X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja rozumiem :)

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja kiepska sprawa. Może Twój lekarz jest w porządku, ale przy takich staraniach jak nasze też jest ważny ten komfort dogadanych, konkretnych terminów wizyt. No bo jak tu coś planować? Mam nadzieję że ten cykl jednak nie będzie stracony.

Ja sobie odpoczywam od termometru, wody wypijanej w hektolitrach, w ogóle od tych historii staraniowych. Do poniedziałku. Potrzebuje tego. Mam nadzieję że po sobotniej wizycie dostanę kopa i nowej energii do działań :-)

Dakota lubi tę wiadomość

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    Pracujecie dzisiaj czy odpoczywacie?
    Ja przygotowuje się do jutrzejszej wizyty, humor dużo lepszy, energia wróciła. Nawrt sobie zapodałam dzbanek wody z octem jabłkowym :-)
    Pozdrawiam :-)

• krrropka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jeszcze odpoczywam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 14:16

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Majeczka jest już z nami :)
    Urodziła się poprzez planowe CC (bo to już 3 CC)
    31 października o godz. 9:05 Waga 3150g Dł. 53cm
    Jest zdrowa i dostała 10pkt Apgar

Od wczoraj jesteśmy w domku i "uczymy się siebie"

kattalinna, Karoluś81, krrropka, Alicja81, doty22, Eni_gma, MamaLili, ktosiowa, Greetta, Annie1981 lubią tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, gratulacje! Przyjemnej i bezproblemowej nauki :-)

Anulka0407, ktosiowa lubią tę wiadomość

preg.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratuluję :-)
    Kropka ja piję w ciągu dnia. Dzbanek półtora litrowy wody, do tego dwie konkretne łychy octu. U mnie się sprawdziło w jednym cyklu. Zrobiłam kilka dni przerwy i zaczęłam drugą butelkę.

krrropka, Anulka0407 lubią tę wiadomość

• krrropka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratuluję! Dużo radośći życzę :)

Karoluś to Ty tak z grubej rury ;) to odgapiam od Ciebie i też dzbanek będę szykowała. Bo na razie to po małej szklance z dwiema łyżeczkami piłam. Idę robić :)

Karoluś81, Anulka0407 lubią tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:
    Witajcie :)

Majeczka jest już z nami :)
    Urodziła się poprzez planowe CC (bo to już 3 CC)
    31 października o godz. 9:05 Waga 3150g Dł. 53cm
    Jest zdrowa i dostała 10pkt Apgar

Od wczoraj jesteśmy w domku i "uczymy się siebie"
    Anulka ojej :D będziemy miały razem z Majeczką wspólne urodziny :D
    Gratulacje, dużo zdrowia dla Was obu :*

Anulka0407 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Eni_gma Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha melduj co u Ciebie :)

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka moje gratulacje,waga i dugość ciala jak u mojej Juleczki. Mam nadzieję, że po cc dobrze się czujesz.
    Karoluś zaraz po izycie napisz proszę co się dowiedziaaś.

Bertha kiedy robisz bete?

Kropka - mąż tyle wytrzymał to wytrzyma i więcej. Na pocieszenie mój mąż też ma przechlapane- strasznie marudna jestem :-)

Karoluś81, Anulka0407 lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratulacje! :-)

Ja dziś w pracy byłam. I jutro też idę. Dobrze że chociaż niedziela wolna.
    We wtorek mam rozmowę o pracę. Na razie siedzę w starej i szukam czegoś lepszego. Z jednej strony się cieszę - wysłałam jedno cv i od razu mnie zaprosili na rozmowę :-) z drugiej - mega stres. Ostarni raz na rozmowie byłam ponad 4 lata temu :-)

Anulka0407 lubi tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaLili mam nadzeję, że rozmowa zakończy się pomyślnie. Dla otuchy dodam, że w swojej pracy "wygrałam przetarg" na święta tj/ 11.11; 03.05, Boże Ciało etc. Teraz 1 listopaa też pracowałam pomimo tego, że mam stanowisko kierownicze.
    A tak w ogóle to który to twoj dc?

MamaLili lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaLili powodzenia na rozmowie!

MamaLili lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze zawodowe sukcesy!
    Ja właśnie czekam na wizytę...

• krrropka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś daj znać, jak po wizycie.

Widziałyście wpis w pamiętniku Berthy? :(

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 9 dc. Dziwny ten cykl. Najpierw okres nie chciał się rozkręcić, potem lało się na maxa, a na końcu plamienia aż do dziś :-\ ale to pewnie ze stresu. Ostatnio mam taki poziom stresu, że ledwo żyję... schudłam ponad 7 kg w 1,5 m-ca ( co mi akurat na dobre wyjdzie :-) ), choć może tempo za duże. Połamały mi się paznokcie, wypadają włosy... Mój mąż uważa że powinniśmy się intensywnie starać a ja już nie jestem taka przekonana. Wolałabym żeby unormowało się wszystko i zwolniło mi głowę :-)

• MamaLili Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Berthy to... masakra. Nawet nie wiem co napisać, jest mi cholernie przykro.
    Mam nadzieję że to przetrwa i wróci z nowymi siłami. Bertha, jak tu zajrzysz - tulę mocno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 18:35

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha bardzo mi przykro.

Karoluś i co powiedział lekarz?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha tak mi przykro. Mimo wszystko nie trać nadziei. Dajcie sobie czas, odpocznij, przebolej. To wszystko jest niesprawiedliwe, po ludzku ciężko zrozumieć dlaczego...

Dziewczyny przeraszam, że nie pisałam ale naprawdę nie miałam czasu, a trochę muszę się rozpisać.
    Po pierwsze wyniki Męża są bardzo dobre, więc nic nie musi brać, tutaj sprawa jasna. Moje ostatnie wyniki też ok, progesteron i prolaktyna. Tsh miałam 0,17 czyli bardzo niskie, ale pan doktor uważa że tak jest dobrze bo to leki obniżają poziom tsh, ono ma być niskie bo w ciąży na pewno mi wzrośnie. I wtedy może być ok 1. Mam dalej brać euthyrox 75 jedną tabletkę rano.
    Mój ostatni cykl był bardzo ładny, widać że leki działają,lekarz mówi że nie na wszystkich od razu tak ładnie działają. Więc kontynujemy leczenie czyli acard, bromergon, ovarin i neurovit z tym, że ten ostatni teraz co drugi dzień.
    Lekarz powiedział że teraz za trzy miesiące wizyta, że u nas nie ma przeszkód i powinna być ciąża. Jeśli nie uda się w ciągu pół roku, to kolejnym krokiem jest laparoskopia. U mnie są wskazania, bo miałam operację i stwierdzoną endometrioze, choć możliwe że jak wyczyscili ognisko endomendy to się nie rozwinęła, bo objawów nie mam i hsg z wiosny tego roku pokazało drożne jajowody.
    Mam nadzieję że obejdzie się bez laparo...
    Lekarz zrobił mi usg i w 6 dc powiedział że mam ładne endometrium, macica bez polipow, a na prawym jajniku dwa 17 mm pęcherzyki, czyli owulacja w ciągu dwóch dni. Szybko, ale to nic złego. Powiedziałam lekarzowi że w takim razie możliwe jest zajście w ciążę w 5dc, powiedział że tak więc Twój przypadek Gretta jest tutaj potwierdzeniem :-)
    Tak więc wzięliśmy się do roboty. Trochę mnie martwi że dopiero dzisiaj mam plodny śluz, no a wcześniej w 4dc też miałam. 5, 6 i 7 dc bez śluzu płodnego. No zobaczymy czy coś z tego będzie. Na ten cykl się jednak nie nastawiam. Mamy sporo stresów ostatnio i zmartwień związanych z rodzicami Męża, więc nie sądzę żeby ta owulacja była pełnowartościowa.
    Lekarz powiedział że z obrazu moich jajników na usg wynika, że mam dużą rezerwę jajnikowa :-) Mówiłam że nie badałam jeszcze amh, powiedział że nie ma potrzeby.
    To chyba wszystko.
    2 grudnia będzie w Łodzi konferencja pt Medycyna spersonalizowana w leczeniu niepłodności. Udział bezpłatny, trzeba się zarejestrować przez neta. Wybieramy się z Mężem. Jeśli jesteście z okolic to polecam.
    Www.diagnostykaplodnosci.pl

MamaLili Ty się tak nie stresuj i nie chudnij za szybko bo to fatalnie na płodność wpływa. I się nie poddawać, nie odpuszczać. O dzieci warto walczyć :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 15:51

‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ