X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaciążyłam po trzech latach od ślubu - za to w pierwszym cyklu starań. I jakież było moje zdziwienie gdy trzy lata później nie udało się powtórzyć tego sukcesu ;-) 'Nie udało się powtórzyć' to delikatnie powiedziane... Skąd człowiek miał wiedzieć, że istnieje coś takiego jak niepłodność wtórna?

Dakota, Alicja81 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie dziewczyny super jest to, że mimo tego, że macie już dzieci tak samo mocno staracie się o drugie (3,4...) :) zawsze mi się wydawało, że jakbym miała jedno dziecko to pewnie bym się tak nie stresowała przy kolejnych. A tu widać, że nie ma znaczenia które, ze tak samo zabiega się o to pierwsze jak i o kolejne :)

Eni_gma lubi tę wiadomość

Dakota
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, oczywiście pomęczę męża :), dziś, jutro :)zawsze tak robię, a nuż coś się poprzestawia :)

Alicja81 lubi tę wiadomość

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota ja myślę że te starania są tak samo mocne dlatego, że każde dziecko kocha się tak samo - najmocniej na świecie. W pewnym sensie nawet to dziecko, które jeszcze się nie poczęło a którego pragniemy, kochamy :-)
    Czy Wy też tak macie że dzień w pracy przed urlopem, nawet takim jednodniowym to dzień świra? Czuję się jakbym maraton zrobiła a temperatura to chyba do 40 stopni mi podskoczyla.
    Jutro relaks :-)

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja. U Ciebie juz niedlugo testowanko. Trzymam kciuki :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ovufriend wyznaczył mi że niby owulacja była w 9 dniu cyklu, hmm ciekawe, jak tak to mogę sobie ten miesiąc darować , bo właśnie wtedy rozpoczeliśmy starania.
    Wg mnie była w 13 dniu, ale jak już pisałam, co ja się tam znam. A dzisiaj zaspałam i temp nie zmierzyłam.

Co do głoda, to dzisiaj jest lepiej, ale wczoraj czułam takie ssanie w żołądku, że cały wieczór kursowałam do kuchni i coś podjadałm Na szczęscie dopiero dzisiaj pojechałam po zakupy więc niewiele mogłam pochłonąć, bo prawie nic nie miałam.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja na starając się z pomocą medyczną jest wątek o gruczolaku przesadki mózgowej - tam dziewczyny mają duża wiedzę na temat podwyższonej prolaktyny, może tam zajrzyj ;)

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/gruczolak-przysadki-mozgowej-a-ciaza,12647.html

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Enigma, czytałam właśnie, że tak duża prolaktyna może być objawem gruczolaka. Natomiast rano przed badaniem współżyłam z mężem, a to podwyższa prl, tak więc staram sie tym nie stresować. Zresztą doktor mówił, ze w 20 dc nie bada się prolaktyny i aby zrobić badanie w 3 dc- co oczywiście uczynię o ile 3 dc nie wypanie w weekend- bo w mojej mieścienie w wekendy nie działa laboratorium.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja81 wrote:
    Dzięki Enigma, czytałam właśnie, że tak duża prolaktyna może być objawem gruczolaka. Natomiast rano przed badaniem współżyłam z mężem, a to podwyższa prl, tak więc staram sie tym nie stresować. Zresztą doktor mówił, ze w 20 dc nie bada się prolaktyny i aby zrobić badanie w 3 dc- co oczywiście uczynię o ile 3 dc nie wypanie w weekend- bo w mojej mieścienie w wekendy nie działa laboratorium.

Nie będzie wielkiej różnicy, jeżeli zrobisz je w 2 lub 4 dc.

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja nie ma się czym stresować. Gruczolak w 90% nie jest groźny po prostu zwiększa produkcję prolaktyny, ale oczywiście dobrze jest go ewentualnie zdiagnozowac i trzymać rękę na pulsie. Mam nadzieje że kolejny wynik wyjdzie dużo niższy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 21:05

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też mamtaką nadzieję:-)

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • bertha Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10dpo, melduje biel. Zaczęłam oficjalny maraton testowania :)

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu hemoroidy zaczęły dokuczac. W poniedziałek idę do chirurga niech pomoże.
    A poza tym pozytywnie. Siedzę u fryzjera i mam nadzieję że wyjdę stąd w dobrym humorze :-)
    Bertha niech jak najszybciej biel testów zostanie przełamana :-)

Dakota, bertha lubią tę wiadomość

• Dakota Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha znam to uczucie :( ale, ale trzymam kciuki :). Karolus a ja wlasnie wrocilam od dermatologa, zrobilam sobie kwas migdalowy, ostatnie dzwony przed latem i przepisala mi jakas wutamine na naczynka, nie odczytam recepty :) ale bede musiala i tak skonsultiwac z ginekolgiem czy moge ja brac. Kajka moze Ty masz pomysl co to moze byc za witamina? Ipo pracy podjade do apteki tam mi " przetlumacza" pismo lekarskie :)

Dakota
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos rozszyfrowalam wit pp? Cos wiecie moze o niej?

Dakota
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus daj znac jak po wizycie u fryzjera :) Alicja jak u Ciebie? Testujesz juz? Kropka, Magi, MamaLili jak u Was?

Dakota
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamina na naczynka? Kojarzy mi się tyko K...

Dakota lubi tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, nie testuję- 10 dpo a od wczoraj boli brzuch jak na @. Zresztą po clo cykle 30 dniowe więc jeszce trochę czasu do terminu @.

Karoluś jak tam nowa fyzura?
    Dakota a rację coś nam inne dziewczyny zamilkły.

Dakota lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kajka, sprawdze co to mam za witamine w aptece, zadzwonie pozniej do ginekolog zapytac czy moge. A jak Ci mija ciaza? Tak nas tu edukujesz :) a malo piszesz co u Ciebie? Alicja, pamietasz moj cykl kiedy od 26 dc chyba testowalam codziennie? Teraz juz w ogole chyba nie bede, raz czlowiek chce sprawdzac od razu a nastepnym razem potrafi spokojnie czekac na brak @ :) :) Karolus pewnie jeszcze siedzi na fotelu :). Bark@ oczywiscie u Berthy i Alicji bedzie mam nadzieje - trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 15:06

bertha lubi tę wiadomość

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota poczytaj o wit pp czyli b3 jest sporo na necie.
    Fryzura super. Trzy godziny w salonie (mam gęste włosy do pasa) ale teraz jestem blondi :-)
    Jestem już na wsi. Jadę zaraz na rower z kuzynka. Jest ponad 20 stopni, siedzę na hustawce i czuję jak słońce mnie łapie na twarzy. Bajka :-)

Alicja81, bertha lubią tę wiadomość

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ