X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, kiedy będziesz mieć USG prenatalne? Może uda się płeć podejrzeć :-) będziesz robić test pappa?

Krrropka, na kiedy masz termin @?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 19:58

preg.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie usg będę miała 9 lutego i tj u mnie 15 tydzień. Nie za późno? Ale tydzień wcześniej będę miała wizytę w Łodzi u mojego napro-gina i wtedy też sobie zrobię usg, a co. Papa zrobię jeśli usg coś niepokojącego wykaże. Ale co by nie było to dziecko urodze i mam nadzieję, że będę umiała kochać bez względu na wszystko.

Uspokoilyscie mnie z tym spaniem. Człowiek to sobie zawsze coś wymyśli :-)

Szyszka1 lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 tydzień to już późno. Te badania powinny być z tego co pamiętam między 11 a 14 tc

Szyszka1 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, usg genetyczne żeby było miarodajne to najlepiej w 12 tygodniu zorbić.

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katta najwcześniej w środę, a najpóźniej chyba w piątek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 20:37

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greetta, to i ode mnie przyjmij gratulacje. U nas było podobnie - moim wielkim marzeniem był poród silami natury po cc i sie udało i ani przez moment nie żałowałam tego wyboru, mimo, że bez znieczulenia i z nacięciem i generalnie "dół"u mnie dlugo nie mógł dojsc do siebie;P
    . Ale oczywiscie najwazniejsze, że zdrowotnie u Was w porządku.
    Jeszcze raz gratuluję!

Greetta lubi tę wiadomość

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krrropka wrote:
    Katta najwcześniej w środę, a najpóźniej chyba w piątek.
    ufff, to się muszę uzbroić w cierpliwość...

krrropka lubi tę wiadomość

preg.png
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mierzące temp. Czy Wam też w końcówce cyklu zdarza/zdarzało budzić się przed budzikiem? Mam tak w prawie kazdym cyklu. Moje biedne nerwy ;) Co wtedy z pomiarem? Mierzycie od razu czy jednak czekacie do wyznaczonej godziny?

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krrropka, ja tak miałam bardzo często. Mierzyłam od razu. Pijalam melisę przed snem, próbowałam przestać mierzyć po owulacji ale to nic pomagało. Jak rzuciłam w ch.lerę termometr zupełnie to zaczęłam sypiać normalnie. Trwało to do ciąży - rok snu, teraz jest gorzej ;-)

preg.png
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za szybką odpowiedź. Zazwyczaj sypiam dobrze, tylko ta końcówka...

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka potwierdzam, ja też tak często miałam. Nerwy i napięcie.
    Ale ja patrzyłam na zegarek która godzina, dalej leżałam w łóżku i mierzylam o wlasciwej godzinie.
    Trzymaj się :-)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem to bez różnicy czy mierzy od razu, czy czeka nieruchomo nawet - temperatura i tak będzie nie do końca wiarygodna, nerwy robią swoje...

Witam się z Wami w kolejnym tygodniu ciąży, zaczynamy 23! Dziś wyglądamy tak:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8b66361725b.jpg

Karoluś81, krrropka, Greetta, Dakota, Eni_gma lubią tę wiadomość

preg.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow. Kattalina dogonić Cię nie dogonie ale zmierzam w tym samym kierunku. U mnie wczoraj 12 tc rozpoczęty :-)
    A za oknem biało. Śnieg mocno pada a ja muszę iść na chwilę do pracy i załatwić kilka spraw w mieście.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrzę na moje zdjęcia z 10 czy 14 tygodnia to chce mi się śmiać - wtedy brzuch już był duży dla mnie. Od ok.18 nastąpiła znaczącą zmiana, faktycznie zaczął rosnąć szybko.
    Dziś było moje cotygodniowe ważenie i jestem zadowolona :-) od poprzedniego -0,1kg :-) z tej okazji zjem na drugie śniadanie kawał ciasta i będę lepić pierogi :-)

Również dziś mamy rocznicę z mężem - 9 lat od poznania się. Kto by wtedy przypuszczał, że ta znajomość pójdzie w tę stronę ;-) my na pewno nie :-)

Karoluś81, Dakota, Annie1981, Greetta, doty22 lubią tę wiadomość

preg.png
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Katta pięknie! Fajny masz brzusio :)

Powiem Wam, co zrobiłam dzisiaj. Obudziam się o 4.30 i pomna wcześniejszych doświadczeń zmierzylam temp od razu. Miałam 36.79. Poszlam na szybkie siku, wróciłam do łóżka i spokojnie przelezalam do 6 starajac sie wyciszyć i skupic na oddechu, a nie myśleć o glupotach. Zmierzylam znowu o 6 i byłam w szoku. Różnica jest gigantyczna, bo mialam 37.13. Czytalam kiedyś, ze niby temp zmienia się o 0.05 co pol godziny i tak się koryguje, ale jak widac nie zawsze to dziala. Sama nigdy nie korygowalam.

A tak na prawdę to zgadzam się z Tobą Katta: stres swoje robi i o ktorej bysmy nie zmierzyly to pewnie i tak nie będzie poprawna.

kattalinna lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś miałam jakąś aplikację do temperatur. Wykresy były beznadziejne ale potrafiła mi ładnie korygować temp ;-)

36,79 na długo przed normalnym czasem to też niezły wynik :-) kibicuję bardzo, ale nie chcę nakręcać. Czekamy :-)

preg.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka to zaskakujące że ta druga temperatura jest wyższa. U mnie raczej druga już była niższa. Oj, teraz czekamy w napięciu :-)

• krrropka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś a mi sie zawsze wydawało że im późniejsza godzina, tym wyższa temperatura. Kiedyś też tak miałam, zmierzyłam normalnie, ale potem jeszcze zasnęłam i z ciekawości zmierzyłam o 9. Też była wyższa.

Katta gratuluję rocznicy :)

kattalinna lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krrropka dziękuję, ale to taka rocznica, której nie obchodzimy. I dokładna data nie jest pewna ;-) tak naprawdę jedyna rocznica, która jest ważna to rocznica ślubu :-) przynajmniej wiemy kiedy był ;-) bo nawet nie wiemy od kiedy tak naprawdę jesteśmy razem

preg.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krropka kciuki zaciskam coraz mocniej :-)

A ja oddałam rano krewke i czekam na wynik tsh. Mam nadzieję że spadło poniżej 2.

My z Mężem będziemy mieć w maju 7 rocznice poznania, a w lipcu 7 rocznicę związku i 3 ślubu. No i w tym roku będziemy mieć najpiękniejszy prezent pod słońcem :-) :-) :-)

kattalinna, Greetta lubią tę wiadomość

‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ