Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
dziewczynki ja tez niedlugo dostane ...ale nie wolno nam sie poddawac
im bardziej zwalczymy tym lepiej bedzie nam smakowal smak zwycienstwapaaulla84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Może ktoś-coś jakieś pozytywne wieści?
Ania_84, paaulla84 lubią tę wiadomość
-
An wrote:Może ktoś-coś jakieś pozytywne wieści?
An, paaulla84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hejka mnie też już dawno nie bylo:)))
a ja czekam az mąż wybierze tabletki i idziemy powtórzyć jego badania mam nadziejeze będzie poprawa tak bardzo bym chciała.Dziewczyny mam pytanie bo zastanawiam sie czy ze mna wszystko ok i jak oglądam różne programy to często poruszany jest temat owulacji ze sa robione badanie czy u kobiety wystepuje owulacja i zastanawiam sie co to za badania???Ania_84 lubi tę wiadomość
syla -
Syla pierwsz badania jeaki mozesz zrobic to badanie progesteronu po okolo 7 dniach od owulki (domniemanej ) jesli bedzie w granicach 10 lub powyej to znaczy owulka najprawdopodobniej wystapila, jedna z lepszych metod jest monitoring czyli chodzenie co 2-3 dni na usg do gin
inne badania o poziom FSH i LH w 3 dc
estradiol i pRL - tez w 3dc
za wysoka prolaktyna moze blokowac owlke.. -
Aniu a jesli mam regularne okresy to musze tez porobic takie badania czy jesli problemy leza od strony meza tzn ze ja tez moge bo mi lekaz nie kazal robic żadnych badan wiec sama nie wiem czy kontrolni enei porobic jakies badan bo moze ze mna tez byc cos nei tak:(
Ania_84 lubi tę wiadomość
syla -
Ja powiem tak z własnego doswiadczena warto przebadac sie oboje w tym samym czasie .. z racji tego ze jak u meza sie poprawi a u ciebei jednak cos nie bedzie hualo to znowu tracicie czas..
a dwa jesli u meza problem bedzie nadal to trzeba wyznaczyc jednak kiedy masz dokladnei owulke.. sama temp nie jest dobrym wyznacznikiem
dziewczyny z PCO maja regularne cykle tez..
znam tu na forum przypadki pieknych regularnych cykli a okazalo sie ze prl byla za wysoka.. wysatrczylo poberac 1-3 miesiace i bach ciaza
nie raz wystarczy np Clo zeby przystymulowac jajniki i bach
to ze masz regularne cykle to obry znak ale warto zrobic badania bo pozniej mozna sobei pluc w brode sze teraz bede musiala czekac az u mnei cos wroci do normy
ja tak mialam z TSH .. doprowadzenie go do ladu skladu trwalo 3 miesiace ..
dwa jelsi kobieta dlugo nie zachodzi w ciaze mimo dobrych wynikow i wynikow meza o warto sie zastanowic na droznoscia jajowodow ..bo moze po porstu komoreczka pozniej nie moze sie przedostac do macicy ..
jestem tego zdani ze jesli zaczynamy sie starac to pewne badanai warto zrobic od razu razem..zeby nie tracic czasu -
TSH to hormon tarczycy warto zrobic bo niea zpotrai sporo namieszac
jesli chcesz zbadac podstawowee badania to zrob w 3 dc FSH,LH , Prolsaktyne, estradiol
a okolo 7 dnio po owu zrob progesteron
tsh robsz obojetnie kiedy -
syla wrote:dziekuje musze zrobic te badania bo faktycznie szkoda czasu:))))dziękuje jesszcze raz milego popoludnia
-
Witajcie.
Tez staram się o dziecko juz 4 cykl i mam nadzieje ze się uda.
Dziś 23 DC i czekam na test!
Piersi bola,podbrzusze dziś doskwiera i. Mam cicha nadzieje ze cykl zakończy się zielona kropeczka:-)paaulla84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLelitka wrote:Witajcie.
Tez staram się o dziecko juz 4 cykl i mam nadzieje ze się uda.
Dziś 23 DC i czekam na test!
Piersi bola,podbrzusze dziś doskwiera i. Mam cicha nadzieje ze cykl zakończy się zielona kropeczka:-)