X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • bertha Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka wrote:
    Ja mam przeczucie ze tym razem będzie dziewczyna ;) hcg rośnie tak samo ale sugeruje się serduszkowanien, że mogły przetwac tylko żeńskie ;)
    a jak były starania u was w tym cyklu? Rozumiem ze kilka dni przed owu?

Do jakiego teraz gina chodzisz? Ja chyba zmienię gina, byłam w klinice w wawie i mi dr polecił dr Alicję Halbersztadt.

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinams. Objawy u Ciebie jeszcze mogą przyjść, ale też nie muszą ;) Ja jedyne na co narzekam w ciąży to nawracające zapalenia pęcherza. Poza tym uważam, że przechodzę ciążę książkowo i nie ma do czego się przyczepić. Tobie życzę, aby było podobnie :)
    Mi też mówią, że za ładnie wyglądam jak na dziewczynkę i że brzuch jest jak na chłopaka a jednak córeczka będzie :) Także nie ma co wierzyć w te przesądy ;) Czytałam, że one niewiele mają wspólnego z prawdą.

Papierówka lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krropko Kochana moja Malutka się pospieszyla i dzisiaj ma 16 dni :D

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• krrropka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigma jak ja mogłam taką informacje przegapic??? AAAA! Gratuluję :)
    Ale zwalę winę na Twój suwaczek ;) Całusy dla Wiktorii

Eni_gma lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    a jak były starania u was w tym cyklu? Rozumiem ze kilka dni przed owu?

Do jakiego teraz gina chodzisz? Ja chyba zmienię gina, byłam w klinice w wawie i mi dr polecił dr Alicję Halbersztadt.

Ostatnie starania były dwa dni przed owu :)

Będę chodzić prywatnie, do Ginemedica do dr. Szwabowicz. Raz u niej byłam awaryjnie z krwawieniem w tamtej ciąży i mi wyjatkowo przypadła do gustu. Fachowa, duzo wyjasnia, miła i delikatna.
    Do tej pory chodziłam na NFZ do dr. Żołnierczyka. Tez dobry, ale terminy fatalne. Tylko w poniedziałki i półtora miesiąca wcześniej trzeba się rejestrować i tylko w godzinach pracy.
    W tej ciąży postanowiłam sobie zminimalizować wszystko co jest źródłem zbędnych stresow. NFZ mnie wybitnie stresowalo, kolejki do badań krwi, terminy, stosunek do pacjenta... tym razem sobie tego zaoszczędze ;) Jeszcze nie byłam u ginekologa odkąd zaszłam teraz w ciążę. Czekam aż do wizyty serduszkowej. 26 czerwca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 22:12

Eni_gma lubi tę wiadomość

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. U mnie jednak owulacji nie było. Program wymazał ją gumką myszką. Czyli miałam rację. Za tydzień termin @. Mam nadzieję że przyjdzie na czas :-) hehehe, chyba pierwszy raz czekam na okres, ale tak naprawdę żeby przyszedł :-)

Talla lubi tę wiadomość

• Talla Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu ma nie przyjść? Tylko po prostu tak o nim nie myśl, bo cała spinasz się od środka. :)

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie denerwuje się. Wyjątkowo jestem ostatnio spokojna :-) i o niebo lepiej śpię od czasu jak odstawiłam bromka. Czytałam że po odstawieniu tego leku różnie dziewczyny reagowaly. U mnie póki co brak owu i dlatego zastanawiam się jak będzie z @. Ale tak sobie myślę, że te cykle bezowulacyjne zdarzają się czasem bez względu na lekarstwa i chyba wtedy okres też normalnie przychodzi? Miałyście takie sytuacje?

Dakota lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś. Ja słyszałam, że cykle bezowulacyjne są jednak trochę dłuższe, bo nie ma co wywołać krwawienia.

Papierówka. U nas serduszkowanie było dzień przed owu i jest dziewczynka, więc ja jakoś wierzę w tą teorię ;)
    Dobrze robisz nie śpiesząc się do lekarzy. Ja też pierwszy raz byłam dopiero na serduszku :)

Karoluś81 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj mierna pogoda- głowa boli cały dzień. A co do wykresów- u mnie też masakra, ciekawe czy w ogóle owuacja będzie/była.

Ktosiowa coś nam zamilkała.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja faktycznie "ciekawy" Twój wykres, może powinnaś od tylu patrzeć? ;)

Mój też jakiś w tym niesiącu dziwny, niby owu była w 10 dniu. Troche wcześnie, myślałam że 14 dnia mi temperatura spadnie, a tu cały czas wzrost. No zobaczymy, jak sie sytuacja rozwinie, ale na zbyt wiele nie liczę.

Eni_gma, Dakota lubią tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • bertha Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krrrropka, udostępnij wykres! Kiedy masz termin @ i kiedy test?

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krropka jak tam??, który masz dc?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Trochę mnie nie było, najpierw ful roboty a potem długi weekend bez dostępu do neta :-)
    Kolejny cykl bez starań. Niestety. Choruje na astmę, do tego dochodzi alergia. Miałam ustawione leki pod kątem ewentualnej ciąży ale nie dały rady. Musiałam wziąć coś więcej i dlatego muszę poczekać ze staraniami. Myślę że do starań wrócę na przełomie sierpnia i września. Trochę mnie to zdołowało ale trudno myśleć o robieniu dzieci jak traci się oddech idąc do kuchni i z powrotem :-)
    Czytam, kibicuje i czekam cierpliwie na swoją kolej :-)

Dakota lubi tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaLili przykro mi, długo czekać do przelomu sierpnia i września. Miejmy tylko nadzieję, że astma odpuści i szybciutko zaciążysz.

MamaLili lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaLili oj szkoda. Ale może ta przerwa pozwoli Ci odetchnąć (pomimo prooblemów z oddychaniem ;) ) i we wrześniu czeka Cię niespodzianka.

A u mnie cudowny weekend, przyjechali znajomi i korzystając z pogody spędziliśmy dwa dni na plaży, czuje sie prawie jak po urlopie ;)

Dziewczyny udostepniłam wykres więc jeżeli macie ochotę to zerknijcie. Chociaz dzisijeszej aktualizacji nie będzie, temp mierzę o 5, spać poszłam o 5.30...

MamaLili lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    MamaLili współczuję. Choroba to nic fajnego a jeszcze jak przeszkadza w spełnianiu marzeń to tym bardziej kicha. Lato szybko minie, odpoczniesz psychicznie i będzie jesienna ciąża :-)
    Dzisiaj odebrałam paczkę z apteki, mam zapas femibionu i ten ubichinol co bralas Ty Dakota.
    Ktoś testuje w najbliższym czasie?
    Jak się czują brzuszki?
    Liczę że po tym cyklu przerwy, następny będzie bardziej konkretny i staraniowy :-)

Dakota, MamaLili lubią tę wiadomość

• Kajka81 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaLili, wykorzystaj ten czas na porządna diagnostykę. Jak będziesz wiedziała co i jak, ruszysz do "roboty" z nowym zapałem. Przełom sierpnia i września, gdy organizm jest naładowany witaminą D, to najlepszy czas do zachodzenia.

Dakota, MamaLili lubią tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, byłam dziś na usg, fajne było bo już przez brzuch no i widziałam dokładnie "misiaczka" - tak mówiła pani doktor :) Wszystko: raczki, nóżki, palce, nawet wydawało mi się, że profil ma mojego męża hehe choć wiadomo, że jeszcze za wcześnie na takie spostrzeżenia :)
    Wszystkim Wam życzę takiego usg jak najszybciej!!!
    Powiem Wam, że myślałam, że doktor powie, że to bliźniaki bo ten mój brzuch jest tak duży,prawie w żadne spodnie się już nie dopinam a od ostatniej wizyty (3tyg temu) przytyłam 1kg :). Jejku jak tak dalej pójdzie to będę wielorybem hehe. Od kilku dni piję siemię lniane - wcześniej miałam tabletki i w ogóle nie wiem po co je produkują, bo maja się nijak do działania naparu. A tak to zaparcia mi trochę popuściły odkąd piję len, więc może nie będę przybierać już w takim tempie:). To chyba tyle nowości u mnie, a jeszcze mi opryszczka wyskoczyła na wardze, ale doktor powiedziała, że groźna byłaby wtedy jakby to był pierwszy raz.

Karoluś to ile ci zostało do terminu @? I jak w ogóle Twoje obserwacje?

MamaLili bardzo Ci współczuję astmy, ale wiesz jak to jest, co się odwlecze to.... :)

Alicja i jak u Ciebie?

Kropka, na kiedy masz termin @?

Bertha dawno nie pisałaś :) Jak z tym nowym lekarzem? Umówiłaś się już?

Ppierówka jak sie czujesz?

Ktosiowa faktycznie nam ucichła :) A jestem ciekawa co u Ciebie?

Anulka co u Ciebie?

Enigma córeczka grzeczna? Czy daje Wam "popalić ":)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 13:14

Papierówka, Karoluś81, ktosiowa lubią tę wiadomość

Dakota
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    karolinams. Objawy u Ciebie jeszcze mogą przyjść, ale też nie muszą ;) Ja jedyne na co narzekam w ciąży to nawracające zapalenia pęcherza. Poza tym uważam, że przechodzę ciążę książkowo i nie ma do czego się przyczepić. Tobie życzę, aby było podobnie :)
    Mi też mówią, że za ładnie wyglądam jak na dziewczynkę i że brzuch jest jak na chłopaka a jednak córeczka będzie :) Także nie ma co wierzyć w te przesądy ;) Czytałam, że one niewiele mają wspólnego z prawdą.
    Tak te przepowiednie nie są niczego warte :) Ja już kocham istotkę która się rozwija bez względu na płeć :)
    Objawów mi nie brakuje tzn, nie tęsknie za tym :) dobrze mi tak czując się super :)

Dakota, Annie1981 lubią tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ