Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień zaglądam czy Krrropka się odzywała...

preg.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też co chwila sprawdzam. A Pani krroopka milczy. To się nazywa znęcanie psychiczne i tak nie można!!!!

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • bertha Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krooooopka!!! Melduj się z pozytywem! To już 16dpo minął!
    :)

U mnie chyba owu za chwil kilka. Już czuje podbrzusze. Pęcherzyk dzisiaj miał 22.5mm, endo 9.5mm. Sexy wczoraj zaliczone. Akupunktura dzisiaj. Teraz czekam na pęknięcie pechola i odliczać do testowania.

Kropka, ty już w ciąży na pewno jesteś i tych ziolek nawet nie zaczniesz brać ;), ale napisz proszę co ci za zioła przepisała. Do kogo chodzisz?
    Ja wam pisałam ze od stycznia studiuje medycynę chińska? I cel jest taki ze za rok czy dwa będę diagnozować, robić tez aku i przepisywać ziółka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 22:49

Alicja81, kattalinna lubią tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Bertha ale studia wybrałaś! gdybym mieszkała bliżej to pewnie byłabym jedną z pierwszych klientek.

bertha lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że wykres pokazuje już 17 dpo, ale... Po pierwsze temperaturę mierzą na prośbę babeczki od akupunktury i od razu się z nią umówiłam, że nie dam rady zawsze sprawdzać o tej samej godzinie, więc tego wprawdzie nie widać, ale tam jest spory rozstrzał czasowy i nie można się nim tak na 100 proc sugerować. Po drugie w niedzielę kiedy miałaby być owu byłam w podróży, w tym lot samolotem i zmiana czasu, i wcale nie jestem pewna, że do owulacji rzeczywiście doszło, tym bardziej, że bóle miałam dopiero we wtorek i środę. I jeżeli moje odczucia są słuszne to dzisiaj jest dopiero 14dpo, a @ może być jutro. Dlatego jeszcze czekam. Ale jak sie sprawa dzisiaj nie wyjaśni to jutro chyba siknę, bo na piątek i cały weekend szykuje mi się impreza więc muszę wiedzieć na czym stoję.
    Bertha, na aku chodzę do takiej starszej Angielki, wprawdzie chciałam znaleźć kogoś z Chin, ale jak przyszło co do czego, to czasowo i odległościowo sami Anglicy mi pasowali. Zioła też mam od niej, jedna mieszanka na 1-3 dc i druga 4-11. Składy mam podane, ale są ręcznie napisane i muszę je odszyfrować, postaram się po weekendzie to zrobić, wtedy napiszę. I trzymam kciuki za Twoją owu :)

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krrropka, Ty to powinnaś jakieś powieści sensacyjne pisać czy coś. Umiesz zbudować napięcie 😉 doczekam jakoś...

Bertha, super plan. No i parametry pięknie zrealizowane w tym cyklu 😊

preg.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Kropus Kropus samolot nie samolot wykres mowi sam za siebie :) sikaj i nie gadaj bo my tu niecierpliwe jestesmy :)

Tulipanka lubi tę wiadomość

• bertha Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, czekamy na sika jutro!
    To czekam na składy ziolek :) jestem bardzo ciekawe co ci przepisała :)

U mnie owu dzisiaj. Rano pęcherzyk jeszcze był. Popołudniu ni ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 18:02

kattalinna, Annie1981 lubią tę wiadomość

Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha, biegasz dwa razy dziennie na monitoring czy już nabyłaś sprzęt do usg? W sumie to chyba by się opłacało 😉

preg.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Bertha, biegasz dwa razy dziennie na monitoring czy już nabyłaś sprzęt do usg? W sumie to chyba by się opłacało 😉
    Kupiłam małe usg na olx Haha :D

kattalinna lubi tę wiadomość

2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ja serio pytałam 😂
    https://www.olx.pl/oferta/usg-ultrasonograf-aloka-echo-camera-ssd-256-2-glowice-3-5-i-5-mhz-CID628-IDtdgK5.html

preg.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krrroopka, popsułaś tym spadkiem cały wykres. Ja z taką ekscytacją wchodziłam na ovu, a u bum.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krrropka wrote:
    Annie, nie podoba mi się, że to już tyle cykli u ciebie, kiedy mąż robi kolejne wyniki żeby sprawdzić czy jest jakaś poprawa?
    Mi też to się nie podoba. Przez tą ilość cykli to już przestałam się nakręcać i wierzyć, że cokolwiek z tego wyjdzie.

Byłam dziś w klinice płodności, w końcu się doczekałam wizyty państwowo 😉 Zrobili USG, stwierdzili, że wszystko ok. Pobrali krew na AMH i różyczkę, mocz na chlamydie. Mam jeszcze zrobić hormony 7dpo i 1-3dc i wtedy lekarz do mnie zadzwoni i powie co myślą dalej.
    W klinice leżała ulotka jakiegoś nowego specyfiku na poprawę nasienia i jakości komórki jajowej, nazywa się Condensyl i podobno ma lepsze efekty niż branie witamin czy nawet Q10.
    W ulotce pisze, że wg badań pomógł w zajściu w ciążę parom, które miały nawet 6 nieskutecznych in vitro, pomimo braku zdiagnozowanego problemu męskiego. Kosztuje tyle co Fertilman, zastanawiam się czy nie wypróbować go zamiast.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • bertha Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Ej, ja serio pytałam 😂
    https://www.olx.pl/oferta/usg-ultrasonograf-aloka-echo-camera-ssd-256-2-glowice-3-5-i-5-mhz-CID628-IDtdgK5.html
    Ale z ręka na sercu, kupiłam sobie na urodziny w grudniu usg na  OLX za 1300zl! 😄 już dawno mi się zwróciło. :)
    Takie: https://m.dotmed.com/listing/cardiac-vascular-ultrasound/fukuda-denshi/ffsonic-uf-4100/1445749
    Ale mam tez głowice dopochwową. Taką zwykła przez brzuch to nic nie widać. Kupiłam sobie te kondomy na głowice, żel i robię sobie sama usg :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 00:06

kattalinna, Greetta lubią tę wiadomość

2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • bertha Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nieeee, kropka zaczęłaś nowy cykl :( a taka była nadzieja....

2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, była nadzieja wielka...

Bertha, to Cię dobrze podejrzewałam 😁 chociaż gdybyś biegała 2x dziennie to by mnie też nie zdziwiło bo Ty szalona jesteś 😊 ale zdecydowanie własny sprzęt taniej wychodzi.

bertha lubi tę wiadomość

preg.png
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha, jesteś moją bohaterką 😘

bertha lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam od lekarza. Dzidzia ma 7 mm, jest tam gdzie trzeba, serduszko bije 133 razy na minutę. Termin porodu na 13 stycznia. Jupiii :-) :-) :-)
    Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia.
    Moc ciążowych wirusków #&&#;?%*¿£$ :-)

kattalinna, bertha, bertha, bertha, bertha, Grosia, Annie1981, Greetta, Tulipanka lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, super! To bicie serduszka... 😃 💓💓💓

Łapię wirusy 😉 dziś przyszły mi zakupy z apteki - zaczęłam pić inofem. Nie liczę na szybką ciążę po wcześniejszych doświadczeniach ale pomyślałam, że może pomogę owulacji bo nawet nie wiem czy jest. 2 saszetki dziennie to ok? Na opakowaniu jest, że jedną ale tu na of spotkałam się z podwójną dawką 🤔

preg.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, tak pij dwie! Kciuki!!

Karolus super wieści :)

Kropka, rozczytałas już skład ziolek?

2xiui, 3xivf (2 zarodki)
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ