Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)
Odpowiedz

Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)

Oceń ten wątek:
  • yourself Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Do kliniki idę do tej babki.
    do kliniki do ginekolog, ale pytałam o endokrynologa. też tam mają więcej specjalistów?

Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami.
  • yourself Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanessa wrote:
    Tzn euthyrox podniósł Ci prolaktynę czy obniżył?
    obniżył. gdy okazało się, że mam tsh >4 to poszłam do endo, nie chciał mi nic dawać na prl. powiedział, że może jest to powiązane z tarczycą no i po samym euthyroxie ładnie mi się unormowało. ostatnie wyniki tsh 0,4 prl 13.

vanessa lubi tę wiadomość

Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami.
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam są chyba tylko ginekolodzy. Ja chodzę do endo dr Anny Modelskiej.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Anna_84 Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    chyba też tu pasuję:-) I niestety zmiana kodu (trójka z przodu) nastąpiła już w styczniu. Właśnie zaczynam starania o swoje pierwsze dziecko. Trzymam kciuki za Was i za siebie. Pozdrawiam

vanessa lubi tę wiadomość

uwo93e3kne7yhd3u.png
  • yourself Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_84 wrote:
    Witajcie,
    chyba też tu pasuję:-) I niestety zmiana kodu (trójka z przodu) nastąpiła już w styczniu. Właśnie zaczynam starania o swoje pierwsze dziecko. Trzymam kciuki za Was i za siebie. Pozdrawiam
    Witaj 30latko ;) masz czysta karte ze staraniami i zycze bys szybciuko zaciazyla:)

• Anna_84 Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się zgadza. Na razie zrobiłam wszystkie badania zalecane przed ciążą i od 3 miesięcy biorę kwas foliowy i jodid 200. Zrobiłam też szczepienia na różyczkę i żółtaczkę typ b. Wybrałam lekarza do prowadzenia ciąży. Od ponad roku jestem pod opieką endokrynologa (problemy z tarczycą, ale jeszcze bez żadnych leków). Ogólnie wszystko jest ok. Mój ginekolog śmiał się ze mnie, że perfekcyjne przygotowanie do ciąży wyssałam z mlekiem matki :-) No cóż, perfekcja to moje drugie ja :-) tylko jeszcze nie odkryłam czy to wada czy zaleta :-)

uwo93e3kne7yhd3u.png
  • yourself Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_84 wrote:
    To się zgadza. Na razie zrobiłam wszystkie badania zalecane przed ciążą i od 3 miesięcy biorę kwas foliowy i jodid 200. Zrobiłam też szczepienia na różyczkę i żółtaczkę typ b. Wybrałam lekarza do prowadzenia ciąży. Od ponad roku jestem pod opieką endokrynologa (problemy z tarczycą, ale jeszcze bez żadnych leków). Ogólnie wszystko jest ok. Mój ginekolog śmiał się ze mnie, że perfekcyjne przygotowanie do ciąży wyssałam z mlekiem matki :-) No cóż, perfekcja to moje drugie ja :-) tylko jeszcze nie odkryłam czy to wada czy zaleta :-)

hahah Anno, w tej kwestii myślę, że zdecydowanie zaleta. spontan super sprawa, ale po takich przygotowaniach nie będziesz mogła sobie nic zarzucić no i powodzenia w staraniach ! :)

• martuszka Debiutantka

Wysłany: 12 marca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, ja też 84 i też właśnie rozkręcam się w staraniach :) trzymam kciuki za was wszystkie!

• Milcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe dziewczyny :) Oby nasz trójka z przodu przyniosła nam szczęście :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_84 wrote:
    Od ponad roku jestem pod opieką endokrynologa (problemy z tarczycą, ale jeszcze bez żadnych leków). Ogólnie wszystko jest ok.
    Tzn. jakie problemy? bo tarczyca przy staraniach i ciąży to ogromny problem.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • olga84 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zapisuje się do "klubu" choć jeszcze przez kilka miesięcy mam 2 na początku:) Trzymam za nas wszystkie kciuki:)

Olga
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak fajnie że nas przybywa oby niedługo drugie tyle nas przybyło i każda z nas była "dwa w jednym" :)

yourself lubi tę wiadomość

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • yourself Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanessa wrote:
    Jak fajnie że nas przybywa oby niedługo drugie tyle nas przybyło i każda z nas była "dwa w jednym" :)
    Ooooo tak :) potem założymy nowy temat. Rocznik'84-w pakiecie;)

vanessa, kasiuleks lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygotowałam całą dokumentację przed wizytą w klinice. Opisałam wszystkie etapy leczenia, zebrałam wyniki, usg. Wydrukuje jeszcze wykresy i w piątek się wszystko wyjaśni.

yourself lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • yourself Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Przygotowałam całą dokumentację przed wizytą w klinice. Opisałam wszystkie etapy leczenia, zebrałam wyniki, usg. Wydrukuje jeszcze wykresy i w piątek się wszystko wyjaśni.
    będzie dobrze Milcia, mam nosa :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenka jak nastawienie przed jutrem? Ja się trochę boję.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tam u Was bieżący cykl? U mnie po wykresie wygląda, że chyba owulacja była, ale pewności nie mam. Jutro się przekonamy, co widać na usg.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ja nowego cyklu doczekać się nie mogę, jestem 3dzień po duphastonie i czekam na @, czekam na nową szansę, czekam, czekam, czekam........

Dzień dobry:)

• arlenka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Arlenka jak nastawienie przed jutrem? Ja się trochę boję.
    No właśnie ja też się boję... Nawet unikałam trochę forum żeby się nie nakręcać jeszcze bardziej. W zasadzie przez ostatnie dni wymyślam sobie różne zajęcia i latam wieczorami po znajomych żeby czymś zająć myśli.
    Dużo zależy od tego HSG jeśli zostaje mi jeden jajnik, a ponieważ z moim zdrowiem ostatnio ciągle pod górkę ciężko mi myśleć pozytywnie. No i zastanawiam się czy jednak nie zrobić operacji, bo prędzej czy później będę musiała, guz sam nie zniknie. No i niewielki odsetek tych guzów - ale jednak - występuje w formie złośliwej. Więc może lepiej się tego pozbyć? Już sama nie wiem, porozmawiam jutro może też na ten temat.

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba owulacja u mnie była, bo dzisiaj tak mnie prawy jajnik bolał, że szok. Jutro się dowiem co i jak :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ