Forum Starając się - ogólne Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)
Odpowiedz

Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kciuki trzymam, żeby się udało :)

    ltCGp1.png HZoWp2.png
  • syla Przyjaciółka
    Postów: 83 24

    Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ja tez trzymam kciuki:))

    syla
  • syla Przyjaciółka
    Postów: 83 24

    Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wogóle hejka mam takie zapytnianie bo nigdy nie brałam tabletek antykoncepcyjnych a jestem w trakcie tzn dzis przypada dzień w którym mam zazyc tabletki białe w blistrze sa zółte 21 plus 7 bialych czy te białe tez trzeba zazywac to placebo podobno poradzcie prosze

    syla
  • yourself Ekspertka
    Postów: 228 106

    Wysłany: 12 czerwca 2014, 00:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie, trzymajcie. Przydadzą się:)
    syla
    niestety nie pomogę. Pigułki brałam 100 lat temu i nie pamiętam:(

    Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami.
  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 12 czerwca 2014, 07:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak brałam tabletki, to miałam jednego koloru i tylko 21 sztuk, wiec nie pomogę. Może to są te, które bierze się cały cykl. Ja tabletki odstawiłam w sierpniu 2012.

    ltCGp1.png HZoWp2.png
  • An Przyjaciółka
    Postów: 95 48

    Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla - tabletki anty (obojętnie czy 21, czy 21+7)
    Jeśli bierzesz 1 opakowanie. Zaczynasz brać w pierwszym dniu cyklu (czyli pierwszym dniu krwawienia) - (w przypadku 21+7 bierzesz tabletkę z subst. czynną czyli jedną z 21).
    Jeśli masz tylko 21 - po zakończeniu opakowania robisz 7 dni przerwy
    Jesli 21+7 - po zakończeniu 21 - bierzesz te 7 białych (jeśli nie będziesz ich brała to tez nic się nie stanie - chodzi po prostu o to by nie zapominać tabletek i są to tabletki tzw placebo).
    Później zaczynasz kolejne opakowanie.

    Możesz mieś też inne tabletki gdzie jest np 10tabletek innego koloru na pierwszą fazę cyklu i kolejne innego na 2 fazę - ale to niezbyt często przepisywane tabsy, lub np 24+4 gdzie tylko 4 są placebo.

    2014 - 2x biochem, laparoskopia- mięśniak, endo
    2015 - poronienie 10tc. ANA
    2016 - laparoskopia - c.pozamaciczna - usunięcie jajowodu
    Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym. F. Dessauer
    fdd2a35a67.png
  • syla Przyjaciółka
    Postów: 83 24

    Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka An dziękuję z abardzo wyczerpującą odpowiedz:))))bardzo Ci dziękuję:)))

    syla
  • syla Przyjaciółka
    Postów: 83 24

    Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mąż zrobił badania jutro odbieramy wyniki tak się boje:(trzymajcie kciuki:)

    syla
  • syla Przyjaciółka
    Postów: 83 24

    Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka mam juz wyniki pomózcie prosze
    fsh 20,94
    lh 10,86
    prolaktyna 18,32

    syla
  • syla Przyjaciółka
    Postów: 83 24

    Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    testost 363

    syla
  • syla Przyjaciółka
    Postów: 83 24

    Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli wszystko wg norm podwyzszone jaki powód??

    syla
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syla wrote:
    hejka mam juz wyniki pomózcie prosze
    fsh 20,94
    lh 10,86
    prolaktyna 18,32

    Cześć Syla, mój mąż jak robił hormony miał normy podane przez laboratorium, podam Ci jakie, nie podałaś jednostek, więc ciężko mi się odnieść.
    Lh 1.1-7 mIU/ml
    FSH 1.7 -12 mIU/ml
    Prolaktyna 1.5-19 ng/ml
    Testosteron 3.0-10.6 ng/ml

  • syla Przyjaciółka
    Postów: 83 24

    Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    normy to fsh 1,5-12,4 ma 20,94
    lh 1,7-8,6 ma 10,86
    prolaktyna 4,04-15,2 ma 18,32
    a testosteron ma ok
    czyli wszystko jest podwyzszone:(((((((
    gin powiedział ze mamy isc do androloga i tylko tyle wiem:(

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    syla
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39238 31289

    Wysłany: 14 czerwca 2014, 23:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SYla
    FSH - podwyzszone i o sporo my mamy przy braku plemnikow 29
    LH tez tak samo mamy
    PRL mamy 17
    a test 232 przy nomie od 280

    podwyzszone FSH wskazuje n defekt jader
    Jednak jesli tet jest ok
    a PRL podwyzszona mozliwe ze wystarczy zbic pRL
    nam androlog tlumaczyl e jelsi FSH jest podwyzszone i LH to nieraz jest tak ze jadra czekaja na "pomoc"
    wiec koniecznie idzcie do androloga.. bardzo dorba porania jest włodzi .. Katedra andrologii i endokrynologii plodnosci

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • syla Przyjaciółka
    Postów: 83 24

    Wysłany: 14 czerwca 2014, 23:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu dziękuje Ci za pomoc:))i rade jestem wdzięczna że mnie wspierasz w ten sposób.Napewno od poniedziałku bede wydzwaniac endo.Myslisz ze przy takich wynikach jest szansa na dziecko plemników jest 1000 000 ale maz nie brał wczesniej zadnych witamin moze jest szansa jak teraz bierze ze sie to wszytsko poprawi zamawiam jeszcze witamine b 12 i b 6 podobno tez sa dobre i selen

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    syla
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39238 31289

    Wysłany: 14 czerwca 2014, 23:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla macie sporo plemnikow wiec..probojcie ale w tym czasie nie traccie go i diagnozujcie dalej.. bo wysokie FSH moze zabijac plemniki
    bedzie dobrze :) ty zadacjie o siebie ;) i dalej drazcie.. USG androlog :)

    paaulla84 lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • syla Przyjaciółka
    Postów: 83 24

    Wysłany: 14 czerwca 2014, 23:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze tak bardzo chciałabym zeby to wszystko było łatwiejsze a Wy jak to wszystko znosicie>>?

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    syla
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39238 31289

    Wysłany: 15 czerwca 2014, 00:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze dwa tyg byly nagorsze :) teaz to juz sie oswoilismy choc niepowem zdarzaja sie dnie kiedy placze a maz razem ze mna..
    ale najwazniejsze to byc w tym razem :) i wazlczyc :)
    i tego sie trzymamy :) poki co czekmay na genetyke ;)
    jakbedzie ok to biopsja jader pobieranie plemnikow i in vitro :)

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 czerwca 2014, 07:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mam do Ciebie pytanie, mój M. ma 7 mln na 1 ml, mój ginekolog powiedział, że jak drugie badanie nie wskaże 10 mln na ml to nawet do inseminacji się nie kwalifikujemy. Nic mi nie poradził co mąż powinien dalej robić, tylko chciał już dawać tel. do kolegi z prywatnej kliniki, żeby jak coś na in vitro kierować. Ja poszłam za Twoją radą i wysłałam męża na USG (wszystko ok) z hormonów zbadaliśmy na razie prolaktynę i testosteron i są okej. Nie byliśmy u androloga, ponieważ w moim mieście nie ma, ale jak zrobimy FSH, LH oraz TS?H i przypuszczalnie wyniki byłyby dobre to co powinniśmy zbadać dalej?

    Ania_84 lubi tę wiadomość

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39238 31289

    Wysłany: 15 czerwca 2014, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dziwny ten Twoj gin tu masz ogolne zalecenia do insemiinacji ;
    Czynnik męski
    Zaleca się, aby zakwalifikować parę do inseminacji domacicznej liczba plemników o ruchu prawidłowym (ruch progresywny A+ B ) powinna być większa od 1 mln po przygotowaniu nasienia. Jeśli liczba plemników o ruchu prawidłowym jest mniejsza niż 1 mln odsetek ciąż wynosi poniżej 1 % na cykl. Można również za graniczną wartość kwalifikującą do IUI przyjąć 5 mln/ml wszystkich ruchomych plemników. Zastosowanie samej oceny morfologii nasienia w przypadku kwalifikacji inseminacji domacicznej budzi kontrowersje. Szereg badań wskazuje na fakt, że morfologia nasienia sama w sobie nie koreluje z szansą na ciąże również w przypadku inseminacji.. Wartością graniczną jest tu 4% prawidłowych plemników wg kryteriów Krugera. W sytuacjach wątpliwych pomocnym badaniem może być analiza integralności chromatyny plemnikowej (SCSA).
    Jak widzisz sama liczba plemnikow nie moze wplywac na to czy robic inseminacje czy nie .. to morfologia odpowiada za to czy jest szansa n inseminacje.. jednak nawet to nie powinno byc czynnikiem wskazujacym bo dziwecyny z morfologia 2% zachodzily naturalnie :)
    inseminacja powinn byc traktowana jako wspomagacz...warto zrobic przed in vitro min 3 inseminacje..zazwyzaj 2-3 insemka konczy sie ciaza.. jesli po 3 nieudanych inseminacjach nic nie wychodzi warto wtedy podejsc do in vitro

    nawet w in vitro refundowanym ma sie wieksze szanse jesli widza ze byly proby inseminacji ..

    poki co zrobcie jeszcze te badania co napisalas i suplementy .. bo rozumiem ze w nasieniu nie bylo leukocytow i bakterii >?? jesli byly to ze byl robiony posiew ?? pytam sie bo juz nie pamietam :)
    jelsi wyszly leukocyty lub bakterie w nasieniu warto zrobic posiew nasienia bo trzeba by wtedy kuracje anybiotykami zrobic , infekcja moze bardzo "uposledzic" nasienie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 09:51

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego