Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
he he sueper kociaczek ja niesty etjuz nie mam kotka odszedł niecały miesiac temu i nie jestem w stanie na obecna chwilke miec zadnego zwiezaka jestem za słaba psychicznie za bardzo sie przywiazuje nigdy nie lubiłam kotów zawsze psy ale jak sie wprowadziłąm do meza to go tak pokochałam ze nie da sie tego opisac teraz tez chce skupic sie na dziecku a na zwierzaczka przyjdzie czas to super jak dzieci wychowuja sie wsród zwierzat napewno tak bedzie z moim dzieciem.a to mały zarłoczek ten wasz kotek heheh zachowuje sie jak mój maz który tez wstaje i buszuje po lodówce tez codziennie i tez juz sie przyzwyczaiłam do tego jego podjadania;))
syla -
nick nieaktualny
-
hej
tutaj dziewczyny mam wyniki
ocena makroskopowa
czas upłynienia 60 min
objetosc 2ml
ph 7,9
barwa biała
lepkosc zwiekszona
ocena mikroskopowa
aglutynacja brak
koncentr plemników 1000 000
całkowita liczba plemników w ejakulacie -
ocena ruchliwosci
ruch postepowy 6 proc
niepostepowy 20 proc
nieruchome 74 proc
zywotnosc test z eonzyna -
formy patologiczne wsród plemników dotyczace główki witki i całosci -
komorki spermatogenezy
nablonki 2-4wpw
leukocyty 8-14 wpw
erytrocyty swieze 0-1wpw
bakterie nieliczne ilosc plemników 6-14wpw
i to by było na tyle wiecej nic nie mam
ponizej wklejam badania z 2011 roku i mnie zastanawiaja pewne parametry co to sa np plemniki w ejakulacie i wogole te badania sie różnia i czy one sa gorsze czy te co teraz pomózcie prosze ponizej wklejam badania z lat wczesniejszych dla porównania
ocena makroskopowa
czas upłynienia 60 min
objetosc 1,6ml
ph 8,2
barwa biała
lepkosc zwiekszona
ocena mikroskopowa
aglutynacja brak
koncentr plemników 13 000 000
całkowita liczba plemników w ejakulacie 20800000
ocena ruchliwosci
ruch postepowy 24 proc
niepostepowy 2 proc
nieruchome 74 proc
zywotnosc test z eonzyna -27
formy patologiczne wsród plemników dotyczace główki 7
witki 11 i całosci 7
komorki spermatogenezy
nablonki 0-1wpw
leukocyty 1-3 wpw
erytrocyty swieze 0-1wpw
bakterie nieliczne ilosc plemników 6-14wpw
i to by było na tyle wiecej nic nie mam
sylaAnia_84 lubi tę wiadomość
syla -
nick nieaktualnyCześć syla, a w tym nowym badaniu jaka jest całkowita liczba w ejakujacie, bo ja po - nic nie widzę? Poniżej przesyłam normy.
Wartości referencyjne badania nasienia wg wytycznych WHO 2010:
Objętość nasienia: >= 1,5 ml
pH: >= 7,2
Czas upłynnienia: < 60 minut
Aglutynaty i agregaty plemników: brak
Liczba plemników*:
- na 1 ml (koncentracja, gęstość) >= 15 mln/ml (>= 15 * 106 / ml)
- w ejakulacie (całkowita) >= 39 mln / ejakulat (>= 39 * 106 / ejakulat)
Ruchliwość plemników:
- ogólna (ruch postępowy + ruch w miejscu) >= 40 %
- ruch postępowy >= 32 %
Żywotność plemników: >= 58 %
Morfologia plemników: >= 4 %
Leukocyty (peroksydazo-dodatnie): < 1 mln/ml (< 1 * 106 / ml)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paaulla84,
Podsumowując od stycznia 2013. Pierwsze 8 miesiecy na luzie. Nazwała bym to przymiarkami do starania. W ubieglym roku w sierpniu byłam kilka dni w PL na urlopie poszłam wówczas do gin-endo na wizyte. Lekarz nie był sympatyczny, ale z bólem serca dał skierowanie na badania hormonalne. 2 miesiace pozniej przylecialam na same badania. Odrazu nakreslily mi, ze mam lekko rozchwiane hormony i tu był problem, a lekarz w zaparte szedł, ze nie ma powodu do niepokoju. Rowniez bolem serca przepisał mi Dostinex chociaz nie chciał, bo stwierdził, ze prolaktyne mam lekko poza norma, wiec nie ma sie czym przejmowac. Dostinex po 3 dawkach mi nie sluzył, musialam go odstawic. Po jakims czasie od przylotu do domu trafiłam własnie na OF i zaczelam mierzyc temperature byz obaczyc jak sie "układa" cykl. Po 2 widzialam, ze jest rozchwiany. W lutym tego roku kieddy miałam ferie zimowe była moja 3 wizyta u Gina i mówiłam, ze ostatnia, bo nie miałam juz siły na tych lekarzy. Tez sie nic nie dowiedziałam, wiec zajrzałam co tu pisza na forum. I tak czytalam od deski do deski to co mnie nurtuje , ale lekarze rozkladali rece. Wiec mi sie udało z pomoca OF, a nie z pomoca lekarzy konowalów, wiec tak naprawde zajeło mi to dobre 2 cykle z OF. -
nick nieaktualny
-
Syla wyniki znacznie sie pogorszyly - liczba plemnikow zmalala.. kreseczka oznacza ze znalezli niliczne ktore byly ujete w 1 ml - najrawdowpodobniej po odwirowaniu
jedno co moze byc efektem tego ze tak pogorszyly sie wyniki to tak jak pisalam na forum meskim.. po pierwsze macie sporo leukocytow i innych bakteri - trezba zrobic posiew nasienia a ty wymaz z pochwy..jelsi macie obydwoje bakterie- niestety ale one sie przekazuje to musicie przejsc kurcje antybiotykiem razem.. w tym czasie nie M bierze witaminki.. i powtorrzcie 2 tyg po skonczonym leczneiu antybiotykiem tyle ze badanie juz zrobcie wspomagane komputerowo.. takie klayczne jets nie miarodajne..
-
Paaulla,
Tez mialam problem z prolaktyna i wydaje mi sie,ze u mnie to bylo na 1 miejscu. A co do meza to polecam zajadanie 1 orzecha brazylijskiego dziennie. Fakt sa drogie,ale dobrze wplywaja na meskie nasionka + kwas foliowy.
paaulla84 lubi tę wiadomość
-
TSh nie zaszkodzi
z takich glownych badan .. w 3 dc FSH, LH, PRL, Estradiol
a w okolo 7-9 dpo zrob progesteron
nie raz np podwyzszona prl utrudnia a wystarczy pobrac tabsy ciach wiec warto zrobic przynajemnij tez najwazniejszeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 21:46