X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla, przezierność jest świetna:) Też nie chciałam robić testu Pappa, a tymczasem jego wynik mnie bardzo uspokoił, więc summa summarum nie żałuję.

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Witam w nowym cyklu. Miniony oceniam pozytywnie. Owulacja była, faza lutealna w normie. Jest nadzieja na przyszłość. W piątek lecę do laboratorium powtórzyć lh fsh i prolaktyne. A w następną sobotę wyczekana wizyta u lekarza napro. Może wreszcie coś ruszy. Wierzę że jestem coraz bliżej ciąży :-)
    Talla przykro mi z powodu Twoich rodzinnych problemów. Czasem są takie okresy kiedy złe zdarzenia się kumulują. Życzę sił na przetrwanie tego czasu. No i masz pod sercem swój promyk nadziei :-)
    Alicja ja Cię cały czas na poważnie namawiam na znalezienie dobrego lekarza. Ciąża ciążą, ale nie może tak być żebyś się źle czuła. Trzeba się tym zająć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 08:27

Anulka0407, Alicja81, Talla lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla. Przykro mi ale najważniejsze że maluszek zdrowy.

Karolus. Super, że owulacja była. Trzymam kciuki :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja81 wrote:
    Talla to nieciekawie. Ja się nie znam na przeziernoci, dlaczego straszenie badaniem Pappa?

Dlatego, że ta pani doktor powiedziała, że oni nigdy nie mogą zagwarantować że dziecko będzie zdrowe. Nawet jeśli usg pokaże że jest wszystko w porządku to może być coś ukrytego, a nawet jeśli pappa pokaże że jest ok, to i tak nie będzie mieć się tej pewności gdyż test pappa jest badaniem statystycznym.

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla wrote:
    Dlatego, że ta pani doktor powiedziała, że oni nigdy nie mogą zagwarantować że dziecko będzie zdrowe. Nawet jeśli usg pokaże że jest wszystko w porządku to może być coś ukrytego, a nawet jeśli pappa pokaże że jest ok, to i tak nie będzie mieć się tej pewności gdyż test pappa jest badaniem statystycznym.

Talla masz rację, Pappa to tylko statystyki ale jeżeli masz możliwość zrobić na NFZ to nic Cie to nie kosztuje, choć może wprowadzić zamęt i nie potrzebny stres.
    Jeżeli możesz sobie pozwolić na NIFTY to lepiej to badanie zrobić od razu i nie czekać.
    Ja miałam zły wynik Pappa i zdecydowałam się na amniopunkcję, czego nie żałuję, bo teraz mam pewność 100%, że będę miała zdrową córeczkę :)

ktosiowa lubi tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanka wrote:
    Witajcie Dziewczyny,
    z racji, że tutaj na forum zaszłam w ciążę po 3 latach starań, to chciałam Wam powiedzieć, że nasz Szymuś urodził się 04.08.2017. Poród miałam indukowany, siłami natury. Wszystko poszło dobrze :)
    Ostatnio rzadko tutaj zaglądam, ale myślę o Was, cały czas trzymam kciuki i wierzę, że także Wam urodzi się takie małe szczęście. Nie traćcie nadziei, nie poddawajcie się.

Wszystkiego Dobrego!
    Tulipanka! przeciez ty dopiero co testowalas... jakim cudem Szymuś juz na świecie??? :):):):) GRATULACJE!!!

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dołączam do Was jako starająca się o rodzeństwo dla mego synka.
    Jestem po poronieniu i zbieram siłę na walkę.

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dołączam do was jako starająca się o trzecie dziecko. Mam już dwójkę dużych bo 15 i 10 lat. To mój dopiero drugi miesiąc starań i boję się, że nie będzie tak łatwo jak z poprzednimi gdzie były to złote strzały. No nic czas pokaże, w dodatku trochę mam utrudnione staranka bo z moim M widzimy się tylko w weekendy a i to nie zawsze. Taką ma pracę

Anulka0407, ktosiowa lubią tę wiadomość

xnw4vfxm5eizkx16.png
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nifty robić nie będę. Natomiast na amniopunkcję to nawet lekarzowi powiedziałam, że się nie zgodzę. Lekarz się uśmiechnął na to. :)
    Bratowa robiła Nifty zamiast amniopunkcji i niestety ma potwierdzony zespół Edwardsa. :( Na szczęście we Wrocławiu działa hospicjum prenatalne i rodziców nie zostawia się samych.

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Tulipanka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Tulipanka! przeciez ty dopiero co testowalas... jakim cudem Szymuś juz na świecie??? :):):):) GRATULACJE!!!

Bertha - czas szybko leci :) Ja sama nie wierzę, że to już :)) Niech Wam też tak szybko zleci..

bertha lubi tę wiadomość

Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Witch i Anulka. U nas w weekendy zazwyczaj cicho na forum, każda odpoczywa :-)
    Witch przykro mi z powodu poronienia, Anula- mam nadzieję, że owulacja wypadnie w weekend- jak bedzie małżonek.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :-)
    Witam nowe staraczki.
    Ja zaczęłam nowy cykl. Z sentymentu zaglądam do Was i poczytuję ale z grona staraczek na razie się wypisuję. Albo i na zawsze.
    Strasznie pokomplikowała się nam sytuacja finansowa. Szukam nowej pracy i nie ma w tej chwili szans na dziecko :-/ ech... życie.
    Widocznie tak ma być.
    A Wam życzę powodzenia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 17:38

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaLili bardzo mi przykro z powodu pracy. zyczę Ci abys szybko znalazła nową i jeszcze lepszą od poprzedniej. Mam nadzieję także, że szybko wrócicie do starań.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witch15, Anula1981. Witajcie i życzę powodzenia :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk puk jest tu ktoś jeszcze??
    czy nam wąteczek pomalutku pada?

To napiszę, że @ idzie wiekimi krokami, brzuch boli niemiłosiernie. Więc w zasadzie standard.
    Usiłuję sie dodzwonic do ginekologa z Elbląga (facet ma bardzo dobre opinie i leczy w invikvie w Gdańsku), mam zamiar ponownie zrobić fsh i lh, prolaktynę, nie wiem czy poprawiać estriadol- wyszedł w normie i skonsultować z nim te wyniki o ile da rade sie umówić. A jak nie to może mój stały gin spojrzy na te badania.

A nasze nowe koleżanki może chciałyby coś więcej o swoich staraniach napisać?

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe staraczki: Witch i Anula powodzenia i ekspresowego zachodzenia :)
    U mnie 8 dc. Nie chciało mi się powtarzać badań w 3 dc. Miała wtedy wolne, był u mnie Brat z 3-letnią córeczką tak więc inne atrakcje były. W sobotę długo wyczekiwana wizyta, zobaczymy co dalej.
    Powiem tak: kilka dni spędzonych pod jednym dachem z przekochaną, słodziutką i mega energiczną trzylatką uświadomiły mi, że nie jestem pewna czy macierzyństwo to moje droga. Owszem, chciałabym zostać matką, ale... No właśnie, coraz więcej ale się pojawia. Mam 36 lat, zdecydowanie mniej mi się chce szaleć niż przed trzydziestką, a małe dziecko jednak stawia świat na głowie. Po każdym dniu z Małą wieczorem padałam jakbym cały dzień dźwigała worki kartofli. Powiedziałam Mężowi, że teraz rozumiem jak to jest kiedy kobieta nie ma ochoty i siły na seks ;)Zdałam sobie sprawę, że moje życie jest naprawdę fajne i bardzo wygodne. Zrozumiałam, że na pewno jestem w stanie przyjąć dziecko i zrobić w tym naszym komfortowym życiu dla niego miejsce, ale jeśli się nie uda, to świat się nie skończy, będę zadowolona z tego co mam i nie będę miała do losu pretensji. Widocznie tak ma być.
    Tak więc spuszczam powietrze, nie spinam się i na spokojnie biorę co los da. Podejmę próbę leczenia jakie zaproponuje nowy lekarz, ale bez szaleństw.
    Cieszę się, że w jakimś sensie umiem godzić się z bezdzietnością. Mam taki charakter, że nie umiem żyć długo w smutku, zawsze staram się uśmiechać, nawet przez łzy. Dobrze, że tych ostatnich już coraz mniej.

MamaLili niech nowa praca da ci satysfakcję i życzę, żeby marzenie o drugim dziecko miało szansę na spełnienie :)

Alicja z mniejszym zapałem, ale jestem :) Jeszcze trochę razem powalczymy :) zmień lekarza, a przynajmniej konsultuj się z innymi. Ty już raz urodziłaś, więc to tylko kwestia czasu kiedy znowu będziesz w ciąży. Wszystkie Mamy z naszego forum prędzej czy później doczekują się drugiej, trzeciej, kolejnej ciąży :)

W tym cyklu odpoczywam od ziół, tak więc cykl 100% naturalny. W sobotę zobaczę czy jakieś jajka rosną, bo to będzie ten czas. Od wczoraj czuję jajniki więc coś się dzieje :)

Do usłyszenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 11:34

bertha, MamaLili, Anulka0407 lubią tę wiadomość

• bertha Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba brakuje nam świezych sukcesów i wątek przymiera... tyle sie juz wszystkie staramy, ze ciezko cos nowego pisac.
    U mnie oczzekiwanie na wyniki po biopsji. nie moge sie doczekac wynikow juz.. tak bym chciala zeby byly dobre..

A do tego wkurzona jestem na ten cykl, bo owu slabo obstawilismy.. ech..
    w najgorszym wypadku byla wczoraj, chociaz na monitoringu nie bylam, temp przed owu nie mierzylam, wiec ciezko powiedziec. rownie dobrze moglo nie byc owu. choc tempka wysoko dzisiaj. przy lepszym scenariuszu owu w poniedzialek - a wtedy armia z niedzieli nocy wytrwała.
    Od dzisiaj standardowe wyczekiwanie na testowanie 10dpo. dzisiaj zakladam ze jest 1dpo.

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha napisz jak wyniki po biopsji.

Karola każde dziecko jest inne, z własnym człowiek jakoś tak inaczej się bawi, zachowuje niż z np.bratanicą (wiem z doświadczenia :-), dla innych moja żabka jest rozpieszczona i wymaga dużo uwagi, a ja przy Julii w ogóle się nie męcze, uważam, że jest taka jaka powinna być. I jak już będziesz miała swoje szczęście to je tak wychowasz jak dla Ciebie i mężą będzie najlepiej).

Kochane walczymy, nie poddajemy się.

Karoluś81, Annie1981 lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No całkiem się nie poddaję. Na pewno zrobię sporo żeby zostać matką. Ale kiedyś bardziej chciałam. Może dopada mnie zmęczenie. Tyle lat i nic, nawet cienia cienia.
    Akurat jak skończyłam poprzedni wpis to odebrałam telefon z potwierdzeniem sobotniej wizyty. Biorę to za dobry znak. Nie ma marudzenia :-)
    Bertha oby wyniki były dobre. Trzymam kciuki. Ty już tyle doświadczyłas, że teraz czas na nagrodę :-)
    Alicja też mi się wydaje że ze swoim dzieckiem jest inaczej, lżej. Człowiek je zna od początku i wie co i jak. Obce dziecko to zawsze większy stres jeśli chodzi o opiekę. Na plus zauważyłam, że z każdym dniem szło mi lepiej :-) nabieralam wprawy :-)
    Od soboty do wtorku wieczorem będę bez Męża (będę na pielgrzymce) i mam nadzieję że owu będzie wcześniej albo wytrzyma do wtorku - to będzie 14dc więc jest szansa. Poza tym to nasza pierwsza taka przerwa od kiedy jesteśmy razem czyli od 6 lat. Wiem że to naprawdę krótko, ale znając nas wiem że się bardzo stesknimy. I jeśli owu poczeka do wtorku, to może być owocna ta tęsknota ;)

• bertha Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pisałam poprzedniego posta to jeszcze wynikow nie znałam! Później dzwoniłam i są!!! Jest dobrze!!! Zapalenia już nie ma!! Tak bardzo się cieszę :):) od następnego cyklu działamy w kierunku ivf!

Karoluś81, ktosiowa, Eni_gma lubią tę wiadomość

2xiui, 3xivf (2 zarodki)
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ