Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Kajka dzięki za rady
Do wizyty sporo czasu, na pewno zacznę kolejny cykl więc powtórzę 3dc lh, fsh i prolaktyne. DHEA zbadam teraz i pokażę wynik lekarzowi.
Amh też nie mam zamiaru robić. Tylko mnie to może zdolowac. No i nie jest to najtańsze badanie.
Dziwię się bo kiedy brałam bromergon przez rok, to jajka rosły jak szalone, po kilka. Widocznie dobrze ten lek podkręcał moją owulacje. Ale rok wcześniej kiedy się obserwowałam a bromka jeszcze nie brałam, też miałam owu. Pierwszy cykl po odstawieniu owu nie było, w drugim była, teraz trzeci i też nie ma. Zastanawiam się czy to jeszcze efekt odstawienia czy oznaka innych problemów.
Za oknem właśnie piesza pielgrzymka śpiewa i maszeruje
Ja też się wybieram pod koniec sierpnia. Od nas to tylko trzy dni na Jasną Górę -
Też badałam ostatnio. Jest w normie ale naprotechnolodzy mają podobno swoje normy więc zobaczymy.
Póki co kupiłam bilety na Gran Canarie więc w grudniu będę się przez tydzień intensywnie odstresowywać razem z moim ukochanym MężemAlicja81, karolinams, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Hej kochane, przepraszam, że żadko tu wpadam, ale jakoś nie mam nastroju pisać na forum. U mnie nareszcie się ruszyło. Doczekałam z pustym jajem płodowym 12 tygodnia i w niedziele zaczęło się plamienie, wczoraj krwawienie a dziś juz na maksa. Nie jestem pewna czy juz wszystko wypadło bo ogromne kawały tego dziś były. Ostatnie dwa skrzepy wielkości brzoskwini, ale na szczęście nie ma krwotoku i leki przeciwbólowe działają wiec może obejdzie się bez zabiegu bo na to liczę. Nie chce drugiego łyżeczkowania bo to ponoć zcieńcza macicę i może powodować zrosty. Dziś byłam u internisty i siedzę na l4 od dziś do poniedziałku. Nie wyobrażam sobie ronić w pracy Dam wam znać jak to się skończy. Trzymajcie się kochane :*
PS. W ostatni piątek badałam bhcg i spadło do 13000.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 17:39
37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017 -
Papierówka dobrze, że się zaczęło, ale bardzo, bardzo współczuję. Sciskam Cię.
Co do badań to pewnie coś porobię, mam na liście: prolaktynę, estradiol, FSH, LH, ft3, ft4, progesteron, poziom kwasu foliowego. Nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić.
-
Papierówka, Twój koszmar się kończy. Następnym razem się uda (głęboko w to wierzę).
Krrropka, jeżeli chcesz mieć zrobiony komplet badań tarczycowych, to może warto jeszcze dorzucić anty-tpo i anty-tg? poziom wit. D3? Dziewczyny, niestety, ale badania hormonów to dopiero wstęp do diagnostyki. Z autopsji wiem, że dają po kieszeni, ale badajcie się, nie ma na co czekać.
-
Kajka dzięki, dopiszę do listy.
-
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady, mam na liście.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 14:14
Karoluś81, Alicja81 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!
u mnie nic ciekawego, wiec malo sie udzielam.. maraton testowania jak co miesiac, i jak co miesiac codziennie biel. bardzo liczylam na ten cykl, zeby dac pstryczka calemu in vitro, i zajść sobie naturalnie ale chyba to by bylo zbyt piekne.
powodzenia dla was!https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Przede mną jeszcze dwie godziny siedzenia w laboratorium. Krzywa cukrowa i insulinowa. Do tego zrobiłam kortyzol, homocysteine, wit D, DHEA. 250 zł.
Glukoza do picia ohydna. Aż mnie zemdliło. Ale jeszcze tylko progesteron zrobię w czwartek i na razie spokój.
Dzisiaj rano temperatura ładna, jeszcze wyższa, bo 37,0. Czyli owulacja była, co mnie cieszy ogromnie.
Wczoraj popatrzyłam na wyniki z tamtego roku i porównałam z obecnymi i są raczej takie same. To lh i fsh oraz prolaktyne sprawdzę 3 dnia nowego cyklu. Jeśli przyjedzie hehehe No nowa nadzieja we mnie wstąpiła
Udanego, słonecznego i pełnego relaksu weekendu życzęAlicja81, doty22 lubią tę wiadomość
-
Hej u mnie dzisiaj już tylko lekkie plamienie. Kreseczka bladzoch wiec myślę że beta spadła do około 500. Dziś idę do lekarza na kontrolę usg. Liczę, że wszystko się samo oczysciło i obędzie się bez zabiegu. A wtedy wracam do normalności. Do końca września zero starań, musze psychicznie odpocząć od ciąż
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 09:14
[*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017 -
Karoluś nie jesteś sama!!! Ja tez walczę, napaliłam się na to napro- ale kasy i trocę brknie teraz ( a jeszcze wyprawka do szkoły, panna powyrastała z ubrań)- może od wrześni da rade.
Papierówka mam nadzieję, że usg wyjdzie dobrze, sierpień odpoczniecie i od września rozpoczniecie starania. Może jakieś badania dodatkowe lekarz Ci zleci.Karoluś81 lubi tę wiadomość
Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
U mnie znowu bakteria w wymazie... znowu nie mogę zrobić biopsji... kolejny cykl muszę czekać i leczyć infekcje..
Jutro @.https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
USG u mnie dobrze, warto było czekać na naturę. Nawet juz nie plamię, tylko mam czekać na wyzerowanie bhcg. Pobrałam dziś też krew na badanie na zespół antyfosfolipidowy. 215 zł
Mam nadzieję ciągle, że kiedyś doczekam się zdrowego maleństwa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 22:56
[*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017