Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dakota wrote:Hej dziewczyny, byłam dziś na usg, fajne było bo już przez brzuch no i widziałam dokładnie "misiaczka" - tak mówiła pani doktor Wszystko: raczki, nóżki, palce, nawet wydawało mi się, że profil ma mojego męża hehe choć wiadomo, że jeszcze za wcześnie na takie spostrzeżenia
Wszystkim Wam życzę takiego usg jak najszybciej!!!
Powiem Wam, że myślałam, że doktor powie, że to bliźniaki bo ten mój brzuch jest tak duży,prawie w żadne spodnie się już nie dopinam a od ostatniej wizyty (3tyg temu) przytyłam 1kg . Jejku jak tak dalej pójdzie to będę wielorybem hehe. Od kilku dni piję siemię lniane - wcześniej miałam tabletki i w ogóle nie wiem po co je produkują, bo maja się nijak do działania naparu. A tak to zaparcia mi trochę popuściły odkąd piję len, więc może nie będę przybierać już w takim tempie:). To chyba tyle nowości u mnie, a jeszcze mi opryszczka wyskoczyła na wardze, ale doktor powiedziała, że groźna byłaby wtedy jakby to był pierwszy raz.
co do wagi to ja mam już 1,7kg na plusie jak wczoraj się zważyłam , a nie zmieniłam nic w swojej diecie, ale ciężar na cyckach i wypadający brzuch odczuwam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 07:44
Dakota lubi tę wiadomość
-
Dakota super takie usg, gratuluję że wszystko jest w porządku i oby tak dalej.
U mnie jeszcze tydzien do terminu @, powinnam dostać jakoś we wtorek, chociaż skoro owulacja była cztery dni wcześniej, to i @ może się przesunąć. ZobaczymyDakota lubi tę wiadomość
-
Hej kochane, u mnie jak na razie ok czasem zapominam się, że jestem w ciąży, bo nic nie boli, nie kluje, nie ma plamień. Taka ciąża jest jak marzenie. Bardzo bym chciała żeby tak do końca było odliczam dni do wizyty serduszkowej. Za tydzień juz będę po. Boję się ale liczę, że wyczerpałam limit nieszczęść i teraz może być tylko juz dobrze. Aczkolwiek demony przeszłości czasem wracają.
Mam obsesję na punkcie sprawdzania w wc po robieniu siusiu czy nie ma krwi na papierze. I jeżdżę na stojąco w autobusie bo boję się że jak tak trzęsie to się jeszcze odklei maleństwo...
Mimo to, cieszę się chwilą Czasem sobie myślę tak do siebie : spiesz się cieszyć ciąża, tak szybko odchodzi... "
Niestety nie da się wszystkiego zapomnieć i niepokój jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 20:14
Dakota lubi tę wiadomość
37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017 -
Papierówka to zrozumiałe, że masz obawy po tym co przeszłaś. Ale teraz wszystko będze książkowo- zobaczysz
Kroppka- trzymam kciuki za ten cykl.
Dakota podziwiam, że przełamałaś się z siemiem lnianym- ja miałam jedno podejśie, ale ten glut był nie do przejścia w moim przypadku. Jeżeli chodzi o brzuch to ,i zawsze powtarzała położna, że jak się w portki nie mieści to trzeba kupić ciążowe, nie mozna brzucha ściskać.krrropka, Dakota lubią tę wiadomość
Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Dakota córeczka Aniołek, życzę każdej tak grzecznego dziecka. Super ze podgladałaś Maleństwo. To takie wzruszające chwile. Dostałaś fotki z usg?
Papierowko po Twoich przejściach normalne,że się boisz. Mam jednak nadzieję że całe 9 miesięcy spędzisz bez powodów do niepokoju.
Dakota lubi tę wiadomość
-
Witajcie
U mnie nareszcie wyniki amniopunkcji są i jest zdrowa córeczka Będzie Maja!
Myślałam, że to już koniec stresu i wszystko będzie dobrze no ale chyba mi nie jest to dane.... Wczoraj byłam na usg połówkowym i córcia jest zdrowa ale za mała o 2 tygodnie wzgl. wieku ciąży. To jest duża różnica bo w 13 tygodniu wynosiła tylko 2 dni.
Co prawda lekarz powiedziała, żeby się nie martwić ale usg trzeba powtórzyć za 3 tygodnie.
Nie wiem co może oznaczać jak dzidziuś za wolno rośnie i co się ewentualnie robi w takich sytuacjach...
Kajka81, Dakota, Talla, ktosiowa lubią tę wiadomość
-
Anulka cudowna wiadomość! Co do wielkości dzidziusia to nie znam się, ale skoro lekarka powiedziała żeby sie nie martwić, to może nie jest to duży problem. A moze aminopunkcja mogla lekko przyhamować wzrost, w koncu to inwazyjne badanie (tak sobie gdybam). W kazdym razie ciesz sie dobrą wiadomością i postaraj nie martwić przez te 3 tygodnie
POdoba mi się MajaAnulka0407 lubi tę wiadomość
-
Papierówka. Demony przeszłości na pewno będą wracać i to jest normalne po takich przejściach. I tak uważam, że świetnie się trzymasz i szybko doszłaś do siebie. Ja pewnie miałabym większy problem. Wierzę, że wyczerpałaś limit i na pewno już wszystko będzie dobrze
Anulka. Tak jak pisałam, wahania wagi są normalne, Maja na pewno przybierze. Nic się już nie stresujPapierówka, Dakota, Anulka0407 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Anulka gratulacje!!! Tak się cieszę, że wszystko u was dobrze. Wagą sie nie przejmuj, po pierwsze jest jeszcze wcześnie, a po drugie to tylko orientacyjne wymiary. Lekarze tuż przed porodem potrafią się pomylić nawet o 0,5 kg, więc wymiary podane podczas połówkowego w stosunku do rzeczywistych mogą być zupełnie różne
Anulka0407 lubi tę wiadomość
-
A u mnie miesiączka się wstrzymała, a bóle były takie miesiączkowe i byłam chodzącą wściekłością, a tu niespodzianka - nic od kilku dni. Test strumieniowy pokazał co prawda 2 kreskę, ale jest ona cienka. Zobaczę co mi powie mój ginekolog. Dziewczyny proszę trzymajcie kciuki.
Papierówka, Dakota, Eni_gma, Karoluś81, Alicja81, krrropka, ktosiowa lubią tę wiadomość
-
Talla to zaciskam kciuki i po cichu gratuluję!
-
Talla ja zrobiłam dwa testy dzień przed spodziewaną @ i wyszły bardzo ale to bardzo blade kreski, ale pokazały się od razu. Bętę w dniu spodziewanej miałam powyżej 300, tak, że zrób betę . Dla mnie to jest jasna sprawa u Ciebie , oczywiście trzymam kciuki!
Anulka wspaniała wiadomość z wynikami badań A wielkością dzidziusia to może nie ma się co przejmować, nie znam się, ale moja znajoma miała właśnie cała ciążę stres bo niby dziecko było za małe ciągle, urodziła się faktycznie malutka ale zdrowa jak ryba i wyjątkowo urodziwa dziewczynka. Jest drobniutka po prostu ale jej mama tez taka jest.
Enigma to tfu tfu niech córeczka nadal będzie taka grzeczna
Alicja w ogóle mi nie przeszkadza ten "glut" w lenie , nawet mi to smakuje.
Karolinams a Ty kiedy masz wizytę?
Papierówka trzymam kciuki za wizytę, na pewno wszystko jest dobrze i będzie, zobaczysz.
Kropka oby @ nie przyszła tym razem .
Karoluś co u Ciebie?
Karoluś81, krrropka lubią tę wiadomość
Dakota -
u mnie dziś spadek temperatury, także żegnam się ze złudzeniami w tym cyklu i cierpliwie czekam na @
-
Alicja zazwyczaj ok 12, 13 dni