Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Grosia, super wieści!! Jaki lekarz cię z Wro badał?
Ale wciąż nie mogę się nadziwić ze taki cud wspaniały ci się trafiłhttps://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Emdar super że Julek dobrze się rozwija☺
Mi lekarz powiedział,że jest pięknie☺☺☺ Wyszłam z gabinetu uskrzydlona😁Dzieci rosną,dwuoowodniowa na milion procent😁Mają po ok 3cm i to jest niesamowite zobaczyć jak biją in serca💗Ja za kazdym razem patrzę w to usg jak zaczarowana.
Dostałam skierowanie na prenatalne.bertha, bertha, emdar, kattalinna lubią tę wiadomość
1.04.2020 Dwie córeczki💗💗 -
Grosia, ekstra! Tylko marzyć o takim cudzie! 😍
Ja przeziębiona, pierwszy raz od daaaaaawna, smarkaj, kaszle, owu zniknęła, pęcherzyk żaden nie rośnie, temp jakaś wysoka, wiec nie wiem czy w ogole owu w tym cyklu bedzie..
No cóż, jadę jutro na moje ukochane studia uczyc sie dalej medycyny chińskiej.https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
kattalinna wrote:Bertha, jak zdrowie, jak pęcherzyki?
Trochę byłam zaskoczona owulacja, bo mierzylam pęcherzyk dzień wcześniej i był 20mm x 14mm, czyli średnia 16mm. Ale najwyraźniej coś niedokładnie to zbadałam bo następnego dnia pękł - czyli musiał mieć te 20mm dzień wcześniej a nie 16. A test owu był pozytywny tego ranka kiedy do południa była owu - wiec kilka godzin przed nią. Dzień wcześniej rano był jeszcze negatywny (popołudniu nie robię owulakow wiec nie wiem czy nie byłby może już popołudniu pozytywny...)
kattalinna lubi tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
A chciałam się pochwalić! Koleżankę z torbielą endometrialna 10cm prowadzę - tzn przepisałam jej ziółka i robię aku. I była na kontroli po miesiącu i torbiel ma już 7-8cm! Yuppi!
kattalinna, Annie1981 lubią tę wiadomość
bertha wrote:Dzięki ze pytasz - przeziębienie odpuściło i pęcherzyk zaczął rosnąć. Nawet jakiś śluz płodny się pojawił. Podzialalismy dopiero jakieś 10-12h po owulacji, bo M nie było, no ale słyszałam ze owu+12h to metoda na dziewczynkę wiec zaliczam ten cykl jako obstawiony
Trochę byłam zaskoczona owulacja, bo mierzylam pęcherzyk dzień wcześniej i był 20mm x 14mm, czyli średnia 16mm. Ale najwyraźniej coś niedokładnie to zbadałam bo następnego dnia pękł - czyli musiał mieć te 20mm dzień wcześniej a nie 16. A test owu był pozytywny tego ranka kiedy do południa była owu - wiec kilka godzin przed nią. Dzień wcześniej rano był jeszcze negatywny (popołudniu nie robię owulakow wiec nie wiem czy nie byłby może już popołudniu pozytywny...)42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Dzień dobry
Jestem tu całkiem nowo i nie wiem od czego zacząć
Jestem mamą już 20 lat i w wakacje straciliśmy w 7tc maleństwo moje 2 z moim partnerem(jego pierwsze). Nie ukrywam że marzymy i próbujemy ale bardziej pod górkę niż z górki.
Czy któraś z par próbowała suplementować się na poprawę jakości nasienia i może mi polecić coś konkretnego bo w sieci jest tego mnóstwo i już całkiem nie wiem jak je klasyfikować.
Pragnę zaznaczyć że partner mimo iż ma erekcję ma problem z orgazmem czyli niby ma szczytowy moment ale brak eksplozji co zaczyna być dla nas psychicznie męczące. Jak jest wzmianka o lekarzu to jest paraliż bo przecież jak to może być że jest problem jak jest 100% facetem i jak raz się udało to nie ma problemu a latka lecą bo ma już 43lata a ja już 38 😔
bertha lubi tę wiadomość
-
emdar wrote:bertha, trzymam bardzo bardzo mocno kciuki 🤞 🤞🤞. Kiedy planujesz testować?
Lusia81 wrote:Dzień dobry
Jestem tu całkiem nowo i nie wiem od czego zacząć
Jestem mamą już 20 lat i w wakacje straciliśmy w 7tc maleństwo moje 2 z moim partnerem(jego pierwsze). Nie ukrywam że marzymy i próbujemy ale bardziej pod górkę niż z górki.
Czy któraś z par próbowała suplementować się na poprawę jakości nasienia i może mi polecić coś konkretnego bo w sieci jest tego mnóstwo i już całkiem nie wiem jak je klasyfikować.
Pragnę zaznaczyć że partner mimo iż ma erekcję ma problem z orgazmem czyli niby ma szczytowy moment ale brak eksplozji co zaczyna być dla nas psychicznie męczące. Jak jest wzmianka o lekarzu to jest paraliż bo przecież jak to może być że jest problem jak jest 100% facetem i jak raz się udało to nie ma problemu a latka lecą bo ma już 43lata a ja już 38 😔
Wg mnie Profertil lub fertil Man.
Jeśli chodzi o finiszowanie to poczytam co o tym mówi TCM, która studiuje, może będę mogła polecić jakieś zioła.
Lusia81 lubi tę wiadomość
Lusia, czy u twoj partner ma dodatkowe objawy typu (Nie musza być wszystkie, ale która grupa ewentualnie bardziej psuje sprawdź):
1. Obrzęk, ból jąder, zawroty głowy, niewyraźne widzenie, ból/ucisk w klatce piersiowej, mdłości, palpitacje, nadwaga. Język gruby z tłustym białym nalotem
2. Obrzęk i dyskomfort jąder i okolicy łonowej po seksie, mocz mało i czerwonawy lub biały i mętny mocz, bolące oddawanie moczu, swędzenie genitaliów, pragnienie duże do picia zimnych napoi, zdenerwowanie, niepokój, bolesność i ciągłość lędźwi, nóg, głowy. Język czerwony z żółtym tłustym nalotem.
3. Zimny ból lędźwi i kolan, zmęczenie, blada cera, krótki oddech po wysiłku, zimne kończyny, zimne odczucie w okolicach genitaliów, długie oddawanie moczu, oddawanie moczu w nocy. Język blady, spuchnięty, z cienkim białym nalotem.
4. Słabe kolana i lędźwie, zawroty głowy, szum w uszach, bezsenność/przebudzanie, zapominanie, goraco w dłoni h stopach i klatce, nocne poty, suchość w ustach i gardle, wychudzenie, ból pięt, suche stolce. Język czerwony, z bardzo niewielkim lub bez nalotu.
Daj znać czy widzisz w tych czterech zestawach objawów swojego partnera, wtedy będę mogła zaproponować zioła.Lusia81 lubi tę wiadomość
bertha wrote:Lusia, czy u twoj partner ma dodatkowe objawy typu (Nie musza być wszystkie, ale która grupa ewentualnie bardziej psuje sprawdź):
1. Obrzęk, ból jąder, zawroty głowy, niewyraźne widzenie, ból/ucisk w klatce piersiowej, mdłości, palpitacje, nadwaga. Język gruby z tłustym białym nalotem
2. Obrzęk i dyskomfort jąder i okolicy łonowej po seksie, mocz mało i czerwonawy lub biały i mętny mocz, bolące oddawanie moczu, swędzenie genitaliów, pragnienie duże do picia zimnych napoi, zdenerwowanie, niepokój, bolesność i ciągłość lędźwi, nóg, głowy. Język czerwony z żółtym tłustym nalotem.
3. Zimny ból lędźwi i kolan, zmęczenie, blada cera, krótki oddech po wysiłku, zimne kończyny, zimne odczucie w okolicach genitaliów, długie oddawanie moczu, oddawanie moczu w nocy. Język blady, spuchnięty, z cienkim białym nalotem.
4. Słabe kolana i lędźwie, zawroty głowy, szum w uszach, bezsenność/przebudzanie, zapominanie, goraco w dłoni h stopach i klatce, nocne poty, suchość w ustach i gardle, wychudzenie, ból pięt, suche stolce. Język czerwony, z bardzo niewielkim lub bez nalotu.
Daj znać czy widzisz w tych czterech zestawach objawów swojego partnera, wtedy będę mogła zaproponować zioła.
Nie wiem czy to dobry objaw ale mój partner nie znajduje się w rzadnym z tych grup
A co do poprzedniego pytania czy długo się staraliśmy to w sumie odrzuciłam pigułki w lutym i na początku pilnowałam sobie kiedy się kochać ale w maju sobie odpuściłam i poprostu się udało niestety szczęście trwało 7tc ....teraz się staramy ale jakoś ciężko bez wytrysku mimo że seks jest świetny