Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - staramy się o pierwsze dziecko ✊💚
Odpowiedz

Rocznik '87 - staramy się o pierwsze dziecko ✊💚

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 17:04

• Krąsi Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka, to napisz coś więcej o dzbankach. Też korzystam. Myję go przed każdą wymianą wkładu.

ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Justii przytulanki ze staraniem zaczęliśmy w czerwcu, w połowie, jak dostałam zielone światło. Mieliśmy zacząć od początku roku, ale leczenie wykluczyło nas ze starań na prawie pół roku.

Obecnie jestem w 6 cykli starań.

To wygląda tak, że sam zły wynik cytologii przeciwskazaniem do starań i ciąży nie jest.
    Ale infekcja już tak. Moja ginekolog powiedziała mi, że musimy wyleczyć moją infekcję na szyjce macicy, bo inaczej plemniki będą miały utrudniony dostęp i zapłodnienie będzie raczej niemożliwe.

Jednak u mnie chyba ten wynik ASC-US był "zaniżony". Bardzo prawdopodobne, że mam HPV, mam tylko nadzieję, że niskoonkogenny typ.
    Samo HPV przeciwskazaniem do starań i ciąży nie jest.

Często też cytologie wychodzą fałszywie dodatnie i później na kolposkopii wychodzi, że jest ok i nie ma też HPV. Jednak badanie przede mną.

Tak na marginesie czytałam wywiad z profesorem, który będzie mnie badał kolposkopem, w którym mówi, że 50% cytologii jest fałszywie ujemnych! To jest przerażające! Cytologia tak naprawdę nie jest właściwym badaniem, bo potwierdza się tylko w 70%...

Anuśla - wszędzie jest napisane, że nieważne w jakim dniu bada się AMH, że jest ono stałe, a u Ciebie jakie wahania. Jestem zaskoczona, ale coraz bardziej chętna na to badanie.

A przy okazji dzbanków filtrujących - to siedlisko baterii, groźnych dla nas. Chyba że dzbanek z wodą trzymasz w lodówce. To bakterie nie powinny się namnażać.
    Nie, nie trzymam w lodówce, ale wymieniam filtr co miesiąc regularnie. Myślę, że kranowka idąca starymi rurami tez jest siedliskiem bakterii...Wody w plastiku też nie chce kupowac, wiec nie ma złotego środka.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Justii_ Koleżanka

Wysłany: 17 października 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję małe wody, bo duże otwieram i nie wypijam do końca 😆
    Ja też coraz bardziej zaczynam się zastanawiać na to badanie AMH.. Zaitrygowalyscie mnie tym badaniem 😆😆

• Justii_ Koleżanka

Wysłany: 17 października 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytulać mogłabym się codziennie 😆😆 ale my nie możemy, po pierwszym @ po poronieniu możemy ale z zabezpieczeniem, choć mój mąż nie chce.. po łyżeczkowaniu wiem że macica, jajniki są w porządku ale badania do zrobienia i tak są.. a bym chciała już, nie czekać znowu......

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka u mnie właśnie wyszło hpv wysokoonkogenne, podczas badania szyjka była ok ale okazało się że coś jest dopiero przed badaniem przed IUI bo mieliśmy podchodzić ale w trakcie wyszło to i słabe nasienie więc zrezygnowalismy. No i ta histopatologia wyszła na szczęście dobrze ale co pół roku cyto muszę sprawdzać. Kitka a Ty masz jakieś zmiany skórne w postaci brodawek czy tp?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka powiem Ci że dobrze że u kilku lekarzy coś działałaś bo co dwie głowy to nie jedna. Ja żałuję że wcześniej zaufałam nieodpowiedniemu i straciłam tyle czasu. Zawsze lepiej zasięgnąć rady u innego a tym bardziej jak samemu się ma przeczucie, tego nie można ignorować. Mi podczas pobierania wycinka dopiero zobaczyli plamke na szyjce ale poza tym miewam brodawki płciowe choc nie wiem od czego są zależne bo nieraz znikają samoistnie. Mój typ hpv to 39

• Justii_ Koleżanka

Wysłany: 17 października 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy te badania wykonywalyscie na własną rękę czy wyszły Wam po jakiś badaniach??

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi jeśli chodzi o badanie na hpv to mi akurat wyszło z pakietu przed IUI bo takowe zlecają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka tak całe szczęście choć szczerze się dziwię że coś znaleźli bo ja bardzo często bywałam u gina i miałam usg i zawsze mówił że szyjka piękna. Widocznie zmiana była na tyle mała że nie zauważył a podczas pobierania próbek mi ją całkiem zeskrobali z szyjki. U Ciebie też będzie dobrze bądź dobrej myśli 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Iskierka87, Krąsi lubią tę wiadomość

• Justii_ Koleżanka

Wysłany: 18 października 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem Wam że ja na prawdę Was podziwiam.. popatrzcie jak to jest, ktoś pragnie dziecka i nie może go mieć, a są tacy co nie chcą a mają... I powiem szczerze że większość badań o których Wy tu piszecie słyszę pierwszy raz, i na prawdę wspolczoje 😔... U mnie była tylko prolaktyna i pcos, reszta super.. ale to były badania podstawowe... Aż się boje myśleć co będzie po tych teraz... Czy po łyżeczkowaniu wszystko tam jest dobrze... A czuje że nie będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Krąsi Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej się specjalizuję w mazowieckim. Na pewno zróbcie od razu posiew z nasienia, żeby wiedzieć czy jest czysto.

Anuśla lubi tę wiadomość

ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 17:05

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii_ wrote:
    Dziewczyny powiem Wam że ja na prawdę Was podziwiam.. popatrzcie jak to jest, ktoś pragnie dziecka i nie może go mieć, a są tacy co nie chcą a mają... I powiem szczerze że większość badań o których Wy tu piszecie słyszę pierwszy raz, i na prawdę wspolczoje 😔... U mnie była tylko prolaktyna i pcos, reszta super.. ale to były badania podstawowe... Aż się boje myśleć co będzie po tych teraz... Czy po łyżeczkowaniu wszystko tam jest dobrze... A czuje że nie będzie
    Kiedyś jak mi szefowa powiedziała, że starala sie 3 lata, to mówię wow, podziwiam. A teraz mnie samej za kilka mcy stukna 3 lata... Po takim czasie człowiek sie godzi z losem. Jest przykro, ale juz nie pytam czemu oni maja a my nie mamy. Wczoraj jechalam w autobusie z matka z synem na wozku, oddychającym przez pompe. Naprawde, sa na świecie gorsze rzeczy niz niepłodność.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 17:05

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ