X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Karoluś może Ci sie faktycznie owu opóźniła,na progesteronie się nie zanm więc nie doradzę. Ale włoska kolacja na pewno pomoże ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 14:17

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka mam nadzieję że Twoje jajowody dadzą radę, chociaż jeden.
    U mnie dwa drożne, a też dwa lata starań i nic. Ja miałam zwykłe hsg i kontrast przepłynął swobodnie mimo że 11 lat temu miałam operację na jednym i drugim jajniku. Nie wiem na czym polegają te hycosy, ale przy zwykłym hsg ciśnienie płynu może przetkac drobne zrosty. Z drugiej strony mój stary gin długo nie chciał mi dac skierowania na hsg bo uważał że to integrujące badanie i czasem może coś w środku popsuć.
    U Dakoty zaskoczyło w cyklu z hsg :-)
    Są pary że żel od razu pomaga.
    Pytanie, a raczej odpowiedź co zadziała konkretnie na nas jest otwarta :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 13:49

krrropka lubi tę wiadomość

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że najprawdopodobniej była owulacja wczoraj,był nawet płodny śluz, czerwone wino, spaghetti bolognese i romantyczne starania :-)
    Dzisiaj zdecydowany wzrost temperatury.
    Nic tylko czekać na szczęśliwy finał ;)
    Czyli żel wykorzystam w następnym cyklu.
    Wreszcie można trochę odetchnąć....

Enii, doty22, kattalinna, krrropka, ktosiowa, Eni_gma, Anulka0407 lubią tę wiadomość

• krrropka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś no i git! Teraz tylko czekać na efekty.

Karoluś81 lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz Karoluś, nie chcę naciskać, ale mam do oddania 20 tabletek femibionu 1 szukam chętnej, także ten... :)

wczoraj miałam dzień skrajnych wiadomości - najpierw dowiedziałam się, że bliski znajomy ma raka (na szczęście chyba nie jest tak źle jak na początku myślałam), a potem, chyba dla zrównoważenia, dowiedziałam się, że moja bratowa jest w ciąży :) bardzo się cieszę, między naszymi dzieciakami będą 2 miesiące różnicy, liczę na to, że się zakumplują :)

Karoluś81, krrropka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no mam nadzieję że ten femibion wkrótce mi się przyda :-) Póki co ovarin.
    Kattalinna fajnie że będą nowe dzieciaczki w rodzinie :-)
    A chorób niestety nie brakuje. Chyba w każdej rodzinie są chorzy na raka. Plaga naszych czasów. Oby wszystko skończyło się dobrze.
    U mnie dzień po owu od razu mega apetyt. Co to jest w tych hormonach że tak mocno na nas działają. Mega sprawa :-)

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam bliska kupienia tego żelu, ale całe szczęście udało się bez niego. Czytałam, że ten w aplikatorach jest wygodniejszy w użyciu, ale mniej wydajny i droższy. Bardziej opłaca się kupić w tubce. Dziewczyny aplikowały go przez strzykawkę.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ta wygoda aplikowania mnie skusiła. Paczuszka przyszła rano. Mam nadzieję, że kolejne zamówienie nie będzie potrzebne :-)
    Annie jak córeczka? Jak Ty sobie radzisz? Widzę że wcześnie wstajesz :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 07:55

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, Wam też się tak nic nie chce? siedzę w pracy i zero motywacji...

preg.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z grubsza obrobiłam i odliczam czas do końca. Dzisiaj połowa współpracowników na urlopie albo na zwolnieniu co dodatkowo demotywuje.
    Więc udzielam się na forum hehehe :-)
    Mąż był zaskoczony poranną przesyłką. Jak mu powiedziałam co to i po co, ucieszył się i podekscytował. Tym samym wizja kolejnego cyklu starań stała się bardzo obiecująca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 13:24

Eni_gma lubi tę wiadomość

• Eni_gma Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja81 wrote:
    No właśnie mamaLili Ty nam zaraz napisz jak poszła rozmowa:-)

Kroluś to czekamy na twoją ciążunię.

Enigma jak twoja maleńka księniczka?

Ciągle cudowna. W ogóle ostatnio idylla. Synek zaczął grać w lokalnej drużynie piłki nożnej, zakwalifikowali go do rocznika starszego i jest taki dumny z siebie :) Fantastycznie patrzeć na dzieci które się cieszą z tego co robią :)

Karoluś ktoś musi być następny zabrzuszkowany. Piszesz się? Rokujesz super :D

Karoluś81, kattalinna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• krrropka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U mnie 10 dc, na razie temperatura nie skoczyła, ale co tam, starania w toku ;) Dziewczyny, co u Was? Alicja, MamaLili? Bertha, jak się czujesz?
    Fajnie że tym razem 11 listopada wypadło w sobotę, czuję się prawie jakbym też miała święto ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 16 dc więc wkraczam w ten "cudowny" czas oczekiwania :-) po rozmowie cisza, nie zadzwonili że przeszłam dalej ale też nie dostałam informacji że odpadłam więc trochę nadziei mam. Wysłałam jeszcze cv na dwa inne ogłoszenia, zobaczymy :-) mniej myślę o ciąży jak myślę o pracy :-)
    Choć dziś pomyślałam że byłoby mega gdybym dostała propozycję pracy i nie dostała @... haha. Jak nie mam problemów to sobie wymyślę :-)

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie owu zmieniło mi termin owulacji z 14 na 19 dc, nie było praktycznie sluzu, ale po moim libido wnioskuję, że owulacja byla jednak w okolicy 14 dc.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś81 wrote:
    Właśnie ta wygoda aplikowania mnie skusiła. Paczuszka przyszła rano. Mam nadzieję, że kolejne zamówienie nie będzie potrzebne :-)
    Annie jak córeczka? Jak Ty sobie radzisz? Widzę że wcześnie wstajesz :-)
    Wstaję w nocy kilka razy na karmienie i wtedy przeglądam fora ;)
    W nocy Emilka ładnie śpi, pierwsza pobudka po 4-5h, druga po 3h także się wysypiam :)
    W dzień jest troszkę gorzej, bo Emilka niewiele śpi i cały czas wisi na cycu ;) Ciężko mi się umyć, zrobić śniadanie czy wyjść na spacer. Najgorzej nam wychodzi to ostatnie i jest to dość frustrujące.
    Jednak pojawił się już pierwszy uśmiech i to wynagradza wszystko :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaLili no nie ma co, ten czas od owulacji do terminu @ jest niezwykle "cudowny" Że też nie można od razu wiedzieć: udało się, czy nie :D Oby jeszcze zadzwonili z pracą. A może uda się coś lepszego znaleźć.

Alicja liczę, że się udało, bez wzgledu na to, kiedy miałaś owu. Zaciskam kciuki!

Annie, ale miło sie to czyta. I mimo dziennych "problemów" i tak zazdroszczę (ale tak pozytywnie).

MamaLili, Alicja81, Annie1981 lubią tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie- maleńka pięknie Ci spi w nocy :-) zdrówka dla Was.

U mnie już po zawodach w tym cyklu,trochę smutno.Powinnam się do tego przyzwyczaić, ale jakoś nie potrafię. Tak ostatnio zastanawiałam się ile to czasu się staramy i jakoś tak już trzy lata wychodzi (myślę,że nawet więcej). No trudno. dziewczyy, za Was kciuki zaciśnięte, którateraz w kolejce MamaLili czy Kroopka?

Veni coś zamilkłą na wykresach- ciekawe co u niej.

Annie1981 lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja przykro mi, przytulam. A przyzwyczaić się chyba nie da, zawsze jest nadzieja.
    U mnie dopiero 11 dc więc i MamaLili, i Karoluś są przede mną.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17 dc. A że cykle krótkie to jeszcze 7-8 dni i będzie wiadomo :-) Karoluś i Kroopka chyba chwilę dłużej będą czekać :-)

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Program nie wiedzieć czemu przesunął mi owulacje o jeden dzień i na pewno się pomylił. Wiem że jakoś ręcznie można ustawić owulacje ale nie mogę znaleźć tej funkcji co mnie bardzo irytuje i nawet nie chce mi się patrzeć na wykres. Wrrr.
    Ja się w tym cyklu wcale nie nakręcam. Chyba jeszcze nie ten czas.
    Jutro jadę do endokrynologa. Będę miała usg tarczycy.
    Oby mi tam nic nie znaleźli.
    Wieczorem idę na kolejną mszę świętą o uzdrowienie. Wzmocnie się duchowo co jest bezcenne przy długotrwałych staraniach.
    Annie piękna relacja. Jeśli znajdziesz chwilę to proszę pisz o kolejnych postępach Emilki w rozwoju. Mam sentyment do tego imienia bo w dzieciństwie uwielbiałam książkę Lucy M. Montgomery "Emilka ze Srebrnego Nowiu". Tyle razy ją czytałam że książka jest w strzepach ale nigdy jej nie wyrzuce :-)

Annie1981 lubi tę wiadomość

‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ