Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam dziś na becie, wynik 225,28 mIU/ml. Progesteron 9,2 ng/ml. Normy 2,8-147,3, ale już zapisałam się na dziś do lekarza, może da jakiś progesteron.
Czy będzie coś widać na USG? Bo nie pamiętam jak to jest...Annie1981 lubi tę wiadomość
Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
Szósta ciąża w toku -
Dziewczyny, już po wizycie. Trzęsę się, ale jest dobrze! Widziałam pęcherzyk. Mam brać duphaston i się nie stresować. Jadę do domu już spokojniejsza.
kattalinna, Greetta, Alicja81, Annie1981 lubią tę wiadomość
Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
Szósta ciąża w toku -
Doty gratulacje!!! idziesz jak burza i trzymam kciuki za powodzenie bedziesz styczniową mamusią jak ja?
Karolus gratuluje dziewczynki cukrzycy u Ciebie raczej nie ma a co do szyjki to naprawde oszczedzac sie nalezy.
Katalina super wygladasz w ciazy i trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie 22-go ale mala napewno sama sobie date wybierze a Twój brzusio jeszcze wysoko
Bertha kciuki zacisniete podgladam
Stresant przykro mi z powodu Twojej straty, współczuję. Trzeba szukać gdzie przyczyna, moze to kwas foliowy zmienic trzeba albo jakas diete wprowadzic.
Kropka, Wrobel powodzenia w starankach
Annie o Tobie również pamietam że jestes staraczka i trzymam kciukasy
Papierówka jeszcze nie gratulowałam Ci ciązy wiec gratuluję i spokojności aż do rozwiazania życzę
Wikisen gratuluje ciazy
Alicja kciuki za napro, widac ze cos sie dzieje i idzie ku znalezieniu przyczyny niepowodzen.
Mama Lili gratuluje nowej pracy
U nas Stas pokazuje juz swoj charakterek od slodziaczka mumusinego po furiata - jest super w zeszly weekend zaliczyl swoje pierwsze wesele i przyznac musze ze strasznie towarzyskie to moje dziecie no i przejechalismy w jedna strone 300km przez ktore tylko pol godziny spal i nie plakal dal sie zabawic
W ostatnim czasie mielismy usg glowki i brzuszka bo maly ma kilka naczyniaczkow na ciałku ktore z czasem maja zginac. Mialyscie moze stycznosc z czyms takim? podzielcie sie info
W sobote mamy grila pempkowego na 40 osob bedzie impreza
Udanych majowek zycze i pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 16:35
kattalinna, Wikisen, Annie1981, Dakota lubią tę wiadomość
Synio 02.02.2006 31tc cc Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 Synio 05.01.18 39tc sn
-
Gretta miło że się odezwałaś mojej kuzynki córeczka miała na nożyce takie coś od urodzenia ale się wchłonęło w pierwszym roku życia i nie musiała mieć zabiegu.
Nie wiem jak z tą cukrzycą, ale teraz jak mierze w domu na czczo cukier to po posiłku zawsze ok, ale na czczo niestety między 90 a 100 więc się staram z tą dietą.
Dotty koniecznie duophastan i odpoczynek po proga masz nisko. Ale masz już lek więc będzie ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 21:34
Greetta lubi tę wiadomość
-
Doty. Piękna beta. Masz leki to musi już być dobrze
Gretta. Dziękuję za pamięć Dziś pojawił się śluz płodny, pierwszy raz od roku, a bałam się że teraz będzie z tym problem. Testy owu na razie negatywne.
Widać Stas lubi podróże. Świetnie, że tyle kilometrów udało się Wam z nim zrobićGreetta lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Karoluś, kiedy masz wizytę u diabetologa? Ja właśnie miałam podobnie na czczo... Ale może uda Ci jeszcze z dietą? Od kiedy ten cukier taki wysoki Ci wychodzi?
PS. Dziś byliśmy na USG - wszystko dobrze, nie widać niczego, co mogłoby być powodem do wcześniejszego porodu, młoda waży ok. 3 kilogramów ułożyło mi bardzo po tej wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 22:38
Annie1981, Greetta lubią tę wiadomość
-
Doty, super beta i info z wizyty!!
Alicja, wydaje mi się ze możesz mieć IO, bo insulina powinna po 2h wracać do pierwotnego poziomu a u ciebie jest bardzo wysoka (jeśli dobrze przeczytałam).https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Bertha naprawdę z tą insuliną???. W poniedziałęk na 8 mam wizytę u dr to pokażę te badania.
A jak u Ciebie, kiedy kolejny podgląd???
Katta- 3kg szczęscia- super.
Annie pojawił się śluz płodny to moecie działać z mężem.kattalinna, Annie1981 lubią tę wiadomość
Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Alicja, z insuliną może być tak jak Bertha pisze, ale raczej nie ma co diagnozować samodzielnie. Zwłaszcza, że internety mało na ten mówią wg co wyczytałam, wyniki w górnej normie, ale normie. Ważniejsze jest to, że je trzeba interpretować w połączeniu z tymi z glukozy - dobrze, że zaraz masz tego lekarza jeśli to nawet IO to ja bym się cieszyła - kolejny potwór zdemaskowany, czyli krok do przodu swego czasu bardzo chciałam diagnostykę u siebie w tym kierunku, ale niestety, opór lekarzy mnie pokonał. Teraz wychodzi, że miałam rację - moja cukrzyca obecna może o tym świadczyć.
Czekam na Wasze pozytywy! Mój brzuch już coraz bliżej do przejęcia -
Byłam dziś na drugiej becie, wynik 411 a progesteron 9,5. Zaliczyłam pierwsze w życiu ciążowe zyganko...
kattalinna, Dakota, bertha, Annie1981 lubią tę wiadomość
Szósta ciąża w toku -
Ja tak właśnie mam.Gdyby nie to że ostatnio urosły to bym się nie martwiła, poza tym lekarz mnie nastraszył. Może trochę za bardzo się przejęłam. No nic zrobię biopsję i zobaczymy co będzie. Raz już ją miałam. Nawet badania genetyczne na raka piersi robiłam i wyszły dobrze.
-
Wróbel to zaprawiona jesteś niestety w te klocki. Ja po ostatnim (a zarazem pierwszym usg) mam na lewej piersi torbiele, a na prawej piersi albo włukaniaka albo gruczolaka- tak czy siak do obserwacji.Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Dotty beta ok, objaw ciążowy idealny ale progesteron do podniesienia. Może powinnaś brać większą dawkę? Są dziewczyny, które biorą i czasem duophastan i luteine jednocześnie. Spytaj lekarza najlepiej jak najszybciej co z tym progesteronem.
Wizytę u diabetologa mam 29 maja. Nawet przed ciążą cukier na czczo miałam zawsze powyżej 90. Ale w normie. Teraz jak mierze w domu to tylko dwa razy miałam poniżej 90. A po jedzeniu zawsze ok, nawet czasem mniej niż na czczo. Dziwne. Nie myślę o tym zbyt wiele. Na początku się denerwowalam ale po co? Ostatecznie dostanę insulinę, to nie jest pewnie fajne, ale też nie koniec świata. Póki co pilnuje diety.
I na szczęście przeziębienie mija. Wczoraj pojechałam na doraźną bo już mnie bolała tchawica. Ale pani doktor nie słyszała żadnych szmerow, tak więc to zwykle przeziębienie, leków nie dostałam. Mam kontynuować inhalacje.
Wróbel współczuję stresów i dodatkowych badań. Dobrze mieć pod kontrolą takie zmiany. Będzie dobrze -
Karoluś81 wrote:Gretta miło że się odezwałaś mojej kuzynki córeczka miała na nożyce takie coś od urodzenia ale się wchłonęło w pierwszym roku życia i nie musiała mieć zabiegu
Jesli chodzi o cukry to czy jadasz nocny posilek? Ja mialam na czczo wysoki jak nocny posilek byl pominiety lub zbyt skromny.
Szybkiego powrotu do zdrowia zycze
Synio 02.02.2006 31tc cc Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 Synio 05.01.18 39tc sn