X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)
Odpowiedz

Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D powoli powoli małymi kroczkami do celu ;) Ktoś nad nami czuwa ;)
    jestem dzisiaj mega zmęczona, nie wiem czy to pogoda, czy praca czy to i to, muszę jakoś naładować akumulatory bo marzec i kwiecień będą ciężkie w pracy, i jak tu się nie stresować i w ciążę zachodzić?? ;)

paaulla84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że jak przyjdzie prawdziwa wiosna, zrobi się zielono wszędzie i będą ćwierkały ptaszki to nawet po ciężkim dniu pracy będzie się lepiej wracać do domku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno tak będzie, ale dzisiaj niestety snieg u mnie padał, a właściwie sypało ;)
    miłego wieczorku ;)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super wieści :)

Ktosik, a co to za praca, że tak ciężko?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaulla84 wrote:
    Dokładnie, to samo powiedział Androlog :) Dziś z mężem świętujemy :)
    superr kochna.. teraz do dziela i czekamy na foto testu :)

A ja od rana zabiegana..bylam dis na konferencji z elektornicznej dokumentacji i tylko sie wkurzylam myslalam ze bedzie cos ciekawego..cos czego nie wiem..badz beda to warsztaty ktore maja nam pooc zrozumiec jak to ogarnoac i co ..i G.....
    siedzialam 5 h na szkoleniu ..a to szkolenie to nic innego jak reklama monopolisty zwanego Kamsoftem..jesczze na bezszczela promowali swoj niby znakomity produkt.. wrrrrrr...;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 20:20

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że już niedługo Aniu będzie mi dane wstawić to foto ;)

A co do takich szkoleń to jest masakra, ale chyba nie było płatne, bo to by było przegięcie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Paula super wieści :)

Ktosik, a co to za praca, że tak ciężko?

jestem księgową ;) do końca kwietnia zeznania roczne, w między czasie bieżące sprawy, lubię swoją pracę ale ostatnio łapię lenia i nie umie się go pozbyć, wszystko idzie mi wolniej niż zwykle, nie mogę się skupić.. ehh. a dzisiaj mija rok od straty Aniołka i zamiast smutku mam w sercu radość.. może tak powinno być?
    miłego dnia.

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaulla! Wspaniałe wieści! To już nic nie stoi na przeszkodzie! Do dzieła! Macie porcję wirusków i działać!
    ********************************************************************************
    Ktosik, witaj w klubie, ja właśnie myślę, że do końca kwietnia popracuję, bo to najgorszy okres w biurze i szkoda mi zostawiać koleżanki...
    Ania, współczuję beznadziejnego szkolenia!

Miłego czwarteczku laseczki!

ktosik lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosik, tak myślałam. Dziewczyny to witajcie w klubie, bo ja też jestem księgową :)

ktosik, Rudziutka7 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Mamissima Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaullaaaaaa cudowne wiesci!!!!!!! Cos czuje ze faktycznie wiosna przyniesie sporo dobrych wiesci:)))))))))) Trzymam za to kciuki z calych sil!!!!!! Za Was wszystkie!!Za nas wszystkie:)))))

Dziewczyny podziwiam Was wszystkie, macie ciezka prace….dla mnie te wszystkie liczby, slupki , procenty to jakas cholerna czarna magia….nic z tego nie kumam.Zawsze mam z tym wielki problem, na szczescie mam super ksiegowego - to taki gosc starej daty i wykazuje naprawde morze cierpliwosci i tolerancji wobec mojego braku kumacji i wszystko tlumaczy mi az do skutku czyli dopoki nie udaje,ze wiem o co chodzi ;)))))

Milego dnia ;)))))

ktosik, paaulla84, Mg lubią tę wiadomość

8944aa5cc23d4c91186fd8c997dc6697.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Życzę miłego dnia, zapowiada się bardzo pogodny, ciepły weekend, czuć wiosnę w powietrzu :D Chyba pójdę na zakupy i zrobię sobie prezent na Dzień Kobiet ;)

• Rumianek Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    Jej w końcu mam wieczór tylko dla siebie :) Przez cały tydzień nawet nie bardzo włączam komputer bo po pracy mam go dość :) Mąż wyjechał a ja mam zamiar odpoczywać. Cały tydzień czekałam na to błogie lenistwo nie mam zamiaru wystawić nosa przez jutrzejszy dzień na zewnątrz. Może przy okazji w końcu wylecze katar i kaszel bo mnie męczy od tygodnia.
    Zaraz biorę się za nadrabianie co u Was!
    Paula gratuluje wyników męża!! jak to zrobiłaś?? :)

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mezu odprawiony do pracy, ale weekend zanosi sie nam przyjemnie. Wazne, ze razem! Teraz Sobie siedze pod kocem i ogladam TV.
    Zycze Wam milego weekendu! Slonecznego i owocnego!

paaulla84, ktosik lubią tę wiadomość

83c27385cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka7 wrote:
    Hej! Nie dokończyłam zdania hehe Ja podejrzewam, że owu była w niedzielę. W każdym razie teraz będę mierzyła w tygodniu, a w weekend jeśli się obudzę o 6ej to tak, a jeśli nie, to nie zmierzę.

Milcia a jak tam Olcia?

Aska84, co to jest Letrozol? Na co dostałaś?

Podobne do Clo na owulacje ale nie niszczy endo. Pojawiły sie 3 piękne pecherzyki. Jeden juz pęknal, dwa pozostałe 20mm i 16mm. Czekam z niecierpliwoscią na USG

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny !

rumianku ta poprawa dzięki lekarstwom przepisanym przez Panią Androlog. W wątku o słabych parametrach możesz zerknąć co się poprawiło i o ile bo tam wkleiłam wyniki.

Rudziutka pojawiły się u Ciebie mdłości? Jestem zawsze ciekawa tych pierwszych objawów ;)

Aska84 trzymam kciuki za piękną owulkę!

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki.
    Dawno się nie wypowiadałam na forum ale czytam codziennie. Ostatnio sporo pracy i sporo na głowie więc nawet nie miałam siły żeby coś napisać.

Przede wszystkim dla Was wszystkich Wszystkiego Najlepszego z okazji Naszego Dzisiejszego Święta. Życzę spełnienia marzeń - Wy wiecie jakich:)

Gratulacje dla Wszystkich,którym się udało. Pocieszające jest to, że udaje się coraz większej liczbie z Nas.

U mnie po staremu. Po trzeciej stymulacji Clo i zastrzyku z pregnylu pęcherzyk znowu nie pękł i po raz kolejny biorę orgametril. W piątek idę na kontrol i po odbiór papierów. Teraz kierunek Novum na początku maja. Półtora miesiąca chce odpocząć od wszelkich leków żeby na wizytę pojechać z naturalnym cyklem. Wiem, że tam trafie w dobre ręce i się w końcu uda:)

Pozdrawiam Was ciepło w ten Słoneczny Dzień)

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! Wszystkiego naj z okazji wczorajszego święta!
    Paaulla, moje objawy są dość ubogie :) Ból piersi, wzdęcia wieczorem, senność, mogłabym spać o każdej porze dnia, ale nie nocy :) No i siusianie, ale to się ciągnie od 4ego dpo. No i nie za bardzo mam apetyt, ale jem normalnie. Nie mam mdłości, ani odrzutów, tylko kawa mi nie smakuje, śmierdzi papierochami...

83c27385cd.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca trzymam kciuki za Novum!
    A ja zabieram się do pracy!

Miłego dzionka!

Asienka1184 lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !

Walcząca dobrze, że macie plany. Ja dziś zaczęłam 26 c. i zaczynamy kolejne starania....

Rudziutka to życzę, aby dalej było tak dobrze, bez tych mdłości itp.

Ja mimo, że w ciąży nie jestem to też bym mogła ciągle spać :)

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się pochwaliłam, bo dziś mi ciężej na żołądku, ale mdłości nie mam.

Dziś lecę do endokrynololga z moimi brzydkimi wynikami TSH.

Miłego dzionka!

83c27385cd.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ