Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)
Odpowiedz

Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;)Radziutka, ja dzisiaj miałam za Ciebie mdłości poranne :D no ale raczej w ciąży nie jestem i za wcześnie na jakiekolwiek objawy chyba.., chociaż miła niespodzianka by to była i cichą nadzieję mam, jak co cykl zresztą ;)
    miłego dnia ;*

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to oby! Trzymam kciuki!

83c27385cd.png
  • Mamissima Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczaca szkoda ze leki nie daly oczekiwanych efektow, dobrze ze masz zdrowe podejscie!!!! Odpocznijcie teraz z mezem , a w Novum na pewno znajda na Was sposob;))) trzymam za Was kciuki z calej sily!!!

Ktosik a moze wlasnie sie udalo;) niedlugo sie dowiesz:) Powodzenia:)

Rudziutka solidaryzuje sie z Toba! U mnie objawy zamiast slabnac nabieraja na sile…:/ ale trudno , dam rade:))) W koncu mdlosci mina:)

Rumianku fajnie ze sie odezwalas;) Daj znac czasem co slychac:)))

Paaulla powodzenia w nowym cyklu!!!! Te nowe wyniki musza dac jakies dobre efekty!!!!! Trzymam kciuki;)))))

8944aa5cc23d4c91186fd8c997dc6697.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny Wy jesteście mądrzejsze, zerknijcie na mój wykres, jest szansa w tym cyklu? ta temperatura utrzymuje się na tym samym poziomie to chyba nie bardzo..?? wiem, że mówiłam że na nic się nie nastawiam w tym cyklu ale same wiecie jak to jest na kilka dni przed @, ehh..:/

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosik, masz termometr z jednym miejscem po przecinku? kup sobie z dwoma, a wtedy zobaczysz, że rzadko jest, żeby tempka była taka sama. Jak jutro się nie ruszy, a daj Boże wzrośnie rób teściora! Trzymam kciuki, może ten marzec będzie Twój?

Dziś czuję się dobrze, czyli zaliczam huśtawki!
    Wczoraj byłam na wizycie u endokrynologa, mam niedoczynność, więc teraz od dziś biorę Euthyrox 50 i za 2 miesiące na kontrolę.

Miłego popołudnia!

83c27385cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem, już tak myślałam, żeby sobie kupić dokładniejszy termometr. ja chyba Radziutka z Tobą przeżywam te huśtawki ;), w pracy się wkurzyłam i musiałam wejść na ovu żeby się odstresować ;) nic mi się nie chce, chce do domu... ;(
    cieszę się, że u Ciebie dobrze ;)
    kiedyś też leczyłam się na niedoczynność ale to dawno jak byłam w podstawówce i chyba lekką bardzo miałam niedoczynność, a w szkole średniej to już tylko jod brałam

• Milcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dzisiaj byłam na badaniu TSH i FT4, bo we wtorek mam kontrole po 4 miesiącach. Ciekawe jak tam moje wyniki.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Milcia! Daj znac jak wyniki! A te Anty Tg i TPO tez robilas kiedys?

83c27385cd.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosik, ja dzis luz blues, nawet sporo w pracy porobilam! W domku zjadlam biala kielbase pieczona z cebula i sliwka, maz zrobil i mi zostawil, pychotka

83c27385cd.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka, robiłam w czerwcu 2013. Wyszły w granicach 40, ale i tak endokrynolog mi powiedziała, że to juz Hashimoto.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH 1.11, FT4 1.05

Mamissima lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co Ty Milcia tak rano piszesz? właściwie środek nocy ;)

Radziutka bardzo dobrze, że apetyt dopisuje ;)

Miłego dnia ;)

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, co Ty gadasz? Na podstawie TSH stwierdziła Hashimoto? Żeby potwierdzić diagnozę, trzeba jeszcze wykonać badanie na obecność przeciwciał tarczycowych (jeśli znajdują się we krwi, świadczy to o chorobie).

Chyba zaraziłam się od szefowej, bo łaziła mi tu z zarazkami... kurczę, co tu zrobić...

83c27385cd.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka, napisałam, że robiłam wcześniej te przeciwciała. ja zaczęłam się starać o dziecko od stycznia 2013 i w czerwcu jak zrobiłam TSH i wyszło wysokie, to dostałam skierowanie na przeciwciała i wtedy wyszło, że mam Hashimoto. Od czerwca 2013 jestem pod opieką endokrynologa.

Ktosik, tak w środku nocy, bo akurat karmiłam. A jak karmię, to robię szybki przegląd internetu :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obrotna z Ciebie kobitka Milcia ;)
    Radziutka, a Ty to tylko syropek z cebulki ;)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś muszę sobie zająć czas, jak karmię. A i tak mam telefon przy sobie, żeby sprawdzać czas karmienia i zaśnięcia.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Rudziutka, napisałam, że robiłam wcześniej te przeciwciała. ja zaczęłam się starać o dziecko od stycznia 2013 i w czerwcu jak zrobiłam TSH i wyszło wysokie, to dostałam skierowanie na przeciwciała i wtedy wyszło, że mam Hashimoto. Od czerwca 2013 jestem pod opieką endokrynologa.

Ktosik, tak w środku nocy, bo akurat karmiłam. A jak karmię, to robię szybki przegląd internetu :)
    Sorki, nie doczytalam hihi Wybacz

83c27385cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. no i temperaturka spadła :/, no cóż.. trudno.. ale miałam dzisiaj sen, śniło mi się, że urodziłam synka Wojtusia (bo tak chcemy nazwać synka, a dziewczynka Hania) i miał takie duże niebieskie oczka, tylko jakoś spory był jak na noworodka :D, we śnie wszystko możliwe, no i nie mogłam uwierzyć, że to ja go urodziłam bo nie pamiętałam w ogóle porodu i nic mnie nie bolało, ale siostra przekonywała mnie, że to na pewno mój syn ;)
    hmmm.. ciekawe... ;)
    miłego dnia i zbliżającego się wielkimi krokami weekendu!
    no i przed chwilą przyszła @ niestety..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 09:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Nie odzywałam się kilak dni, ale Was podczytywałam. Zbierałam siły do kolejnych staranek. Teraz @ powoli się kończy i jestem zwarta i gotowa.

Fajnie, że dziś sobota, można trochę poleniuchować :) Miłego dnia !

• Rumianek Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja podobnie jak paaulla84 :)
    Też sobie leniuchuje bo dzisiaj sama w domu, miałam biegać ale pogoda okropna. Wezme się więc pewnie potem za sprzątanie i kusi mnie żeby zrobić ciasto marchewkowe :)

Ogólnie ostatnio jakos humor nie jest najlepszy, mam nadzieje, że to się zmieni. Wszystko idzie nie po mojej myśli.

Rudziutka szybciutko pędź na zwolnienie jak tylko gorzej się poczujesz i w domu lecz nie ma co ryzykować i dopuścić żeby choroba się rozwinęła.

Milcia nie ma to jak dobre zorganizowanie :)

Mamissima jak tam się czujesz? Pisałaś ze objawy się nasilają :) do przeżycia ? Jesteś juz za połówką czy nie?

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny. Buziaki i miłego weekendu

‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ