Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Annie1981 wrote:Taniej. Ja płaciłam 100 zł, ale moja gin zrezygnowała już z konsultacji online. Dla mnie zrobiła wyjątek, więc nie mogę dać Ci na nią namiarów. Zobacz sobie na znanylekarz.pl, tam jest sporo ginów, którzy w ten sposób pracują.
Am jakaś ilość zastrzyków które brałam od 21 tygodnia ciąży na rozrzedenie krwi i wydaje mi się ze to heparyna[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Zastanawiam się co robić progesteron miałam urzywam do piątku a to wypadał 7dpo ale dzisaj wzięłam kolejny raz . Nie jestem pewna czy faktycznie miałam owulacje z środy na czwartek w nocy wzięłam pierwszy progesteron w piątek owu wyznaczyło owulacje był i śluz płodny i szyjka jak przy dniach płodnych . Czuje jajniki ból krzyża w 6dop był spade w poprzedniej ciąży był 8dpo . Nie nastawiam się na ciąże ale różnie to bywa boje się ze jak przerwę proga to może złe się skończyć a nóż gdyby cossss🙈[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
kalcia64 wrote:Duphostan jest progesteronem syntetyczny a on jest zakazany w niektórych krajach i w Uk także nawet lekarz mnie się pytał skąd sobie załatwiłam duphostan bo tu go nawet na receptę od prywatnego lekarza nie dostaniesz . I przepisał mi narazie utrogestan .
-
kalcia64 wrote:Zastanawiam się co robić progesteron miałam urzywam do piątku a to wypadał 7dpo ale dzisaj wzięłam kolejny raz . Nie jestem pewna czy faktycznie miałam owulacje z środy na czwartek w nocy wzięłam pierwszy progesteron w piątek owu wyznaczyło owulacje był i śluz płodny i szyjka jak przy dniach płodnych . Czuje jajniki ból krzyża w 6dop był spade w poprzedniej ciąży był 8dpo . Nie nastawiam się na ciąże ale różnie to bywa boje się ze jak przerwę proga to może złe się skończyć a nóż gdyby cossss🙈
jesli dziś jest 9dpo zrób testWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2020, 08:33
-
Lolipop wrote:pogubilam sie😂🙈
jesli dziś jest 9dpo zrób test[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
kalcia64 wrote:Wyczym się pogubiłas . Lekarz mi przepisał progesteron mam go brać od 16 /17 dnia cyklu przez 10 dni . Owu wyznaczyło mi owulacje w 18 dniu cyklu . Nie robiłam monitoringu wiec tak naprawdę nie wiem czy ten skok to była owulacja czy progesteron podniósł tempie . Śluz i szyjka wskazywała na objawy owulacji . Zobacz mój wykresik jak coś .
czyli rozumiem że dzień przed owulacja wzięłaś progesteron ..z środy na czwartek ? w jakiej dawce?
z tą temp to też tak nie na 100 procent bo podobno może wystąpić 3 dni przed skokiem jak i 3 dni po 🙉🙈🙈🙈 ale wzięłas naturalny progesteron więc on chyba podnosi temp hmm ..z duphastonu sztuczny podobno nie. więc na dwoje babka wróżyła .
najważniejsze to połączyć wszystko w całość ..i zasugerowałabym się szyjka i śluzem dodatkowo by wiedzieć że już jest po ..ale biorąc progesteron śluz pewnie się zmienił też pod jego wpływem . 🙉
ale jeśli mimo to sluz i szyjka w tym dniu wskazywały na owulacje to tak mogło być . bo wiem że np dawka 35mg duphastonu ( jeśli dobrz epamietam) już owu blokuje , a bólu owulacyjnego w tym dniu nie miałaś...bo widzę że wystąpił trochę wcześniej?
w ogóle patrzę że 5 dni po wciąż odczuwałas ból miesiączkowy ..ja mam nadzieję że jak wezmę ten progesteron to ten miesiąc chociaż bez bólu będzie ehWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2020, 12:21
kalcia64 lubi tę wiadomość
-
kalcia64 wrote:ja M
Am jakaś ilość zastrzyków które brałam od 21 tygodnia ciąży na rozrzedenie krwi i wydaje mi się ze to heparyna
kalcia64 wrote:Wyczym się pogubiłas . Lekarz mi przepisał progesteron mam go brać od 16 /17 dnia cyklu przez 10 dni . Owu wyznaczyło mi owulacje w 18 dniu cyklu . Nie robiłam monitoringu wiec tak naprawdę nie wiem czy ten skok to była owulacja czy progesteron podniósł tempie . Śluz i szyjka wskazywała na objawy owulacji . Zobacz mój wykresik jak coś .Lolipop, kalcia64 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie1981 wrote:Lepiej sugerować się tym kiedy wystąpiła owulacja niż który jest dzień cyklu. Ja zaczynałam brać proga 3 dpo. Wiadomo, że bez USG nigdy nie mamy pewności, ale ja znałam już swój organizm na tyle, żeby mniej więcej wiedzieć kiedy jest 3 dpo.
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Annie1981 wrote:Lepiej sugerować się tym kiedy wystąpiła owulacja niż który jest dzień cyklu. Ja zaczynałam brać proga 3 dpo. Wiadomo, że bez USG nigdy nie mamy pewności, ale ja znałam już swój organizm na tyle, żeby mniej więcej wiedzieć kiedy jest 3 dpo.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
kalcia64 wrote:Muszę zerknąć co to jest dokładnie i czy data jest ważna . A co do do progesteronu przy planowaniu ostatniej ciąży tak właśnie brałam 3 dpo ale cykle były regularne a teraz po tej ciąży np brak okresu 45 dni potem cykl 28 dni potem okres 8 i po 7 dniach przerwy znowu okres . Tak zr bałagan jak ta lala . Wiec ginekolog przepisał proga w stronę regulacji i po2 cyklach wizyta kontrolna z badaniami I monitoring I kolejny krok 🙈😍😂
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
U mnie dzisiaj pecherzyk ma ok. 18mm, endometrium ok. 9mm. Takze trzeba by jakies seksy zapodac
Ania81, Papierówka, kattalinna, ktosiowa, Annie1981 lubią tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
bertha wrote:U mnie dzisiaj pecherzyk ma ok. 18mm, endometrium ok. 9mm. Takze trzeba by jakies seksy zapodac
wyobrazilam sobie ciebie jak sobie robisz to usg hah
u ciebie 12dc a u mnie 10dc .kul prawy jajnik trochę a ciebie nic?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 13:00
bertha, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Lolipop wrote:wyobrazilam sobie ciebie jak sobie robisz to usg hah
u ciebie 12dc a u mnie 10dc .kul prawy jajnik trochę a ciebie nic?Lolipop, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Lolipop wrote:wyobrazilam sobie ciebie jak sobie robisz to usg hah
u ciebie 12dc a u mnie 10dc .kul prawy jajnik trochę a ciebie nic?Lolipop lubi tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Lolipop wrote:fakt . mogłam spojrzeć w wykres bo po tym co napisałaś to nie wiedziałam co i kiedy nie widząc cyklu.
czyli rozumiem że dzień przed owulacja wzięłaś progesteron ..z środy na czwartek ? w jakiej dawce?
z tą temp to też tak nie na 100 procent bo podobno może wystąpić 3 dni przed skokiem jak i 3 dni po 🙉🙈🙈🙈 ale wzięłas naturalny progesteron więc on chyba podnosi temp hmm ..z duphastonu sztuczny podobno nie. więc na dwoje babka wróżyła .
najważniejsze to połączyć wszystko w całość ..i zasugerowałabym się szyjka i śluzem dodatkowo by wiedzieć że już jest po ..ale biorąc progesteron śluz pewnie się zmienił też pod jego wpływem . 🙉
ale jeśli mimo to sluz i szyjka w tym dniu wskazywały na owulacje to tak mogło być . bo wiem że np dawka 35mg duphastonu ( jeśli dobrz epamietam) już owu blokuje , a bólu owulacyjnego w tym dniu nie miałaś...bo widzę że wystąpił trochę wcześniej?
w ogóle patrzę że 5 dni po wciąż odczuwałas ból miesiączkowy ..ja mam nadzieję że jak wezmę ten progesteron to ten miesiąc chociaż bez bólu będzie eh[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
bertha wrote:Nie, mnie nie kłuje jajnik przy owulacji. Ja czuje takie rozpieranie podczas owu i wg monitoringu usg to to co czuje to jest rozlewający się płyn z pęcherzyka. Teraz jak siedze to tego nie czuje ale byłam godzinę temu na spacerze i czułam i zrobiłam potem usg i endo w ogóle 12mm teraz a pęcherzyk jakby wiekszy i może już się zaczyna owu bo więcej płynu w zatoce douglasa... zobaczę jutro rano.
ale masz fajnie 😄 . w ciąży też zamierzasz używać?
no pisz jak to rano ? -
kalcia64 wrote:Dzisaj pierwszy dzien bez proga podbtrzusze mnie dzis chcialo zabic . Test dziś również negatywny tak ze myśle ze ten cykl już powoli się kończy ciekawe za ile małpeczkę przyjdzie ❤️❤️