X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • ankaa81 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:) Staramy się z mężem o drugie dziecko ale już wiem, że łatwo nie będzie:(Mam PCO i drugi cykl z CLO spisany na straty bo jajniki bardzo leniwe są... Nawet przy zwiększonej dawce 2x1 nie chcą współpracować. Pierwszą ciążę też mialam dzięki stymulacji CLO ale wtedy w drugim cyklu się udało. Minęło 7 lat więc sporo czasu:( Jutro mam wizytę u gina i będziemy próbować z innym lekiem.

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej po świętach :)

Karoluś, ja objedzona średnio, jakoś nie czułam potrzeby się objadania, ale fakt, zdrowe to jedzenie nie było, mnóstwo ciast, wiec trzeba się ogarnąć i zabrać za warzywa :)

Alicja, ja też nie pomogę, ale moim zdaniem krwawienia w środku cyklu nigdy nie wróżą nic dobrego i trzeba to skontrolować u lekarza.

my się oswajamy z myślą o ivf, jak dostanę regularnie @, to za jakieś 2 tyg zaczynam stymulację. Zastrzyków się nie boję, już robiłam serie przy iui :) Większy strach, czy w ogóle coś się zapłodni. Póki co pozostaje czekać i pracować, by nadrobić na zapas prace - z tego co wiem, to od transferu dają zawsze 2 tyg zwolnienia :)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • AQga Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, święta się skończyły i czas wracać do rzeczywistości...

Alicja, ja również nie mam wiedzy w tym temacie, nie znam tego leku.

Karoluś u mnie jakoś tak nie było zapału świątecznego, więc i apetytu też nie...

Ankaa witaj w naszym gronie, trzymamy kciuki za skuteczne starania :)

Natasza cieszę się, że u Ciebie wyraźny plan działania, na mnie to zawsze dobrze działa, jak wiem co i kiedy się będzie działo, tylko że u mnie właśnie jest teraz totalnie na odwrót.

Jestem po wizycie u endokrynologa i dostałam Letrox 50 na 6 tygodni. Lekarka powiedział, że w tym cyklu mamy zrezygnować ze starań (ciąża jest niewskazana przy takich wynikach - źle dla płodu, możliwość poronienia itp.), i to mnie podłamało... myślałam, że leki będę sobie łykać a tu działania swoją drogą ... i zonk :(

A Wy dziewczyny co myślicie?

Aqga
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AQga, ja bym tam starała się normalnie, na luzaku.
    Nam po łyżeczkowaniu też powiedział 1 lekarz, że mamy czekać 3 miesiace, bo ciąża nie wskazana. Drugi kazał się starać. I co? ciaży nie ma, ale przynajmniej się nie blokowaliśmy psychicznie, że nie możemy sie starać.

AQga lubi tę wiadomość

starania od 2007
  • AQga Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza będę za tydzień u gina z wynikami nasienia to zapytam co on o tym myśli, ale mi tez strasznie szkoda tego cyklu.

Aqga
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankaa81 witaj :)

Nanatasza a co ma się nie zapładnić, zobaczysz wszystko pójdzie koncertowo :D

Aqga ja bym się może celowo nie ograniczała jeśli czujecie ochotę :) ale z drugiej strony na siłę bym się nie starała. To tylko jeden cykl ;)

Nanatasza lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka81 witaj :D powodzenia jutro na wizycie! czekamy na wieści

Eni_gma - tego, co napisałaś, będę się trzymać :D

starania od 2007
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka81 witaj,
    dziewczyny na te plamienia już dostałam lek Duphaston od nowego cyklu, bardziej zastanawia mnie kiedy ewentualnie testować. Dzisiaj to 37 dc (najdłuższy 38 dni) wcześniej zawsze przed @ lekko plamiłam przez 3 dni, teraz cisza.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po świętach! i dzięki za miłe przyjęcie! Mam nadzieję, że ten rok okaże się dla nas owocny bez względu na miesiąc urodzenia ;)

Greetta lubi tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Maggia Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja81 wrote:
    Anka81 witaj,
    dziewczyny na te plamienia już dostałam lek Duphaston od nowego cyklu, bardziej zastanawia mnie kiedy ewentualnie testować. Dzisiaj to 37 dc (najdłuższy 38 dni) wcześniej zawsze przed @ lekko plamiłam przez 3 dni, teraz cisza.

Alicja81, a masz wykres temp, ktory mozna by podejrzec?
    A jak czujesz? Wiesz ze test nic nie zmieni, prawda? :) moze wyjsc na poczatku negatywny, mimo ciazy :) wiec wszystko zalezy od Twojej psychiki, jak sie z tym czujesz :)
    Ja bym chciala zobaczyc te temperature... :)

Edit: ok, juz widze, fajnie to wyglada :-) te plamienia w srodku sa faktycznie dziwne, jak wytlumaczyla to pani dr? ze co moze byc przyczyna? Bierzesz juz duphaston? W jakiej dawce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 21:07

Olaf - okaz zdrowia i szczęścia 10/10 urodzony 7.05.2016 <3
    f2w3ugpjd54wqphk.png
    atdcwn151udni0f0.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To plamienie a w zasadzie krwawienie to spadek po clo. Duphaston 2x1 od 15 dc- dopiero mam zacząć brać.
    Z tym testem to wiesz od ponad roku co miesiąc tysiąc objawów i testy negatywne, a teraz chciałabym jutro zrobić test ale się boję. Niby zawsze przed @miałam plamienia- teraz tylko delikatne pobolewanie podbrzusza. Masakra

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • AQga Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja... dużo tych plamień, ale sama nie wiem ja bym zatestowała...

nawet bete bym zrobiła, mój gin też wspominał o wczesnych poronieniach, więc nawet jeśli one są to wtarto o tym wiedzieć.

Ale faktycznie najważniejsze jak Ty czujesz... Nie mam niestety żadnych doświadczeń z tym lekiem...

A ovu myślisz, że była? Alicja tak bardzo trzymam kciuki - dla Boga nie ma rzeczy niemożliwych :)

Szyszka1 lubi tę wiadomość

Aqga
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy była owu- nie mierzyłam tempki dopiero teraz zaczęłam. Śluz był przed i po plamieniu więc mam nadzieję, że owu była. zobaczę jutro może jednak się udało.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • AQga Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ucałujcie tam mężów przy jajkach :D ;)[/QUOTE]

Nie no nie mogę cały czas z tego :) BRAWO Natasza!!!
    I jak Staraczki Wam idzie???'

Dobrej nocki :)

Nanatasza, Foto_Anna lubią tę wiadomość

Aqga
  • Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki!

Chciałam zameldować, że zrobiłam dzisiaj kolejną betę i przesunęłam lekarza na za tydzień, jako, że plamienie ustało (myślę, że to na serio było osławione plamienie implantacyjne, o którym wcześniej zawsze sobie powtarzałam, ze to urban legend - bo zazwyczaj plamiłam dzień przed okresem;))
    Lekarz który mnie w czwartek na cito zbadał powiedział, że przy bliźnie po cesarskim cięciu mam jakiś obszar płynowy, który trzeba obserwować jak sie będzie zachowywał. W sumie gdyby nie to , to chyba jeszcze bym z tą wizytą czekała, bo 6 kwietnia to będzie u mnie dopiero 4 tygodni i 2 dni...
    A co do moich bet;) z czwartku - 97,27, z dzisiaj - wtorek - 1396. Przyrost jest chyba zadowalający:)
    Alicja, doskonale Cię rozumiem, tez się bałam testować, dlatego do razu na betę poszłam, żeby miec jasność. W 4 poprzednich cyklach - nieudanych - miałam jednak więcej objawów niż teraz;P Przykładowo bolały mnie piersi a teraz nie;P
    Pozdrawiam Was serdecznie!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 08:39

Nanatasza, hewa81, ktosiowa, Karoluś81, Greetta, Vesper, kattalinna, Lianna lubią tę wiadomość

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szyszko, piękna beta!!! :D
    ja w 31dc miałam betę 1310, a Ty w 29 wyższą :D kochana, u mnie to zwiastowało bliźniaki :D

Szyszka1, kattalinna lubią tę wiadomość

starania od 2007
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszko przyrost pierwsza klasa :D

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja właśnie spanikowałam..
    doczytałam się, że jeśli byłam w ciąży w ciągu 24 miesięcy przed rozpoczęciem programu (dla 35-latek w ciągu 12 miesięcy, ale nie skończyłam jeszcze 35), to nie mogę przystąpić do rządówki ...
    wizyta dopiero w kwietniu.. nie chcę dzwonić do lekarza i mu głowy zawracać..zastanawiam się, co teraz.. lekarz wiedział o ciąży o poronieniu, mają całą dokumentację..
    M wyjechał, jestem słomiana przez kilka dni.. kurczę, nie wiem, co teraz..

starania od 2007
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka, piękna beta!

Natasza, nie wiem co ci poradzić, czy ty nie byłaś w programie przed ciążą?

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teoretycznie byłam i zostałam zaklasyfikowana przed ciążą, tyle że zaszłam naturalnie.. i teraz nie wiem..

na stronie naszego-bociana wyczytałam 2 różne opinie - że powinniśmy zrezygnować z programu a druga, że nie dyskwalifikuje nas to
    i jak tu być mądrym? nic, tylko czekać będę .. ech.. a już miało być na luzaku

starania od 2007
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ