X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaLili. Polecam wprowadzać zdrowe zasady małymi kroczkami. Rewolucji nikt nie lubi i odsuwa je najdalej jak można.
    Jak pisałam, wcale nie uważam, że odżywiam się super zdrowo, ale jest w moich nawykach więcej tych zdrowych niż kiedyś. Teraz jak pojawi się dziecko to mam nadzieję, że będzie ich jeszcze więcej :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie zamerzam się katować. Teraz gotuję gołąbki z farszem warzywnym- nawet mój mąż jet ciekawy tego smaku. Nie głodze się, jestem pełna, jem dużo jabłek, pomidorów, na wieczór mam grjpfruta. Myślę wytrwać w tej diecie do piatku, a poóźniej zrobić wszystko by po troszeczku jeść co 3 godziny.
    A tak w ogole to dzisiaj mam 10 dpo- piątek- sobota powinna przyjść @.

Ktosiowa- długo trzymają cię te wymioty. Mam nadzieję, że będzie z dia na dzień coraz lepiej.

Annie- już 31 tc, coraz bliżej tp.

Eni_gma lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja powodzenia z tą dietą! Obyś jak najdłużej dała radę. Moja dobra koleżanka była na niej 6 tygodni i bardzo jest zadowolona z efektów.

A u mnie nowy cykl, za tydzien jade do Polski i jakiś taki ogólny luz. Tak sie zastanawiam czy porobić sobie tam jakieś badania. Jak pojadę to będe już w połowie cyklu, musze posprawdzac, co kiedy badać.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie wróciły mdłości i o dziwo przyszły krótkie drzemki w najmniej spodziewanych chwilach. Kupiłam dziś chałwę i trochę poprawiłam sobie wątrobowe samopoczucie - mam kamień w woreczku żółciowym, więc muszę uważać na wszystko co jem, a chałwa elegancko oczyszcza wątrobę (w sumie to tahini tak działa).

Alicja powodzenia z dietą, dodaj też wodę do picia, zwłaszcza ciepłą z samego rana - super poprawia perystaltykę jelit.

Alicja81 lubi tę wiadomość

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wczoraj wyniki badań. Szału nie ma. Większość w normie ale np prolaktyna lekko podwyższona, tak samo antyTpo. Testosteron trochę poniżej normy. Teraz w sobotę idę na kolejne badania. Zrobię glukoze i insulinę odie razy 3, powtórzę lh i fsh, estradiol, i zbadam kortyzol i homocysteine.
    Myślę że lekarz będzie miał nad czym główkować. Mam nadzieję że wreszcie coś ruszy, że znajdą na mnie metodę :-)
    Powodzenia z dietami :-)
    Ja objadam się arbuzem bez umiaru. Jutro wyciągam wyciskarke do soków i biorę się za przygotowywanie zdrowych koktajli dla rodzinki :-)

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja81 wrote:
    Annie- już 31 tc, coraz bliżej tp.
    Tak, niecałe 2 miesiące ;) Mam jednak nadzieję, że czas będzie wolno płynął, bo mam jeszcze wiele do zrobienia i przeczytania przed porodem ;)
    Trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła :)

Alicja81 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś a może to początki hashimoto? (podwyższone Anty Tpo). A prolaktynę ile miałaś?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Wróciłam z wakacji nad chłodnym polskim morzem. Mimo pogody były bardzo udane.
    Końcówkę ciąży mam urozmaiconą, bo najpierw znaleźli mi cukrzycę, a potem anemię. Nie zmienia to faktu, że czuję się lepiej niż na tym samym etapie 5 lat temu.

Pozdrawiam Was wszystkie. Dla tych, które wciąż czekają mam jedną refleksję: kobiety, które pisują na tym wątku, generalnie zachodzą ;)

Pozdrawiam Was wszystkie!

Alicja81, Talla lubią tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja nie pamiętam dokładnie wyniku prolaktyny. Chyba 30 parę. Wieczorem sprawdzę i napiszę. Co do hashimoto to się okaże. Jak nie to, to pewnie coś innego znajdą. Rok temu też miałam trochę powyżej normy anty a endokrynolog mówiła że jest ok.

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka81. Współczuję cukrzycy i anemii, ale to już końcówka ciąży, więc mam nadzieję, że będzie znośnie z pomocą leków.

Karoluś. Moja siostra ma Hashimoto, więc my wszystkie (jest nas 3 siostry) musiałyśmy zrobić badanie antyTPO i USG tarczycy. U mnie było wszystko ok a kolejnej siostrze wyszło tylko lekko podwyższone antyTPO. Lekarze mówią, że jest to tylko do obserwacji i regularnie sobie bada ten hormon.
    Nie wiem jednak jaki to ma wpływ na płodność, bo ona jeszcze nie starała się o ciążę, ale na pewno wszystkiego się dowiesz, bo jesteś pod dobrą opieką :)

Karoluś81 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Kajka81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki,jest lepiej niż w poprzedniej książkowej ciąży, więc raczej znośnie, a dzięki ograniczeniu pewnych produktów (dietą tego nie nazwę) waga od początku czerwca stoi w idealnym miejscu Boczki zniknęły, brzuszek zgrabny

Pozdrawiam Was wszystkie raz jeszcze.

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka81 wrote:
    Dzięki,jest lepiej niż w poprzedniej książkowej ciąży, więc raczej znośnie, a dzięki ograniczeniu pewnych produktów (dietą tego nie nazwę) waga od początku czerwca stoi w idealnym miejscu Boczki zniknęły, brzuszek zgrabny

Pozdrawiam Was wszystkie raz jeszcze.
    O, a jakie produkty odstsawilas?

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te, które mają wysoki indeks glikemiczny ;)

bertha lubi tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę, gapie się i znowu analizuję wyniki moich badań hormonów i brzuch mnie zaczyna boleć ze stresu. Rok temu było lepiej. Oj będzie co leczyć. Oby tylko się dało...
    Już się nie mogę doczekać tej wizyty 26 sierpnia.
    Mimo wszystko staram się zachować spokój. Nerwy nie pomogą. Przyjmuję do wiadomości, że coś nie tak z moją plodnoscia. Jestem z tym pogodzona. Mam też umiarkowana nadzieję na sukces. 36 lat robi swoje. W jakimś stopniu codziennie muszę to sobie układać w głowie. Przy czym od kilku miesięcy myślę o tym mniej niż wcześniej. Całe szczęście :-) to znaczy że chyba nie zeświruje przez te starania.
    Ciekawe jak to będzie dalej.
    Trzymam za Was kciuki Dziewczyny.
    Alicja widziałam spadek temperatury. Przykro mi.
    Ech drogie Ciężarówki, kiedy ja będę miała takie zmartwienia jak Wy? Chciałbym już być na tej fioletowej stronie mocy. A u mnie bardziej kwestia nie KIEDY tylko czy W OGÓLE???
    No nic. Trza się ogarnąć. Po południu odbiore wynik tsh. Może chociaż to będzie oki.
    Dzięki że mogłam trochę pomarudzić ;)

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudzić możesz do woli.

Karoluś jak masz nieduże odstępstwa od normy-to nie jest tak źle. Może nie będzie zbyt dużo do leczenia i szybko zaskoczysz.

U mnie spadła, zaczynam plamić- mogłaby juz ta franca przyjść.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś też tak czasem mam. Siedze i myśle. Staram się sama siebie pocieszać, że kobiety po 40 rodzą pierwsze dziecko i mam jeszcze te parę lat, ale gdzies tam z tyłu głowy siedzi ta paskudna myśl, że niestety czasu coraz mniej i być może nigdy nie urodzę własnego dziecka.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja wspołczuję czekania

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś. U Ciebie na pewno to kwestia 'kiedy' niż czy 'w ogóle'. Chociaż rozumiem te obawy, sama takie miałam, ale wszystko sie dobrze skończyło i na pewno u Ciebie też tak będzie :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam nowy cykl :-)
    dziewczyny chcę zrobić kilka badań m.in prolaktynę - 3 dc;
    estriadol, FSH, LH- a te badania w jakimś konkretnym dc się robi, czy mogę jak chce?

ok. znalazłam w necie- też na początku cyklu. Pobiegnę w poniedziałek do labortorium.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2017, 20:44

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2017, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaliczyłam noc do tyłu z powodu kolki wątrobowej, dopiero wzięta 3 no-spa gdzieś w środku nocy zaczęła na tyle działać, że mogłam zastosować trening Schulza i tak nad ranem udało mi się trochę snu złapać. Teraz dieta, dieta i jeszcze raz dieta - bardzo dużo nabiału i bardzo małe porcje.

2nn390bv8q4j7jxl.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ