X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Karoluś może Ci sie faktycznie owu opóźniła,na progesteronie się nie zanm więc nie doradzę. Ale włoska kolacja na pewno pomoże ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 14:17

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka mam nadzieję że Twoje jajowody dadzą radę, chociaż jeden.
    U mnie dwa drożne, a też dwa lata starań i nic. Ja miałam zwykłe hsg i kontrast przepłynął swobodnie mimo że 11 lat temu miałam operację na jednym i drugim jajniku. Nie wiem na czym polegają te hycosy, ale przy zwykłym hsg ciśnienie płynu może przetkac drobne zrosty. Z drugiej strony mój stary gin długo nie chciał mi dac skierowania na hsg bo uważał że to integrujące badanie i czasem może coś w środku popsuć.
    U Dakoty zaskoczyło w cyklu z hsg :-)
    Są pary że żel od razu pomaga.
    Pytanie, a raczej odpowiedź co zadziała konkretnie na nas jest otwarta :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 13:49

krrropka lubi tę wiadomość

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że najprawdopodobniej była owulacja wczoraj,był nawet płodny śluz, czerwone wino, spaghetti bolognese i romantyczne starania :-)
    Dzisiaj zdecydowany wzrost temperatury.
    Nic tylko czekać na szczęśliwy finał ;)
    Czyli żel wykorzystam w następnym cyklu.
    Wreszcie można trochę odetchnąć....

Enii, doty22, kattalinna, krrropka, ktosiowa, Eni_gma, Anulka0407 lubią tę wiadomość

• krrropka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś no i git! Teraz tylko czekać na efekty.

Karoluś81 lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz Karoluś, nie chcę naciskać, ale mam do oddania 20 tabletek femibionu 1 szukam chętnej, także ten... :)

wczoraj miałam dzień skrajnych wiadomości - najpierw dowiedziałam się, że bliski znajomy ma raka (na szczęście chyba nie jest tak źle jak na początku myślałam), a potem, chyba dla zrównoważenia, dowiedziałam się, że moja bratowa jest w ciąży :) bardzo się cieszę, między naszymi dzieciakami będą 2 miesiące różnicy, liczę na to, że się zakumplują :)

Karoluś81, krrropka lubią tę wiadomość

age.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no mam nadzieję że ten femibion wkrótce mi się przyda :-) Póki co ovarin.
    Kattalinna fajnie że będą nowe dzieciaczki w rodzinie :-)
    A chorób niestety nie brakuje. Chyba w każdej rodzinie są chorzy na raka. Plaga naszych czasów. Oby wszystko skończyło się dobrze.
    U mnie dzień po owu od razu mega apetyt. Co to jest w tych hormonach że tak mocno na nas działają. Mega sprawa :-)

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam bliska kupienia tego żelu, ale całe szczęście udało się bez niego. Czytałam, że ten w aplikatorach jest wygodniejszy w użyciu, ale mniej wydajny i droższy. Bardziej opłaca się kupić w tubce. Dziewczyny aplikowały go przez strzykawkę.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ta wygoda aplikowania mnie skusiła. Paczuszka przyszła rano. Mam nadzieję, że kolejne zamówienie nie będzie potrzebne :-)
    Annie jak córeczka? Jak Ty sobie radzisz? Widzę że wcześnie wstajesz :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 07:55

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, Wam też się tak nic nie chce? siedzę w pracy i zero motywacji...

age.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z grubsza obrobiłam i odliczam czas do końca. Dzisiaj połowa współpracowników na urlopie albo na zwolnieniu co dodatkowo demotywuje.
    Więc udzielam się na forum hehehe :-)
    Mąż był zaskoczony poranną przesyłką. Jak mu powiedziałam co to i po co, ucieszył się i podekscytował. Tym samym wizja kolejnego cyklu starań stała się bardzo obiecująca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 13:24

Eni_gma lubi tę wiadomość

• Eni_gma Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja81 wrote:
    No właśnie mamaLili Ty nam zaraz napisz jak poszła rozmowa:-)

Kroluś to czekamy na twoją ciążunię.

Enigma jak twoja maleńka księniczka?

Ciągle cudowna. W ogóle ostatnio idylla. Synek zaczął grać w lokalnej drużynie piłki nożnej, zakwalifikowali go do rocznika starszego i jest taki dumny z siebie :) Fantastycznie patrzeć na dzieci które się cieszą z tego co robią :)

Karoluś ktoś musi być następny zabrzuszkowany. Piszesz się? Rokujesz super :D

Karoluś81, kattalinna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• krrropka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U mnie 10 dc, na razie temperatura nie skoczyła, ale co tam, starania w toku ;) Dziewczyny, co u Was? Alicja, MamaLili? Bertha, jak się czujesz?
    Fajnie że tym razem 11 listopada wypadło w sobotę, czuję się prawie jakbym też miała święto ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 16 dc więc wkraczam w ten "cudowny" czas oczekiwania :-) po rozmowie cisza, nie zadzwonili że przeszłam dalej ale też nie dostałam informacji że odpadłam więc trochę nadziei mam. Wysłałam jeszcze cv na dwa inne ogłoszenia, zobaczymy :-) mniej myślę o ciąży jak myślę o pracy :-)
    Choć dziś pomyślałam że byłoby mega gdybym dostała propozycję pracy i nie dostała @... haha. Jak nie mam problemów to sobie wymyślę :-)

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie owu zmieniło mi termin owulacji z 14 na 19 dc, nie było praktycznie sluzu, ale po moim libido wnioskuję, że owulacja byla jednak w okolicy 14 dc.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś81 wrote:
    Właśnie ta wygoda aplikowania mnie skusiła. Paczuszka przyszła rano. Mam nadzieję, że kolejne zamówienie nie będzie potrzebne :-)
    Annie jak córeczka? Jak Ty sobie radzisz? Widzę że wcześnie wstajesz :-)
    Wstaję w nocy kilka razy na karmienie i wtedy przeglądam fora ;)
    W nocy Emilka ładnie śpi, pierwsza pobudka po 4-5h, druga po 3h także się wysypiam :)
    W dzień jest troszkę gorzej, bo Emilka niewiele śpi i cały czas wisi na cycu ;) Ciężko mi się umyć, zrobić śniadanie czy wyjść na spacer. Najgorzej nam wychodzi to ostatnie i jest to dość frustrujące.
    Jednak pojawił się już pierwszy uśmiech i to wynagradza wszystko :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaLili no nie ma co, ten czas od owulacji do terminu @ jest niezwykle "cudowny" Że też nie można od razu wiedzieć: udało się, czy nie :D Oby jeszcze zadzwonili z pracą. A może uda się coś lepszego znaleźć.

Alicja liczę, że się udało, bez wzgledu na to, kiedy miałaś owu. Zaciskam kciuki!

Annie, ale miło sie to czyta. I mimo dziennych "problemów" i tak zazdroszczę (ale tak pozytywnie).

MamaLili, Alicja81, Annie1981 lubią tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie- maleńka pięknie Ci spi w nocy :-) zdrówka dla Was.

U mnie już po zawodach w tym cyklu,trochę smutno.Powinnam się do tego przyzwyczaić, ale jakoś nie potrafię. Tak ostatnio zastanawiałam się ile to czasu się staramy i jakoś tak już trzy lata wychodzi (myślę,że nawet więcej). No trudno. dziewczyy, za Was kciuki zaciśnięte, którateraz w kolejce MamaLili czy Kroopka?

Veni coś zamilkłą na wykresach- ciekawe co u niej.

Annie1981 lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja przykro mi, przytulam. A przyzwyczaić się chyba nie da, zawsze jest nadzieja.
    U mnie dopiero 11 dc więc i MamaLili, i Karoluś są przede mną.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17 dc. A że cykle krótkie to jeszcze 7-8 dni i będzie wiadomo :-) Karoluś i Kroopka chyba chwilę dłużej będą czekać :-)

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Program nie wiedzieć czemu przesunął mi owulacje o jeden dzień i na pewno się pomylił. Wiem że jakoś ręcznie można ustawić owulacje ale nie mogę znaleźć tej funkcji co mnie bardzo irytuje i nawet nie chce mi się patrzeć na wykres. Wrrr.
    Ja się w tym cyklu wcale nie nakręcam. Chyba jeszcze nie ten czas.
    Jutro jadę do endokrynologa. Będę miała usg tarczycy.
    Oby mi tam nic nie znaleźli.
    Wieczorem idę na kolejną mszę świętą o uzdrowienie. Wzmocnie się duchowo co jest bezcenne przy długotrwałych staraniach.
    Annie piękna relacja. Jeśli znajdziesz chwilę to proszę pisz o kolejnych postępach Emilki w rozwoju. Mam sentyment do tego imienia bo w dzieciństwie uwielbiałam książkę Lucy M. Montgomery "Emilka ze Srebrnego Nowiu". Tyle razy ją czytałam że książka jest w strzepach ale nigdy jej nie wyrzuce :-)

Annie1981 lubi tę wiadomość

‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ