Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny relaksacje?

preg.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam relaksacji przez kilka dni, bo mi się nic nie chciało po tych wynikach AMH. Teraz już wróciłam do tego.

Umówiłam dziś wizytę online w klinice Invicta, w sprawie tego tragicznego AMH. Termin za tydzień. Trafiłam na promocję, więc konsultacja będzie darmowa 🙂 Czuję się jakbym miała czekać tydzień na wyrok 🙈

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Ja nie robiłam relaksacji przez kilka dni, bo mi się nic nie chciało po tych wynikach AMH. Teraz już wróciłam do tego.

Umówiłam dziś wizytę online w klinice Invicta, w sprawie tego tragicznego AMH. Termin za tydzień. Trafiłam na promocję, więc konsultacja będzie darmowa 🙂 Czuję się jakbym miała czekać tydzień na wyrok 🙈
    Jak człowiekowi zależy to tak jest. Na pewno będzie dobrze :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

• bertha Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jakiś nerwowy cykl, co widać na moim wykresie bo faza folikularna a temperatury wysokie ze ho ho.. no nie wiem czy są jakieś szanse.
    Ciagle coś mnie denerwuje, wewnętrzny niepokój mam. I relaksacji oczywiście nie robię... 🙄
    Czekam na owu, mam nadzieje ze już dzisiaj w nocy najpóźniej pęknie pęcherzyk bo już na seksy ochoty brak a ostatni był 2 dni temu...

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:

głową do góry.
    jakiś czas temu mi się program przewinął gdzie lekarze wypowiadali się co do tego AMH i do konca nic nie jest jasne co do tych badań .. także nic straconego . trzeba wierzyć że będzie dobrze jak też to że warto powtórzyć

zabawa w akuku czas start 😂
    my wczoraj spontan seksik ..spojrzałam że mam 10dc i myślę sobie że z 3dni przed owu spróbujemy także wczesnie jeszcze ... ale tak czułam się dziś owulacyjnie .więc robię teścik owu o 17 a tu dwie grube krechy🙉 także styka .. owu możliwe że będzie wcześniej jak 14dc lol ..czuję to po sobie, szyjce i po sluzie .. zobaczymy czy coś się z tego wykluje

trzymam za was kciuki:)

Annie1981, kattalinna lubią tę wiadomość

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś rano test ovu jakby jeszcze ciemniejszy i wyskoczyła ta krecha od razu także moze to dziś pik jest 🤔..zobaczę jakiej intensywności kreska będzie po południu a tak wczoraj nas znów poniosło i żeśmy spać poszli o 2 w nocy 😂 ah te plany 😄

najmlodszy synek pospal do 8 także dał troszkę odespac rodzicom

co tu taka cisza? 😱

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam takie może głupie pytanie. Nie macie czasem wrażenia, nie boicie się, że dla nas już za późno żeby zachodzić w ciążę? Nie zrozumcie mnie źle, to bardziej po prostu moje obawy i szukam otuchy :)

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Dziewczyny, a ja mam takie może głupie pytanie. Nie macie czasem wrażenia, nie boicie się, że dla nas już za późno żeby zachodzić w ciążę? Nie zrozumcie mnie źle, to bardziej po prostu moje obawy i szukam otuchy :)

martwilabym sie gdybym starała się o pierwsze.. naturalne

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 38 lat i staramy się o drugie. Córkę urodziłam jak mialam prawie 30 lat.

• krrropka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Jak tam dziewczyny relaksacje?
    W zeszłym tygodniu robiłam codziennie. Ale chyba mi nie służą, bo tak się z chłopem pokłóciłam, że mamy teraz ciche dni, a biorąc pod uwagę, że pokrywają się one z moimi dniami płodnymi, to ten cykl możemy uznać za stracony :/

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • bertha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram o pierwsze. Staram się sobie wmawiać ze nie jestem za stara. Zreszta nie czuje się jakos staro.
    Choć kiedyś w planach miałam ze dziecko będę miała do 30-tki. Coz, wszechświat miał inne plany. Byc może będę miała pierwsze dziecko do 40-tki.. a może nie..

Maggia lubi tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:

A jakie mamy wyjście? Młodsze już nie będziemy. Dobrze, ze mieszkam w uk i tu mi żaden lekarz nie mówi, że jestem za stara na dziecko....

Lolipop, no ja podobnie jak bertha staram się o pierwsze.

Maggia lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Ja nie miałam takiego wrażenia, aż do wyniku AMH, który mnie otrzeźwił tydzień temu. Teraz boje się, że rzeczywiście już za późno.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Ja się staram o pierwsze. Staram się sobie wmawiać ze nie jestem za stara. Zreszta nie czuje się jakos staro.
    Choć kiedyś w planach miałam ze dziecko będę miała do 30-tki. Coz, wszechświat miał inne plany. Byc może będę miała pierwsze dziecko do 40-tki.. a może nie..

NIE uważam że jesteś za stara . żadna z was nie jest za stara. sama jakby to było moje pierwsze czy drugie starałabym się do 45roku chociażby;)

moja mama mnie urodziła w wieku 38 a brata dwa lata później ..ogółem miała 5 dzieci a my z.jej drugiego małżeństwa;)
    może nie zaszła w pierwszym cyklu ale nie jest powiedziane że się nie da bo to chyba rzadko się zdarza by kobieta przed 40 nie miała już w ogóle owulacji. tym bardziej jeśli nic jej nie dolega.
    szansę wciąż są!

mój test ovu dziś negatyw ..kreska połowę jaśniejsza od testowej ..wczoraj czułam ból przy jajnikach jak to w czasie owulacji albo po .nie wiem . nigdy się nie monitorowalam. stawiam ze
    mamy szansę 50/50 także może się udać a wcale nie musi to być ten szczęśliwy cykl. zobaczymy za dni parę .22dc wypada we wtorek pod koniec miesiąca

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Ja nie miałam takiego wrażenia, aż do wyniku AMH, który mnie otrzeźwił tydzień temu. Teraz boje się, że rzeczywiście już za późno.

ja trzymam kciuki by nastepne badania wyszły inaczej . a miałas badane lh ? FSH? jak to u ciebie wyglądało?

• Maggia Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rrrany! ale mnie tu nie bylo!
    ale jak trwoga do Boga - wiadomo ;)
    A tak powaznie, to czesc Dziewczyny! nie wiem, ile z Was mnie kojarzy, bo widze kilka nowych kobiet, ale pisalam tu w 2015 roku (5 lat temu, matko!), a pozniej zaraz zaszlam w ciaze z moim 4-latkiem, Olafkiem.
    A obecnie staram sie o drugiego Babla.
    Aktualnie jestem w czarnej d... placze, jestem totalnie rozklejona, za dwa dni mam dostac miesiaczke.
    Od kilku cykli mam takie okropne PMS-y, ktore bardzo utrudniaja mi normalne funkcjonowanie.
    Oczywiscie nie przejrzalam kilkuset stron wstecz z tych kilku lat - ostatni raz pisalam chyba po porodzie tutaj. Wiec jestem ciekawa, co u Was :) postaram sie nadrobic jakos moze :)
    Tymczasem trzymajcie za mnie kciuki i dodajcie troche silnej kobiecej energii, zeby mnie ten PMS tak nie zzeral.
    Aaaa, a co chodzi z tymi relaksacjami, o ktorych piszecie?

Calusy ogromne moje kochane!!! Ale sie stesknilam za tym naszym wątkiem '81, kurcze <3

Lolipop, Greetta lubią tę wiadomość

Olaf - okaz zdrowia i szczęścia 10/10 urodzony 7.05.2016 <3
    f2w3ugpjd54wqphk.png
    atdcwn151udni0f0.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwazam, ze jesteśmy stare, ale....
    Ale to dla mnie ostatnia ciąża. Decyzje podjęłam po badaniu 1 trymestru, które wykazało wysokie ryzyko zespołu downa. Wtedy postanowiłam: jakkolwiek skonczy sie ta ciąża (brałam pod uwagę terminację), ja już kolejny raz nie zaryzykuje :(. W sumie nadal siedzę na tykającej bombie, bo nie wszystkie badania wychodzą poprawnie.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    ja trzymam kciuki by nastepne badania wyszły inaczej . a miałas badane lh ? FSH? jak to u ciebie wyglądało?
    Tak. LH i FSH w normie, ale estradiol za wysoki, aż 150. Słuchałam podcastu z lekarzem od niepłodności i mówił, że często wysoki poziom estradiolu blokuje wydzielanie FSH, więc to, że on jest niski, o niczym nie świadczy. Także kiszka, bo AMH niskie, a estradiol wysoki.
    Kciuki za owocne starania 🙂

Maggia. Relaksacje zwiększają szansę na ciąże aż o 40%, dlatego warto je robić. To jest np. coś takiego:

https://youtu.be/iR8YZAJvk6Q

Maggia lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Tak. LH i FSH w normie, ale estradiol za wysoki, aż 150. Słuchałam podcastu z lekarzem od niepłodności i mówił, że często wysoki poziom estradiolu blokuje wydzielanie FSH, więc to, że on jest niski, o niczym nie świadczy. Także kiszka, bo AMH niskie, a estradiol wysoki.

Maggia. Relaksacje zwiększają szansę na ciąże aż o 40%, dlatego warto je robić. To jest np. coś takiego:

Zastanawiałas się nad suplementacja?

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:

z tymi hormonami tak jest. jedno się sypie to leci resztą ;/

sluchaj wczoraj czytałam sobie wypowiedzi dziewczyn i się okazalo że po suplementacji i odpoczynku jajników to Amh np jednej podskoczyło z 0.06 do 0.83 czy jakoś tak i to nie na jedna także można to poprawić. ale rok przerwy miała od wszelakich zabiegow co do jajnikow. podobno jakieś zabiegi ten Amh też obniżają 🤔

jak i wynik różnił się między laboratoriami. i z miesiąca na miesiąc też jakieś.cyrki bo inaczej ..że mniej albo więcej

laski ja się wczoraj zbadałam palpacyjnie tak z.ciekawosci( dawno tego nie robiłam) ..szyjka w większości twarda i uważam zamknięta ALE wyczułam maleńki guzek koło ust ..im bardziej naciskałam tym twardszy ..dziwne

dodam że miałam zabieg loop na szyjce w 2017 w listopadzie. potem poród . może to jakaś deformacja po porodzie? ale w sumie miałam badanie ginekologiczne i cytologię w lipcu 2019 i było ok.

zobaczę za dni parę albo w następnym cyklu .
    szkoda że nie udało nam się do pl polecieć w kwietniuu .za grosze zrobiłabym sobie wszystkie badania eh
    chyba się muszę umówić do lekarza

pozatym jeszcze trochę mam obolały brzuszek i zbytnio nie poskakalam dziś na treningu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 12:01

‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ