Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaciążyłam po trzech latach od ślubu - za to w pierwszym cyklu starań. I jakież było moje zdziwienie gdy trzy lata później nie udało się powtórzyć tego sukcesu ;-) 'Nie udało się powtórzyć' to delikatnie powiedziane... Skąd człowiek miał wiedzieć, że istnieje coś takiego jak niepłodność wtórna?

Dakota, Alicja81 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie dziewczyny super jest to, że mimo tego, że macie już dzieci tak samo mocno staracie się o drugie (3,4...) :) zawsze mi się wydawało, że jakbym miała jedno dziecko to pewnie bym się tak nie stresowała przy kolejnych. A tu widać, że nie ma znaczenia które, ze tak samo zabiega się o to pierwsze jak i o kolejne :)

Eni_gma lubi tę wiadomość

Dakota
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, oczywiście pomęczę męża :), dziś, jutro :)zawsze tak robię, a nuż coś się poprzestawia :)

Alicja81 lubi tę wiadomość

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota ja myślę że te starania są tak samo mocne dlatego, że każde dziecko kocha się tak samo - najmocniej na świecie. W pewnym sensie nawet to dziecko, które jeszcze się nie poczęło a którego pragniemy, kochamy :-)
    Czy Wy też tak macie że dzień w pracy przed urlopem, nawet takim jednodniowym to dzień świra? Czuję się jakbym maraton zrobiła a temperatura to chyba do 40 stopni mi podskoczyla.
    Jutro relaks :-)

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja. U Ciebie juz niedlugo testowanko. Trzymam kciuki :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ovufriend wyznaczył mi że niby owulacja była w 9 dniu cyklu, hmm ciekawe, jak tak to mogę sobie ten miesiąc darować , bo właśnie wtedy rozpoczeliśmy starania.
    Wg mnie była w 13 dniu, ale jak już pisałam, co ja się tam znam. A dzisiaj zaspałam i temp nie zmierzyłam.

Co do głoda, to dzisiaj jest lepiej, ale wczoraj czułam takie ssanie w żołądku, że cały wieczór kursowałam do kuchni i coś podjadałm Na szczęscie dopiero dzisiaj pojechałam po zakupy więc niewiele mogłam pochłonąć, bo prawie nic nie miałam.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja na starając się z pomocą medyczną jest wątek o gruczolaku przesadki mózgowej - tam dziewczyny mają duża wiedzę na temat podwyższonej prolaktyny, może tam zajrzyj ;)

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/gruczolak-przysadki-mozgowej-a-ciaza,12647.html

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Enigma, czytałam właśnie, że tak duża prolaktyna może być objawem gruczolaka. Natomiast rano przed badaniem współżyłam z mężem, a to podwyższa prl, tak więc staram sie tym nie stresować. Zresztą doktor mówił, ze w 20 dc nie bada się prolaktyny i aby zrobić badanie w 3 dc- co oczywiście uczynię o ile 3 dc nie wypanie w weekend- bo w mojej mieścienie w wekendy nie działa laboratorium.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja81 wrote:
    Dzięki Enigma, czytałam właśnie, że tak duża prolaktyna może być objawem gruczolaka. Natomiast rano przed badaniem współżyłam z mężem, a to podwyższa prl, tak więc staram sie tym nie stresować. Zresztą doktor mówił, ze w 20 dc nie bada się prolaktyny i aby zrobić badanie w 3 dc- co oczywiście uczynię o ile 3 dc nie wypanie w weekend- bo w mojej mieścienie w wekendy nie działa laboratorium.

Nie będzie wielkiej różnicy, jeżeli zrobisz je w 2 lub 4 dc.

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja nie ma się czym stresować. Gruczolak w 90% nie jest groźny po prostu zwiększa produkcję prolaktyny, ale oczywiście dobrze jest go ewentualnie zdiagnozowac i trzymać rękę na pulsie. Mam nadzieje że kolejny wynik wyjdzie dużo niższy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 21:05

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też mamtaką nadzieję:-)

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • bertha Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10dpo, melduje biel. Zaczęłam oficjalny maraton testowania :)

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu hemoroidy zaczęły dokuczac. W poniedziałek idę do chirurga niech pomoże.
    A poza tym pozytywnie. Siedzę u fryzjera i mam nadzieję że wyjdę stąd w dobrym humorze :-)
    Bertha niech jak najszybciej biel testów zostanie przełamana :-)

Dakota, bertha lubią tę wiadomość

• Dakota Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha znam to uczucie :( ale, ale trzymam kciuki :). Karolus a ja wlasnie wrocilam od dermatologa, zrobilam sobie kwas migdalowy, ostatnie dzwony przed latem i przepisala mi jakas wutamine na naczynka, nie odczytam recepty :) ale bede musiala i tak skonsultiwac z ginekolgiem czy moge ja brac. Kajka moze Ty masz pomysl co to moze byc za witamina? Ipo pracy podjade do apteki tam mi " przetlumacza" pismo lekarskie :)

Dakota
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos rozszyfrowalam wit pp? Cos wiecie moze o niej?

Dakota
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus daj znac jak po wizycie u fryzjera :) Alicja jak u Ciebie? Testujesz juz? Kropka, Magi, MamaLili jak u Was?

Dakota
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamina na naczynka? Kojarzy mi się tyko K...

Dakota lubi tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, nie testuję- 10 dpo a od wczoraj boli brzuch jak na @. Zresztą po clo cykle 30 dniowe więc jeszce trochę czasu do terminu @.

Karoluś jak tam nowa fyzura?
    Dakota a rację coś nam inne dziewczyny zamilkły.

Dakota lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kajka, sprawdze co to mam za witamine w aptece, zadzwonie pozniej do ginekolog zapytac czy moge. A jak Ci mija ciaza? Tak nas tu edukujesz :) a malo piszesz co u Ciebie? Alicja, pamietasz moj cykl kiedy od 26 dc chyba testowalam codziennie? Teraz juz w ogole chyba nie bede, raz czlowiek chce sprawdzac od razu a nastepnym razem potrafi spokojnie czekac na brak @ :) :) Karolus pewnie jeszcze siedzi na fotelu :). Bark@ oczywiscie u Berthy i Alicji bedzie mam nadzieje - trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 15:06

bertha lubi tę wiadomość

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota poczytaj o wit pp czyli b3 jest sporo na necie.
    Fryzura super. Trzy godziny w salonie (mam gęste włosy do pasa) ale teraz jestem blondi :-)
    Jestem już na wsi. Jadę zaraz na rower z kuzynka. Jest ponad 20 stopni, siedzę na hustawce i czuję jak słońce mnie łapie na twarzy. Bajka :-)

Alicja81, bertha lubią tę wiadomość

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ