X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja dzięki :)

Ale coś słabo to widzę, jednak trend jest w dół
    Czuję się normalnie, tak jak przed okresem, takie łagodne dolegliwości tym razem, lekkie napięcie brzucha, piersi.

Za to u Ciebie widzę że ładnie się rozwija, zaciskam kciuki :)

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

na początku: Anulka tak się cieszę, że z punkcji wyszły pozytywne wieści!!!!

a teraz: przepraszam, że zamilkłam... ale dokładnie w dzień w którym zaczęłam 7 tydzień opadłam z sił! Ale to tak jak nigdy... aż w szoku jestem, że można położyć się i czuć się normalnie a obudzić się flakiem! Ledwo wytrzymywałam w pracy, a po pracy ostatkiem sił do domu i do łóżka, spałam od 16 do 5-5:30, a w weekendy to już prawie cały czas... potem doszły jeszcze wymioty... było niefajnie :(... a ten poniedziałek pobiłam rekord i wymiotowałam 4 razy... a we wtorek, czyli w pierwszy dzień 11 tygodnia obudziłam się z siłami (znowu szok!)... jeszcze coś mnie próbowało złamać (wymioty) we wtorek i w środę, ale jednak nie!
    W weekend umówiłam się na wizytę u dentysty na wtorek (polecenie ginekolożki), bo stwierdziłam, nic się nie poprawia, to nei ma na co czekać, trzeba iść zęby pokazać... Spędziłam 2 h w komunikacji miejskiej (w sumie w obie strony), ale okazało się, że wszystkie zęby idealne :D. Trafiłam z tym dniem super, bo to pierwszy dzień poprawy samopoczucia był. Zapisałam się na ściągniecie kamienia i osadu w drugim trymestrze (bo chyba co trymestr trzeba sprawdzac zęby)...

Więc: wracam powoli do żywych :D, w środę pierwszy raz chyba od miesiąca odkurzyłam mieszkanie (ze ja a nie ze w ogole było nie odkurzane ;-)), odgruzowałam kuchnię, puściłam zmywarkę :D... Kocica tylko nie wiedziała co się dzieje, bo już chyba myślała, że to tak zawsze jest, że ja się kładę o 16 i śpię do rana (a ona ze mną)... a tu 23 i Mamcia na nogach... pokłądała mi się wszędzie gdzie przystanęłam :D.

Aha, ja mam wizyty tylko co 4 tygodnie :(... więc nie wiem co u mojego Ktosika słychać... dowiem się dopiero 6 lipca... Dzisiaj tak na pocieszenie upuściłam krwi ;-)

Eni_gma, Papierówka, Karoluś81, Anulka0407 lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa to teraz mam nadzeje, że już tylko lepiej z siłami. Nie doczytałam chyba- byłas na wizycie serduszkoweJ?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja81 wrote:
    Ktosiowa to teraz mam nadzeje, że już tylko lepiej z siłami. Nie doczytałam chyba- byłas na wizycie serduszkoweJ?
    Tak, serduszkową wizytę miałam 10 czerwca :).

ps. to się pochwaliłam!! Właśnie wracam z toalety: wymioty wróciły...

Dakota lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za trzymanie kciuków. Nie wiem jak coś tu wkleić, ale myślę że nie trzeba, bo wczoraj zrobiłam HCG i wyszło 716 mlU/ml. Ginekolg stwierdził, że jeszcze raz muszę powtórzyć HCG za tydzień i do niego się zgłosić(kasy za wizytę nie weźmie), bo nie było widać pęcherzyka, więc prawdopodobnie jest to dopiero 4 tydzień. Dodam że robiłam badania żelaza i w ciągu miesiąca z 63 j. poszybowało do 114 j. Glukoza natomiast spadła z 116 na 106. Kwas foliowy mam na poziomie 32,86 ng/ml, a Progesteron 25,21 ng/ml.

Eni_gma, ktosiowa, Alicja81, Annie1981, Karoluś81, Anulka0407 lubią tę wiadomość

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla super. Najlepiej bete zrobić za 2 dni, żeby zobaczyć czy prawidłowo przyrasta. Jeszcze raz gratuluję

Talla lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Talla piękna beta. wielkie gratulacje.

Ktosiowa trzymaj się, całą ciąże tak nie bedzie.

Talla, ktosiowa lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa oj, ale Cie zmogło. OBy już było lepiej w końcu za chwilę zaczynasz 2 trymestr

Talla piękan beta, gratuluję!

ktosiowa, Talla lubią tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla to ja również dołączam się do gratulacji :)

Kropka z tego co piszesz, poza temperatura, bo nie mierzyłam więc nie wiem jaka była, to miałam podobne samopoczucie w cyklu w którym się udało, tak, że nigdy nic nie wiadomo :)

Ktosiowa i jak tam? U mnie z 11 tc też - odpukać - zaczęły ustępować moje dolegliwości. Tzn skończyły się zaparcia (ale znalazłam na nie chyba patent najlepszy ze wszystkich - kiszona kapusta), energii mi przybywa, i ten wzdęty brzuch jakby mniej wzdęty. Za to nasilają mi się nerwy, albo s a takie jak były tylko może mnie po prostu bardziej wszyscy i wszystko denerwuje. Cera też jakby mi się lekko poprawia.

Alicja a u Ciebie się coś dzieje nietypowego?

krrropka, Talla lubią tę wiadomość

Dakota
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic nietypowego. dzisiej 24 dc- od wczoraj delikatnie plamię.
    Czekam grzecznie na @.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, bez sił... co prawda dzisiaj nie rzygałem, ale samopoczucie średnie. Odliczam dni do 2 trymestru, a od wtorku idę na L4

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota no bardzo bym chciała, ale termometr niestety sprowadza mnie na ziemię. Za to Alicja u Ciebie tempka bardzo ładnie wygląda.

Ostatnio mam chyba (jak widać) jakąś temperaturową manię, sprawdzam inne wykresy i porównuję, świr jakiś ;)

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krrropka wrote:
    Ostatnio mam chyba (jak widać) jakąś temperaturową manię, sprawdzam inne wykresy i porównuję, świr jakiś ;)
    Ja też tak mam:-)

ps. dzisiaj trzci dzień plamień, podbrzusze boli ja na @.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a jak dlugie masz zazwyczaj cykle?

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krrropka. Każda z nas chyba kiedyś porównywała wykresy i temperatury z nadzieją, że dany cykl to TEN cykl, także się nie przejmuj ;)

Dakota. Gdzie Twój suwaczek ciążowy? :)

Alicja81. Trzymam kciuki, żeby plamienie nie zwiastowało @ :)

Zaczęłam dziś III trymestr. Jakiś dreszczyk przechodzi, bo trzeci już brzmi bardzo poważnie ;)

Papierówka, Eni_gma, ktosiowa lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy clo miałam po 17 dni fl, a bez clo różnie 12-14 fl.

Annie strasznie też czas leci, dopiero co pisałaś, że zaciążyłaś a tu już III trymestr

Annie1981 lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja może te plamienia niekoniecznie @ zapowiadają. W każdym razie trzymam kciuki :)

Annie fakt, blyskawiczna jest Twoja ciąża, przecież dopiero co zaszłaś :D

Annie1981 lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) Doczekałam się tego dnia. Dzisiaj po poludniu mam pierwszą wizytę u lekarza. Idziemy z mężem. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok. Mam mieszane uczucia, radość i lekki niepokój...

Annie gratuluję III trymestru! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 07:03

Alicja81, Anulka0407, Eni_gma, Annie1981, Talla lubią tę wiadomość

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka. Mocno zaciskam kciuki. Koniecznie daj znać i czekamy na fotkę groszka :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka powodzenia na wizycie i samych dobrych wiadomości!

A ja dzisiaj zgodziłam sie na laparoskopie, jeszcze nie wiem kiedy dokłanie będę miała, wyślą mi list. Mam stresa, ale nikt nie obiecywał że bedzie łatwo ;)

thumb.png
    My Ovulation Chart
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ