Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zaciążyłam po trzech latach od ślubu - za to w pierwszym cyklu starań. I jakież było moje zdziwienie gdy trzy lata później nie udało się powtórzyć tego sukcesu 'Nie udało się powtórzyć' to delikatnie powiedziane... Skąd człowiek miał wiedzieć, że istnieje coś takiego jak niepłodność wtórna?
Dakota, Alicja81 lubią tę wiadomość
-
A dla mnie dziewczyny super jest to, że mimo tego, że macie już dzieci tak samo mocno staracie się o drugie (3,4...) zawsze mi się wydawało, że jakbym miała jedno dziecko to pewnie bym się tak nie stresowała przy kolejnych. A tu widać, że nie ma znaczenia które, ze tak samo zabiega się o to pierwsze jak i o kolejne
Eni_gma lubi tę wiadomość
Dakota -
Dakota ja myślę że te starania są tak samo mocne dlatego, że każde dziecko kocha się tak samo - najmocniej na świecie. W pewnym sensie nawet to dziecko, które jeszcze się nie poczęło a którego pragniemy, kochamy
Czy Wy też tak macie że dzień w pracy przed urlopem, nawet takim jednodniowym to dzień świra? Czuję się jakbym maraton zrobiła a temperatura to chyba do 40 stopni mi podskoczyla.
Jutro relaksDakota, Alicja81 lubią tę wiadomość
-
Hej,
Ovufriend wyznaczył mi że niby owulacja była w 9 dniu cyklu, hmm ciekawe, jak tak to mogę sobie ten miesiąc darować , bo właśnie wtedy rozpoczeliśmy starania.
Wg mnie była w 13 dniu, ale jak już pisałam, co ja się tam znam. A dzisiaj zaspałam i temp nie zmierzyłam.
Co do głoda, to dzisiaj jest lepiej, ale wczoraj czułam takie ssanie w żołądku, że cały wieczór kursowałam do kuchni i coś podjadałm Na szczęscie dopiero dzisiaj pojechałam po zakupy więc niewiele mogłam pochłonąć, bo prawie nic nie miałam.Dakota, Alicja81 lubią tę wiadomość
-
Alicja na starając się z pomocą medyczną jest wątek o gruczolaku przesadki mózgowej - tam dziewczyny mają duża wiedzę na temat podwyższonej prolaktyny, może tam zajrzyj
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/gruczolak-przysadki-mozgowej-a-ciaza,12647.html -
Dzięki Enigma, czytałam właśnie, że tak duża prolaktyna może być objawem gruczolaka. Natomiast rano przed badaniem współżyłam z mężem, a to podwyższa prl, tak więc staram sie tym nie stresować. Zresztą doktor mówił, ze w 20 dc nie bada się prolaktyny i aby zrobić badanie w 3 dc- co oczywiście uczynię o ile 3 dc nie wypanie w weekend- bo w mojej mieścienie w wekendy nie działa laboratorium.Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Alicja81 wrote:Dzięki Enigma, czytałam właśnie, że tak duża prolaktyna może być objawem gruczolaka. Natomiast rano przed badaniem współżyłam z mężem, a to podwyższa prl, tak więc staram sie tym nie stresować. Zresztą doktor mówił, ze w 20 dc nie bada się prolaktyny i aby zrobić badanie w 3 dc- co oczywiście uczynię o ile 3 dc nie wypanie w weekend- bo w mojej mieścienie w wekendy nie działa laboratorium.
Nie będzie wielkiej różnicy, jeżeli zrobisz je w 2 lub 4 dc.Alicja81 lubi tę wiadomość
-
Alicja nie ma się czym stresować. Gruczolak w 90% nie jest groźny po prostu zwiększa produkcję prolaktyny, ale oczywiście dobrze jest go ewentualnie zdiagnozowac i trzymać rękę na pulsie. Mam nadzieje że kolejny wynik wyjdzie dużo niższy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 21:05
Alicja81 lubi tę wiadomość
-
10dpo, melduje biel. Zaczęłam oficjalny maraton testowaniahttps://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
U mnie znowu hemoroidy zaczęły dokuczac. W poniedziałek idę do chirurga niech pomoże.
A poza tym pozytywnie. Siedzę u fryzjera i mam nadzieję że wyjdę stąd w dobrym humorze
Bertha niech jak najszybciej biel testów zostanie przełamanaDakota, bertha lubią tę wiadomość
-
Bertha znam to uczucie ale, ale trzymam kciuki . Karolus a ja wlasnie wrocilam od dermatologa, zrobilam sobie kwas migdalowy, ostatnie dzwony przed latem i przepisala mi jakas wutamine na naczynka, nie odczytam recepty ale bede musiala i tak skonsultiwac z ginekolgiem czy moge ja brac. Kajka moze Ty masz pomysl co to moze byc za witamina? Ipo pracy podjade do apteki tam mi " przetlumacza" pismo lekarskieDakota
-
Jestem, nie testuję- 10 dpo a od wczoraj boli brzuch jak na @. Zresztą po clo cykle 30 dniowe więc jeszce trochę czasu do terminu @.
Karoluś jak tam nowa fyzura?
Dakota a rację coś nam inne dziewczyny zamilkły.Dakota lubi tę wiadomość
Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Dzieki Kajka, sprawdze co to mam za witamine w aptece, zadzwonie pozniej do ginekolog zapytac czy moge. A jak Ci mija ciaza? Tak nas tu edukujesz a malo piszesz co u Ciebie? Alicja, pamietasz moj cykl kiedy od 26 dc chyba testowalam codziennie? Teraz juz w ogole chyba nie bede, raz czlowiek chce sprawdzac od razu a nastepnym razem potrafi spokojnie czekac na brak @ Karolus pewnie jeszcze siedzi na fotelu . Bark@ oczywiscie u Berthy i Alicji bedzie mam nadzieje - trzymam kciuki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 15:06
bertha lubi tę wiadomość
Dakota -
Dakota poczytaj o wit pp czyli b3 jest sporo na necie.
Fryzura super. Trzy godziny w salonie (mam gęste włosy do pasa) ale teraz jestem blondi
Jestem już na wsi. Jadę zaraz na rower z kuzynka. Jest ponad 20 stopni, siedzę na hustawce i czuję jak słońce mnie łapie na twarzy. BajkaAlicja81, bertha lubią tę wiadomość