X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • bertha Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka wrote:
    Ja mam przeczucie ze tym razem będzie dziewczyna ;) hcg rośnie tak samo ale sugeruje się serduszkowanien, że mogły przetwac tylko żeńskie ;)
    a jak były starania u was w tym cyklu? Rozumiem ze kilka dni przed owu?

Do jakiego teraz gina chodzisz? Ja chyba zmienię gina, byłam w klinice w wawie i mi dr polecił dr Alicję Halbersztadt.

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinams. Objawy u Ciebie jeszcze mogą przyjść, ale też nie muszą ;) Ja jedyne na co narzekam w ciąży to nawracające zapalenia pęcherza. Poza tym uważam, że przechodzę ciążę książkowo i nie ma do czego się przyczepić. Tobie życzę, aby było podobnie :)
    Mi też mówią, że za ładnie wyglądam jak na dziewczynkę i że brzuch jest jak na chłopaka a jednak córeczka będzie :) Także nie ma co wierzyć w te przesądy ;) Czytałam, że one niewiele mają wspólnego z prawdą.

Papierówka lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krropko Kochana moja Malutka się pospieszyla i dzisiaj ma 16 dni :D

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• krrropka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigma jak ja mogłam taką informacje przegapic??? AAAA! Gratuluję :)
    Ale zwalę winę na Twój suwaczek ;) Całusy dla Wiktorii

Eni_gma lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    a jak były starania u was w tym cyklu? Rozumiem ze kilka dni przed owu?

Do jakiego teraz gina chodzisz? Ja chyba zmienię gina, byłam w klinice w wawie i mi dr polecił dr Alicję Halbersztadt.

Ostatnie starania były dwa dni przed owu :)

Będę chodzić prywatnie, do Ginemedica do dr. Szwabowicz. Raz u niej byłam awaryjnie z krwawieniem w tamtej ciąży i mi wyjatkowo przypadła do gustu. Fachowa, duzo wyjasnia, miła i delikatna.
    Do tej pory chodziłam na NFZ do dr. Żołnierczyka. Tez dobry, ale terminy fatalne. Tylko w poniedziałki i półtora miesiąca wcześniej trzeba się rejestrować i tylko w godzinach pracy.
    W tej ciąży postanowiłam sobie zminimalizować wszystko co jest źródłem zbędnych stresow. NFZ mnie wybitnie stresowalo, kolejki do badań krwi, terminy, stosunek do pacjenta... tym razem sobie tego zaoszczędze ;) Jeszcze nie byłam u ginekologa odkąd zaszłam teraz w ciążę. Czekam aż do wizyty serduszkowej. 26 czerwca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 22:12

Eni_gma lubi tę wiadomość

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. U mnie jednak owulacji nie było. Program wymazał ją gumką myszką. Czyli miałam rację. Za tydzień termin @. Mam nadzieję że przyjdzie na czas :-) hehehe, chyba pierwszy raz czekam na okres, ale tak naprawdę żeby przyszedł :-)

Talla lubi tę wiadomość

• Talla Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu ma nie przyjść? Tylko po prostu tak o nim nie myśl, bo cała spinasz się od środka. :)

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie denerwuje się. Wyjątkowo jestem ostatnio spokojna :-) i o niebo lepiej śpię od czasu jak odstawiłam bromka. Czytałam że po odstawieniu tego leku różnie dziewczyny reagowaly. U mnie póki co brak owu i dlatego zastanawiam się jak będzie z @. Ale tak sobie myślę, że te cykle bezowulacyjne zdarzają się czasem bez względu na lekarstwa i chyba wtedy okres też normalnie przychodzi? Miałyście takie sytuacje?

Dakota lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś. Ja słyszałam, że cykle bezowulacyjne są jednak trochę dłuższe, bo nie ma co wywołać krwawienia.

Papierówka. U nas serduszkowanie było dzień przed owu i jest dziewczynka, więc ja jakoś wierzę w tą teorię ;)
    Dobrze robisz nie śpiesząc się do lekarzy. Ja też pierwszy raz byłam dopiero na serduszku :)

Karoluś81 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj mierna pogoda- głowa boli cały dzień. A co do wykresów- u mnie też masakra, ciekawe czy w ogóle owuacja będzie/była.

Ktosiowa coś nam zamilkała.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja faktycznie "ciekawy" Twój wykres, może powinnaś od tylu patrzeć? ;)

Mój też jakiś w tym niesiącu dziwny, niby owu była w 10 dniu. Troche wcześnie, myślałam że 14 dnia mi temperatura spadnie, a tu cały czas wzrost. No zobaczymy, jak sie sytuacja rozwinie, ale na zbyt wiele nie liczę.

Eni_gma, Dakota lubią tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • bertha Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krrrropka, udostępnij wykres! Kiedy masz termin @ i kiedy test?

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krropka jak tam??, który masz dc?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Trochę mnie nie było, najpierw ful roboty a potem długi weekend bez dostępu do neta :-)
    Kolejny cykl bez starań. Niestety. Choruje na astmę, do tego dochodzi alergia. Miałam ustawione leki pod kątem ewentualnej ciąży ale nie dały rady. Musiałam wziąć coś więcej i dlatego muszę poczekać ze staraniami. Myślę że do starań wrócę na przełomie sierpnia i września. Trochę mnie to zdołowało ale trudno myśleć o robieniu dzieci jak traci się oddech idąc do kuchni i z powrotem :-)
    Czytam, kibicuje i czekam cierpliwie na swoją kolej :-)

Dakota lubi tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaLili przykro mi, długo czekać do przelomu sierpnia i września. Miejmy tylko nadzieję, że astma odpuści i szybciutko zaciążysz.

MamaLili lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaLili oj szkoda. Ale może ta przerwa pozwoli Ci odetchnąć (pomimo prooblemów z oddychaniem ;) ) i we wrześniu czeka Cię niespodzianka.

A u mnie cudowny weekend, przyjechali znajomi i korzystając z pogody spędziliśmy dwa dni na plaży, czuje sie prawie jak po urlopie ;)

Dziewczyny udostepniłam wykres więc jeżeli macie ochotę to zerknijcie. Chociaz dzisijeszej aktualizacji nie będzie, temp mierzę o 5, spać poszłam o 5.30...

MamaLili lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    MamaLili współczuję. Choroba to nic fajnego a jeszcze jak przeszkadza w spełnianiu marzeń to tym bardziej kicha. Lato szybko minie, odpoczniesz psychicznie i będzie jesienna ciąża :-)
    Dzisiaj odebrałam paczkę z apteki, mam zapas femibionu i ten ubichinol co bralas Ty Dakota.
    Ktoś testuje w najbliższym czasie?
    Jak się czują brzuszki?
    Liczę że po tym cyklu przerwy, następny będzie bardziej konkretny i staraniowy :-)

Dakota, MamaLili lubią tę wiadomość

• Kajka81 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaLili, wykorzystaj ten czas na porządna diagnostykę. Jak będziesz wiedziała co i jak, ruszysz do "roboty" z nowym zapałem. Przełom sierpnia i września, gdy organizm jest naładowany witaminą D, to najlepszy czas do zachodzenia.

Dakota, MamaLili lubią tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, byłam dziś na usg, fajne było bo już przez brzuch no i widziałam dokładnie "misiaczka" - tak mówiła pani doktor :) Wszystko: raczki, nóżki, palce, nawet wydawało mi się, że profil ma mojego męża hehe choć wiadomo, że jeszcze za wcześnie na takie spostrzeżenia :)
    Wszystkim Wam życzę takiego usg jak najszybciej!!!
    Powiem Wam, że myślałam, że doktor powie, że to bliźniaki bo ten mój brzuch jest tak duży,prawie w żadne spodnie się już nie dopinam a od ostatniej wizyty (3tyg temu) przytyłam 1kg :). Jejku jak tak dalej pójdzie to będę wielorybem hehe. Od kilku dni piję siemię lniane - wcześniej miałam tabletki i w ogóle nie wiem po co je produkują, bo maja się nijak do działania naparu. A tak to zaparcia mi trochę popuściły odkąd piję len, więc może nie będę przybierać już w takim tempie:). To chyba tyle nowości u mnie, a jeszcze mi opryszczka wyskoczyła na wardze, ale doktor powiedziała, że groźna byłaby wtedy jakby to był pierwszy raz.

Karoluś to ile ci zostało do terminu @? I jak w ogóle Twoje obserwacje?

MamaLili bardzo Ci współczuję astmy, ale wiesz jak to jest, co się odwlecze to.... :)

Alicja i jak u Ciebie?

Kropka, na kiedy masz termin @?

Bertha dawno nie pisałaś :) Jak z tym nowym lekarzem? Umówiłaś się już?

Ppierówka jak sie czujesz?

Ktosiowa faktycznie nam ucichła :) A jestem ciekawa co u Ciebie?

Anulka co u Ciebie?

Enigma córeczka grzeczna? Czy daje Wam "popalić ":)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 13:14

Papierówka, Karoluś81, ktosiowa lubią tę wiadomość

Dakota
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    karolinams. Objawy u Ciebie jeszcze mogą przyjść, ale też nie muszą ;) Ja jedyne na co narzekam w ciąży to nawracające zapalenia pęcherza. Poza tym uważam, że przechodzę ciążę książkowo i nie ma do czego się przyczepić. Tobie życzę, aby było podobnie :)
    Mi też mówią, że za ładnie wyglądam jak na dziewczynkę i że brzuch jest jak na chłopaka a jednak córeczka będzie :) Także nie ma co wierzyć w te przesądy ;) Czytałam, że one niewiele mają wspólnego z prawdą.
    Tak te przepowiednie nie są niczego warte :) Ja już kocham istotkę która się rozwija bez względu na płeć :)
    Objawów mi nie brakuje tzn, nie tęsknie za tym :) dobrze mi tak czując się super :)

Dakota, Annie1981 lubią tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ