Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Karolus z opisu zazdroszcze wlosow, ja mam ich kilka na krzyz :) co do witaminy to poczytalam wlasnie, ale i tak skonsultuje to z ginekolog :) milego weekendu na wsi Karolus :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 15:40

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Dakota
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ciąży piszę (gdy mi się chce) w moim pamiętniku, zapraszam :-)

Ileż bym dała, żeby być teraz na wsi... A siedzimy już trzeci dzień w domu, Mała na wiosnę złapała zapalenie oskrzeli. Dziecko zaskakująco dużo zajmuje się samo sobą, a ja zamiast zabrać się za robotę przeczesuję internet w poszukiwaniu informacji o wakacjach w Austrii. Strasznie mi się letnie Alpy marzą... Tylko, że z brzuchem to jak lizanie lizaka przez papierek, pewnie skończy się na polskim morzu w czerwcu (co cenowo wychodzi zresztą drożej ;-) ). Oczywiście, jeżeli wszystko będzie się nadal toczyć, jak dotychczas, czyli dobrze.

Dakota, Karoluś81 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a włosy skracałaś- czy takie długie zostawiłaś?
    U nas teraz coś słoneczko zaszło za chmury, ale rano było naprawdę pzyjemnie. Ja jutro też dzień na wsi spędze- nie bede jednak wypoczywać, a pomagać rodzicom.

Kajka a Wasza starsza córcia cieszy się na rodzeństwo??, moja crka wczoraj mi poiedziała, że jak jest kosciele ( do którego nie lubi chodzić) to zawsze modli sie o siostrzyczkę :-)

Dakota, Karoluś81 lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwonilam sie do lekarza, powiedziala mi, ze ta witamine b3 moge teraz spokojnie brac, a jesli by sie okazalo ze bedzie ciaza w tym cyklu to wtedy mam odstawic. I co tu robic? Skoro w ciazy trzeba odstawic to moze lepiej nie brac? Macie jakis pomysl dziewczyny? Zwlaszcza przyszle mamy :)

Dakota
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, Mała bardzo czeka na rodzeństwo już od dłuuugiego czasu. Każde jej "ja chcę braciszka i siostrzyczkę" w okresie przedłużających się starań było jak strzał w podbrzusze. Również z uwagi na nią mobilizowałam się jak mogłam.

Dakota, przestań wreszcie z tym świrowaniem pt. "czy powinnam czy nie, bo się staram". Dokładnie na tej samej zasadzie nie powinnaś robić dziś kwasów (prawda, że to absurdalne?).

Alicja81 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie tylko 15 stopni, ale Wam zazdroszczę pogody. Ovufriend "poprawił" się z data mojej owulacji więc dzisiaj jestem bardziej zadowolona. Ogólnie humor nie jest zły :) A testować dalej nie zamierzam, czekam spokojnie :)

Dakota zrobiłabym dokładnie tak, jak powiedziała lekarka, zaczęła brać wit. a kiedy okaże się że jesteś w ciąży bym odstawiła. Przecież dziecko rozwija się przez 9 miesięcy, a nie tydzien. Tak naprawdę to od zagnieżdżenia do momentu kiedy orientujesz się że jesteś w ciąży mija jakiś tydzień do 10 dni, w tym czasie większość kobiet nie wiedząc że są w ciąży żyje normalnie, więc nie ma co świrować, nie wydaje mi się zebyś w tym czasie mogła dziecku jakoś wyjątkowo zaszkodzić.

Kajka fajne takie lato w Alpach :)

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka tak czułam że ovu przesunie termin owulacji.
    Dakota nie żałuj sobie witamin. Ja właśnie wróciłam z przejażdżki rowerowej. 16 km. I teoretycznie w terminie ewentualnego zagniezdzenia zarodka nie powinnam szaleć ale bez przesady. Raz się żyje. Jak ma być dobrze to będzie dobrze :-)
    Włosy nadal długie, 5 cm tylko podcielam.
    Jestem bardzo zadowolona z koloru :-)
    Mnie Mąż namawia na tygodniowy pobyt na Sycylii a stamtąd jeszcze na tydzień na Maltę polecimy :-) ale tak na ostatnią chwilę kupimy bilety bo jeszcze nie wiadomo jak z pracą będzie. Ale mam nadzieję że się uda :-)
    Jutro też rowery ale to w przerwie między działaniami w ogrodzie :-)
    Miłego weekendu :-)

krrropka, Alicja81 lubią tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, a który to twój dc?

Karola 16 km- ładnie:-)

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja dzisiaj 17. A jak u Ciebie?

Ja wychodzę z założenia, że niestety pewne sprawy matka natura musi sama wyregulować. I jeżeli np zarodek ma się nie zagnieździć tylko dlatego, że np Karoluś ;) jeździła dzisiaj na rowerze, to jest może zbyt słaby żeby wogóle przetrwać... Może warto poczekać na ten "lepszy"? w końcu w zdrowej ciąży można robić mnóstwo rzeczy, ktore dziecku nie szkodzą i wszystko kończy się dobrze. Jasne że w chwili obecnej nie poszłabym biegać maratonu, ani wspinać się na Mont Blanc, ale trzeba żyć normalnie.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka w 9 miesiącu ciąży jeszcze po drzewach łaziła i wiśnie zbierała, rowerem jeździła- więc spoko.
    U mnie temp. skacze, jakieś góry doliny tworzy. Wczoraj i dzisiaj rano strasznie mne podbrzusze bolało, teraz jest spokój ale bliżej 20 zapene znowu o sobie przypomni.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie macie racje, ja sie jakos stresuje chyba niepotrzebnie na zapas.

Alicja81 lubi tę wiadomość

Dakota
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja81 wrote:
    Moja kuzynka w 9 miesiącu ciąży jeszcze po drzewach łaziła i wiśnie zbierała, rowerem jeździła- więc spoko.
    U mnie temp. skacze, jakieś góry doliny tworzy. Wczoraj i dzisiaj rano strasznie mne podbrzusze bolało, teraz jest spokój ale bliżej 20 zapene znowu o sobie przypomni.

Alicja, preparaty z mio-inozytolem ładnie regulują temperatury, polecam. W szczęśliwym cyklu piłam Miovarian (o czym zresztą pewnie wspominałam).

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota a jak dlugo masz brać te witaminy? Bo jeżeli się denerwujesz i nie jesteś przekonana do brania to odpuść i zacznij w 1 dc (jeżeli taki nastąpi, oby nie ;) ) Ja napisałam, co ja bym zrobiła, ale wiesz, nic na siłę :)

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 10 dc. Wczoraj moja szwagierka (rocznik 1987) urodziła trzecie dziecko. Oczywiście cieszę się ale też taką małą iskierke zazdrości poczułam. Na to wszystko mój mąż jakoś tak się wycofał, niby źle się czuje ale ja w to wątpię. No i nie wiem jak to będzie ze staraniami. Czuję się samotna, odrzucona i nierozumiana. Generalnie mam doła. Dobrze że chociaż pogoda dopisuje - dziś ze trzy godziny z Lilką na dworze byłyśmy, potem obiad i znów na wyprawę. Nogi mi z tyłka wychodzą a moje dziecię też ledwo żyje :-)

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to niedobrze jak tak mąż Ci się wycofał. Rozmawiałaś z nim o tym?
    Mam nadzieję, że wszystko dobrze sie ułoży.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaLili - przejdzie mu.

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka mam az 4 opakowania ale w sumie faktycznie bede lykac poki co, na ulotce jest jak byk ze w ciazy nie wolno, no ale ja przeciez nie jestem w ciazy :) MamaLili przykro mi, ze tak sie poczulas ale mezowi na pewno sie jeszcze odmieni :) ja takie uklocie przez ten caly czas staran poczulam tylko 2 razy, ostatnie dwie wiadomosci o ciazy znajomych to spowodowaly, wczesniej dlugo mnie to omijalo bo ciagle wiedzialam ze ja tez bede w ciazy w koncu :) a teraz to juz chyba podswiadomie strach, ze mize jednak nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 22:16

Dakota
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota wrote:
    Kropka mam az 4 opakowania ale w sumie faktycznie bede lykac poki co, na ulotce jest jak byk ze w ciazy nie wolno, no ale ja przeciez nie jestem w ciazy :)

Na mojej metylowanej witaminie B6 zaleconej mi w ciąży przez lekarza naprotechnologa jest napisane podobnie.

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka chyba spać nie możesz!
    Piękna pogoda, ale zdradliwa, tak się czoraj załatwiłam, że dzisiaj ledwo chodzę. Nos zapchany, głowa boli- i w takim stanie po urlopie do pracy trzeba zaginać.

A jak u Was?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaLili cierpliwości życzę, dużo sił i obyś dogadała się z Mężem. Powodzenia :-) skoro już raz Wam się udało to są duże szanse na powtórkę :-)
    Będziesz znowu w ciąży :-)
    Alicja współczuję. Masz alergie?
    Dla mnie weekend bardzo pozytywny. Zrobiłam na rowerze prawie 50 km w trzy dni. Na więcej nie było czasu bo tak intensywnie było :-) i bardzo miło :-) Wiosna piękna, codziennie miałam bociany, dużo znaków na niebie i ziemi, że to może być mój czas :-)
    Ale spokojnie, jeszcze tydzień do finału :-)
    Dakota nastrój lepszy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 20:30

‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ