X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha super, trzymamkciuki z ivf:-)

A ja umowiłam wizytę na 5 września, lekarz kazał zabrać komplet badań, w tym: tsh; estriadol, prolaktynę fsh, lh, dheas, testosteron, amh. Prawie wszystko rbiłam w ubiegłym cyklu, będę powtarzać fsh, lh, prolaktynę, ale czy powinnam ponownie zrobić estriadol czy tsh, które byly w normie?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • bertha Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie powtarzala, skoro są w normie. Kciuki za wizytę :)

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha cieszę się razem z Tobą :-)
    Alicja nie ma sensu powtarzać.
    Dziewczyny, u nas już tak mniej więcej od tygodnia nie ma bocianów... Chyba sobie poczekam do kolejnej wiosny :-)

bertha lubi tę wiadomość

• Kajka81 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, ja z kolei powtórzyłabym estradiol. Rezerwę jajnikową ocenia się m.in po relacji fsh i estradiolu. Sama w dwóch kolejnych cyklach miałam spore różnice (choć zawsze w normie).

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam podgladnac czy nie zrobila mi sie torbiel, zeby takie cos nie wstrzymalo znowu ivf.. Na szczescie czysto :)

ale gin mi tez podcial nadzieje na naturalsa, poniewaz endometrium ma tylko 6mm... :(
    chyba po tej biopsji jeszcze nie doszło do siebie..
    jak je szybko podratowac? mam 3 dni na expresowa akcje przed potencjalnym zagniezdzaniem :D

Winko, orzechy, co jeszcze? moze dupek/luteina?

Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owinku i orzechach słyszałam, ale czy dupek albo luteina poprawiają endo- nic nie wiem.

Kajka a DHEAS- kiesy sie robi? też 1-5 dc?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus. Opieka nad własnym dzieckiem pewnie jest o wiele przyjemniejsza, pomimo zmęczenia i innych niewygód. Fajnie jednak, że spuściłaś powietrze i zaakceptujesz co Ci los przyniesie. Myślę, że to może być klucz do sukcesu :)

bertha. Wspaniałe wiadomości, trzymam kciuki za kolejne ivf :)

Byłam wczoraj na ostatnim scanie. Córeczka zdrowa, waży 2500kg, ułożona pośladkowo. W końcu dostałam datę CC, będzie to 15 wrzesień :) Już tylko 3 tygodnie! :)

Talla, Anulka0407, Karoluś81, ktosiowa, bertha lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Annie, to już wkrótce. Jak te ciąże szybko lecą. Ciekawe czy jak ja będę to też mi te 9 miesięcy minie szybciutko? Mimo wszystko liczę na to, że niebawem się o tym przekonam :-)
    Jutro dzień prawdy o mojej płodności lub niepłodności. Jak tylko ochlone po wizycie (9:30) to napiszę co i jak. Później jadę na Jasną Górę i od niedzieli do wtorku będę pieszo pielgrzymowac. Z mojego miasta idzie się w te i z powrotem. Urlopu nie dostalabym teraz na całą pielgrzymkę więc tylko w jedną stronę idę. Ostatni raz w 2006 roku byłam. Już rok temu marzyło mi się pielgrzymowanie, ale nie dałam rady. W tym roku nie odpuscilam :-) potrzebuje takiego czasu.
    Z Mężem mamy takie marzenie, żeby iść do Santiago de Compostela. Mam nadzieję że najdalej za trzy lata się uda :-)

Annie1981 lubi tę wiadomość

• Kajka81 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, szczerze mówiąc nie wiem, ja DHEAS badałam w 3 dc łącznie z pozostałymi (przy okazji).

Bertha, na endo możesz jeszcze wypróbować okłady z borowiny (chyba, że masz stwierdzoną endometriozę, która jest przeciwskazaniem).

Annie, powodzenia. Ja rozwiązuję się w czwartek.

Karoluś, byłoby super, gdyby udało Ci się wstapić do sanktuarium w Gidlach. O ile na jasnej Górze jest Lekarka Dusz, o tyle w Gidlach spotykasz się z Lekarką Ciał;)

Karoluś81, Alicja81, ktosiowa, bertha, Annie1981 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka słyszałam o tym sanktuarium. Ale nie wiedziałam, że to tak blisko ode mnie. Może we wrześniu wybiorę się tam z Mężem. Po wizycie u lekarza napro to już powinniśmy mieć konkretnie nazwane choroby. Zresztą sama niepłodność też jest w jakimś sensie chorobą.
    Pozdrawiam i do jutra :-)

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia juro Karoluś, mam nadzieję, że lekarz szybko zacznie działać.

A u mnie koleżanka w pracy (która wie, że sie staramy) powiedziała mi ostatnio, że dla dobra naszej pracy powinnam odlozyć starania ponieważ mamy b. złą sytuacje kadrową, a jak ja zaciążę i pójde na zwolnienie to będzie źle. Padłam, nie wiedziałam co jej powiedzieć (ona cwaniara ma dwoje dzieci, jakoś nie przejmowała się pracą jak była w ciąży). Z drugiej strony od 3 miesięcy jestem p.o kierwnika, zasuwam na dwóch etatach przy niższej pensji a jak trzeba to dokładają mi roboty z trzeciego działu. A końca tego p.o. nie widać.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, ja cie bardzo dobrze rozumiem.... tez widziałam plusy życia bezdzietnego. Mnie zmotywowało to, ze M ma już swoje dzieci... nie chciałam takiej nierównowagi w przyrodzie, ze on ma inne doświadczenia, przeżycia niż ja, zarówno te z przeszłości jak i te które go dopiero czekają... jakby i on nie miał dzieci, to podchodzilibyśmy do bezdzietności jeszcze spokojniej... o, np przykład jeśli chodzi o te nierównowagę: urlopy planujemy w okresie ferii i wakacji, bo M chce spędzać czas z Dziećmi... pociąga to za sobą odpowiedńi termin i kasę... nie poszalejemy i nie odwiedzimy Chin np w maju... wiec niby nie mam dzieci a życie ogranicza mnie jakbym miała... no i jeszcze doświadczenia emocjonalne itp... nie chciałam nierównowagi...

Jesteśmy coraz starsze i coraz bardziej odpowiedzialne.... stad nasze rozterki :)))

W ferie zimowe byli u nas przyjaciele z Warszawy z 8 miesięcznym synkiem... chyba 10 dni siedzieliśmy razem.... w okresie gdy ja wypomniałam stelazowi. Ze nie chce sie leczyć, bo ma już swojej dzieci itp... ze nie myśli o mnie.... ogólnie ciężki czas.... M w pewnym momencie powiedział, ze on już jest chyba za stary na płacze, pieluszki itp... ma 44 lata. Powiedziałam mu: kochanie, myśle, ze płacz własnego dziecka nie bedzie cielątka irytował, ze do własnego dziecka będziesz mieć wiecej cierpliwości i przede wszystkim miłości... przyznał racje... i ja w to głęboko wierze... wiem, ze swoje dziecko będę kochać nad życie :)))) i on tez... niedawno powiedział, ze kocha nasze Misiatko... sam z siebie.... i wiem, ze sie cieszy ze spodziewamy sie dziecka i ja tez sie cieszę....

Alicja81, doty22, Karoluś81 lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Jestem po wizycie. Dużo by pisać. Ogólnie jestem zadowolona. Usg wynik ok, jajniki z pecherzykami, szykują się na owu, endometrium rośnie, ma 10 mm, macica dobra, szyjka też ok. Widać na niej że były zabiegi, stąd problem z ilością śluzu. Wyniki też w miarę. Na za wysoką prolaktyne dostałam bromergon, tym razem 1 tabletka(wczesniej brałam 1,5). Tsh 2,7 za wysokie. Dostałam większą dawkę euthyrpxu 0,75. Obecność przeciwciał wskazuje na Hashimoto. Mam badać tsh co dwa miesiące i od czasu do czasu usg tarczycy żeby sprawdzić czy guzki się nie robią. Dostałam też neurovit, ovarin i acard. Za dwa miesiące wizyta kontrolna. Zobaczymy jak organizm reaguje na leczenie. Mamy powtórzyć badanie nasienia bo tamto jest z maja 2016.
    Lekarz powiedział że u nas nie ma większych przeszkód i powinna być ciąża.
    Mam nadzieję że tak będzie :-)
    Teraz jadę na Jasną Górę :-)
    Pozdrawiam i życzę wszystkim nadziei :-)

Alicja81, Kajka81, doty22, ktosiowa, Anulka0407, bertha, Eni_gma lubią tę wiadomość

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, podobno będziemy mieć Córeczkę <3

Karoluś81, Kajka81, Alicja81, doty22, bertha, Eni_gma, Annie1981 lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoslus! ciesze sie ze takie dobre wiesci przynosisz od lekarza :) to teraz do dziela z nowa energia :)

Ktosiowa.. ale cudnie.. dziewczynka :):):) gratulacje :)

ktosiowa, Karoluś81 lubią tę wiadomość

2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Ktosiowa.. ale cudnie.. dziewczynka :):):) gratulacje :)

:D :D :D

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    Ktosiowa będziesz miała swoją małą księżniczkę. Gratuluję :-)
    Wczoraj zaczęłam brać wszystkie nowe leki. Jestem prawdopodobnie 3 dpo, ale nie jestem pewna bo trochę mogła mi pielgrzymka namieszać. Śluzu oczywiście było bardzo mało. Raz zaobserwowalam mało rozciagliwy z lubrykacja. Na ten cykl nie liczę, ale następny będzie bacznie analizowany i pełen nadziei. Co do obecnego to pozostaje się cieszyć że bez jakichkolwiek wspomagaczy owulacja naturalna była. Nie jest ze mną tak źle ;)
    A będzie coraz lepiej.
    Muszę do 4 listopada ogarnąć badanie nasienia Męża. Niestety tylko w Łodzi je zrobimy, u nas nie robią takich zaawansowanych badań.
    W październiku umowie się na kolejne konsultacje z instruktorka napro.
    Póki co jestem z tej metody zadowolona. Na efekty muszę poczekać, ale samo podejście jest bezkonkurencyjne. Sami do mnie dzwonią, pytają czy mogą w czymś pomóc. Mogę umówić się z endokrynologiem, który też jest po kursie Napro, tak więc jest współpraca między poszczególnymi lekarzami, a nie tak jak do tej pory, że jeden specjalista kręcił nosem albo wręcz negowal postepowanie drugiego. Właśnie ważne jest to całościowe spojrzenie na pacjenta, a nie tak że każdy patrzy na swoją działkę, a na końcu powie że muszę wyluzować.
    No i okazuje się że moja dieta bezglutenowa jest wskazana. Muszę się bardziej pilnować bo weekendowe wyjazdy, odwiedziny u różnych znajomych powodują że siegam po gluten. A ten źle wpływa na moje hormony.
    Alicja jakieś nowe działania w nowym cyklu?
    Dakota Ty dawno nie pisałaś. Pochwal się co słychać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 10:34

Annie1981, bertha, ktosiowa lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka. Czwartek? To trzymam kciuki :)

Karolus. Cieszę się, ze dobre wieści z wizyty :)

ktosiowa. Gratuluje córeczki :)

Karoluś81, ktosiowa lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przyszłym tygodniu mam zamiar odwiedzić lekarza polecanego przez koleżankę. On podobno jest zdania, że z krwi nie bada się płodności i jak będzie chciał przeprowadzic dokładne badania pacjentki to ja kładzie na oddział i tam wszystko robią. Facet ma ponad 25 lat praktyki lekarskiej- zobaczymy co mi powie.

Karola ja za twoj cykl trzymam mocno kciuki,

Kajka- czekam na wieści z porodówki:-)

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jak samopoczucie?
    Kajka czekamy na wieści :-)
    U mnie czwarty dzień brania nowych tabletek plus starego bromergonu. Czuję się dobrze, tylko znowu zaczynam odczuwać wilczy apetyt. Przez dwa miesiące przerwy od leków schudłam 4 kg, teraz szybko nadrobie. No mam tylko nadzieję, że wkrótce to będą ciążowe kilogramy ;)
    Ale pogoda dzisiaj usiadła.... Mogło ciepełko zostać do końca weekendu :/
    U mnie jeszcze tydzień starego cyklu. Naczytalam się na forum cudów o ovarinie, że super działa na śluz. Oby i mnie zaczęło "zalewac" w kolejnym cyklu :-)

‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ