Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Ania81 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, zycze pieknego dnia.
    Annie1981 sproboj suplementacji, oraz herbatki, na ktora podalm przepis. Herbatka dziala,znam kilka osob, ktorym pomogla.
    Kobietki ja narazie bede tu rzadko zagladac. Mam bardzo duzo na glowie ostatnimi czasy. Bede was podczytywac jak znajde chwile.
    Trzymam kciuki zeby sie szybko wam wszystkim udalo.

Annie1981, bertha, Lolipop lubią tę wiadomość

f2wl2n0amwelqrbt.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggia, co jakiś czas się zastanawiałam co u Ciebie, super, że jesteś 🙂

Maggia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Zastanawiałas się nad suplementacja?
    Tak, zwiększyłam sobie ilość witaminy D, Q10 i zamówiłam DHEA. Zastanawiam się też nad zakupieniem płodnej diety.
    Lolipop wrote:
    z tymi hormonami tak jest. jedno się sypie to leci resztą ;/

sluchaj wczoraj czytałam sobie wypowiedzi dziewczyn i się okazalo że po suplementacji i odpoczynku jajników to Amh np jednej podskoczyło z 0.06 do 0.83 czy jakoś tak i to nie na jedna także można to poprawić. ale rok przerwy miała od wszelakich zabiegow co do jajnikow. podobno jakieś zabiegi ten Amh też obniżają 🤔

jak i wynik różnił się między laboratoriami. i z miesiąca na miesiąc też jakieś.cyrki bo inaczej ..że mniej albo więcej

laski ja się wczoraj zbadałam palpacyjnie tak z.ciekawosci( dawno tego nie robiłam) ..szyjka w większości twarda i uważam zamknięta ALE wyczułam maleńki guzek koło ust ..im bardziej naciskałam tym twardszy ..dziwne

dodam że miałam zabieg loop na szyjce w 2017 w listopadzie. potem poród . może to jakaś deformacja po porodzie? ale w sumie miałam badanie ginekologiczne i cytologię w lipcu 2019 i było ok.

zobaczę za dni parę albo w następnym cyklu .
    szkoda że nie udało nam się do pl polecieć w kwietniuu .za grosze zrobiłabym sobie wszystkie badania eh
    chyba się muszę umówić do lekarza

pozatym jeszcze trochę mam obolały brzuszek i zbytnio nie poskakalam dziś na treningu.
    Tak piszą dziewczyny na forach, że udało się im podnieść AMH, ale lekarze twierdzą, że rezerwy jajnikowej nie da się podnieść, bo ona może tylko spadać. Jeden lekarz to tłumaczył tak, że ten hormon skacze, raz wychodzi np. 0,3 a innym razem 1 i on twierdził, że to jest normalne, a kobietom się wydaje, że udało się podnieść jego poziom dzięki suplementacji.
    Z drugiej strony wiele kobiet pisze, że wyniki są bardzo różne i że w ogóle nie są miarodajne, więc już sama nie wiem jak to jest z tym badaniem.
    Podobno jakość jejeczek można poprawić, więc suplementy sobie zakupiłam.
    Odnośnie Twojego guzka, to chyba o podobnych obawach czytałam na innym wątku i dziewczyny pisały, że to normalne, że też tak mają i lekarz mówi, że ok, ale na pewno warto to sprawdzić.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Tak piszą dziewczyny na forach, że udało się im podnieść AMH, ale lekarze twierdzą, że rezerwy jajnikowej nie da się podnieść, bo ona może tylko spadać. Jeden lekarz to tłumaczył tak, że ten hormon skacze, raz wychodzi np. 0,3 a innym razem 1 i on twierdził, że to jest normalne, a kobietom się wydaje, że udało się podnieść jego poziom dzięki suplementacji.
    Z drugiej strony wiele kobiet pisze, że wyniki są bardzo różne i że w ogóle nie są miarodajne, więc już sama nie wiem jak to jest z tym badaniem.
    Odnośnie Twojego guzka, to chyba o podobnych obawach czytałam na innym wątku i dziewczyny pisały, że to normalne, że też tak mają i lekarz mówi, że ok, ale na pewno warto to sprawdzić.
    Jakie dawki witaminy D teraz bierzesz? i jaki koenzym q10?
    co do poziomu AMH to badałam dwukrotnie w przeciągu roku i wynik był zbliżony.
    Co do jakości jajeczek to podobno AMH jest jednak pośrednim wskaźnikiem. Aczkolwiek logiczne dość, że im wyższy poziom tym jajeczka lepsze. Ale może to ktoś inny się wypowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 16:42

• bertha Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krrropka wrote:
    W zeszłym tygodniu robiłam codziennie. Ale chyba mi nie służą, bo tak się z chłopem pokłóciłam, że mamy teraz ciche dni, a biorąc pod uwagę, że pokrywają się one z moimi dniami płodnymi, to ten cykl możemy uznać za stracony :/
    Powiem ci ze jakiś dziwny był teraz czas bo ja byłam mega nerwowa przez ostatnie 2 tygodnie...
    szkoda ze się pokryło to z dniami płodnymi...
    może jednak się uda coś obstawić...

Dziewczyny, chwale się, w końcu zaczynam praktykę w gabinecie. Już od marca robię konsultacje online z wywiadem i doborem ziół, ale teraz już gabinet i dodatkowo akupunktura. 😍
    Będę przyjmować w centrum medycznym Mediconcept we Wrocławiu 😊

Tu możecie poczytać i zobaczyć moja facjatę :D https://m.facebook.com/akupunkturaBertha

Ania81, Annie1981, kattalinna, Lolipop, krrropka, Greetta, Papierówka, Maggia lubią tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Ania81 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Powiem ci ze jakiś dziwny był teraz czas bo ja byłam mega nerwowa przez ostatnie 2 tygodnie...

Dziewczyny, chwale się, w końcu zaczynam praktykę w gabinecie. Już od marca robię konsultacje online z wywiadem i doborem ziół, ale teraz już gabinet i dodatkowo akupunktura. 😍

Tu możecie poczytać i zobaczyć moja facjatę :D https://m.facebook.com/akupunkturaBertha

Gratulacje

bertha lubi tę wiadomość

f2wl2n0amwelqrbt.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Jakie dawki witaminy D teraz bierzesz? i jaki koenzym q10?
    co do poziomu AMH to badałam dwukrotnie w przeciągu roku i wynik był zbliżony.
    Co do jakości jajeczek to podobno AMH jest jednak pośrednim wskaźnikiem. Aczkolwiek logiczne dość, że im wyższy poziom tym jajeczka lepsze. Ale może to ktoś inny się wypowie.
    Teraz biorę 5000 jednostek witaminy D i 600mg Q10.

bertha wrote:

Wow, Bertha, ale prężnie działasz 🤗 Jakbym mieszkała w okolicy to bym przyszła do Ciebie na akupunkturę 🙂
    A z Agnieszką Grobelna nic nie wyszło?

bertha lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha, gratuluję! Rzeki pacjentów/ klientów życzę 🙂

bertha lubi tę wiadomość

preg.png
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha, cudownie! Gratuluję i może jak będę w Polsce i ogarnę czasowo to da sie jakąś wizytę umówić.
    I jaka Ty ładna jesteś, wow!

bertha lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • bertha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Wow, Bertha, ale prężnie działasz 🤗 Jakbym mieszkała w okolicy to bym przyszła do Ciebie na akupunkturę 🙂
    A z Agnieszką Grobelna nic nie wyszło?
    Z Agnieszką jeszcze bedziemy działać :) tzn. ona nie ma swojego gabinetu ktory by mi mogla wynajac, tylko wynajmuje od kogos, wiec ten pomysł upadł. A obok nie bylo dostepnego gabinetu zeby wynajac. takze Mediconcept sie znalazl. Ale z Agnieszką wciaz planujemy nagrac filmik :)

Annie1981, kattalinna, krrropka lubią tę wiadomość

Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • bertha Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krrropka wrote:
    Bertha, cudownie! Gratuluję i może jak będę w Polsce i ogarnę czasowo to da sie jakąś wizytę umówić.
    I jaka Ty ładna jesteś, wow!
    Ojej, dzieki :*
    No i zapraszam zapraszam na igielki :)

Dziekuje dziewczyny za kciuki, przydadza sie, bo stresuje sie ze nie bedzie chetnych!

krrropka lubi tę wiadomość

2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Z Agnieszką jeszcze bedziemy działać :) tzn. ona nie ma swojego gabinetu ktory by mi mogla wynajac, tylko wynajmuje od kogos, wiec ten pomysł upadł. A obok nie bylo dostepnego gabinetu zeby wynajac. takze Mediconcept sie znalazl. Ale z Agnieszką wciaz planujemy nagrac filmik :)
    Super 🤗

bertha lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:

nawet zbadałam się drugi raz.i trzeci i faktycznie ..powierzchnia na czubku szyjki jest z wybojami także mam nadzieję że to po prostu po porodzie choc problemow przy porodzie nie było. było bez pośpiechu . no nic. zobaczymy

co do Amh .suplmentacja nie zaszkodzi ale rób badania żeby z czymś nie przesadzić . i trzymam kciuki

Bertha Gratulacje:)

u mnie dziś było lekkie bulgotanie w macicy ..starając się o 3 synka wiedziałam że to oznacza brak ciąży 😄
    i w ogóle jajniki mnie naparzają na zmiane .. brzuch czasem malpowo zaboli ale czuję jednak że nic z tego 😆dla zabawy zrobię sobie test 10dpo 🙈😂

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    co do Amh .suplmentacja nie zaszkodzi ale rób badania żeby z czymś nie przesadzić . i trzymam kciuki
    Tylko za bardzo nie mam gdzie...
    Dzięki za kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 19:02

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Tylko za bardzo nie mam gdzie...
    Dzięki za kciuki.
    no tak🤦‍♀️

• Ania81 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Jak tam u was pogoda w Northern Ireland? U mnie piekne sloneczko, ale dla mnie za goraco. Zle znosze wysokie temperatury😔.
    Annie1981 czy sprobowalas herbatki?
    Wlasnie dowiedziałam sie, ze jednej z moich przyjaciolek pomogla. Jest od nas starsza, dlugie starania i kilka niepowodzen, zdrowie tez nie najlepiej. Dzis sie pochwalila jest 15tyg ciazy.
    Ja herbatke pije teraz bardziej regularnie, mezowi tez daje.
    Lolipop, Bertha probojcie.

f2wl2n0amwelqrbt.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Czesc dziewczyny. Jak tam u was pogoda w Northern Ireland? U mnie piekne sloneczko, ale dla mnie za goraco. Zle znosze wysokie temperatury😔.
    Wlasnie dowiedziałam sie, ze jednej z moich przyjaciolek pomogla. Jest od nas starsza, dlugie starania i kilka niepowodzen, zdrowie tez nie najlepiej. Dzis sie pochwalila jest 15tyg ciazy.

u mnie ponuro ale co do upałów..też zle je znosze .. żyły puchną 😆 dlatego ostatnie gorące dni co chwila się chowałam do domu a dzieciaki w basenie .

jaka herbatkę? jakieś ziola?

zaczęłam brać ten agnus cactus ( castagnus) ale tutaj kapsułka.ma dawkę 400mg .

dziś się czuje dobrze o dziwo ..nic nie drapie nie bulgocze nie ciągnie .pocwiczylam normalnie. .byłyby jaja 😆

przyszła mi farba i będę się farbować. końcówki sobie już rozjaśniłam młody śpi, dzieci lekcje robią a ja kawke pije.

zamówiłam sobie też na przyszłość ( nie będę stosować żadnych hormonów oto) ..sprzęt maleńki.do wielokrotnego użytku co do sprawdzania kiedy owulacja ..na ślinę :) ciekawe jak działa

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    U nas ostatnio dużo deszczu i chyba jakieś niskie ciśnienie, bo ja nie mam siły na nic, dziś ledwo się. Łóżka zwlekałam.
    Herbatki nie próbowałam. Ostatnio zrobiłam sobie eliksir na płodność z AP i cały dzień miałam po tym zgagę, więc już mam uraz do próbowania takich rzeczy 😁

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Ania81 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po mojej herbatki zgagi nie ma, ja bardzo musze uwazac z tym co jem i pije. Mam nadwrazliwy zoladek. Herbatka nie zaszkodzila.
    Herbata z imbiru, cytryny i moidu.
    Podaje jeszcze raz przepis
    Lyzke swiezo obranego imbiru zalac szklanka wrzatku, pozostawic na przynajmniej 5 min.
    W drugiej szklance rozmieszac Lyzke swiezego soku z cytryny z lyzeczka miodu. Zalac wywarem z imbiru. Mozna do smaku dodac wiecej cytryny lub miodu. Polecana dla pan i panow

f2wl2n0amwelqrbt.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po konsultacji online w Invicta. Lekarka stwierdziła, że dużo czasu nie mamy, ale możemy poczekać na IVF w UK, a jak nie wyjdzie to wtedy się do nich zgłosić. Tylko mówiła, żeby ich cisnąć, żeby w ciągu pół roku zrobili, bo rok czekania to może być za dużo. To może być problem, bo ja na samą konsultacje wyników czekam w tej klinice już rok 🙈
    Oszacowała nasze szanse na 20%, więc więcej niż 5% jak wyczytałam wcześniej, także to dobra wiadomość.
    Poprzednie poronienie obstawia albo mutacje PAI albo słabą jakość komórki/plemnika. Z plusow to, że dwa razy byłam w ciąży, więc nie ma u mnie problemów np. z implantacja.
    Zaleciła suplementację tego co już biorę plus l-karnityne, więc muszę dokupić.

Tak nieśmiało myślę sobie, żeby poczekać na IVF w UK, w międzyczasie starać się naturalnie. A jak żadna opcja nie wyjdzie to lecieć do PL na IVF z komórką dawczyni, choć nie wiem czy się odważę na taki krok.
    Będę jeszcze myśleć o tym wszystkim, ale wydaje mi się to najbardziej rozsądne.

bertha lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ