Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Alicja dzięki
Ale coś słabo to widzę, jednak trend jest w dół
Czuję się normalnie, tak jak przed okresem, takie łagodne dolegliwości tym razem, lekkie napięcie brzucha, piersi.
Za to u Ciebie widzę że ładnie się rozwija, zaciskam kciuki
-
Cześć Dziewczyny,
na początku: Anulka tak się cieszę, że z punkcji wyszły pozytywne wieści!!!!
a teraz: przepraszam, że zamilkłam... ale dokładnie w dzień w którym zaczęłam 7 tydzień opadłam z sił! Ale to tak jak nigdy... aż w szoku jestem, że można położyć się i czuć się normalnie a obudzić się flakiem! Ledwo wytrzymywałam w pracy, a po pracy ostatkiem sił do domu i do łóżka, spałam od 16 do 5-5:30, a w weekendy to już prawie cały czas... potem doszły jeszcze wymioty... było niefajnie ... a ten poniedziałek pobiłam rekord i wymiotowałam 4 razy... a we wtorek, czyli w pierwszy dzień 11 tygodnia obudziłam się z siłami (znowu szok!)... jeszcze coś mnie próbowało złamać (wymioty) we wtorek i w środę, ale jednak nie!
W weekend umówiłam się na wizytę u dentysty na wtorek (polecenie ginekolożki), bo stwierdziłam, nic się nie poprawia, to nei ma na co czekać, trzeba iść zęby pokazać... Spędziłam 2 h w komunikacji miejskiej (w sumie w obie strony), ale okazało się, że wszystkie zęby idealne . Trafiłam z tym dniem super, bo to pierwszy dzień poprawy samopoczucia był. Zapisałam się na ściągniecie kamienia i osadu w drugim trymestrze (bo chyba co trymestr trzeba sprawdzac zęby)...
Więc: wracam powoli do żywych , w środę pierwszy raz chyba od miesiąca odkurzyłam mieszkanie (ze ja a nie ze w ogole było nie odkurzane ), odgruzowałam kuchnię, puściłam zmywarkę ... Kocica tylko nie wiedziała co się dzieje, bo już chyba myślała, że to tak zawsze jest, że ja się kładę o 16 i śpię do rana (a ona ze mną)... a tu 23 i Mamcia na nogach... pokłądała mi się wszędzie gdzie przystanęłam .
Aha, ja mam wizyty tylko co 4 tygodnie ... więc nie wiem co u mojego Ktosika słychać... dowiem się dopiero 6 lipca... Dzisiaj tak na pocieszenie upuściłam krwiEni_gma, Papierówka, Karoluś81, Anulka0407 lubią tę wiadomość
-
Alicja81 wrote:Ktosiowa to teraz mam nadzeje, że już tylko lepiej z siłami. Nie doczytałam chyba- byłas na wizycie serduszkoweJ?
ps. to się pochwaliłam!! Właśnie wracam z toalety: wymioty wróciły...Dakota lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dzięki za trzymanie kciuków. Nie wiem jak coś tu wkleić, ale myślę że nie trzeba, bo wczoraj zrobiłam HCG i wyszło 716 mlU/ml. Ginekolg stwierdził, że jeszcze raz muszę powtórzyć HCG za tydzień i do niego się zgłosić(kasy za wizytę nie weźmie), bo nie było widać pęcherzyka, więc prawdopodobnie jest to dopiero 4 tydzień. Dodam że robiłam badania żelaza i w ciągu miesiąca z 63 j. poszybowało do 114 j. Glukoza natomiast spadła z 116 na 106. Kwas foliowy mam na poziomie 32,86 ng/ml, a Progesteron 25,21 ng/ml.
Eni_gma, ktosiowa, Alicja81, Annie1981, Karoluś81, Anulka0407 lubią tę wiadomość
-
ktosiowa oj, ale Cie zmogło. OBy już było lepiej w końcu za chwilę zaczynasz 2 trymestr
Talla piękan beta, gratuluję!ktosiowa, Talla lubią tę wiadomość
-
Talla to ja również dołączam się do gratulacji
Kropka z tego co piszesz, poza temperatura, bo nie mierzyłam więc nie wiem jaka była, to miałam podobne samopoczucie w cyklu w którym się udało, tak, że nigdy nic nie wiadomo
Ktosiowa i jak tam? U mnie z 11 tc też - odpukać - zaczęły ustępować moje dolegliwości. Tzn skończyły się zaparcia (ale znalazłam na nie chyba patent najlepszy ze wszystkich - kiszona kapusta), energii mi przybywa, i ten wzdęty brzuch jakby mniej wzdęty. Za to nasilają mi się nerwy, albo s a takie jak były tylko może mnie po prostu bardziej wszyscy i wszystko denerwuje. Cera też jakby mi się lekko poprawia.
Alicja a u Ciebie się coś dzieje nietypowego?
krrropka, Talla lubią tę wiadomość
Dakota -
Dakota no bardzo bym chciała, ale termometr niestety sprowadza mnie na ziemię. Za to Alicja u Ciebie tempka bardzo ładnie wygląda.
Ostatnio mam chyba (jak widać) jakąś temperaturową manię, sprawdzam inne wykresy i porównuję, świr jakiś -
krrropka wrote:Ostatnio mam chyba (jak widać) jakąś temperaturową manię, sprawdzam inne wykresy i porównuję, świr jakiś
ps. dzisiaj trzci dzień plamień, podbrzusze boli ja na @.Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Alicja a jak dlugie masz zazwyczaj cykle?
-
krrropka. Każda z nas chyba kiedyś porównywała wykresy i temperatury z nadzieją, że dany cykl to TEN cykl, także się nie przejmuj
Dakota. Gdzie Twój suwaczek ciążowy?
Alicja81. Trzymam kciuki, żeby plamienie nie zwiastowało @
Zaczęłam dziś III trymestr. Jakiś dreszczyk przechodzi, bo trzeci już brzmi bardzo poważniePapierówka, Eni_gma, ktosiowa lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
przy clo miałam po 17 dni fl, a bez clo różnie 12-14 fl.
Annie strasznie też czas leci, dopiero co pisałaś, że zaciążyłaś a tu już III trymestrAnnie1981 lubi tę wiadomość
Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Alicja może te plamienia niekoniecznie @ zapowiadają. W każdym razie trzymam kciuki
Annie fakt, blyskawiczna jest Twoja ciąża, przecież dopiero co zaszłaś
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny Doczekałam się tego dnia. Dzisiaj po poludniu mam pierwszą wizytę u lekarza. Idziemy z mężem. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok. Mam mieszane uczucia, radość i lekki niepokój...
Annie gratuluję III trymestru! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 07:03
Alicja81, Anulka0407, Eni_gma, Annie1981, Talla lubią tę wiadomość
37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017 -
Papierówka powodzenia na wizycie i samych dobrych wiadomości!
A ja dzisiaj zgodziłam sie na laparoskopie, jeszcze nie wiem kiedy dokłanie będę miała, wyślą mi list. Mam stresa, ale nikt nie obiecywał że bedzie łatwo