Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)
Odpowiedz

Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!
    Byłam wczoraj nad jeziorkiem, trochę popływałam i po powrocie do domu nie miałam na nic siły. Słabo z tą kondycjom u mnie, chyba powinna się zastanowić nad zapisaniem na jakiś sport od września.

• Rumianek Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny

Ale mi sie nie chce nic :) a odłożyłam na dzisiaj troszke roboty..oj nie był to najlepszy pomysł.

Imprezka udana za to :)

Paulla dobry pomysł :). Oj moj kondycja spadła na łeb na szyje :( ale mam dyskopatie i nie moge wykonywać ulubionych cwiczeń ale od dzisiaj postanowiłam troszke poćwiczyć to co moge pomalutku zresztą mam to w zaleceniach a troche zaniedbałam. Chciałam również zapisać się na pilates po wakacjach i może na joge albo ćwiczenia "zdrowy kręgosłup" ale muszę najpier dostać pozwolenie od mojego neurochirurga i rehabilitanta:) Muszę troszkę schudnąć bo poszalałam ze słodyczami i 3 kg mi wskoczyło :) a i tak do szczupłych nie należę więc od dziś zero słodyczy i niezdrowego jedzenia mam nadzieje ze na weselu za miesiąc moja sukienka juz nie bedzie taka opięta :
    D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA staram się zdrowo żywić tylko jszcze bardziej muszę się troszczyć o dietę moją i męża, aby było jak najwięcej witaminek. A co do tych ćwiczeń to może jutro coś sama w domu już porobię, bo dziś za gorąco .... :) hehe

• Vesna Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj mi sie kiedyś bardziej chciało ćwiczyć, teraz mam lenia, dawniej to siłownia, fitness, ćwiczenia z E.Chodakowska, teraz za bardzo skupiłam sie na tym, że chcę ujrzec dwie kreseczki na teście. I przez ostatnie 8 cykli starań nie chciałam sie meczyć bo a nóz widelec w ciąży jestem, a tu dalej nic.

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesna, ja też od czasu starań nie chciałam się męczyć, bo może to już... trzeba coś teraz z tym zrobić, bo się zapuszczę... Teraz staram się zdrowo odżywiać, ale dziś byliśmy na grillu i podjadłam parę chipsów :) Ale poza tym to sałatki i delikatne jedzonko z grilla :) Upał dziś, noc ciepła, przydałoby się zimne piwko :) Ale woda też może być :)

W końcu udało mi się zamieścić wykres po postem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 22:09

83c27385cd.png
  • Vesna Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie poniedziałkowo...
    Rudziutka, tez musze się poruszać trochę, bo będzie kiepsko, nie mogę się co cykl nakręcać i odkładać wszystkiego. Staram się zdrowo odżywiać, jem dużo warzyw, kasz. Ale mam słabości- uwielbiam słodycze na przykład. :D, na fast food tez czasem się skusze :p

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    ooo widze temat cwiczen :)
    to ja sie dołaczam przed IUI chce zrzucic 10 kg :) regularne posilki + cwiczenia :)
    teraz wiem ze moge sobie pozwolic :)
    teraz waze 80 wiec 70 kg przy wzroscie 170 chyba bedzie taka w miare odpowiednia waga :) juz wazylam jakies 3 tyg 77-78 a teraz znowu 80 ale podjadalam i to jest efekt ;)
    wczesniej udalo mi sie zrzucic z 93 na 78 ;) wiec wiem ze moge :D

zizia_a, Rumianek lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, trzymam kciuki. Tylko na zdrowie to wyjdzie, byle nie przegiąć z intensywnością. Mój M jak poszedł na siłownię, to go 3 dzień bolą ręce...

83c27385cd.png
  • Vesna Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania trzymam kciuki! :)
    Ja ogólnie ruch lubie, ale musze wpaść znowu w rytm ćwiczeń, wystarczy że raz odpuszczę i już katastrofa, wymyślam coraz to nowsze wymówki :p

• Rumianek Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to powodzenia dziewczyny :))
    nie ma co w naszym wieku :p trzeba trzeba

ja wczoraj cwiczyłam troszeczkę ale za to diete zaczynam jednak od dzisiaj bo wtrząchnęłam tort i piwko :D

Piękne ciepełko a akurat na mój wyjazd ma się pospuć pogoda :(
    juz nie moge sie doczekać czwartku popołudniu kiedy to zaczyna się weekend :D będzie planowanie pakowanie no i mam nadzieje ze wyniki badania porannego męża nie popsują nam humorów a wręcz przeciwnie.

Kochanie nie wiecie czy hormony prolaktyna testosteron itd ze skierowaniem to są płatne? Dzwoniłam do swojego rodzinnego i powiedzieli mi że no moge przyjsc po skierowanie ale to i tak się płaci a ja na wykazie NFZ widzialam ze to bezpłatne ...

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinny być na NFZ, ale na 100 % pewna jestem tylko co do progesteronu. Ja progesteron miałam ze skierowaniem i nie płaciłam. Pozostałe robiłam prywatnie to nie wiem.

83c27385cd.png
  • Rumianek Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli sa wypisane przez gin ktory ma podpisana umowe z NFZ ewentrualnie endokrynologa to bezplatnie
    rodzinny nie moze wydac skierowania na hormony poniewaz nie jest to w jego szaseigu :)
    jedyne co moze przepisac to TSH z hormonow..ale tylko wtedy jesli jeszcze nie dal skierownaia do endokrynologa

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Zjadłam właśnie obiadek, troszkę odpocznę i biorę się za ćwiczenia zgodnie z moim postanowieniem :) Troszkę się ochłodziło, więc powinno się dobrze ćwiczyć :) A Wy jakie macie plany na wieczór?

Vesna lubi tę wiadomość

• Vesna Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie wysłałam męża po termometr owulacyjny :p.
    i gotuje obiad na jutro...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż chyba by nie poszedł do apteki heheh

• syla Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny

widze ze Wy o jedzeniu i dietach:)))oj u mnie tez ciężko z tą silną wolą przed ślubem to się chciało wygladac a teraz po to 10 kg wiecej masakra jakaś aż wstyd bo znajomi nawet tak widać po nich patrzą na mnie dziwnie ale szczerze to sama sie zle zaczynam z tym czuć:((teraz jeszcze wyjazd na wakacje za granice i jak tu nie jesc;)))
    Własnie wrócilismy od androloga i powiedzial ze mąż ma podwyzszona prolaktyne i hormon tarczycy przepisał mu nadal bromka i eutyron mamy isc na kolejna wizyte za 2 miesiace .Oby badania sie polepszyly bo jak nie to mu tomografi egłowy maja zrobic;((musimy byc dobrej mysli jak zawsze zreszta.No a teraz ide cos zjesc bo przez to wasze pisanie zglodnialam miłego wieczorq życze;)))

syla
  • Rumianek Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to dobrze ze jestescie dziewczyny :) dziekuje Aniu to juz wszystko wiem. W takim razie maz zrobi platnie swoje hormony a ja poczekam na wizyte u ginekologa na nfz

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla mój TSH nie miał robionego, a we wrześniu chcemy jechać do androloga, więc może uzupełnie wyniki o ten hormon, zawsze lekarz będzie miał więcej informacji.

• syla Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla zróbcie sobie bo bezsensu jechac pozniej drugi raz do androloga a tak to bedziecie mieli kompletne badania. tsh jest wazne zrobcie bo jak jest podwyższone to mogą być problemy mój mąż miał 1,849 norma jest od 0,27-4,7 jednak lekaz androlog powiedzial ze jest za wysokie i przepisał tabletki.Ja chyba tez zrobie bo wiesz bede go leczyc a moze sie okazeze ja mam tez podwyzszone.szkoda naszego czasu trzeba dzialac trzymamkciuki za was iza wszystkie inne tu osóbki

Ania_84, paaulla84 lubią tę wiadomość

syla
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ