Rocznik '87 - staramy się o pierwsze dziecko ✊💚
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kitka, to napisz coś więcej o dzbankach. Też korzystam. Myję go przed każdą wymianą wkładu.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Kitka_87 wrote:Justii przytulanki ze staraniem zaczęliśmy w czerwcu, w połowie, jak dostałam zielone światło. Mieliśmy zacząć od początku roku, ale leczenie wykluczyło nas ze starań na prawie pół roku.
Obecnie jestem w 6 cykli starań.
To wygląda tak, że sam zły wynik cytologii przeciwskazaniem do starań i ciąży nie jest.
Ale infekcja już tak. Moja ginekolog powiedziała mi, że musimy wyleczyć moją infekcję na szyjce macicy, bo inaczej plemniki będą miały utrudniony dostęp i zapłodnienie będzie raczej niemożliwe.
Jednak u mnie chyba ten wynik ASC-US był "zaniżony". Bardzo prawdopodobne, że mam HPV, mam tylko nadzieję, że niskoonkogenny typ.
Samo HPV przeciwskazaniem do starań i ciąży nie jest.
Często też cytologie wychodzą fałszywie dodatnie i później na kolposkopii wychodzi, że jest ok i nie ma też HPV. Jednak badanie przede mną.
Tak na marginesie czytałam wywiad z profesorem, który będzie mnie badał kolposkopem, w którym mówi, że 50% cytologii jest fałszywie ujemnych! To jest przerażające! Cytologia tak naprawdę nie jest właściwym badaniem, bo potwierdza się tylko w 70%...
Anuśla - wszędzie jest napisane, że nieważne w jakim dniu bada się AMH, że jest ono stałe, a u Ciebie jakie wahania. Jestem zaskoczona, ale coraz bardziej chętna na to badanie.
A przy okazji dzbanków filtrujących - to siedlisko baterii, groźnych dla nas. Chyba że dzbanek z wodą trzymasz w lodówce. To bakterie nie powinny się namnażać.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualny
-
Ja przytulać mogłabym się codziennie 😆😆 ale my nie możemy, po pierwszym @ po poronieniu możemy ale z zabezpieczeniem, choć mój mąż nie chce.. po łyżeczkowaniu wiem że macica, jajniki są w porządku ale badania do zrobienia i tak są.. a bym chciała już, nie czekać znowu......
-
nick nieaktualnyKitka u mnie właśnie wyszło hpv wysokoonkogenne, podczas badania szyjka była ok ale okazało się że coś jest dopiero przed badaniem przed IUI bo mieliśmy podchodzić ale w trakcie wyszło to i słabe nasienie więc zrezygnowalismy. No i ta histopatologia wyszła na szczęście dobrze ale co pół roku cyto muszę sprawdzać. Kitka a Ty masz jakieś zmiany skórne w postaci brodawek czy tp?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKitka powiem Ci że dobrze że u kilku lekarzy coś działałaś bo co dwie głowy to nie jedna. Ja żałuję że wcześniej zaufałam nieodpowiedniemu i straciłam tyle czasu. Zawsze lepiej zasięgnąć rady u innego a tym bardziej jak samemu się ma przeczucie, tego nie można ignorować. Mi podczas pobierania wycinka dopiero zobaczyli plamke na szyjce ale poza tym miewam brodawki płciowe choc nie wiem od czego są zależne bo nieraz znikają samoistnie. Mój typ hpv to 39
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKitka tak całe szczęście choć szczerze się dziwię że coś znaleźli bo ja bardzo często bywałam u gina i miałam usg i zawsze mówił że szyjka piękna. Widocznie zmiana była na tyle mała że nie zauważył a podczas pobierania próbek mi ją całkiem zeskrobali z szyjki. U Ciebie też będzie dobrze bądź dobrej myśli 🙂
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny powiem Wam że ja na prawdę Was podziwiam.. popatrzcie jak to jest, ktoś pragnie dziecka i nie może go mieć, a są tacy co nie chcą a mają... I powiem szczerze że większość badań o których Wy tu piszecie słyszę pierwszy raz, i na prawdę wspolczoje 😔... U mnie była tylko prolaktyna i pcos, reszta super.. ale to były badania podstawowe... Aż się boje myśleć co będzie po tych teraz... Czy po łyżeczkowaniu wszystko tam jest dobrze... A czuje że nie będzie
-
nick nieaktualny
-
Ja raczej się specjalizuję w mazowieckim. Na pewno zróbcie od razu posiew z nasienia, żeby wiedzieć czy jest czysto.
Anuśla lubi tę wiadomość
ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
nick nieaktualny
-
Justii_ wrote:Dziewczyny powiem Wam że ja na prawdę Was podziwiam.. popatrzcie jak to jest, ktoś pragnie dziecka i nie może go mieć, a są tacy co nie chcą a mają... I powiem szczerze że większość badań o których Wy tu piszecie słyszę pierwszy raz, i na prawdę wspolczoje 😔... U mnie była tylko prolaktyna i pcos, reszta super.. ale to były badania podstawowe... Aż się boje myśleć co będzie po tych teraz... Czy po łyżeczkowaniu wszystko tam jest dobrze... A czuje że nie będzie
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualny