, jutro zaczynam 2 część Nowenny Pompejańskiej, a wierzcie mi jego poprzednie wyniki były straszne - 0% prawidłowych plemników, w ogóle wszystko było poniżej normy. A teraz ma 16% prawidłowych i w ogóle wszystko idealnie! Każdy parametr idealny, w górnych granicach :) :) :)

Biegnę na wątek o Nowennie :)

To już możemy przypuszczać, co wydarzy się, gdy zakończysz część dziękczynną ;-)

Dakota lubi tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaLili wrote:
    Dzięki Kajka za radę. W sumie jak już będę w labolatorium to zbadam też poziom wit d. Nie wiem tylko gdzie iść na badania. Do lekarza chodzę w Lux Medzie bo mam abonament z pracy ale amh nie mam w pakiecie i koszt to 209 zł. Na stronie Invicty widziałam że u nich to 150 więc różnica kolosalna. Ale muszę się upewnić co do ceny :-)

Witamina D, też nie taka tania, bo coś koło 80 zł niestety... Cóż, pieniądze rzecz nabyta - starałam się to sobie powtarzać z każdym kolejnym miesiącem staraniowej diagnostyki.

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka u mnie tez dzis @ bedzie, szkoda. Kajka jejku to ja jakas zla witamine d3 biore bo moja tyle nie kosztowala, to jakas specjalna ma byc?

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze prosiłam w aptece o najtańsze witaminy :-) tzn wit D, B6 czy kwas foliowy. Teraz kupuję femibion, 28 zł. Po @ pójdę wreszcie zbadać poziom wit d i kwasu foliowego. W razie potrzeby zainwestuje w lepszą wit d, przy femibionie pewnie zostanę. Zastanawiam się nad tym q10. Może też spróbuję, chociaż mam przeczucie że zioła wystarczą póki co.
    Dzisiaj czuję się zdecydowanie lepiej. Nowy cykl, nowe nadzieje :-)

Dakota lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota. Gratuluje wynikow meza. Bral jakies suplementy?

Dakota lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie mam pytanie do Ciebie odnośnie siemienia? Ile razy dziennie pilas i w jakich ilościach?

• Kajka81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota wrote:
    Kropka u mnie tez dzis @ bedzie, szkoda. Kajka jejku to ja jakas zla witamine d3 biore bo moja tyle nie kosztowala, to jakas specjalna ma byc?

Kobieto! Pisałam o cenie BADANIA (Witamina D metabolit 25(OH))!

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś81 wrote:
    Ja zawsze prosiłam w aptece o najtańsze witaminy :-) tzn wit D, B6 czy kwas foliowy. Teraz kupuję femibion, 28 zł. Po @ pójdę wreszcie zbadać poziom wit d i kwasu foliowego. W razie potrzeby zainwestuje w lepszą wit d, przy femibionie pewnie zostanę. Zastanawiam się nad tym q10. Może też spróbuję, chociaż mam przeczucie że zioła wystarczą póki co.
    Dzisiaj czuję się zdecydowanie lepiej. Nowy cykl, nowe nadzieje :-)

Działanie ziół i koenzymu raczej się nie pokrywa. Ja (po ciąży) planuję włączyć q10 do suplementacji na stałe - w końcu chodzi o spowolnienie starzenia komórek nie tylko jajowych ;-)

A skoro znowu mowa o suplementach, to istotna jest nie tylko ich jakość, ale i odpowiednie dawki. Gdy prosiłam w aptece o witaminę E dla męża, dostałam 200 mg - przy jego wadze musiałby brać co najmniej 5 kapsułek dziennie (nawet on, który dzielnie wszystko łykał, zwariowałby). Po tej wpadce ostatecznie przestawiłam się na zakupy wysyłkowe.

Karoluś81 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś81 wrote:
    Nowy cykl, nowe nadzieje :-)

U mnie też! W nocy dotałam @, więc jedziemy dalej.

Wczoraj zamówiłam sobie q10, witaminę d i ten lepszy kwas foliowy, teraz czekam na paczkę.
    Właśnie Dakota, szprycowałaś czymś męża, że takie piękne wyniki ma? U nas niby "czynnik męski" jest ok, ale zawsze warto trochę podrasować chłopaków.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus. Ja zalewalam dwie lyzki mielonego siemienia (sama mielilam) pol szklanka goracej wody i odstawialam na godzine pod przykryciem. Robilam to wieczorem, polowe pilam tego samego dnia a druga polowe rano, ale tylko dlatego, ze liczylam na to, ze siemie na czczo pomoze mi na zoladek. Pewnie mozna to wypic na raz.
    Im wiecej dasz wody tym mniejszy bedzie glut, bo niektorzy maja do tego awersje ;)
    Na poczatku gotowalam to siemie, ale za duzo bylo z tym zabawy i ciezko bylo odmyc naczynia i wybralam powyzszy sposob.

Kajka. Ja tez zrozumialam, ze za wit D placilas 80zl ;) Dobrze, ze sprostowalas ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam wrażenia, że sprostowałam ;-) Pisałam do MamyLili cytując jej post o cenie AMH (może na wszelki wypadek od razu sprecyzuję, że chodzi mi o cenę badania rezerwy jajnikowej, a nie nieistniejącego suplementu o tej nazwie), co więcej w tym samym poście wspominałam o diagnostyce, nie suplementacji.

Cóż, taka ułomność internetowej komunikacji.

Dakota lubi tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota pięknie z tymi wynikami męża. Ależ ulga co???

ja łykam 6 kapsułek wiesiołka- cała paczki starczy mi na pół miesiąca, ale to nic. Najpierw chciałam kupić siemię, ale jak pomyślałam o tym glucie to stwierdzilam, że nie dam rady tego przełknąć.

U nie skończyła sie @ i plamienia - od wczoraj dzialamy :-)

kropka powodzenia w nowym cyklu

Dakota lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu bardzo lubię siemię lniane, glut jest smaczny, piję jeszcze ciepłe :-)
    Annie ja zalewam jedną łyżeczkę 3/4 szklanki wody. Teraz po prostu będę zalewac 2 łyżeczki tą samą ilością wody.
    Jadę dzisiaj na wieś odpocząć na chwilę od miasta. Marzy mi się spacer :-)

‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ