Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha Bertha, Ty w jednym cyklu zrobisz więcej testów, niż ja przez 2,5 roku starań Ale życzę Ci żeby w końcu jeden z nich był pozytywny!
Alicja81, bertha lubią tę wiadomość
-
Hej. Mam wielką słabość i chyba zaraz pójdę kupić sobie bułki na drugie śniadanie. No tak mi się chce że szok. Ech to Hashimoto
W ogóle to się ważyłam w sobotę i ważę pół kilo mniej niż 22 grudnia. A brzuszek idzie do przodu. Myślę że to przez brak apetytu. Do świąt jadłam jak szalona, a później mdłości zaczęły się nasilać i klapa. Jem bo muszę ale mało co mi smakuje. Nawet woda jest bleee.
Przestałam też używać płynu do płukania prania i perfum.
Nie cierpię.
A wczoraj zauważyłam pierwsze rozstępy na piersi. Nie lubię. Chyba zacznę się smarować oliwą bo te wszystkie balsamy tak pachną że nie chce mi się ich używać.
Ok, koniec narzekania.
Alicja pochwal się wynikami. Trzymam kciuki żeby były dobre.
Bertha podziwiam Twój zapał do testowania. Kciuki zaciśnięte -
Właśnie dowiedziałem się o ciąży dziewczyny z wątku o naprotechnologii, która też jest pacjentka mojego doktora. Ciekawy przypadek i patrząc na wyniki jej męża trochę beznadziejny, ale jak widać można
kattalinna, bertha, krrropka, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Karoluś, nie zazdroszczę, że Cię te dolegliwości męczą... Ale może się skończą zaraz.
Do smarowania polecam olejek ze słodkich migdałów. Ja od początku używam, zapach praktycznie żaden. I nie tłuści bardzo a właściwości super. Używam też z rossmana babydream olejek na rozstępy, ale tego tylko po prysznicu na mokro. Jest bardzo rzadki. Ale dostałam od rossmana za free to nie narzekam skład też ok i zapachu prawie wcale.
Właśnie, Alicja, melduj
Karoluś81 lubi tę wiadomość
-
Jestem załamana. Miałam mieć urlop od 5 lutego i wtedy akurat nowy cykl miałam mieć i hormony robić. A tu dupa mam od 6 do 8 skierowanie na szkolenie w Polsce.i co teraz? Chyba będę musiała przełożyć lekarza napro.Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
U mnie oczywiscie biel dzisiaj (8dpo).
Karolus, to nie zapał, to świrek
no cóż, jutro sikam dalejKaroluś81 lubi tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Alicja no nie... Tak długo na tę wizytę czekałaś. Może jeszcze uda się coś zrobić. Może odwołają szkolenie...
Bertha 8 dzień to bardzo wcześnie. Może spróbuj wytrzymać chociaż do 12 dpo?
Kattalina ja to mam problem z tymi olejkami. Na wszystkie oliwki dla niemowląt jestem uchylona. Zaraz mi czerwone kropki na skórze wychodzą. Na różne kremy też. Właściwie moja twarz toleruje tylko olejek arganowy i zwykły krem nivea. A myślisz że olej kokosowy może być do smarowania ciała? Bo to też toleruję. Tylko zapach... -
Alicja, kurde, bez sensu. Musisz na to szkolenie jechać?
Karoluś, a Ty tak nic, całkowicie nic tego glutenu? Bo ja z tych, które twierdzą, że jak bardzo się chce, znak że organizm potrzebuje
Bertha zaciskam kciuki z całych sił!bertha lubi tę wiadomość
-
Kropka ja nie badalam się pod kątem nietolerancji. Ale mam takie zalecenie ze względu na Hashimoto. Bo wykluczenie glutenu z diety ma dobry wpływ na organizm i hamuje rozwój choroby. A jeśli nie wyklucze to z czasem jest ryzyko wystąpienia innych chorób autoimunologicznych w tym właśnie celiaklii.
Ale kupiłam dzisiaj te dwie bułeczki. Ale nie smakowały mi za bardzo. -
Eni_gma wrote:Gretta gratulacje i kamień z serca, że Stasiulkowe serduszko zdrowe. Cieszcie się sobą. Buziaki dla Stasia
Dziękuję na naszym wątku naprawdę można liczyć na wsparcie i dobre słowo jak i na "opieprz" również
Stasiulkowe serce spędzało nam sen z powiek od listopada ale najważniejsze że już wszystko jasne i maluszek zdrów apetyt mu dopisuje tak dobrze że jak nie ma na już jedzonka to awantura straszna i karmiąc piersią musiałam dokarmiać mm. Teraz więcej pokarmu jest a Stasiulek polubił łatwą w obsłudze buteleczkę więc teraz walczymy aby był samo kp.
Podczytuje Was na telefonie jednak tak namieszałam z hasłem że nie mogę się zalogować na nim tylko na kompie
Annie córeczka cudowna i śliczna i taka duża jak na 4msc
Mona witaj na najlepszym wątku tego forum obyś długo nie czekała na II kreski
Katalina brzusio zgrabniutki ładniutki
Bertha trzymam kciuki za każdy dzień testowania
Karoluś już nie kojarzę dobrze ale jeśli w ten weekend będzie wesele to udanej i spokojnej zabawy życzę a co do prenetalnych to w 12tc najlepiej zrobić ale czemu to już nie napisze bo nie pamiętam. Coś tam jest najbardziej miarodajne.
Alicja na śluz dobra jest surowa marchewka trzymam kciuki za napro
Kropka życzę aby ten styczniowy cykl był tym szczęśliwym bo już zaszły jakieś zmiany w Twoich cyklach z tego co się orientuję
Mama Lili współczuję remontu i kibicuję w staraniach
Enigma Twoje szczęści to już poważna persona zapewne siedzi i już nieźle dokazuje
Dakota Ktosiowa lekkich porodów i szybkiego powrotu do domu z maluszkami
Pozdrawiam
Ps. też coś wkleję jak się ogarnę z wolnym czasem bo teraz biegnę na kp.....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 13:50
Annie1981, Karoluś81, MamaLili, bertha lubią tę wiadomość
Synio 02.02.2006 31tc cc Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 Synio 05.01.18 39tc sn
-
Gretta. Tak to jest z butelkami, dzieci łatwo rezygnują z piersi. Trzymam kciuki, żeby jednak KP się udało. Nie zrażaj się. Emilka od początku się pręży przy KP, co nie znaczy, że mleka nie ma, jest sporo innych przyczyn, ale ładnie przybieral tzn że się najada.
Greetta lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Moona a bierzesz jakiś lek na tarczyce? Ile poprzednio wynosiło tsh?
U mnie po zwiększonej dawce euthyroxu tsh spadło poniżej normy ale lekarz powiedział że jest ok, bo to lek tak zbił tsh. No i na tym niziutkim tsh zaszłam w ciążę
Teraz za to zdecydowanie wzrosło, ale kontroluje sytuację. -
Na rozstępy najlepszy jest krem ELASTI-Q. Urodziłam i wykarmiłam 2 dzieci. Na ciele ani jednej kreski nie mam
Smarowałam sie codziennie od początku ciąży, pilnowałam tego bardzo, nawet jak mi się nie chciało i opłacało się.
Na wszelkie oliwki dziecięce miałam uczulenie i momentalnie czerwone swędzące kropeczki.
Karoluś81 lubi tę wiadomość