X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja dzięki :)

Ale coś słabo to widzę, jednak trend jest w dół
    Czuję się normalnie, tak jak przed okresem, takie łagodne dolegliwości tym razem, lekkie napięcie brzucha, piersi.

Za to u Ciebie widzę że ładnie się rozwija, zaciskam kciuki :)

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

na początku: Anulka tak się cieszę, że z punkcji wyszły pozytywne wieści!!!!

a teraz: przepraszam, że zamilkłam... ale dokładnie w dzień w którym zaczęłam 7 tydzień opadłam z sił! Ale to tak jak nigdy... aż w szoku jestem, że można położyć się i czuć się normalnie a obudzić się flakiem! Ledwo wytrzymywałam w pracy, a po pracy ostatkiem sił do domu i do łóżka, spałam od 16 do 5-5:30, a w weekendy to już prawie cały czas... potem doszły jeszcze wymioty... było niefajnie :(... a ten poniedziałek pobiłam rekord i wymiotowałam 4 razy... a we wtorek, czyli w pierwszy dzień 11 tygodnia obudziłam się z siłami (znowu szok!)... jeszcze coś mnie próbowało złamać (wymioty) we wtorek i w środę, ale jednak nie!
    W weekend umówiłam się na wizytę u dentysty na wtorek (polecenie ginekolożki), bo stwierdziłam, nic się nie poprawia, to nei ma na co czekać, trzeba iść zęby pokazać... Spędziłam 2 h w komunikacji miejskiej (w sumie w obie strony), ale okazało się, że wszystkie zęby idealne :D. Trafiłam z tym dniem super, bo to pierwszy dzień poprawy samopoczucia był. Zapisałam się na ściągniecie kamienia i osadu w drugim trymestrze (bo chyba co trymestr trzeba sprawdzac zęby)...

Więc: wracam powoli do żywych :D, w środę pierwszy raz chyba od miesiąca odkurzyłam mieszkanie (ze ja a nie ze w ogole było nie odkurzane ;-)), odgruzowałam kuchnię, puściłam zmywarkę :D... Kocica tylko nie wiedziała co się dzieje, bo już chyba myślała, że to tak zawsze jest, że ja się kładę o 16 i śpię do rana (a ona ze mną)... a tu 23 i Mamcia na nogach... pokłądała mi się wszędzie gdzie przystanęłam :D.

Aha, ja mam wizyty tylko co 4 tygodnie :(... więc nie wiem co u mojego Ktosika słychać... dowiem się dopiero 6 lipca... Dzisiaj tak na pocieszenie upuściłam krwi ;-)

Eni_gma, Papierówka, Karoluś81, Anulka0407 lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa to teraz mam nadzeje, że już tylko lepiej z siłami. Nie doczytałam chyba- byłas na wizycie serduszkoweJ?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja81 wrote:
    Ktosiowa to teraz mam nadzeje, że już tylko lepiej z siłami. Nie doczytałam chyba- byłas na wizycie serduszkoweJ?
    Tak, serduszkową wizytę miałam 10 czerwca :).

ps. to się pochwaliłam!! Właśnie wracam z toalety: wymioty wróciły...

Dakota lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za trzymanie kciuków. Nie wiem jak coś tu wkleić, ale myślę że nie trzeba, bo wczoraj zrobiłam HCG i wyszło 716 mlU/ml. Ginekolg stwierdził, że jeszcze raz muszę powtórzyć HCG za tydzień i do niego się zgłosić(kasy za wizytę nie weźmie), bo nie było widać pęcherzyka, więc prawdopodobnie jest to dopiero 4 tydzień. Dodam że robiłam badania żelaza i w ciągu miesiąca z 63 j. poszybowało do 114 j. Glukoza natomiast spadła z 116 na 106. Kwas foliowy mam na poziomie 32,86 ng/ml, a Progesteron 25,21 ng/ml.

Eni_gma, ktosiowa, Alicja81, Annie1981, Karoluś81, Anulka0407 lubią tę wiadomość

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla super. Najlepiej bete zrobić za 2 dni, żeby zobaczyć czy prawidłowo przyrasta. Jeszcze raz gratuluję

Talla lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Talla piękna beta. wielkie gratulacje.

Ktosiowa trzymaj się, całą ciąże tak nie bedzie.

Talla, ktosiowa lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa oj, ale Cie zmogło. OBy już było lepiej w końcu za chwilę zaczynasz 2 trymestr

Talla piękan beta, gratuluję!

ktosiowa, Talla lubią tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla to ja również dołączam się do gratulacji :)

Kropka z tego co piszesz, poza temperatura, bo nie mierzyłam więc nie wiem jaka była, to miałam podobne samopoczucie w cyklu w którym się udało, tak, że nigdy nic nie wiadomo :)

Ktosiowa i jak tam? U mnie z 11 tc też - odpukać - zaczęły ustępować moje dolegliwości. Tzn skończyły się zaparcia (ale znalazłam na nie chyba patent najlepszy ze wszystkich - kiszona kapusta), energii mi przybywa, i ten wzdęty brzuch jakby mniej wzdęty. Za to nasilają mi się nerwy, albo s a takie jak były tylko może mnie po prostu bardziej wszyscy i wszystko denerwuje. Cera też jakby mi się lekko poprawia.

Alicja a u Ciebie się coś dzieje nietypowego?

krrropka, Talla lubią tę wiadomość

Dakota
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic nietypowego. dzisiej 24 dc- od wczoraj delikatnie plamię.
    Czekam grzecznie na @.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, bez sił... co prawda dzisiaj nie rzygałem, ale samopoczucie średnie. Odliczam dni do 2 trymestru, a od wtorku idę na L4

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota no bardzo bym chciała, ale termometr niestety sprowadza mnie na ziemię. Za to Alicja u Ciebie tempka bardzo ładnie wygląda.

Ostatnio mam chyba (jak widać) jakąś temperaturową manię, sprawdzam inne wykresy i porównuję, świr jakiś ;)

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krrropka wrote:
    Ostatnio mam chyba (jak widać) jakąś temperaturową manię, sprawdzam inne wykresy i porównuję, świr jakiś ;)
    Ja też tak mam:-)

ps. dzisiaj trzci dzień plamień, podbrzusze boli ja na @.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a jak dlugie masz zazwyczaj cykle?

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krrropka. Każda z nas chyba kiedyś porównywała wykresy i temperatury z nadzieją, że dany cykl to TEN cykl, także się nie przejmuj ;)

Dakota. Gdzie Twój suwaczek ciążowy? :)

Alicja81. Trzymam kciuki, żeby plamienie nie zwiastowało @ :)

Zaczęłam dziś III trymestr. Jakiś dreszczyk przechodzi, bo trzeci już brzmi bardzo poważnie ;)

Papierówka, Eni_gma, ktosiowa lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy clo miałam po 17 dni fl, a bez clo różnie 12-14 fl.

Annie strasznie też czas leci, dopiero co pisałaś, że zaciążyłaś a tu już III trymestr

Annie1981 lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja może te plamienia niekoniecznie @ zapowiadają. W każdym razie trzymam kciuki :)

Annie fakt, blyskawiczna jest Twoja ciąża, przecież dopiero co zaszłaś :D

Annie1981 lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) Doczekałam się tego dnia. Dzisiaj po poludniu mam pierwszą wizytę u lekarza. Idziemy z mężem. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok. Mam mieszane uczucia, radość i lekki niepokój...

Annie gratuluję III trymestru! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 07:03

Alicja81, Anulka0407, Eni_gma, Annie1981, Talla lubią tę wiadomość

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka. Mocno zaciskam kciuki. Koniecznie daj znać i czekamy na fotkę groszka :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka powodzenia na wizycie i samych dobrych wiadomości!

A ja dzisiaj zgodziłam sie na laparoskopie, jeszcze nie wiem kiedy dokłanie będę miała, wyślą mi list. Mam stresa, ale nikt nie obiecywał że bedzie łatwo ;)

thumb.png
    My Ovulation Chart
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ