Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniu jestes naprawde dzielna kobietką tylko brać przykład z takiej osoby ciesze się że masz tak ogromne wsparcie w mężu i że wspieracie się wzajemnie w tak ważnych chwilach napewno los Wam to wszystko wynagrodzi.Życze Wam tego z całego serca.
Ania_84 lubi tę wiadomość
syla -
Mam nadzieje ze skonczy sie wsyztsko pomyslnie ..bo wczoraj mialam mega dola .. ale to jak zwykle w okresie okolowulacyjnym
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:Paula dziwny ten Twoj gin tu masz ogolne zalecenia do insemiinacji ;
Czynnik męski
Zaleca się, aby zakwalifikować parę do inseminacji domacicznej liczba plemników o ruchu prawidłowym (ruch progresywny A+ B ) powinna być większa od 1 mln po przygotowaniu nasienia. Jeśli liczba plemników o ruchu prawidłowym jest mniejsza niż 1 mln odsetek ciąż wynosi poniżej 1 % na cykl. Można również za graniczną wartość kwalifikującą do IUI przyjąć 5 mln/ml wszystkich ruchomych plemników. Zastosowanie samej oceny morfologii nasienia w przypadku kwalifikacji inseminacji domacicznej budzi kontrowersje. Szereg badań wskazuje na fakt, że morfologia nasienia sama w sobie nie koreluje z szansą na ciąże również w przypadku inseminacji.. Wartością graniczną jest tu 4% prawidłowych plemników wg kryteriów Krugera. W sytuacjach wątpliwych pomocnym badaniem może być analiza integralności chromatyny plemnikowej (SCSA).
Jak widzisz sama liczba plemnikow nie moze wplywac na to czy robic inseminacje czy nie .. to morfologia odpowiada za to czy jest szansa n inseminacje.. jednak nawet to nie powinno byc czynnikiem wskazujacym bo dziwecyny z morfologia 2% zachodzily naturalnie
inseminacja powinn byc traktowana jako wspomagacz...warto zrobic przed in vitro min 3 inseminacje..zazwyzaj 2-3 insemka konczy sie ciaza.. jesli po 3 nieudanych inseminacjach nic nie wychodzi warto wtedy podejsc do in vitro
nawet w in vitro refundowanym ma sie wieksze szanse jesli widza ze byly proby inseminacji ..
poki co zrobcie jeszcze te badania co napisalas i suplementy .. bo rozumiem ze w nasieniu nie bylo leukocytow i bakterii >?? jesli byly to ze byl robiony posiew ?? pytam sie bo juz nie pamietam
jelsi wyszly leukocyty lub bakterie w nasieniu warto zrobic posiew nasienia bo trzeba by wtedy kuracje anybiotykami zrobic , infekcja moze bardzo "uposledzic" nasienie
Aglutynacja - brak
Lepkość - zwiększona (bierze wit. c)
ruch postępowy 41% (16 ml/ejakulatu) - wartość referencyjna >32% (>12,5 mln/ejakulat)
ruch całkowity 48% (18,7 mln/ejakulat) - w.r >40% (>15,6 mln/ejakulat)
brak ruchu 52%
Żywotność 56% (22,6 mln/ejakulat) - w.r >58% (>22,6 mln/ejakulat)
Koncentracja plaemników 7 mln/ ml - w.r >15 mln/ml
Całkowita liczba plemników w ejakulacie 39 mln - w.r >39 mln
Plemniki o budowie prawidłowej 1% w 0,4 mln/ejakulat - w.r >4% w 1,6 mln/ejakulat
Plemniki o budowie nieprawidłowej89%
Komórki spermatogenezy 10%
Leukocyty 0
Koncentracja komórek okrągłych 0,7 mln/ml - w.r <5 mln/ml
-
po tych wynikach podejrzewam ze chodzilo mu bardziej o prawidlowe plemniki bo jes ich 1% a to licza do inseminacji
jednak ja bym jeszcze podreperowala meza.. moze sie poprawia i zorbic kontrolne badanie wyniki nie sa dobre ale tez nie ragiczne
popytajcie sie o to metode IUI
http://www.ludwinludwin.pl/subpage,page,diagnostyka,sub,158paaulla84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTym 1% właśnie on się za bardzo nie przejoł bo ta liczba była w 0,4 ml, więc biorąc normę na 1,6 ml wyszło by 4%, czyli dolna granica normy. Jedno jest pewno ogólnie nie jest za dobrze i dlatego codziennie mu przypominam o witaminkach o oprócz tego odpowiednia dieta Niedługo zrobimy jeszcze raz badania, tym razem komputerowe i postaram się namówić męża, aby oddał nasienie na miejcu, bo dojazd prawie 25 min do laboratorium też mógł swoje zrobić.
Nie poddamy się tak łatwoAnia_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My dalej walczymy i brniemy dalej
Milcia - to juz prawie polowoka
Maleq slicznosci ten Twoj dzidziołek
Yourself - trzymma kciuki za ten cyklyourself, Malenq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:Aniu my z maleństwem mocno, mocno zaciskamy kciuki za dobre wyniki:)
nawet nie wiesz ile mi dajecie radosci i sily wy dziewczynki wszytskie ktore kciukiacieMalenq, yourself lubią tę wiadomość
-
witam moje drogie.
Ciesze sie ze szczęscia innych:)))Dziś wróciłam od lekarza z meżem przepisał mu bromergon na obnizenie prolaktynt i kazal poropic jeszcze tsh i jeszcze jakies dwa badania tylko napisze pózniej bo kartke zabral ze soba .Lekarz kazal powtórzyc badania po wybraniu tego leku.Nawet nie wiedziałam ze leki które mu do tej pory podawałam trzeba podawac o ruznych potrach tzn witaminy:((( bo wtedy sie wzajemnie pochlaniaja i nie ma działania.
syla -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny