X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka bardzo dobrze że nie tracisz nadziei. U Was nie ma problemu z zajściem w ciążę. Problemy są z ciążą, ale to też można zdiagnozować i poprawić. Wierzę że będzie dobrze :-)
    Bertha przykro mi że znowu coś się odwleka. A ta biopsja to czego bo jakoś mi umknęło?
    Jutro jadę zbadać progesteron 7dpo i odbiore wyniki badań z soboty. Liczę na to że jednak wszystko będzie ok.
    A ten cykl zapowiada się długi jak na moje możliwości. Bromergon jednak przyspieszał owu a co za tym idzie cykle trwały u mnie ok 26 dni.
    Alicja sprawdzałas konsultacje napro przez Skype? Czytałam na forum o napro, że tak sobie radzą dziewczyny. A na wizyty to już przeważnie jeździ się dalej. Spróbuj i nie czekaj bo ta metoda wymaga czadu i cierpliwości.

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha. Współczuje infekcji. Trzymam kciuki, żeby szybko przeszła i żeby już nic się nie przypałętało.

Papierówka. Bardzo dobrze, że zrobiłaś te badania. Może coś się wyjaśni dlaczego jest problem z ciążą.

Ja przez 1,5 dnia słabiej czułam ruchy i wczoraj pojechałam do szpitala. Zrobili KTG i wszystko jest w porządku, więc Emilka chyba miała leniwy czas ;)

bertha lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka wrote:
    USG u mnie dobrze, warto było czekać na naturę. Nawet juz nie plamię, tylko mam czekać na wyzerowanie bhcg. Pobrałam dziś też krew na badanie na zespół antyfosfolipidowy. 215 zł :P
    Mam nadzieję ciągle, że kiedyś doczekam się zdrowego maleństwa...

Papierówka, zrób pakiet badań o poronieniu z testdna.pl - naprawdę polecam, u mnie sporo to wniosło.

Annie1981 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus, biopsja endometrum, bo po histeroskopi wyszlo mi zapalenie endometrium znowu.
    Dostalam na szczescie antybiotyk na bakterie i moge zrobic biopsje w tym cyklu!!
    uff..

Papierowka, rowniez polecam zrobienie pakietu ktory poleca Kajka! ma naprawde super zestaw badanych genow!

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powodzenia Bertha i niech wynik będzie dobry.
    Nie chciało mi się jechać rano do laboratorium na proga. W sumie nie było tego badania na liście od lekarza więc zrobię w następnym cyklu jak już wrócę mieszkać do miasta. Poza tym rano była taaaka straszna burza, że jadąc do pracy musiałam zawracać i szukać alternatywnej drogi do pracy (czyli polnego objazdu) bo drzewo ogromniaste leżało powalone na drodze. Stresior na maksa.
    Po pracy skocze odebrać wyniki i zamelduje co i jak. Może coś się wyjaśni.
    Tak w głębi serca czuję że u nas nie znajdą żadnego wielkiego problemu. Może jakiś drobiazg. Bo przecież owu jest, droga drozna, plemniki żyją i się ruszają więc o co kaman???
    No zobaczymy.

Alicja81 lubi tę wiadomość

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wczoraj wyniki badań. Wszystkie są w normie :-) wit. D wzrosła z 33 wiosną do 55,7. Tak więc do przodu :-)
    Zapisałam się na pieszą pielgrzymkę na Jasną Górę. Przypomną mi się czasy młodości :-)
    W weekend mam zamiar leniuchowac na maksa. I spokojnie czekać na okres. Ciekawe jak długo ;)
    Pozdrawiam :-)

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może @ nie przyjdzie???

Ja jak na razie czekam na owulację, ale skoro prolaktyna powyżej nory to moze się nie doczekam.

Kajka, Annie jak sie czujecie?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja81 wrote:
    Kajka, Annie jak sie czujecie?
    Dziękuję, ja się czuję dobrze, mam drobne ciążowe dolegliwości, ale nie są zbyt dokuczliwe, więc nie narzekam :) Jedyna zmora to powtarzające się zapalenia pęcherza, na które ciągle dostaję antybiotyk. Aktualnie zaczynam siódmy, ale już tylko miesiąc do końca i mam nadzieję, że wtedy nastąpi poprawa ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja u mnie prolaktyna tez powyżej normy, niewiele, ale jednak. A owulacja była.
    Annie współczuję. Ból pęcherza jest okropny. Ale już niedługo zostało i będziesz tuliła córeczkę do serca :)
    Powoli tracę spokój, ale to już tak zawsze w tych ostatnich dniach przed @ jest. Bardzo chciałabym, żeby tym razem cykl zakończył się nietypowo, czyli ciążą ;) Czekam na wynik i póki co żyję marzeniami :) Czuje się zupełnie dobrze, praktycznie bezobjawowo.
    Zastanawia mnie jedna rzecz odnośnie prolaktynty. Podobno jak jest podwyższona to piersi bardziej bolą. Ja tak nie mam. Powtórzę w nowym cyklu badanie prolaktyny i zobaczę. Może ten wyższy wynik z 3 dnia tego cyklu był jeszcze pokłosiem odstawienia bromergonu? Może teraz organizm już całkiem wrócił do normy i prolaktyna też będzie ok? Na to liczę.
    Pozdrawiam i udanego świętowania :) U nas puściutko w pracy.

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś. Dziękuję. Całe szczęście zapalenie pęcherza w ciąży jest bezobjawowe, czyli nic nie boli. Dlatego tak często robią badania moczu, bo inaczej nawet bym nie wiedziała, że to mam. Przed ciążą za to faktycznie miałam ból i ciężko było się wysikać.
    Trzymam kciuki za Ciebie :)

Karoluś81 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoluś- trzymam kciuki.
    A ja czekam czy pani owulacja sie u mnie pojawi. Niby test ovu wyszedł pozytywny, ale temperatura tego nie potwierdza. Termin @ mam pod koniec sierpnia i też powtórzę badania łacznie z fsh i lh i tą nieszczęsna prolaktyną.

A co inne koleżanki tak milczą?

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Tulipanka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny,
    z racji, że tutaj na forum zaszłam w ciążę po 3 latach starań, to chciałam Wam powiedzieć, że nasz Szymuś urodził się 04.08.2017. Poród miałam indukowany, siłami natury. Wszystko poszło dobrze :)
    Ostatnio rzadko tutaj zaglądam, ale myślę o Was, cały czas trzymam kciuki i wierzę, że także Wam urodzi się takie małe szczęście. Nie traćcie nadziei, nie poddawajcie się.

Wszystkiego Dobrego!

ktosiowa, Alicja81, MamaLili, Kajka81, Karoluś81, Talla, Papierówka, Anulka0407, doty22, Eni_gma lubią tę wiadomość

Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Tulipanko :)))

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanko gratuluję. Synek- oczko w głowie:-)

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam się do gratulacji:)

Dzęki Alicja, od kiedy upały odpuściły czuję się całkiem znośnie:)

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanka. Wielkie gratulacje i dużo zdrówka dla Was :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanko gratuluję i życzę błogiego macierzyństwa :-)
    U mnie temperatura w dół. Więc bez niespodzianki.
    Alicja może jeszcze owu będzie. Ja też w tym cyklu długo czekałam.

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj temp. skoczyła do 36.65- może wczoraj była. martwi mnie natomiast to, że od kilku dni codziennie mam dość silne bóle podbrzusza i takie uczucie ciężkości w podbrzuszu. Te bóle utrzymują się prawie cały dzień. Zawsze coś...

Karoluś a oprocz tego, że spadła tempka jakieś masz przeczucia/ odczucia. Może podskoczy.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinams niestety ślubu w tym roku nie będzie, zmarł tata narzeczonego. Smutny rok, bo moja bratowa ma stwierdzony zespół Edwardsa. Na domiar złego jej mama jest w szpitalu i niewiadomo co jej jest. Tyle dobrego że byłam na badaniach prenatalnych i mój maluszek ma całe 58,1 mm, a przezierność karkowa to 1,18 mm. Nic się nie dowiedziałam, za to usłyszałam straszenie PAPPą itd.

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla to nieciekawie. Ja się nie znam na przeziernoci, dlaczego straszenie badaniem Pappa?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ