Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka laski,ja już nadaje z Polandii ale troche się rozchorowałam,ewidentnie nie słuzy mi to mega suche powietrze,rano budze sie z taka sahara w ustach i nosie,ze najchetniej wsadziłabym głowe do wanny w wodą,żeby sie nawilzyc,no ale coz jakos to przezyje przez te 2 tyg nie sadzilam,ze juz tak sie przyzwyczailam to tego morskiego klimatu w uk.Ponadto od poniedziałku wieczora mam gorączke,bol gardła,dziwną zolto-zielona taka jakby starą flegmę z nosa i gardła,omega osłabienie,wszelkie mozliwe bole i w ogole zyc mi sie nie chce.Dzisiaj jest juz troche lepiej,rano nie mialam temperatury ale wieczorem znow wybilo 37st.C i znowu faszeruje sie lekami przeciwgorączkowymi/przeciwbolowymi.Rano milam 36,6 wiec polecialam do diagnostyki i zrobilam TSH,progesteron i prolaktyne,wyniki jutro.Reszte zrobie jak dostane @ i z wynikami do ginki.Jutro moj Żonek idzie na badanie nasienia,dumna jestem z niego ale troche to na nim wymusiłam,rzucał się,ze go nie zapytalam czy chce tylko oznajmilam,ze ma isc i koniec,no niestety tak czasami mam,że mowie mu co ma zrobic a nie pytam o zdanie,no ale coz,w koncu robi to dla dobra ogolu
Po przylocie w 17dc nie udalo mi sie nigdzie niestety dostac do ginka zeby mi zrobil usg i powiedzial kiedy byla ta owulka.
Dzisiaj mam 7dpo,jesli fl jest stala z cyklu na cykl i moja wynosi 9 dni to jutro mowinnam zaczac plamic tak jak w poprzednim cyklu i w sobote @ (cykl 25dni) albo tak jak sugeruje OF w tym miesiacy fl bedzie miala 11 dni i w poniedziałek @ (cykl 28dni)
Ciekawe jaki scenariusz sie potwierdzi???Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 17:45
2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran ...
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
A widziałyście to???
https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka
U mnie w rodzince sie sprawdza a u Was?????2015🤰Syn👦
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
nick nieaktualnyPozwólcie, że i ja się dołączę do rocznika 83
Mam już prawie 6-ciolatka i staramy się o drugie trzeci miesiąc.
Mam nadzieje że na Nowy Rok dostanę ten upragniony prezent
Na razie trzeba wziąć się do roboty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 19:54
-
agnes doskonale cie rozumiem mam tak samo jak pojadę do PL - zawsze wracam z przeziębieniem ;/
trzymam kciuki aby scenariusz był zielony
co do kalendarza to z Tiago też mi się sprawdziło
gezanew (ciekawy i trudny nick, skąd się wziął?) witaj i faktycznie do roboty się bierz bo owulacja na dniach
-
nick nieaktualnynie zamierzam próżnować.... dziś mam zamiar uwieść męża (jeśli po 9 latach małżeństwa jeszcze się da )
jeśli chodzi o nick... hmm... jakoś tak wymyśliłam go sobie w szkole i tak zostało... właśnie sobie uświadomiłam jak dawno to było
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 20:29
-
nick nieaktualny
-
Agnes kuruj się Daj znac jak z wynikami, jak tam progesteron Ci urósł
gezanew witaj, rozgośc się
Czas na kolejne 2 krechy, bo ostatnio coś tu straszna posucha na tym wątku...
agnes175 lubi tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Hejka,mam wyniki badań z diagnostyki,kurde chyba mam jakieś końskie dawki hormonów we krwi
TSH 3,220 uIU/ml norma 0,270-4,200
Prolaktyna 19,88 ng/ml norma 4,79-23,30
Progesteron 34,49 ng/ml
f.pecherzykowa 0,2-1,5
f.owulacyjna 0,8-3,0
f.lutealna 1,7-27
po przekwit 0,1-0,8
I co Wy na to dziewczęta???(tsh+prog do obniżenia?)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 10:09
2015🤰Syn👦
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
kasiarzyna wrote:Progesteron masz bardzo ładny,oznacza, że owulka była Kto wie, moze juz jestes zapylona, bo progesteron w ciazy rosnie...
To TSH troszke wysokie...
Hmm...chyba sie nie udalo przy takim tsh.Testuje w poniedziałek w dzień @ i zobaczymy co wyjdzie ale nie sądzę,żeby coś zaskoczyło2015🤰Syn👦
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
nick nieaktualnyWysokie TSH nie blokuje zapłodnienia, tylko później mogą być problemy. Co do prolaktyny to też bym jeszcze ją powtórzyła, jesteś świeżo po podróży a te hormony są bardzo czułe na stres.
Progesteron na prawdę wysoki Też na myśl mi przyszła od razu ciąża.
Jak Ci nie szkoda kasy, to powtórz tsh, prolaktynę i progesteron za 2 dni. Uspokoisz się po podróży i się okaże czy faktycznie wyniki są do poprawekagnes175, Nona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny