Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka co prawda przed prl. rano były serducha z mężem- a to podobno podwyższa (nie wiedziałam o tym przed badaniem), no ale z drugiej strony trzykrotnie by podwyższyło???. Co do stresów to do poniedziałku jestem na urlopie i jest suuuper spokojnie.
    Dzieczyny ja też uważam, że wszystkiego sobie odmawiać nie można. W dzisieszych czasach chyba wszystko jest szkodliwe.

Dakota lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohohoho, serducha podwyższają zdecydowanie!

Dakota lubi tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a ja czuje i baaardzoooo Ci tego zycze, ze to jest Twoj szczesliwy cykl :)

Alicja81, krrropka, Karoluś81 lubią tę wiadomość

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Alicja i wszystko jasne :-) przed badaniem prolaktyny zero seksu przez dobę, zwłaszcza pieszczoty piersi mogą ją podnieść. Plus stres i wysiłek fizyczny.
    Alicja to serduszkowanie musiało być mega. Gratuluję :-)
    Mam wyniki kwasu foliowego. Tzn Mąż podał mi przez telefon. Górna granica normy to 17. Ja mam 17,5. Od sierpnia 2015 brałam codziennie zwykły kwas. Badanie zrobiłam gdzieś w połowie pierwszego opakowania femibionu. Czy to znaczy że nie przyswajam? Kajka powiedz co myślisz, bo lekarza nawet nie wiem czy pytać. Pewnie dopiero naprotechnolog powie coś sensownego na ten temat.

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś- o tym serduszkoaniu przed badaniem prl. dowiedziałam się jak zobaczyłam ten kosmiczny wynik, ale i tak pononie zrobię ten hormon w 3dc.

Karoluś po wyniku kwasu foliowego mi się wydaje, że bardzo dobrze przyswajasz.

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja no to musi przynieść efekty! :D ;)

Dakota lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny- jesteście MEGA!!!
    Ja dzisiaj zakończyłam Nowennę do S. Papczyńskiego i może jutro wezmę się za pompejańską.

Kajka81 lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus. Jak ja robilam badania na kwas foliowy to tez bylam po chyba tygodniu brania femibionu. Uznalam, ze tak krotki czas chyba nie mialby wplywu na wyniki, wiec zalozylam ze dobrze przyswajam.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja szczerze powiem, że jestem zaskoczona reakcja Twojego lekarza. Dla mnie Twój wynik prolaktyny jest kosmiczny, a nawet niewielkie przekroczenie normy może powodować problemy z owulacja i niewydolność ciałka żółtego. Badałas kiedyś hormony tarczycy? Tsh, ft3, ft4? Czasem niewydolność tarczycy powoduje zwiększenie produkcji prolaktyny.

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarczycę badałam w październiku i wyszła ok. Miałam co prawda zaczątki stanu zapalnego- ale lekarz stwierdził, że jak na razie nie ma potrzeby leczenia.
    Zrobię jeszcze raz tarczycę i prolaktynę w 3 dc.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robiony profil hormonalny (w tym prolaktynę i prolaktynę po obciazeniu) w szpitalu i kazali mi się zgłosić w 10 dc.

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Kajka81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, ja na Twoim miejscu uznałabym, że przyswajam, na wszelki wypadek konsekwentnie trzymając się femibionu, albo innych witamin z metafoliną (to co bierze Alicja, PrenatalUno, ma bardzo fajny skład). Dla porządku możesz jeszcze przy okazji zbadać poziom b12 (badanie tańsze niż w przypadku wit. D).

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprostowanie: norma 3-17,5 a ja mam 17,54, więc jeszcze lepiej :-) też mi się wydaje że jednak przyswajam. Zostane przy femibionie bo ma dodatkowo inne witaminki. Kajka pamiętasz jaki był Twój wynik?

• Kajka81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, coś 33 z groszami - po prawie dwóch miesiącach brania Actifolinu. Homocysteina paradoksalnie była dobra, więc na nią na pewno podziałało/

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka to u Ciebie faktycznie duży był poziom kwasu foliowego. Zostanę przy tym lepszym kwasie, jak będę powtarzać badanie crp to zbadam poziom b12. Mam nadzieję że już niedługo będę musiała brać ten kwas foliowy. Że szybko zajde w ciąże :-)
    Dziewczyny jak mi się chce jeść. Już kolejny dzień. Staram się co 3 godziny jeść, bo zdrowe przerwy, ale teraz już po 1,5 godz czuję wilczy głód. Ach ta faza lutealna :-) też tak macie? Muszę jeszcze 20 minut wytrzymać.

Dakota lubi tę wiadomość

• Dakota Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś mam tak samo jak ty :), też jadam min co 3 godziny,i w fazie lutealnej to nie mogę wytrzymać hehe tylko odliczam :) wczoraj np w ogóle nie byłam w stanie trzymać się tego rytmu :)

Jejku żeby u nas wszystkich się okazało, że po prostu brakowało nam witamin, albo nie przyswajałyśmy kwasu foliowego, a że doświadczone koleżanki :) nam wyjaśniły i się stosujemy to teraz wszystkie zajdźmy w ciąże :)

Ps. u mnie się zaczęło odliczanie, 1dpo, najgorsze dwa tygodnie teraz,a jak u Was pod tym względem dziewczyny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 10:08

Dakota
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś81 wrote:
    Kajka to u Ciebie faktycznie duży był poziom kwasu foliowego. Zostanę przy tym lepszym kwasie, jak będę powtarzać badanie crp to zbadam poziom b12. Mam nadzieję że już niedługo będę musiała brać ten kwas foliowy. Że szybko zajde w ciąże :-)

W momencie badania wcale nie był taki duży, na wątku o mutacjach piszą dziewczyny, które miały niezmierzalne wartości (powyżej 80 brakuje skali). Zanim przeszłam na Actifolin zapewne był znacznie większy ;-)

A w ciąży kwas też będziesz brać ;-)

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Kajka, że w ciąży też trzeba brać, ale to już inaczej, bo wiadomo, że tak trzeba. Teraz też trzeba, ale bez efektu, to czuję trochę taki bezsens.
    Dakota u mnie póki co spokój, najgorzej będzie po 9 dpo. Zawsze tak jest. Choć mam nadzieję, ze Święta plus termin hsg jakoś zniwelują napięcie :)
    No ale fajnie by było gdyby się udało już teraz.... :)
    Coś nam MamaLili zniknęła. Wyleczyłaś zatoki?
    Veni nie ma wykresu udostępnionego. Veni co u Ciebie?

Dakota lubi tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja zaczęłam- dzisaj 9 dpo.
    Dakota pomęcz jeszcze trochę męża, dzisiaj, jutro- tak na zapas.

Miejmy nadzieję, że ta suplementaca pomoże i jeszcze w tym roku będziemy rodzić.

Dakota lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tak mnie naszło, że w swojej głupocie, kilka lat temu - tak ok. 3 :-) byłam przekonana, że jak już mam jedno dziecko to z drugim nie będzie problemu.
    Co prawda z Julią zaciążyłam po ok. 2 latach od ślubu, no ale kto by pomyślał, że z drugim będą aż takie problemy.

Karoluś81, Dakota lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ