Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie robiłam relaksacji przez kilka dni, bo mi się nic nie chciało po tych wynikach AMH. Teraz już wróciłam do tego.
Umówiłam dziś wizytę online w klinice Invicta, w sprawie tego tragicznego AMH. Termin za tydzień. Trafiłam na promocję, więc konsultacja będzie darmowa 🙂 Czuję się jakbym miała czekać tydzień na wyrok 🙈
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyAnnie1981 wrote:Ja nie robiłam relaksacji przez kilka dni, bo mi się nic nie chciało po tych wynikach AMH. Teraz już wróciłam do tego.
Umówiłam dziś wizytę online w klinice Invicta, w sprawie tego tragicznego AMH. Termin za tydzień. Trafiłam na promocję, więc konsultacja będzie darmowa 🙂 Czuję się jakbym miała czekać tydzień na wyrok 🙈Annie1981 lubi tę wiadomość
-
A ja mam jakiś nerwowy cykl, co widać na moim wykresie bo faza folikularna a temperatury wysokie ze ho ho.. no nie wiem czy są jakieś szanse.
Ciagle coś mnie denerwuje, wewnętrzny niepokój mam. I relaksacji oczywiście nie robię... 🙄
Czekam na owu, mam nadzieje ze już dzisiaj w nocy najpóźniej pęknie pęcherzyk bo już na seksy ochoty brak a ostatni był 2 dni temu...https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Annie1981 wrote:Ja nie robiłam relaksacji przez kilka dni, bo mi się nic nie chciało po tych wynikach AMH. Teraz już wróciłam do tego.
Umówiłam dziś wizytę online w klinice Invicta, w sprawie tego tragicznego AMH. Termin za tydzień. Trafiłam na promocję, więc konsultacja będzie darmowa 🙂 Czuję się jakbym miała czekać tydzień na wyrok 🙈
jakiś czas temu mi się program przewinął gdzie lekarze wypowiadali się co do tego AMH i do konca nic nie jest jasne co do tych badań .. także nic straconego . trzeba wierzyć że będzie dobrze jak też to że warto powtórzyć
zabawa w akuku czas start 😂
my wczoraj spontan seksik ..spojrzałam że mam 10dc i myślę sobie że z 3dni przed owu spróbujemy także wczesnie jeszcze ... ale tak czułam się dziś owulacyjnie .więc robię teścik owu o 17 a tu dwie grube krechy🙉 także styka .. owu możliwe że będzie wcześniej jak 14dc lol ..czuję to po sobie, szyjce i po sluzie .. zobaczymy czy coś się z tego wykluje
trzymam za was kciuki:)Annie1981, kattalinna lubią tę wiadomość
-
dziś rano test ovu jakby jeszcze ciemniejszy i wyskoczyła ta krecha od razu także moze to dziś pik jest 🤔..zobaczę jakiej intensywności kreska będzie po południu a tak wczoraj nas znów poniosło i żeśmy spać poszli o 2 w nocy 😂 ah te plany 😄
najmlodszy synek pospal do 8 także dał troszkę odespac rodzicom
co tu taka cisza? 😱 -
nick nieaktualny
-
Aga1510 wrote:Dziewczyny, a ja mam takie może głupie pytanie. Nie macie czasem wrażenia, nie boicie się, że dla nas już za późno żeby zachodzić w ciążę? Nie zrozumcie mnie źle, to bardziej po prostu moje obawy i szukam otuchy
martwilabym sie gdybym starała się o pierwsze.. naturalne -
nick nieaktualny
-
kattalinna wrote:Jak tam dziewczyny relaksacje?
-
Ja się staram o pierwsze. Staram się sobie wmawiać ze nie jestem za stara. Zreszta nie czuje się jakos staro.
Choć kiedyś w planach miałam ze dziecko będę miała do 30-tki. Coz, wszechświat miał inne plany. Byc może będę miała pierwsze dziecko do 40-tki.. a może nie..Maggia lubi tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Aga1510 wrote:Dziewczyny, a ja mam takie może głupie pytanie. Nie macie czasem wrażenia, nie boicie się, że dla nas już za późno żeby zachodzić w ciążę? Nie zrozumcie mnie źle, to bardziej po prostu moje obawy i szukam otuchy
A jakie mamy wyjście? Młodsze już nie będziemy. Dobrze, ze mieszkam w uk i tu mi żaden lekarz nie mówi, że jestem za stara na dziecko....
Lolipop, no ja podobnie jak bertha staram się o pierwsze.Maggia lubi tę wiadomość
-
bertha wrote:Ja się staram o pierwsze. Staram się sobie wmawiać ze nie jestem za stara. Zreszta nie czuje się jakos staro.
Choć kiedyś w planach miałam ze dziecko będę miała do 30-tki. Coz, wszechświat miał inne plany. Byc może będę miała pierwsze dziecko do 40-tki.. a może nie..
NIE uważam że jesteś za stara . żadna z was nie jest za stara. sama jakby to było moje pierwsze czy drugie starałabym się do 45roku chociażby;)
moja mama mnie urodziła w wieku 38 a brata dwa lata później ..ogółem miała 5 dzieci a my z.jej drugiego małżeństwa;)
może nie zaszła w pierwszym cyklu ale nie jest powiedziane że się nie da bo to chyba rzadko się zdarza by kobieta przed 40 nie miała już w ogóle owulacji. tym bardziej jeśli nic jej nie dolega.
szansę wciąż są!
mój test ovu dziś negatyw ..kreska połowę jaśniejsza od testowej ..wczoraj czułam ból przy jajnikach jak to w czasie owulacji albo po .nie wiem . nigdy się nie monitorowalam. stawiam ze
mamy szansę 50/50 także może się udać a wcale nie musi to być ten szczęśliwy cykl. zobaczymy za dni parę .22dc wypada we wtorek pod koniec miesiąca
-
Annie1981 wrote:Ja nie miałam takiego wrażenia, aż do wyniku AMH, który mnie otrzeźwił tydzień temu. Teraz boje się, że rzeczywiście już za późno.
ja trzymam kciuki by nastepne badania wyszły inaczej . a miałas badane lh ? FSH? jak to u ciebie wyglądało? -
O rrrany! ale mnie tu nie bylo!
ale jak trwoga do Boga - wiadomo
A tak powaznie, to czesc Dziewczyny! nie wiem, ile z Was mnie kojarzy, bo widze kilka nowych kobiet, ale pisalam tu w 2015 roku (5 lat temu, matko!), a pozniej zaraz zaszlam w ciaze z moim 4-latkiem, Olafkiem.
A obecnie staram sie o drugiego Babla.
Aktualnie jestem w czarnej d... placze, jestem totalnie rozklejona, za dwa dni mam dostac miesiaczke.
Od kilku cykli mam takie okropne PMS-y, ktore bardzo utrudniaja mi normalne funkcjonowanie.
Oczywiscie nie przejrzalam kilkuset stron wstecz z tych kilku lat - ostatni raz pisalam chyba po porodzie tutaj. Wiec jestem ciekawa, co u Was postaram sie nadrobic jakos moze
Tymczasem trzymajcie za mnie kciuki i dodajcie troche silnej kobiecej energii, zeby mnie ten PMS tak nie zzeral.
Aaaa, a co chodzi z tymi relaksacjami, o ktorych piszecie?
Calusy ogromne moje kochane!!! Ale sie stesknilam za tym naszym wątkiem '81, kurczeLolipop, Greetta lubią tę wiadomość
-
Nie uwazam, ze jesteśmy stare, ale....
Ale to dla mnie ostatnia ciąża. Decyzje podjęłam po badaniu 1 trymestru, które wykazało wysokie ryzyko zespołu downa. Wtedy postanowiłam: jakkolwiek skonczy sie ta ciąża (brałam pod uwagę terminację), ja już kolejny raz nie zaryzykuje . W sumie nadal siedzę na tykającej bombie, bo nie wszystkie badania wychodzą poprawnie.
-
Lolipop wrote:ja trzymam kciuki by nastepne badania wyszły inaczej . a miałas badane lh ? FSH? jak to u ciebie wyglądało?
Kciuki za owocne starania 🙂
Maggia. Relaksacje zwiększają szansę na ciąże aż o 40%, dlatego warto je robić. To jest np. coś takiego:
https://youtu.be/iR8YZAJvk6Q
Maggia lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyAnnie1981 wrote:Tak. LH i FSH w normie, ale estradiol za wysoki, aż 150. Słuchałam podcastu z lekarzem od niepłodności i mówił, że często wysoki poziom estradiolu blokuje wydzielanie FSH, więc to, że on jest niski, o niczym nie świadczy. Także kiszka, bo AMH niskie, a estradiol wysoki.
Maggia. Relaksacje zwiększają szansę na ciąże aż o 40%, dlatego warto je robić. To jest np. coś takiego:
https://youtu.be/iR8YZAJvk6Q -
Annie1981 wrote:Tak. LH i FSH w normie, ale estradiol za wysoki, aż 150. Słuchałam podcastu z lekarzem od niepłodności i mówił, że często wysoki poziom estradiolu blokuje wydzielanie FSH, więc to, że on jest niski, o niczym nie świadczy. Także kiszka, bo AMH niskie, a estradiol wysoki.
https://youtu.be/iR8YZAJvk6Q
z tymi hormonami tak jest. jedno się sypie to leci resztą ;/
sluchaj wczoraj czytałam sobie wypowiedzi dziewczyn i się okazalo że po suplementacji i odpoczynku jajników to Amh np jednej podskoczyło z 0.06 do 0.83 czy jakoś tak i to nie na jedna także można to poprawić. ale rok przerwy miała od wszelakich zabiegow co do jajnikow. podobno jakieś zabiegi ten Amh też obniżają 🤔
jak i wynik różnił się między laboratoriami. i z miesiąca na miesiąc też jakieś.cyrki bo inaczej ..że mniej albo więcej
laski ja się wczoraj zbadałam palpacyjnie tak z.ciekawosci( dawno tego nie robiłam) ..szyjka w większości twarda i uważam zamknięta ALE wyczułam maleńki guzek koło ust ..im bardziej naciskałam tym twardszy ..dziwne
dodam że miałam zabieg loop na szyjce w 2017 w listopadzie. potem poród . może to jakaś deformacja po porodzie? ale w sumie miałam badanie ginekologiczne i cytologię w lipcu 2019 i było ok.
zobaczę za dni parę albo w następnym cyklu .
szkoda że nie udało nam się do pl polecieć w kwietniuu .za grosze zrobiłabym sobie wszystkie badania eh
chyba się muszę umówić do lekarza
pozatym jeszcze trochę mam obolały brzuszek i zbytnio nie poskakalam dziś na treningu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 12:01